Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Sa folijom možeš da ostaviš i taj koji imaš već, ako imaš. Neće folija njemu da smeta za otisak nikako.

Један од реалнијих јутјубера где се види из руке шта који телефон може/не може..

Ako nemaš, onda folija, pa otisak/otisci :).

@Чичарито Približava se Vivo Boga mi polako. Ima tu još mesta za napredak, ali mislim da su za 2-3 godine u Top 3.

Evidently, that has caught out even experienced technology journalists and reporters, with Ars Technica now admitting to its error. The website adds that even excluding these rounding errors, One UI 5.1 has a 10 GB larger system partition than One UI 4 or One UI 5.0. Again, this is not the case.
Ubiše ih :)

So a device that has 512GB of storage actually offers about 476GB of usable storage. Similarly, a 128GB model gives you about 119GB of usable space, and a 256GB variant has approximately 238GB of storage. Samsung and some other OEMs choose to hide this lost space under the system storage so that the total space adds up to be what the companies advertize.

Nego pitanje za iskusne da li da prvo podesim otisak prsta pa onda lepim foliju ili da zalepim pa onda odradim otisak prsta ?

Možeš 5 ukupno otiska prsta da ostaviš. Ako ćeš da koristiš otisak na jednom prstu,moj ti je savet da dva lupiš bez folije i 3 nakon stavljanja folije. Ima da radi kao sat. U podešavanjima,dodatno aktiviraj opciju da otisak na ekranu radi bolje sa folijom,tj zaštitom

Vredan je mts, stigao S23 Ultra, zove me kurir pre nekih 40 min, lik stigao pre 9h na adresu, a ostavio sam adresu kancelarije, a ne kućnu adresu. Nisam bio tu, pa moram uzeti paket danas posls 15h.
No, lepo od mts-a, brzo je stigao, preorderova sam 7. februara posle 16h, a već danas pre 9h telefon bio na adresi.

Svakog trenutka očekuj kurira, meni poruka stigla u 8:28, a kurir već na adresi u 8:45 i zove 😅

Pa ovaj bi čak i "probao" da zadržim na duže staze. Jedini Samsung koji sam nosio dok nije "napunio" 2 godine je bio Note 4. Čak potežem i neke veze ne bi li uspeo da dobijem uređaj dok ne krenem na put, ali kako stvari stoje, slaba vajda. Kako dođu, i ako dođu, tako se distribuiraju dalje.

I meni je bila frka da stigne danas, pošto me od ponedeljka nema u kancelariji 4 dana, spajam praznike. Ali super što je stiglo danas, taman za vikend da lepo testiram uređaj, isprebacujem sve podatke sa S22U na S23U i onda da lepo spremim S22U za prodaju.

Nego, vi kojii ste kupili maske, da li su stigle orginal maske u Samsung store, ako jesu, moram danas posle kancelarije da skoknem TC Ušće da kupim s-view cover, ne počinjem da koristim telefon bez preklopene futrole. Za foliju se dvoumi između Mobile otufiters folije ili orginal Smasungove folije.

Za one koje zanima baterija na s23+, sinoc sam ga preuzeo. Javljam na kraju dana kakva je situacija.

Trenutno stanje:
1h 36 min used.
49min SOT - 91% baterije.

Uklljuceno:
Wifi, 4G, bluetooth povezan na huawei sat sve vreme, AOD non-stop ukljucen, poslovni teams i outlook gde stizu poruke i mailovi konstantno.

Prva zamerka na AOD je to sto se on ne gasi ni kada je telefon u dzepu, ekran okrenut ka stolu itd. Isto tako kad prelazim iz mracne u svetlu sobu osvetljenje AOD-a ostaje isto pa tek kad ga otkljucam i ponovo zakljucam osvetljenje se pojaca. Ovo je sve sljakalo na P30 bez greske. Vidim po netu da je to normalno ponasanje jos od S10 ali mene iritira jer sam presao sa P30 gde je to radilo izvanredno.

@Čkalja, ma ludilo, gledam sada cene case-ova 7.000 din za preklopni i koliko je folija nekih 2-3000 dinara, pukneš 100 evra samo da zaštitš telefon.
Mada ja sam najmanje pozvan da kritikujem za S22 ultra sam kupio s-vew cover u svim bojama, crna, bordo i bela, pukao sam oko 20.000 sam za case-ove i još 4000 dinara za mobile outfiter foliju. Sreća pa ću sada sveki case da prodajem jedan po jedna da izvučem bar deo para koje sam dao.

Samsung pa Apple. Kinezi su ludi sa punjenjem.

Jel neko porucivao, preko Yettel-a?
Kakva je situacija, oko isporuke?
Da li je je bolje, naruciti online, pa cekati da stigne, u neku od poslovnica, ili je bolje da isporuka ide na kucnu adresu?

Nije fora sto brze napuniti bateriju, nego koliko ce dugo da ona traje posle punjenja. Meni to prebrzo punjenje deluje kao veliko ostecenje baterije na duze staze. Ta baterija ce posle par meseci da padne za 20% od svog kapaciteta.

Jel neko porucivao, preko Yettel-a?
Kakva je situacija, oko isporuke?
Da li je je bolje, naruciti online, pa cekati da stigne, u neku od poslovnica, ili je bolje da isporuka ide na kucnu adresu?
Ja sam poručio preko Yettela 05.02. stigao mi je mail da je porudžbina uspešno kreirana. Poručio sam da stigne u radnju da preuzmem pošto moram ugovor da obnovim. Čekam da mi jave. Zvao sam ih kažu neće pre 17-tog da puštaju.

Spada u potrošnu stvar i robu, a svakako moraju da je menjaju u garantnom roku. Vode se svi politikom, brz život, zahteva brzo punjenje. Dođem kući, istuširam se, baterija je na max-u i idem dalje.

Za one koje zanima baterija na s23+, sinoc sam ga preuzeo. Javljam na kraju dana kakva je situacija.

Trenutno stanje:
1h 36 min used.
49min SOT - 91% baterije.

Uklljuceno:
Wifi, 4G, bluetooth povezan na huawei sat sve vreme, AOD non-stop ukljucen, poslovni teams i outlook gde stizu poruke i mailovi konstantno.

Prva zamerka na AOD je to sto se on ne gasi ni kada je telefon u dzepu, ekran okrenut ka stolu itd. Isto tako kad prelazim iz mracne u svetlu sobu osvetljenje AOD-a ostaje isto pa tek kad ga otkljucam i ponovo zakljucam osvetljenje se pojaca. Ovo je sve sljakalo na P30 bez greske. Vidim po netu da je to normalno ponasanje jos od S10 ali mene iritira jer sam presao sa P30 gde je to radilo izvanredno.
Kakva je kamera? I celokupan rad telefona?

Po meni nema smisla toliko brzo punjenje. Sada na S22U sa 25W Samsung punjačem za 15-20 napunim nekih 35-40 posto baterije što je više nego dovoljno da sastavi celo veče ako mi treba. Po meni je važnije da baterija duže traje, tu je Apple odličnu stvar napravio. Oni imaju najsporije punjenje, ali zato njihovi telefoni ,a naročito iP13 Pro Max i 14 Pro Max imaju fenomenalnu autonomiju baterije i nijedan Apple korisnik ne kuka na brzinu punjenje kada baterija tako dugo traje.

Poslednja izmena:
Zovem par dana Pro Mobi, ne javlja se niko, htedoh da pitam da li imaju za S23 original foliju, znam da su pre oni cak lepili da to izgleda kao fabrika, pa ne znam da li je jos takva situacija.

Jel si probao u TC Galerija, u Samsung Brand Store-u? Mislim da i oni mogu da zalepe. Možda čak i u Ušću mogu. A možda i PositiveLine?

Vrh Dno