Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Nema tu nekih bitnih vidljivih razlika na 5.1 osim sto se vidi da su upeglali animacije...

Ja odradio factory reset iz rikaverija jer ga nisam radio od kad je kupljen telefon :)

Volume UP + Power (dok je povezan na komp) je sad kombinacija da se udje u rikaveri - kao i na S23 Ultra.

Na flip 4 ne mora komp. Volume UP + Power i kad se ekran zacrni volume DOWN + power.

Da, nešto su menjali, pre nije bio potreban ni kabl...

Kod mene je morao kabal za recovery.
Meni su sve ikonice i bile u istoj boji, ali ja sam čačkao temu. 😁
Instalirao sam 5.1, za sad deluje fluidnije. Videćemo za par dana.

Danas sam odradio novi update,vidim da ima nekih poboljsamja sa kamerom i oko dijeljemja ekrana,odem tamo da pogledam tacno sta ima novo a on mi i dalje daje objasnjenja za verziju 5.0,sjecam se da je galaxy s21 redovno aziurirao tu opciju gdje mozes viditi sta ima novo i kako da pokreces ta podesavanja.Screenshot_20230214_214023_Tips.jpg

Ja uopste ne vidim razliku izmedju orethodnog i tog One ui?? De bre aktivirate 5.1 uradio sam apdejt ali nijednu novost ne vidim
Danas sam odradio novi update,vidim da ima nekih poboljsamja sa kamerom i oko dijeljemja ekrana,odem tamo da pogledam tacno sta ima novo a on mi i dalje daje objasnjenja za verziju 5.0,sjecam se da je galaxy s21 redovno aziurirao tu opciju gdje mozes viditi sta ima novo i kako da pokreces ta podesavanja.Pogledajte prilog 376176
Gde ti ovaj skrinsot de si naosao ovo ja ovo nemam a apdejtovao sam?

Kako uopšte radi ono u galeriji da zadržiš prst na nešto na slici i to se kopira? Probao sam na slikama i ne radi.

e09e9sfdmwha1.jpg

Poslednja izmena:
Ja uopste ne vidim razliku izmedju orethodnog i tog One ui?? De bre aktivirate 5.1 uradio sam apdejt ali nijednu novost ne vidim

Gde ti ovaj skrinsot de si naosao ovo ja ovo nemam a apdejtovao sam?
Udjes u podesavanja pa korisnicki savjeti,i imas tamo sve prikazano u slikama i kako se pokrecu te nove opcije,al meni i dalje stoji ui 5.0,a ta podesavanja sam davno pregledao.

Koja glupost.

Možda kasno Marko na forum stiže, ali da pokušam...

Kupio sam S22 Ultra tokom promocije 07.03.2022. godine u MTS poslovnici. Problem koji imam se odnosi na glavni mikrofon (na dnu uređaja). Nakon 3 meseca korišćenja u toku snimanja videa primetio sam da je zvuk na videu ekstremno loš (nedostaju reči, velika distorzija). Probao sam da snimim glasovnu poruku u Samsungovoj aplikaciji "Snimač govora" i snimak je bio apsolutna tišina. Potom sam izabrao način snimanja "intervju" da testiram gornji i donji mikrofon. Samo je gornji snimio zvuk. Mikrofon je radio samo za vreme poziva.

Urađeno vraćanje na fabrička podešavanja - nije pomoglo.

Telefon sam predao u MTS poslovnicu na reklamaciju. Operater mi je rekao da je čuo da je moguć problem i da će se verovatno samo upisati novi softver. Naveo sam da je svaki update redovno urađen.

Telefon se vratio iz ovlašćenog servisa, upisan je novi softver i ponovo je sve radilo kao pre.

Međutim, nakon mesec dana javio se isti problem koji bi potom sam nestao nakon nekih mesec dana korišćenja. I tako već 11 meseci.

S obzirom da je ovo "flagship" koji moram da otplaćujem još 13 meseci više ne znam šta da radim, jer je telefon neupotrebljiv. Ne mogu da snimim nijedan video, nijednu uspomenu, glasovnu poruku, belešku. Ni u jednoj aplikaciji mikrofon ne radi sem za pozive.

Koristim flagship modele Samsunga godinama i iskreno sam se radovao korišćenju ovog modela, ali nisam očekivao ovakav problem koji još nigde nije prijavljen ili bar ja nisam uspeo na internetu pronaći nekog sa ovim problemom. Evo i sad koristim ovaj model, za sve osim za ono za šta je namenjen.

Nije mi rešenje da telefon predajem svakog meseca u poslovnicu kako bi u servisu upisali softver i da strepim u kom će momentu ponovo zakazati softverski, jer verujem da je ovo softverski jer ni u Safe Modu mikrofon ne radi. Znači ne trigeruje ga nijedna aplikacija.

Ima li neko slično iskustvo ili neku ideju?

@Goranbgd
Pa nije to to. To je pretrazivanje osoba, ako galerija ima pristup kontaktima i ako si vec oznacio osobe, ako ih galerija prepozna na nekoj slici, samo kliknes na lice i izbacice ti sve fotografije sa tom osobom. Nigde nisu stavili da je moguce raditi cutout ili kako god vec nazvali tu opciju.

Možda kasno Marko na forum stiže, ali da pokušam...

Kupio sam S22 Ultra tokom promocije 07.03.2022. godine u MTS poslovnici. Problem koji imam se odnosi na glavni mikrofon (na dnu uređaja). Nakon 3 meseca korišćenja u toku snimanja videa primetio sam da je zvuk na videu ekstremno loš (nedostaju reči, velika distorzija). Probao sam da snimim glasovnu poruku u Samsungovoj aplikaciji "Snimač govora" i snimak je bio apsolutna tišina. Potom sam izabrao način snimanja "intervju" da testiram gornji i donji mikrofon. Samo je gornji snimio zvuk. Mikrofon je radio samo za vreme poziva.

Urađeno vraćanje na fabrička podešavanja - nije pomoglo.

Telefon sam predao u MTS poslovnicu na reklamaciju. Operater mi je rekao da je čuo da je moguć problem i da će se verovatno samo upisati novi softver. Naveo sam da je svaki update redovno urađen.

Telefon se vratio iz ovlašćenog servisa, upisan je novi softver i ponovo je sve radilo kao pre.

Međutim, nakon mesec dana javio se isti problem koji bi potom sam nestao nakon nekih mesec dana korišćenja. I tako već 11 meseci.

Ima li neko slično iskustvo ili neku ideju?
Ne znam kome MTS salje telefone tj kom servisu ali ja bih ti savetovao da direktno odneses u Promobi, ako se ponovo javi isti kvar odmah odneses u MTS i kazes treci put se javila ista greska i da ne zelis popravku i moraju da ti daju nov uredjaj, jer se javila ista greska i tel je felerican, naravno prvo ga salju u servis da se potvrdi kvar, oni ce ponovo upisati softver i pokusati da ti uvale tel., to lepo odbijes i trazis zamenu uredjaja.
Po zakonu ne mogu isti kvar da popravljaju u nedogled, ako se 3 puta javi kvar ide nov uredjaj ili povrat novca.

Samo mi je baterija bolja u standby-u.
Bolje su i perfomanse na Geekbench-u 6

Brže i fluidnije radi i baterija je za nijansu bolja. Šta ćeš više od toga. 😂

Meni se cini baterija slabija ili gde je na 4g vecinom, sta bi sa onim super stvarima sa izdvajanjem subjekta iz fotografije?

To sa izdvajanjem subjekta iz fotografije je za sada rezervisano samo za S23.

Ubacice i to vrv kasnije, nek fluidnije radi to je i bitnije

Da ne ureknem (pu-pu), kada ste poslednji put imali restart?! Ja se iskreno ni ne sećam...

Imeni su isto ikonice iste boje a nemam nijednu temu. Kako si resio?
To vam je do color palette-a. Za sada ako imate to ukljuceno, notifikacije ce biti u istoj boji kao i ikonice i sve ostalo.
Verovatno ce sa sledecim update-om da daju vise opcija, da se tipa cekira da li da se boja menja ikonicama, quick panelu, notifikacijama, itd.
Za sada ovo izgleda lepo ali zbunjujuce.

Imeni su isto ikonice iste boje a nemam nijednu temu. Kako si resio?
Nisam rešio, ne smeta mi to. Čak mi je i lepše da je sve u istom tonu. Napravio sam kako mi odgovara u theme park i u podešavanjima odabrao paletu boja za ostalo.

Nisam nešto specijalno čačkao, ali ne vidim nikakvu razliku u svakodnevnom korišćenju sa ovom novom nadogradnjom

Vremeski vidzet mao poboljsanim nekim detaljima sto se primjeti,ostalo sve manje isto,a toliko pasusa sta sve ima novo,ja ne vidjeh nista konkretno osim ovo sto navedoh.

Kako se smanjuje i povećava prozor neke aplikacije?
Obični smanjim slučajno neki čet program, pa se posle naučim da ga stavim preko celog ekrana.

Meni je keva što mogu da prelepim Widget preko drugog. Npr, na istom mestu su mi 2 vremenske prognoze ili mts i yettel widget...

Nazad
Vrh Dno