Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Utice sve, prihodi, da li su te zavodili kao duznika, da li si zaposlen za stalno ili ne...

Kreditini biro nema uvide u nečije račune, niti u prihode, niti u zaposlenje. To nije izveštaj o kreditnoj sposobnosti.

Kreditni biro pruža isključivo uvid o vrsti trenutne i potencijalne obaveze i njihovog statusa izmirenosti. Ako se obaveze izmiruju u roku od 60 dana u prethodne 3 godine, izveštaj je pozitivan, ako postoji neizmirena obaveza u roku izveštaj je negativan. Ako neko nema račun u banci, nema kredite, niti bilo kakve druge obaveze po mesečnim uslugama, izveštaj je opet pozitivan.

Je li ima negde Whitestone dome jeftinije da se nadje, tj. da se izbegne shipping toliki? Shipping za SRB koliko jos 2 stakla za telefon...

Htedoh uzeti ajfon 14,ali me sad s23 obican, bas poremeti i baci u razmisljanje. Sistem manje bitan koristio sam oba,ima li neko preporuku.

Htedoh uzeti ajfon 14,ali me sad s23 obican, bas poremeti i baci u razmisljanje. Sistem manje bitan koristio sam oba,ima li neko preporuku.
Ako do sad nisi razmatrao s22, ne znam sto bi sada razmatrao s23, osim zbog nesto bolje baterije u odnosu na s22.

Evo baterije na s23plus prvi dan. Gledajuci screenshot od kolege sa ultre iznad s23plus je losiji za jedno 15% baterije koliko mi se cini. Mada je kod mene na Bluetooth povezan sat sve vreme pa mozda je to razlog.
Kako je prosao drugi dan sto se tice baterije?

Kreditini biro nema uvide u nečije račune, niti u prihode, niti u zaposlenje. To nije izveštaj o kreditnoj sposobnosti.

Kreditni biro pruža isključivo uvid o vrsti trenutne i potencijalne obaveze i njihovog statusa izmirenosti. Ako se obaveze izmiruju u roku od 60 dana u prethodne 3 godine, izveštaj je pozitivan, ako postoji neizmirena obaveza u roku izveštaj je negativan. Ako neko nema račun u banci, nema kredite, niti bilo kakve druge obaveze po mesečnim uslugama, izveštaj je opet pozitivan.
"Za fizička lica izveštaj Kreditnog biroa sadrži podatke o:
  • Tekućim obavezama, kao što su obaveze po osnovu kredita, lizing ugovora, tekućih računa, debitnim i kreditnim karticama i aktiviranim jemstvima;
  • Potencijalnim obavezama, kao što su podaci o odobrenim pozajmicama po tekućim računima i datim jemstvima (žirantima) po kreditima drugih građana, pravnih lica i preduzetničkih radnji;
  • Neurednosti u izmirivanju dospelih obaveza koja uključuju iznos i vreme trajanja neizmirene obaveze."

Nije to to a i tasteri za glasnocu i power taster jedva rade pod pritiskom t.j. pritisak mora da bude bas jak sto ume da nervira, ovako mi se cini da je bas oklopljen jer je na poledjini maska deblja zbog objektiva kamera(deblja je od objektiva). Videcu da isecem ispupcenja za tastere pa da budu samo otvori mozda ce biti bolje. Sto se tice samog telefona za sada je ok malo je tezi i glomazniji sa ovom original maskom ali je sve stvar navike. Ima jedan jedan problem sa onim sistemskim obavestenjima na donjem delu ekrana elem dugo stoje na ekranu pa me nervira tako je bilo i sa Note 10+ pre android 11 pa su to resili sa 12com t.j. drasticno skratili trajanje tih prozora sa obavestenjima. Jel ima neki nacin da se potpuno ukinu ta obavestenja?
Kako sa skalpelom da prekrajas...😀
Bas je blamaza za samsung, ocekujes nesto premium kvaliteta i onda da moras da prekrajas.

Ovo za obavestenja u donjem delu ekrana, nisam bas najbolje razumeo na sta mislis.

Poslednja izmena:
Kako sa skalperom da prekrajas...😀
Bas je blamaza za samsung, ocekujes nesto premium kvaliteta i onda da moras da prekrajas.

Ovo za obavestenja u donjem delu ekrana, nisam bas najbolje razumeo na sta mislis.
Скалпел*

Kako sa skalpelom da prekrajas...😀

Prilikom kopiranja nekog teksta npr.izadje obavestenje da je text kopiran u clipboard ostane dugo na ekranu zasmeta prilicno iritantno

Kako je prosao drugi dan sto se tice baterije?
E drugi dan do 13h je prosao sa punjenjem od prethodnog dana kada je baterija pala na 15% i tad sam ga stavio na punjac. SOT je bio 5.5h. Pritom je telefon celu noc bio zakacen na net, Bluetooth ukljucen i povezan na sat, AOD ukljucen i preko noci skinuo 10%.
Juce skinem sa punjaca u 13:45 baterija na 95% bila evo sad imam 54%. S obzirom sta mi je sve ukljuceno konstantno da radi meni je baterija odlicna.

Koliko su nas ograničili sa ovim punjačima pa to je neverovatno. Preturio celu kuću i naravno, nigde sa C izlazom, spasilo me to što mi služeni laptop Honor a on dolazi sa jedinstvenim punjačem kao za telefon 😁

Elem, jel bolje kupiti nov punjač ili one konvertere sa usb na type c?

Ako mislis na ovo, uh neznam kako se to podesava meni mozda bude sekundu...
Pogledajte prilog 375728
Da ta obavestenja, kazem taj problem bio i na Note 10+ predugo ostaju na ekranu mozda 4-5 sekundi a mozda i vise a to zna da nervira jer moras cekati da se skloni da bi nastavio rad. Probao sam da nadjem kako se to sklanja(verovatno samo rutovanjem ali to ne radim) i nisam uspeo da nadjem bilo koje resenje ili da se bar smanji vreme koje ostaje na ekranu. Na note 10+ su to resili prelaskom na android 12.
Pa sta cu moram da se snadjem sa tasterima na futroli bice "hasan seckati" 😁 a sto se tice sljamsunga bolje da je telefon bez mana nego futrola kako je do sada bilo. 😀 Svakako kako vreme ide bice jos puno dodatne opreme sa alija 😊(vec narucena maska). Sto se tice zastite ekrana i stavio bih zbog same zastite ekrana i ne bih stavio neku zastitu zbog otiska(znam da neke rade ali ima onaj odvratni krug na mestu senzora) i plasim se da nece raditi dobro olovka.

Koliko su nas ograničili sa ovim punjačima pa to je neverovatno. Preturio celu kuću i naravno, nigde sa C izlazom, spasilo me to što mi služeni laptop Honor a on dolazi sa jedinstvenim punjačem kao za telefon 😁

Elem, jel bolje kupiti nov punjač ili one konvertere sa usb na type c?
Kupi nov punjac, uz te konvertere verovatno ne bi radilo superfast punjenje, nego bi punio samo 5W ili 10W brzinom...

Krajem meseca se očekuje veći apdejt po pitanju kamere. U to ne sumnjam da će ispeglati.
Ovi sa benchmarka kažu da recenzija kasni zbog toga što čekaju veliki update koji će biti danas /sutra...

Evo ko želi lepa cena sa domaćom garancijom i plus sat
Screenshot_20230212_125750_KupujemProdajem.jpg

Imate li neke savete za Good Lock kod nas? Kako zaobici to? Radi li vam onaj workaround sa VPNom?

Preuzeo veceras U Delta City (Samsung radnja). Slobodno samo lavanda i crna/grafitna boja koju sam i izabrao. Odmah otisao i stavio foliju na ekran i uzeo nillkin futrolu na preklop sa zastitom za kamere. Za nijansu fluidnije radi. Prebacivanje podataka sa 22U na 23U proteklo brzo. Za nijansu se S22 U vise grejao ali to nije toplo vec mlako skoro pa i da ne osetis pod rukom. Rano je za beriju ali nakon instalicije i prebacivanje fajlova, stelovanje, itd.. Od 75% koliko je frabricki napunjen otislo je nekih 17%. Videcemo kako ce baterija da se ponasa u narednim danima. Iskljucio sam brzo punjenje jer mi to nije potrebno...

Poz
Pretpostavljam da si uzeo Nillkin Qin (Pro) Leather? Kako ti se čini u ruci i generalno obrada kakva je? Pošto je dosta jeftinija od originalne Samsungove, rekao bih da možda i bolje izgleda, samo nema prozorčić u uglu za sat i obaveštenja.
Uzgred, da li je još neko uzeo možda neku drugu masku od Nillkin-a, Textured S, Synthetic Fiber, Super Frost, CamShield Pro ili su svi pojurili ka originalnim Samsung maskama?

Ja sam uzeo u A1 preko n23 paketa.Dao sam 50000 odma ali to sam ja hteo oni nisu trazili nista.Telefon izlazi oko 142000 sto je ekstra cena za 512gb model.
Stigao je posle 2 dana samo.
Narucen 7. stigao 9.
Imao sam s22U i snapdragon i exynos i mogu reci da je s23U neuporediv sa njima.Zivim u selu gde je signal ocajan jedino pre par godina kad sam imao p30 pro signal je bio malo bolji.Sad sa s23u bukvalno ne primecujem da li je na wifi ili 4g.(inace ovde kod mene jedva da mozes da pozoves uvek si ne dostupan a kamoli 4g da imas)
Baterija takodje ekstra.Imao sam skoro sve modele iz s serije i jedino ovaj ima flagship sot i trajanje baterije(barem za sad imam ga od cetvrtka).
Kamere ne bih da komentarisem odlicne su ali zakljucak cu imati tek posle nekih update a tako uvek bude kad izadje nova S serija.

Evo ko želi lepa cena sa domaćom garancijom i plus sat
Pogledajte prilog 375750
Ovo će se prodati do večeri... Kakva ponuda *** 😳
Imate li neke savete za Good Lock kod nas? Kako zaobici to? Radi li vam onaj workaround sa VPNom?
Ja sam ih zaobišao metodom VPN-a, ali naravno to radi samo dok je uključen VPN. Čim se vratiš na svoju standardnu mrežu, aplikacije prestane da radi ali makar ostanu neke opcije iz nje aktivne.

Prilozi

• Screenshot_20230212_133957_Good Lock.jpg
    Screenshot_20230212_133957_Good Lock.jpg
    26.2 KB · Pregleda: 48
  • Screenshot_20230212_134041_Theme Park.jpg
    Screenshot_20230212_134041_Theme Park.jpg
    38.3 KB · Pregleda: 42
  • Screenshot_20230212_134049_Wonderland.jpg
    Screenshot_20230212_134049_Wonderland.jpg
    36.2 KB · Pregleda: 45
Nice lock pro, košta nekih 300-400 din radi istu stvar kao Good lock, skidaš ručno module koje hoćeš i to je to.

Ja sam uzeo u A1 preko n23 paketa.Dao sam 50000 odma ali to sam ja hteo oni nisu trazili nista.Telefon izlazi oko 142000 sto je ekstra cena za 512gb model.
Stigao je posle 2 dana samo.
Narucen 7. stigao 9.
Imao sam s22U i snapdragon i exynos i mogu reci da je s23U neuporediv sa njima.Zivim u selu gde je signal ocajan jedino pre par godina kad sam imao p30 pro signal je bio malo bolji.Sad sa s23u bukvalno ne primecujem da li je na wifi ili 4g.(inace ovde kod mene jedva da mozes da pozoves uvek si ne dostupan a kamoli 4g da imas)
Baterija takodje ekstra.Imao sam skoro sve modele iz s serije i jedino ovaj ima flagship sot i trajanje baterije(barem za sad imam ga od cetvrtka).
Kamere ne bih da komentarisem odlicne su ali zakljucak cu imati tek posle nekih update a tako uvek bude kad izadje nova S serija.
Znači u A1 i MTS-u tel S23U 512GB je oko 142.000 144.000 a u Yettelu 194.000 din? Da li je to realno..

Vrh Dno