Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Juce sam bratu podesavao S23 Plus. Utisci...
Lepo se zagrejao prilikom setovanja telefona, lepo je pojeo baterije na 4G dok je to trajalo.
Zvucnici-ok, lep zvuk, dovoljno jak
Vibracija-meni mnogo lepsa na iphone, ali je ok.
Ekran-vrhunski to i nije vise neka tema, svi danas imaju top ekrane.
Kamera-ono malo sto sam procackao odlicno, lag u zatamnjenijoj prostoriji izuzetno mali.
Prednja Odlicna takodje.
Najbitnija stvar meni, radi besprekorno, bez ikakvog laga i seckanja, izuzetno brz i agilan uredjaj iako je tek bio upaljen.
Sta znam, dobar jeste, ali msm da neko ko ima telefone od S20-21 serije ne dobija nista spec sem eto te brzine koja bi meni licno bila presudna.

Da nisi izabrao loš ID prilikom odabira verzije?

Meni IMEI izašao tek kad sam izabrao dobar ID.

Nakon slanja odmah dobio mail da je uspešna registracija i da čekam da se obradi dokumentacija ali ne verujem da ću da dobijem jer nisam bio prijavljen za dogadjaj. Ipak, nada poslednja umire.

Moraju da budu zadovoljni prodajom. Ne sećam se da ijedan telefon ovako brzo planuo kod operatera.
Kod mene je aplikacija sama unela koji telefon je u pitanju i IMEI. Ja nisam morao ništa da unosim.

Danas probao tele kameru na S23U pored mog S21U u Yettel poslovnici u BIGu u NS. Zakljucak, primetno bolja slika u pogledu definicije i ostrine.

Za realne utiske, cekamo sredinu marta, kada (boze zdravlja) stigne obavestenje iz Yettela da "samo sto nije krenula isporuka", pa odem u neku od drugih radnji i kupim ga za kes.

Isto i ja sam dobio samo taj mail.
Posle koliko ste dobili mail, ja se regsitrovao u petak 10. februara uveče, ali nisam dobio mail, već samo ono obaveštenje da je registracija uspešna i da će dokumentacija biti proverena, ali to mi je pokazala u apalikaciji (Samsung members) a nisam dobio nikakav mail. Da li postoji neki kontakt na koji mogu da im pišem pošto je sutra zadnji dana, neću da mi promaknu sluške zbog gluposti.

Posle koliko ste dobili mail, ja se regsitrovao u petak 10. februara uveče, ali nisam dobio mail, već samo ono obaveštenje da je registracija uspešna i da će dokumentacija biti proverena, ali to mi je pokazala u apalikaciji (Samsung members) a nisam dobio nikakav mail. Da li postoji neki kontakt na koji mogu da im pišem pošto je sutra zadnji dana, neću da mi promaknu sluške zbog gluposti.
i kod mene je isto bilo probacu sutra preko live chat-a da dobijem informacije danas ne rade zbog praznika verovatno

Danas dok sam kupovao kod Dr.T slučajno pogledam u staklenu vitrinu a tamo na sigurnom zeleni S23U izložen sa cenom kao kod svih za pred naručivanje, pitam: Da nemate možda krem? odgovor: Ne, samo ovaj jedan nam je još ostao. Prodavac me najljubaznije pita da li sam zainteresovan, objasnim mu da sam poručio krem, ali mi još nije stigao(sutra će biti tačno 7 dana) u GT prodavnici, čovek me pita: Da li želite da otkažete Vašu porudžbinu, i mogu Vam sačuvati telefon do sutra?! odgovor: ne, čekam krem. Zeleni mi nije bio nikada zanimljiv. Verovatno ga nisu prodali do kraja dana, danas su radili do 17.00h, tako da ako neko želi da kupi i odmah dobije Samsung S23 Ultra zeleni - može, čak i kod nas.
Izlazim i razmišljam...da li ćemo ikada saznati zašto su prošle godine napravili haos sa exy koji je pravio prilične probleme ljudima, dok ove godine konačno i mi imamo priliku da kupimo snapdragon u prodavnici sa garancijom i to pre zvanične prodaje....''eh živote lutalico''

edit: ako neko od članova slučajno poznaje nekog ko radi u GT kompaniji, bio bih zahvalan da mi se obrati na pp da pošaljem podatke i ubrzamo ako je moguće isporuku...
Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Posle 7 dana telefon prestao da uči o mojim navikama.
Evo posle 12h korišćenja telelefona i 3.5h SOT ostalo 50 posto baterije,od toga je samo zadnja 2 sata na Wifi,sat stalno priključen.
Signal mi je znatno bolji,tamo gde nisam imao signal na S21 ultri sad imam.
Za sad imam samo reči hvale za S23 ultru.

Svaka cast kakve su ti postavke?Primecujem da ista aplikacija skine vise meni baterije nego tebi u cemu li je fora?Jel ti aktiviran light mode i jel koristis vise wifi ili 4g.Mada meni je sat prikacen znaci blutut je aktivan mozda je i to razlog.Screenshot_20230215_183943_Device care.jpg

Da da. Ok je folija, stavio danas.
Pa otićiću ako stignem sutra do TC Galerije. Pošto korisitm ovih dana od kako mi je isporučen S23U s-view cover bez ikakve zaštite na ekranu, pravo je zadovoljstvo koristiti ekran bez folije. One tanke, fabričke koje su dolazile ranije su mi bile idealn pošto uvek koristim preklopnu futrolu. Koliko beše košta sa postavljanjem ta folija ?
i kod mene je isto bilo probacu sutra preko live chat-a da dobijem informacije danas ne rade zbog praznika verovatno
Javi šta su ti rekli i ja ću ih kontaktirati.

Pa otićiću ako stignem sutra do TC Galerije. Pošto korisitm ovh par dana s-view cover bez iakve zaštite na ekranu, pravo je zadovoljstvo koristiti ekran bez folije. Ona tanke, fabričke koje su dolazile ranije su mi bile idelan pošto uvke koristim preklopnu futrolu. Koliko beše košta sa postavljanjem ta folija ?
Nisam jos detaljno gledao i testirao, na prvu loptu folija je ok, deluje slicno kao ona fabricka sto je dolazila na S21U out of the box. 900 din je sa lepljenjem.

Svaka cast kakve su ti postavke?Primecujem da ista aplikacija skine vise meni baterije nego tebi u cemu li je fora?Jel ti aktiviran light mode i jel koristis vise wifi ili 4g.Mada meni je sat prikacen znaci blutut je aktivan mozda je i to razlog.Pogledajte prilog 376357
Jutros sam ga stavio na "light" - "Lagano" mod . Chrome ne koristim meni više odgovara Samsung Browser , bio sam 60-70% vremena na WIFI . Uz mnogo fotkanja / društvenih mreža / poziva / .... baterija i najzahtevnijim korisnicima će ceo dan trajati uz minimum 6-7h SOT-a , a korisnici koji nemaju - ne koriste FB i ostale "društvene mreže" - enormne potrošače baterije , S23U će izvući i 2 radna dana uz 50/50% (WIFI i 4G) . I da Blutut mi se kači u automobilu i dok slušam muziku na Deezer - u (znači ne ceo dan već povremeno) .
Sutra ću isključiti taj light mod - mada ne vidim neku razliku u radu već više onaj trip u glavi "kad koristiš Ultru onda ide sve na MAX" 🙂👍.

E ja to odmah gasim, pre nisam mogao da smislim da kucam poruke bez haptic feedbacka a sad je obrnuta situacija. 😁 Posto si vec narucio telefon ubrzo ces saznati (da ne vadim P30 iz kutije iz ostave kad si vec narucio telefon).

Kad vec pisem evo jos jedan update baterije za one koje to interesuje.
Kako si zadovoljan sa signalom u odnosu na P30?

Rezultati iz geekbench-a.

Prilozi

• Screenshot_20230215_185342_Geekbench 6.jpg
    Screenshot_20230215_185342_Geekbench 6.jpg
    55 KB · Pregleda: 43
  • Screenshot_20230215_194705_Geekbench 6.jpg
    Screenshot_20230215_194705_Geekbench 6.jpg
    59.9 KB · Pregleda: 62
Danas dok sam kupovao kod Dr.T slučajno pogledam u staklenu vitrinu a tamo na sigurnom zeleni S23U izložen sa cenom kao kod svih za pred naručivanje, pitam: Da nemate možda krem? odgovor: Ne, samo ovaj jedan nam je još ostao. Prodavac me najljubaznije pita da li sam zainteresovan, objasnim mu da sam poručio krem, ali mi još nije stigao(sutra će biti tačno 7 dana) u GT prodavnici, čovek me pita: Da li želite da otkažete Vašu porudžbinu, i mogu Vam sačuvati telefon do sutra?! odgovor: ne, čekam krem. Zeleni mi nije bio nikada zanimljiv. Verovatno ga nisu prodali do kraja dana, danas su radili do 17.00h, tako da ako neko želi da kupi i odmah dobije Samsung S23 Ultra zeleni - može, čak i kod nas.
Izlazim i razmišljam...da li ćemo ikada saznati zašto su prošle godine napravili haos sa exy koji je pravio prilične probleme ljudima, dok ove godine konačno i mi imamo priliku da kupimo snapdragon u prodavnici sa garancijom i to pre zvanične prodaje....''eh živote lutalico''

edit: ako neko od članova slučajno poznaje nekog ko radi u GT kompaniji, bio bih zahvalan da mi se obrati na pp da pošaljem podatke i ubrzamo ako je moguće isporuku...
Hvala unapred.
Nema se sta saznati samsung je dao zvanicnu izjavu da su imali probleme ali tek sada je izjava data kada je izasla serija s23. Postavicu link ka izjavi.

Bok,
ovako ide po verzijama:
5
Stock: 1541 / 4760
Lite: 1351 / 4844
6
Stock: 1962 / 5133
Lite: 1809 / 5186
6 GPU je 9089

Koliko je sada slabo ili jako naspram A16 nemam pojma ali recimo prema SD870 je cca 50% jači i to se jako dobro vidi.
Znam da nije neka usporedba ali to jedino imam uz ovoga, poco F3.
Stvarno, ovo radi fenomenalno, nikakvih trzuckanja, ništa, šta god da mu radim.
A po Geekbenchu, verzija 6 se manje fokusira na single core:
"...The new Geekbench 6 seriously reduces focus on single-core CPU tests. Primate Labs says the number for the main core is no longer so important as real-world use cases extract power from different parts of hardware. Machine learning is also on the rise, meaning the multi-core CPU result is also revamped..."
Hvala. To je ta priča da će biti, jer je Apple odmakao sa single core koji je do juče bio obavezan i gde je i na računaru obavezan, ali su morali nešto da urade zbog pritiska Qualcomm-a, Mediateka i Exynosa.

Odradio test baš da vidim kad ima i zašto su to uradili.

60% je brži singl score i to je ozbiljna cifra.

Prilozi

• 247055D9-8D33-40C6-8494-2DBD3071A08F.png
    247055D9-8D33-40C6-8494-2DBD3071A08F.png
    269.7 KB · Pregleda: 48
Evo linka sa detaljnim objasnjenjem o problemima s22 serije.

Jutros sam ga stavio na "light" - "Lagano" mod . Chrome ne koristim meni više odgovara Samsung Browser , bio sam 60-70% vremena na WIFI . Uz mnogo fotkanja / društvenih mreža / poziva / .... baterija i najzahtevnijim korisnicima će ceo dan trajati uz minimum 6-7h SOT-a , a korisnici koji nemaju - ne koriste FB i ostale "društvene mreže" - enormne potrošače baterije , S23U će izvući i 2 radna dana uz 50/50% (WIFI i 4G) . I da Blutut mi se kači u automobilu i dok slušam muziku na Deezer - u (znači ne ceo dan već povremeno) .
Sutra ću isključiti taj light mod - mada ne vidim neku razliku u radu već više onaj trip u glavi "kad koristiš Ultru onda ide sve na MAX" 🙂👍.
Aha okej probacu i ja raj Light mod sledecim punjenjem baterije.

Hvala. To je ta priča da će biti, jer je Apple odmakao sa single core koji je do juče bio obavezan i gde je i na računaru obavezan, ali su morali nešto da urade zbog pritiska Qualcomm-a, Mediateka i Exynosa.

Odradio test baš da vidim kad ima i zašto su to uradili.

60% je brži singl score i to je ozbiljna cifra.

Baš se napredovalo u par dana :D

Ja to momentalno menjam na 4G. Za sada mi se čini, da sam miran jedno 3 godine sa telefonom.

Da li je neko imao prilike da testira neke usb-c slušalice a da sigurno rade na ovom telefonu? Probao sam akg , koje su mi ostale od S8+ preko adaptera ali neće.

@vojkan85
poverovaću u to kad naprave novi kalendar pa u jednoj godini bude samo 4 meseca 😁... Već te vidim sledeće godine u ovo vreme sa S24U😀👍

Odgledah recenziju na benchmarku. Nisam pametan vecina slika mi lepsa na S22U nego na S23U. Nema kontrasa slike mi nesto isuvise osvetljene boje nisu realne(to se trazi kapiram). Nadam se da ce naredni update to ispeglati

Nazad
Vrh Dno