Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Nijedan kredit, čak ni kreditna kartica, računi se automatski plaćaju, stalno zaposlen, ista firma već 6 godina, plata bez bonusa oko 1500 mesečno. Koja je tu logika sad?
Ovo je verovatno problem. Nemaju oni uvid u platu i zaposlenje vec u kreditnu istoriju. Nemas kredit nemas kreditne kartice nemas istoriju u kreditnom birou.

Moje iskustvo sa A1 tj VIP su odlična.Kod njih sam od 2007 i uvek su mi izašli u susret.Pre 2 godine uzeo S21 Ultru dali mi odlične uslove,ove godine isto za S23 ultru sve ispoštovali,još mi naglasili da nemogu da mi daju specijalne uslove jer im je cena najbolja(tako su doslovno napisali),što se pokazalo kao tačno.

Moje iskustvo sa A1 tj VIP su odlična.Kod njih sam od 2007 i uvek su mi izašli u susret.Pre 2 godine uzeo S21 Ultru dali mi odlične uslove,ove godine isto za S23 ultru sve ispoštovali,još mi naglasili da nemogu da mi daju specijalne uslove jer im je cena najbolja(tako su doslovno napisali),što se pokazalo kao tačno.
Mozeš samo da pojasniš koji su ti odlični uslovi,šta su to ispoštovali,koji su to specijalni uslovi.? Ja sam u mts-u bar duplo duze pa me nikad nisu "ispoštovali".
Pardon mislio sam bar malo duze. 😂

A1 ima uvek najbolje cene uređaja, to je sigurno. Medjutim pokrivenost im nije bila jaca strana... Ranije kad je suprug imao broj kod njih... Pa bilo je jezivo, nikad nije bio dostupan... Ili u mom prethodnom radnom prostoru (centar Beograda) oni prosto nemaju signal, dakle nedostupan si uvek. (izuzetak je bio jedan cosak, gde moras da se popnes na fotelju i hvatas signal, bukvalno kao u filmovima-sto je koleginica radila ranije i svaki put sam umirala od smeha)...
Kakva je situacija sad ne znam...

Najbolje bi bilo cene a1 i pokrivenost mts-a. Meni je sestra presla iz mts-a u a1 i nisu se popravili, sve je isto.

A1 ima uvek najbolje cene uređaja, to je sigurno. Medjutim pokrivenost im nije bila jaca strana... Ranije kad je suprug imao broj kod njih... Pa bilo je jezivo, nikad nije bio dostupan... Ili u mom prethodnom radnom prostoru (centar Beograda) oni prosto nemaju signal, dakle nedostupan si uvek. (izuzetak je bio jedan cosak, gde moras da se popnes na fotelju i hvatas signal, bukvalno kao u filmovima-sto je koleginica radila ranije i svaki put sam umirala od smeha)...
Kakva je situacija sad ne znam...
Ovo naprosto nije tačno. Slažem se da im nije pokrivenost jača strana, ali Beograd jeste. I domet nije samo do provajdera nego i do samih telefona, da ne kažem - Samsung Exynos :)

Ja sam korisnik od 2017, prvi telefon mi je bio Honor, pa Samsung A50 (po meni vrlo sjajan telefon iz medium klase) i pretposlednji Xiaomi Redmi Note 9 pro.

Uglavnom, naručio sam online. Izabrao sam telefon, išao na stavku obnova ugovora, i kroz par minuta poručio telefon. Odmah mi je stigao mail da je porudžbina kreirana.

Pošto je to bio vikend, u ponedeljak sam na A1 aplikaciji video da je uspešna provera podataka za porudžbinu a da je telefon stigao već u utorak.

Subota poručeno, Utorak preuzet telefon.

Za pohvalu. Dva potpisa dodatna i gotovo.

Što se tiče signala, kod mene je jako dobar.

Malo, teze nego na s22u definitivno ali je ok.
Mada je izgleda meni falicna olovka, uvek se diskonektuje kad je izvadim, pa moram da je vratim i rekonektujem pa onda radi do sledeceg vadjenja...
Ok, lažan alarm, radi olovka kako treba, samo sam morao da je resetujem.
Glupa stvar skroz da tako nesto zeza ali eto.
Ako neko ima sličan problem, prvo reset pa sve ostalo.
Screenshot_20230218_120706_Air command.png

da li je neko dobio u yettelu graphite boju? Vidim da je jedan kolega porucio graphite,a dobio crnu...

Nema te graphite boje, samo phantom black.
Greska na sajtu.
Barem mislim da je tako, ako neko dobije graphite, neka napise.

^ za Samsunga ovaj put baterija perfektna i dugo se nije videlo na S seriji, ali opet Iphone ima oko 15% manju bateriju tako da je razlika veća nego prikazana

Trenutno je najveća šteta (u smartfon industriji) to što Pixel 7 Pro nema SD 8 Gen 2 čipset, odnosno što će i novi Pixeli biti bez Snapdragon-a.
Bedak je i što razni drugi prošlogodišnji modeli nemaju najbolji SD, ali Pixel 7 Pro bi (uz sve kvalitete, najdužu Android podršku i najbolji SD čipset) bio vrhunski telefon za duži niz godina.

I ako sam mišljenja da treba da sačekam leto za kupovinu, imam ponudu za s23u 1100e 12/512 sa 2god garancije iz A1 i u ovih 24h sam pogledao sve moguće testove baterije i kamere, praktično ne spavam. Ono što me raduje je da je baterija odlična kako god se koristi telefon, ono što me brine jeste da je kamera konstantno loša u odnosu na Pixel 7pro (a meni su fotke i video najbitniji na telefonu), uvek su blede, slabog kontrasta i lošeg wb u odnosu na pixel i s22u. Znam da će to biti sređeno kroz update ali već imam odličnu kameru na s21u i ne želim da čekam. Opet, 512gb bi mi puno značilo, bateriju na s21u punim svake noći pa ne verujem da bi mi držala 2 dana, što opet znači punjenje svake noći. Nisam pametan, moj mogu da utopim za ~650e, doplata od ~500e za telefon za koji treba da čekam da ga srede update-ovima.
Kad izlazi Pixel 8pro i da li će imati Snapdragon ili Tizen u sebi?

Edit: Sad videh post hsv-a, znači nema ništa od SD-a :(

Da se nadovežem na Samsung Silicone. Uzeo sam je i mogu da potvrdim ovo. Ima specifičnu teksturu i ne kliza se ni kada se stavi na sto ni dok je u džepu. E sada, mana ovoga je što se zbog takve teksture malo teže ubacuje u džep. Neko ko je u pokretu i često vadi/vraća telefon u džep ovo može da smeta pa je možda bolje da uzme neku koja više vuče na plastiku tj. koja je klizavija.

Nisam primetio veće probleme sa odlaganjem u džep, ulazi fon prilično lagano u farmerice, platnene casual pantalone ili jaknu. Ok, ima malo otpora, ali to valjda pruža dodatnu sigurnost da je telefon ubačen na pravo mesto, tj. da džep nije promašen :) Sve u svemu, obloga Samsung Silicone je veoma dobra.

I ako sam mišljenja da treba da sačekam leto za kupovinu, imam ponudu za s23u 1100e 12/512 sa 2god garancije iz A1 i u ovih 24h sam pogledao sve moguće testove baterije i kamere, praktično ne spavam. Ono što me raduje je da je baterija odlična kako god se koristi telefon, ono što me brine jeste da je kamera konstantno loša u odnosu na Pixel 7pro (a meni su fotke i video najbitniji na telefonu), uvek su blede, slabog kontrasta i lošeg wb u odnosu na pixel i s22u. Znam da će to biti sređeno kroz update ali već imam odličnu kameru na s21u i ne želim da čekam. Opet, 512gb bi mi puno značilo, bateriju na s21u punim svake noći pa ne verujem da bi mi držala 2 dana, što opet znači punjenje svake noći. Nisam pametan, moj mogu da utopim za ~650e, doplata od ~500e za telefon za koji treba da čekam da ga srede update-ovima.
Iskreno za te pare nećeš nigde naći S23U sa domaćom garancijom od 2god, cene su skočile kako je promocija prošla ne samo kod operatera nego i na KP.

Ja sam ugovorio S23U ispod svake moguće cene, stiže nakon izlaska Fold 5, sad mogu mirno da spavam. 😂😂😂

Edit: Sad videh post hsv-a, znači nema ništa od
Kupi. Vecina nas ovde daje 400-500 eura da predje sa S22U na S23U. Imam i ja cimanje vezano za kameru jos mi nije stigao mob a S22U mi radi odlicno ali ubedjen sam da ce popraviti kameru

Peglace oni taj senzor do jeseni.

Edit: Sad videh post hsv-a, znači nema ništa od SD-a :(

MA sto se tice s23U nema tu greske bice i ove godine najbolji uredjaj i najkompletniji sigurno,pixel je ok al po meni nista specijalno sem te kamere i tu su rame uz rame sto bi rekli cak vise opet ima mogucnostu ultra u kameri.E sad dali vredi tolike doplate sa s21 ultra koji je odlican uredjaj i dan danas,jedino ako menjas telefon na tipa 2 godine onda ti vredi zamene,a ako ne opet vredi.😆😁

^ S21U već ima po 500€ na oglasima , odličan tel i dalje iako je izašao u februaru 2021. Može on da služi i ove i sledeće godine samo treba računati da su cene "eksplodirale" pa će takva i doplata biti - sa S21U na S23U tipa 800€ .... Vreme ide .Screenshot_20230218_154755_Instagram.jpg

Poslednja izmena:
Ja imam Apple,
Ovo naprosto nije tačno. Slažem se da im nije pokrivenost jača strana, ali Beograd jeste. I domet nije samo do provajdera nego i do samih telefona, da ne kažem - Samsung Exynos :)
Ja nemam razloga da izmisljam, tako je bilo godinama, koleginica je brojala dane do isteka ugovora, pa da se prebaci.
Ponavljam mozda je sad situacija drugačija. I da dodam - kod mene, a ni kod nje sigurno nije problem sa Exynosom... Ona nosi isključivo iPhone.
A i svi klijenti su se zalili da su nedostupni.
(Lokacija Vracar- okolina Hrama, i to prvi sprat,bez karikiranja, signal imas samo u jednom cosku, kada se popnes na fotelju).

Kolega ima iPhone i koristio je A1, kancelarija nam je na Vračaru, signal užas. I ranije je A1 imao problem sa signalom i sada ima.

Sada bio do Promoba u TC Galerija. Stigle su im folije za S23U.

Iskreno za te pare nećeš nigde naći S23U sa domaćom garancijom od 2god, cene su skočile kako je promocija prošla ne samo kod operatera nego i na KP.
Ma ubeđen sam da će ići na 1000e vrlo brzo, već sada ima 1170e 512gb kod mađara.
Spanjeli@, ako ti je kamera primarna na telefonima, kupi Pixel 7 Pro.
Kamera mi jeste najbitnija ali svakako gledam da mi sledeći telefon na svim poljima bude u vrhu a Pixel ima problema sa ispadanjem iz mreže, VoLTE-om...

U svakom slučaju, sutra treba da javim čoveku, ali mislim da neću uzeti, s21u mi sa oneUI 5.1 radi još brže i lepše(za sada), izgled telefona mi se takodje više dopada nego S22U/S23U i na kraju za tu doplatu ću odvesti ženu i dete u neki SPA na par dana :)

Evo malo fotke nocu, pro mode, bez night mode-a iz ruke.

P.s. *** gladan sam vec bio pa nisam mogao smiriti ruku vise :D

Sa stativom i nekim ko ima dobro oko za kadar verujem da mogu cuda da se naprave.

Je li vam se čini da je 10x malo mutniji?

Sve što sam danas fotkao, sve mi deluje vodeno, mekano, nije oštro uopšte.
Ugašen mi je auto lens switch, znači sigurno je sa tele kamerom, i softening mi je ugašen isto.
S22u mnogo bolje fotke u istim uslovima, bar mi se čini...

Moraću večeras da ih uporedim, ali ono na Tviteru što gledam je mnogo bolje nego ono što ja dobijam.

Nazad
Vrh Dno