Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Zanima me mišljenje oko kupovine telefona. Razmišljao sam se da uzmem ili S22 ili S21 FE, ali mi je poslodavac u A1 rekao da S22 ima problema se pregrevanjem i preporučio mi je S21 FE, a na forumu sam pročitao da je telefon takođe imao i problem sa restartovanjem i seckanjem prilikom poziva. Da li je Samsung i probleme rešio ili ne i da li mi možete dati neku preporuku, jer trenutni imam S20 FE Exynos i stvarno ne bih da uzimam telefon sa tim problemom.

Zanima me mišljenje oko kupovine telefona. Razmišljao sam se da uzmem ili S22 ili S21 FE, ali mi je poslodavac u A1 rekao da S22 ima problema se pregrevanjem i preporučio mi je S21 FE, a na forumu sam pročitao da je telefon takođe imao i problem sa restartovanjem i seckanjem prilikom poziva. Da li je Samsung i probleme rešio ili ne i da li mi možete dati neku preporuku, jer trenutni imam S20 FE Exynos i stvarno ne bih da uzimam telefon sa tim problemom.
Zavisi od telefona do telefona i koriscenja. Da problema ima, ima, da je lako otkriti sta ga izaziva, nije.
Moj konkretno, s22u, restartovao se da li tri ili 4 puta samo od kad sam ga uzeo, April 2022. Prvi put nakon 5 meseci, poslednji put pre 4 dana, 2. put negde izmedju. I to se sad restartovao nakon 200 poziva i nakon 700+ sati rada bez gasenja. Bas sam skoro okacio fotku. Bilo bi i 2 meseca bez restarta da nisam azurirao play update u decembru.
Tako da kako ti se zalomi.
Greje se isto kao i bilo koji drugi telefon sa 8gen1 procesorom, za nijansu vise nego moj stari note 10+. Ali ako pogledas siru sliku, dosta drugih telefona se pregreva, ni iphone 14 nije izuzetak. Jednostavno, takvo je vreme doslo, nakrkali jace procesore sa losijim hladjenjem i to je to. S23 serija bi trebalo da je to ispravila. A koliko je ispravila, videcu za par dana kad mi stigne :D
Tako da je s22u sa svim tim "manama" i dalje najbolji telefon iz 2022. tako da ti proceni.

Teško da ima problem sa pregrevanjem S22. Možda su ostalo odradili loše, ali Eynos 2200 nije fruna, niti ima takvih problema. S21 FE ima Snapdragon 888 u sebi, proveren CPU, koji nekim čudom nije toliko hot u S21 FE modelu za razliku od drugih proizvođača.

Stigao i za S22 ultra sa mts-a.

Zavisi od telefona do telefona i koriscenja. Da problema ima, ima, da je lako otkriti sta ga izaziva, nije.
Moj konkretno, s22u, restartovao se da li tri ili 4 puta samo od kad sam ga uzeo, April 2022. Prvi put nakon 5 meseci, poslednji put pre 4 dana, 2. put negde izmedju. I to se sad restartovao nakon 200 poziva i nakon 700+ sati rada bez gasenja. Bas sam skoro okacio fotku. Bilo bi i 2 meseca bez restarta da nisam azurirao play update u decembru.
Tako da kako ti se zalomi.
Greje se isto kao i bilo koji drugi telefon sa 8gen1 procesorom, za nijansu vise nego moj stari note 10+. Ali ako pogledas siru sliku, dosta drugih telefona se pregreva, ni iphone 14 nije izuzetak. Jednostavno, takvo je vreme doslo, nakrkali jace procesore sa losijim hladjenjem i to je to. S23 serija bi trebalo da je to ispravila. A koliko je ispravila, videcu za par dana kad mi stigne :D
Tako da je s22u sa svim tim "manama" i dalje najbolji telefon iz 2022. tako da ti proceni.
Pa ja generalno koristim sam telefon i tablet, a i igram igrice na njemu. Baterija znam da je lošija, ali očekivano. Znači misliš da je bolje uzeti S22?
Teško da ima problem sa pregrevanjem S22. Možda su ostalo odradili loše, ali Eynos 2200 nije fruna, niti ima takvih problema. S21 FE ima Snapdragon 888 u sebi, proveren CPU, koji nekim čudom nije toliko hot u S21 FE modelu za razliku od drugih proizvođača.
Pa ne znam, S20 FE sa Exynos 990 jeste imao, i onda sam se uplašio juče, kada mi je rekao poslodavac u A1, da nemam opet isti problem sa tim pregrevanjem, znam da uđem u Aspahalt 9 i posle 15-ak minuta se pogosi apk jer se užasno mnogo pregrejao. Znam, gledao sam recenziju, ali ima 2 godina star CPU i lošije kamera, pa se i ne uzima ako je S22 dobar.

Poslednja izmena:
Stigao mi je apdejt sad neki od 1920 Mb....ali vec sam imao takav negde u novembru,decembru ?? One ui 5.1 al sam taj imao vec....

Nije samo One UI 5.1 već i ažuriranje za februar :)

Smart-Select-20230213-Software-update.jpg

I za Google Play system update su stigla ažuriranja...

Mnogo su se popravili i sada su uz Google Pixel i OnePlus/Oppo telefone najbolji što se tiče podrške!

Poslednja izmena:
Samsung je sada broj jedan kada je update u pitanju. Dosta su ažurni, redovno isporučuju update-e i ko ne manja svake godine telefon, imaće dugu softversku podršku za svoj uređaj.

Nesto mi se cini da je ovaj update odlican. Imam utisak da je kamera za nijansu bolja a remaster fotografija je sada odlican. Ko ima s23u neka uporedi foto sa s22u posle azuriranja na 5.1. Meni stize tek za 7-10 dana

Mene zanima da li su zeznuli nešto na 5.1. Ja sam na decembarskom i ne bih da ažuriram ako su nešto zeznuli, pogotovo bateriju. 😁

Nesto mi se cini da je ovaj update odlican. Imam utisak da je kamera za nijansu bolja a remaster fotografija je sada odlican. Ko ima s23u neka uporedi foto sa s22u posle azuriranja na 5.1. Meni stize tek za 7-10 dana
Kod mene je još S22U par dana dok ne stignem da ga stavim na prodaju, nadam se da ću sada za praznike uhvatiti vremena da napravim neko malo poređenje S22U sa One UI 5.1 i S23U sa One Ui 5.1

Za sve koji se dvoume da li da instaliraju, kod mene je update na 5.1 uspesno resio problem adaptivnog refresh rate-a i nekakvog flickeringa u tom modu. Potajno sam se nadao da ce resiti nekim update-om, posto problem postoji vec mesecima, i evo resili su ga sad kad je izasla 23 serija 😆 kod mene konkretno je S22+ u pitanju.

Za sve koji se dvoume da li da instaliraju, kod mene je update na 5.1 uspesno resio problem adaptivnog refresh rate-a i nekakvog flickeringa u tom modu. Potajno sam se nadao da ce resiti nekim update-om, posto problem postoji vec mesecima, i evo resili su ga sad kad je izasla 23 serija 😆 kod mene konkretno je S22+ u pitanju.
Kako ti se manifestovalo to?
Kakva su vam podesavanja u Camera Asistentu? Sta znam.meni ovaj apdejt identican nema nekog toliko vidljivog poboljsanja...mozda baterija malo

Kako ti se manifestovalo to?
Kad god namestim na 120hz adaptivni refresh rate, i ekran telefona se nalazi ispod vestackog svetla (sijalice, nebitno da li led ili halogene), krene da treperi dok skrolujem, da vuce na neku zelenkastu nijansu. Ovaj update na one ui 5.1 izgleda resio taj problem.

Nema tu nekih bitnih vidljivih razlika na 5.1 osim sto se vidi da su upeglali animacije...

Ja odradio factory reset iz rikaverija jer ga nisam radio od kad je kupljen telefon :)

Volume UP + Power (dok je povezan na komp) je sad kombinacija da se udje u rikaveri - kao i na S23 Ultra.

Danas sam stavio oglas na kp i u roku od 2 sata telefon prodat. Jos uvek je dobra potraznja za S22 U (Snap).

Ima li nekih problema na 5.1?
Od proslog apdejta mi se telefon restartovao par dana, pa sam instalirao drugi dialer i od tad se nije da i to probate ako ga poziv restartuje

Za sada nema problema. Ovo za dialer mi nije palo na pamet meni se telefon ne restartuje mada ja ne koristim stock dialer vec par godina

Isto, ja sam godinama na Drupe dialeru i nijednom mi se nije restartovao prilikom poziva.

Danas sam stavio oglas na kp i u roku od 2 sata telefon prodat. Jos uvek je dobra potraznja za S22 U (Snap).
Kao lud će da ide S22U, pogotvo što je jako sličan sa S23U a razlike su minimalne. Ja nisam ni stavio na oglase, a dobio sam već tri ponude za telefon, mada sam obećao ovde jednom članu sa foruma pa ću to da ispoštujem.

Ljudi, šta ja ovo slučajno pritisnem na zaključano ekranu, pa mi izađe ovo sa slike?
- Ubih se tražeći šta je u pitanju i kako da reprodukujem i ništa...

Prilozi

• Screenshot_20230214_093024_Wallpaper and style.jpg
    Screenshot_20230214_093024_Wallpaper and style.jpg
    144.9 KB · Pregleda: 76
@nemanja123, kada duže držiš prst na zaključanom ekranu, pojaviti se opcija za prilgaođavanje (podešavanje) zaključanog ekrana, to je dostupno do One UI 5.0.

Nije mi jasno šta su mislili sa novom nadogradnjom kad su sve notifikacije u istoj boji, zavisno od teme.

Nije mi jasno šta su mislili sa novom nadogradnjom kad su sve notifikacije u istoj boji, zavisno od teme.
Ni meni se to ne sviđa, sada su mi sve ikonice u notifikacinom panelu iste boje (Youtube, viber, redit i sl.) to mi se ne sviđa.

Subjektivno, čini mi se da lepše radi posle ovog update-a. Obično ne ostavljam ovakve komentare, ali moj utisak je da se baš primećuje razlika. Neke aplikacije (MyT) koje su baš kilavile sa startom, sada se brže pokreću - i to mi se baš dopada. Eh kad bi malo modernizovali SNote pa da bude ko puška.
E da, ove zelene notifikacije (prema temi) su baš glupe

Je l može neki ss tih obaveštenja?

Vrh Dno