Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Promenili su ponudu, ne daju vise nista ispod 2500 od total paketa.
Najmanje 10 godina plaćam pretplatu sa 50% popusta tj ne sećam se kada sam platio punu cenu sa sajta.
Nova UO mi je krenula pre mesec dana i to na malo preko 23 meseca, jer sam tada prihvatio novi paket i UO.

Slažem se da bi se ljudi bolje osećali da se popust stiče sa godinama u mreži, a ne da imaš obavezu ostanka u mreži, ali UO garantuje prihod operateru u budućnosti, pa bi i to trebalo razumeti.

I opet, slažem se, da bi bilo lepo imati paket bez ugovorne obaveze, ali moji paketi su veoma jeftini i uvek usklađeni sa potrošnjom, a nije da sam spreman/u mogućnosti da sutra ostanem bez mobilnog telefona. Dakle svejedno mi je da li imam UO ili nemam.

Nezgodno je menjati operatera, meni bi to znacilo i da moram u bankama i posti gde imam racune da ispravljam podatke. Imam dva stara paketa kod njih sa nepromenjenim cenama, a nove kombinacije mi se ne svidjaju. Mreza im je doterana pre nego sto su je kupili, tako da samo manipulisu cenama.

Pa nije bas da je van teme to sto sam pisao. Kad odes na njihov sajt, prvo te bombarduju reklamama sa neogranicenim internetom sto nije tacno. Tek kad malo proguglas o detaljima, nadjes da se posle xx potrosenih Gb brzina smanjuje na 2Gb, sto u praksi obicno bude 0,2Gb. Sve laz do lazi i podvala do podvale. Pa na navedenim stranim linkovima mozete videti da daju i 20% popusta na vernost ! Naravno da treba uporedjivati sve ponude sa drugim provajderima, da bi smo znali sta koliko vredi.

Telenor je pre par godina pokusao i sa forumom na svom portalu, pa posto im se nije svidelo sta su korisnici pisali, moderatori su izbacivali delove iz postova. Posle izvesnog vremena su ugasili forum. Rade po sistemu "u mutnom se riba lovi"

Sa 50% na preplatu daju .

Prilozi

• Screenshot_20230205-102713_Yettel.jpg
    Screenshot_20230205-102713_Yettel.jpg
    65.9 KB · Pregleda: 103
Jel može neograničeni minuti i poruke, 10GB (prvih 12 meseci 20GB), ali sa ugovornom obavezom, pa zbog toga bonus Deezer i HBO Max u paketu? Za 10.88€? Nije kao to što tražiš, ali nije toliko skuplje, a eto, ja ga koristim na Yettel mreži.

Ugovorna obaveza je problem samo onima koji uzmu bespotrebno velik/skup paket, zbog telefona, pa nikad da dočekaju da istekne. Bez UO obaveze, telefoni se kupuju u redovnoj prodavnici.
A ja sam izračunao da mi je uvek bolje da imam jeftiniju pretplatu i da telefon kupim gde i kada meni odgovara.
Za to znam, u petak sam podneo zahtev za prelazak u Yettel bas na taj paket jer mi je to trenutno najbolja opcija. Prelazim sa A1 Intarifa paketa (10 GB interneta i 300 minuta razgovora za 1000 dinara bez ugovorne obaveze) koji je meni bio savrsen i ne bih ga nikad menjao da ga upravo nisu ukinuli i dali mi rok do marta da izaberem drugi paket i potpisem ugovornu obavezu.
Kod nas je prakticno uvek moguce naci slicnu ponudu ovoj na kojoj sam bio i ovoj na koju prelazim pod uslovom da potpises ugovor na 24 meseca (vec desetak godina placam manje vise istu cifru i imam manje vise slican paket), tako da to nije problem.
Ali ugovor jeste poprilicna zezancija iz mali milion razloga. Navescu jedan: pre godinju dana sam se preselio u novi stan i u njemu je MTS signal veoma los. A supruga je na MTS-u i imala je jos vise od godinu dana ugovora. Bilo bi daleko lakse samo preci na drugu mrezu nego se zezati sa njihovom tehnickom podrskom u nadi da ce resiti problem, a nisu ga resili.

Tu nema pomoci,na zalost
Mada,ko ne planira preseljenje a takvih je mnogo vise,kupis pripejd pa nosis neko vreme i vidis ciji je signal najbolji na lokacijama gde se.kreces a ne ciji je paket najpovoljniji
Na zalost,mnogi to ne rade pa onda kuknjava
Mada razumem ljude ipak je i taj finansijski momenat bitan ,ali onda nema kuknjave

Поента је да су оператери у Србији ненормално безобразни, скупи и, обично, са далеко скупљим пакетима од скоро свих земаља у окружењу, а камоли у развијеним земљама, где је животни стандард далеко виши него овде, услуге оператора квалитетније, а далеко повољније.

Овде три мреже прећутно или свесно раде у дослуху, сарађују, имају сличне тарифе, које се разликују мало, у детаљима, по понуди и цени, па људи гледају шта одговара њиховим потребама, а да је најмање скупо.

Ne bih se bas slozio. Ako za 10 evra moze da se uzme paket koji zadovoljava potrebe 95% stanovnistva to i nije tako lose.
Istina da u EU takav paket mozes da dobijes za 6 evra, ali kada bismo na svakom polju zaostajali za EU koliko zaostajemo ovde, gde bi nam bio kraj...

Jednom sam platio racun 20og uvece preko Mobi banke ali su mi ipak zaracunali neku sitnu kamatu zbog navodnog "kasnjenja" jer je njima leglo dan kasnije. Mislim da ovo nije po propisu jer je uplata bila do 20og u ponoc ali je naravno mala cifra u pitanju.

Ako im je leglo dan kasnije onda ti je valuta plaćanja bila taj dan. Kod plaćanja posle 17 sati ako se ne označi opcija hitno plaćanje, ili ako banka kojoj plaćaš nije u tom sistemu gde plaćanja mogu proći odmah u bilo koje doba dana, automatski ti je valuta plaćanja sutrašnji dan, a to možeš i vidiš na nalogu pre nego što ga pustiš.
Поента је да су оператери у Србији ненормално безобразни, скупи и, обично, са далеко скупљим пакетима од скоро свих земаља у окружењу, а камоли у развијеним земљама, где је животни стандард далеко виши него овде, услуге оператора квалитетније, а далеко повољније.

Овде три мреже прећутно или свесно раде у дослуху, сарађују, имају сличне тарифе, које се разликују мало, у детаљима, по понуди и цени, па људи гледају шта одговара њиховим потребама, а да је најмање скупо.

Koji su to daleko jeftiniji paketi u okruženju, evo bar dva navedi iz bilo koje okolne zemlje.

...

To je kororaciska tajna da niko ne zna a u stvari svi znaju za taj dogovor ali ne mogu nista da preduzmu. A oni koji mogu citaj drzava njih bas briga dogod imaju interesa od toga.

Ako im je leglo dan kasnije onda ti je valuta plaćanja bila taj dan. Kod plaćanja posle 17 sati ako se ne označi opcija hitno plaćanje, ili ako banka kojoj plaćaš nije u tom sistemu gde plaćanja mogu proći odmah u bilo koje doba dana, automatski ti je valuta plaćanja sutrašnji dan, a to možeš i vidiš na nalogu pre nego što ga pustiš.
Занимљиво је то колико се разликује од банке до банке,инстант плаћање?Коме ли то одговара?

Mozes Total paket da dobijes od 1100 din, naravno uz ugovornu obavezu. Ako treba pomoc, pisi.
Što se tice poredjenja cena, glupo je porediti premium paket bez ugovotne obaveze po punoj ceni bez navodjenja sta sve ima i sta sve moze sa tim paketom.

Pa nije bas da je van teme to sto sam pisao. Kad odes na njihov sajt, prvo te bombarduju reklamama sa neogranicenim internetom sto nije tacno. Tek kad malo proguglas o detaljima, nadjes da se posle xx potrosenih Gb brzina smanjuje na 2Gb, sto u praksi obicno bude 0,2Gb. Sve laz do lazi i podvala do podvale. Pa na navedenim stranim linkovima mozete videti da daju i 20% popusta na vernost ! Naravno da treba uporedjivati sve ponude sa drugim provajderima, da bi smo znali sta koliko vredi.

Telenor je pre par godina pokusao i sa forumom na svom portalu, pa posto im se nije svidelo sta su korisnici pisali, moderatori su izbacivali delove iz postova. Posle izvesnog vremena su ugasili forum. Rade po sistemu "u mutnom se riba lovi"

Uz 50% popusta na pretplatu uz UO Total data je 1974 din. Za te pare ne može bolje. Neo minuti i SMS, 100 Gb neta, nakon toga smanjena brzina ali budimo realni to je na mobu faktički neograničeno, plus 9,5 gb neta za Zapadni Balkan i 2 gb neta za Evropu, SAD, Kanadu i još par država po Aziji.

Kako ne moze, kod mene je total data 1825 din :p

Занимљиво је то колико се разликује од банке до банке,инстант плаћање?Коме ли то одговара?

Pa instant plaćanje je u početku koristilo samo nekoliko banaka, ja mislim da su sve sada manje više u tom sistemu, samo što u različitim aplikacijama banaka to nije isto podešeno, negde je instant default način plaćanja, a negde mora posebno da se aktivira kada se plaća neki nalog koji ide van banke. Zavisi i vrv od paketa koji se koristi u banci, jer je negde instant džabe, a negde se doplaćuje provizija i sl, ima više mogućnosti.

Uz 50% popusta na pretplatu uz UO Total data je 1974 din. Za te pare ne može bolje. Neo minuti i SMS, 100 Gb neta, nakon toga smanjena brzina ali budimo realni to je na mobu faktički neograničeno, plus 9,5 gb neta za Zapadni Balkan i 2 gb neta za Evropu, SAD, Kanadu i još par država po Aziji.
Boske, nije meni problem da platim, nego sam poredio cenu najboljeg yettelovog paketa bez UO sa najslicnijim paketima po inostranstvu. Diskusija se svodi na to da je kod yettela 70€ ono sto preko grane kosta 5€. A da bi ti dao nesto povoljnije, onda te ucenjuje ugovorima na 2 godine, ogranicenjima brzine ili ne daju automatsku obnovu na pripejdu, sto njih nista ne kosta, ali iskamcuju da dignes ruke od jeftinijih paketa i obavezes se ugovorom.
...

To je kororaciska tajna da niko ne zna a u stvari svi znaju za taj dogovor ali ne mogu nista da preduzmu. A oni koji mogu citaj drzava njih bas briga dogod imaju interesa od toga.
Ma nije bas tako, to je korupcija i morale bi nadlezne sluzbe da reaguju.

Poslednja izmena:
Zavisi gde u inostranstvu 😉 Ovde se uglavnom porede paketi u Italiji koja ima najpovoljnije cene i za EU uslove. Veliko tržište, jaka konkurencija. Imam pre paid karticu TIM-a i malo malo pa mi uz dopunu od 5-8 evra daju gratis 100 gb neta koji važi u celoj EU. Sa druge strane, Slovenija ima mnogo lošiju ponudu, a cene čak i više.
Sve zavisi šta kome treba i u skladu sa tim i formira stav.
A slažem se da je kod nas situacija loša, pre svega što ne postoji prava konkurencija (yettel je maltene u koaliciji sa mts) i za neke povoljnosti treba čovek da se "ciganiše".
Meni je skroz okej da za oko 17 evra dobijem sve neograničeno, plus roming net. Total data paket je baš po mojoj meri. Sa 50% popusta, razume se 😉🤣

eto, pogledaj i ponude iz Rumunije, Bugarske, Madjarske, svuda je jetinije. Ali kada je nesto 14 puta skuplje, onda treba da se zamislimo gde smo. Ja u smartfonu koristim globaltelov fripejd od 1000 din. vec pola godine i za sad mi radi ok, net ne potrosim ni pola. U maloj nokiji mi baterija drzi 15-tak dana pa tu drzim glavni broj u postpejdu kod yettela i placam parking sa njim, stizu obavestenja od banke i sl.

Ovo je moglo samo da se sanja do pre godinu dana,da za ove pare imati pored free minuta i poruka 40gb neta..Ne moze da im prismrdi niko.. 😀
Jos samo da vrate kvalitet interneta,brzinu i top.

Meni istice ugovor u aprilu, da li ima šanse da se dobije total 20/40 uz popust 50%?

Naravno, tamo 2-3. april pozovi 063-9000 i agentu samo reci da želiš da te zove služba za brigu o korisnicima radi ostanka u jetelu.
Nakon toga te posle dan-dva zove ta služba i njima tražiš 50 % popust na bilo koji Total paket bez uređaja.
Posle dogovora s njima, sms odgovorom ''potpišeš'' nove dve godine u pola cene, ne moraš nigde ići.

^ hvala puno za pomoć, nadam se da će dati. Posto sam 70% vremena na 4g uzeo bih total 40

Vidi možda i Total Data sa brzih 100 GB pa onda neograničen net po brzini od 2 Mb/s do kraja meseca.
Cena sa 50 % i e-računom izađe ukupno 1975 din + imaš sve aplikacije iz ponude sa po zasebnih 10 GB.

^ ni to nije loša ponuda. Od aplikacija mi najviše znace Deezer i HBO. Mada za te pare ako daju uzeo bih

^ onda uzimam. Jel to imam roming 2gb sto ne ulazi u zapadni balkan?

kvota od 9 GB mesečno je za CG, BH, MK, AL.
za Evropu i još nekoliko zemalja sveta imaš zasebno 2 GB mesečno.

^ pa to kao budali samar mi odgovara. Često idem poslovno i privatno preko i odlično mi dođe. Hvala na full informacijama 😀

Vrh Dno