Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I sta sad gledati posle SFU? :)

Mada i nemam neku zelju iskreno.

Ja sam Rim pustio jednu epizodu iz dosade, znajući da je izuzetno cenjena i da ima odlične ocene.

Ali mene prva epizoda nešto nije kupila, još kad čujem onaj britanski engleski, jednostavno mi je bilo odbojno da nastavim… nekom drugom prilikom možda dam još jednu šansu seriji. :)

Meni je vredelo :

media.jpg

nekom drugom prilikom možda dam još jednu šansu seriji.

Gledanje jedne-dve-tri epizode bilo čeka nije realno davanje šanse.

Slažem se, ali kao sto rekoh… bilo mi je odbojno već na prvo gledanje i rešio sam da ne gledam sada, već jednog dana kada ne budem imao šta da gledam od serija… pokušaću opet. 😁

Odličan je Oz, samo špica para vredi a kamoli ostalo. Gledao 2016-e pa ću sačekati još malo pre nego li je obrnem još jednom. Plejada odličnih glumaca i još boljih rola koje su izneli.

O francuskim povratnicima smo pisali ovde skoro nas nekoliko, ali se ne čita izgleda šta smo pisali :)

*** ne pratim bas svaki post :)

Ja sam Rim pustio jednu epizodu iz dosade, znajući da je izuzetno cenjena i da ima odlične ocene.

Ali mene prva epizoda nešto nije kupila, još kad čujem onaj britanski engleski, jednostavno mi je bilo odbojno da nastavim… nekom drugom prilikom možda dam još jednu šansu seriji. :)

Pa mogao bi, ovako si dao šansu jednoj epizodi, ne seriji. :p

I Rome a verovatno još više Deadwood su sam krem HBO ponude.

Uh... Moram da prokomentarišem i ja.
Ne znam da li postoji serija koja je veće oličenje one "pazi šta želiš možda ti se ostvari" kao što je Dexter New Blood.

Mislim da se svaki fan Dextera koji je jadikovao nad finalom originalne serije i priželjkivao nastavak u ime dostojne završnice prokleo kad je video zaključak ove serije.
Pri tome, moj utisak je da New Blood nije promašaj, naprotiv, imala je prilično lep recept... Fina postavka u lep zimski krajolik, tempirano taman pred zimu, lepa "small town" pozadina koja je fino smestila pozadinu novog Dexterovog života, i prilično kvalitetna ideja "recidiva" jednog serijskog ubice kao sasvim realan i logičan aspekt psihologije lika kao što je Dexter...
I do tog momenta sve je valjalo... Međutim, taj motiv genetskog nasleđa i priče koja je uzela primat kroz uvođenje njegovog sina je srozala sve, uključujući i sam rasplet i kraj koji za moj pojam predstavlja jedan od najjeftinijih, da ne kažem većih krindž momenata... Toliko jeftino da se slobodno može reći da je kraj maltene odraz nepoštovanja prema fanovima i liku Dekstera uostalom.

Ni do danas nisam uspeo da sumiram svoj utisak... Ne mogu da se odlučim da li mi je veća žal što se New Blood uopšte desila ili što se nije izdešavala bolje jer ne mogu reći da nisam uživao u povratku Dekstera, do poslednje 2 epizode.

Uh... Moram da prokomentarišem i ja.
Ne znam da li postoji serija koja je veće oličenje one "pazi šta želiš možda ti se ostvari" kao što je Dexter New Blood.

Mislim da se svaki fan Dextera koji je jadikovao nad finalom originalne serije i priželjkivao nastavak u ime dostojne završnice prokleo kad je video zaključak ove serije.
Pri tome, moj utisak je da New Blood nije promašaj, naprotiv, imala je prilično lep recept... Fina postavka u lep zimski krajolik, tempirano taman pred zimu, lepa "small town" pozadina koja je fino smestila pozadinu novog Dexterovog života, i prilično kvalitetna ideja "recidiva" jednog serijskog ubice kao sasvim realan i logičan aspekt psihologije lika kao što je Dexter...
I do tog momenta sve je valjalo... Međutim, taj motiv genetskog nasleđa i priče koja je uzela primat kroz uvođenje njegovog sina je srozala sve, uključujući i sam rasplet i kraj koji za moj pojam predstavlja jedan od najjeftinijih, da ne kažem većih krindž momenata... Toliko jeftino da se slobodno može reći da je kraj maltene odraz nepoštovanja prema fanovima i liku Dekstera uostalom.

Ni do danas nisam uspeo da sumiram svoj utisak... Ne mogu da se odlučim da li mi je veća žal što se New Blood uopšte desila ili što se nije izdešavala bolje jer ne mogu reći da nisam uživao u povratku Dekstera, do poslednje 2 epizode.
Спојлер?

New Blood (Dexter)
Da prokomentarišem još jednom. Mislim da je ovo jedina serija (od nekad vrhunske serije)koja je uspela da dva puta u svom emitovanju ima dva najgora finala u istoriji serija, na neki način rekord u negativnom smislu 😏

Poslednja izmena:
Slažem se, jedino što mislim da Shield nije iz Hbo produkcije.
Da FX je valjda
New Blood (Dexter)
Da prokomentarišem još jednom. Mislim da je ovo jedina serija (od nekad vrhunske serije)koja je uspela da dva puta u svom emitovanju ima dva najgora finala u istoriji serija, na neki način rekord u negativnom smislu 😏
Michael C. Hall akter najboljeg i dva najgora finala u istoriji TV serija, verovatno do kraja večnosti mu se niko neće ni približiti.

Prekrsti ja coveka u John

Poslednja izmena:
Ne znam jeste provalili, ali Apple ide istom linijom kao i JJ Abrams sa lostom.. cedi suvu drenovinu, a nigde mleka nema...
Najboja serija koju sam gledao prosle godine je misterija sa onim glavatim komicarem u nekom officeu (kako god se zvala, nece biti bitno ove godine,iako mi je bila vrh prosle godine, mozda i najbolja cak u 2022, ali cim se ne secam imena serije...) ali nesto mi se cini da sezone 2 nece biti,, a i da bude, bice povrac....

To je bio samo uvod u shining girls...
serija koja jako dobro drzi paznju, ali jednostavno znas da se tu i zavrsava, na prvoj sezoni.
Jer rezolucije nema, niti ce je biti... ali posto drzi paznju, svakako je za gledanje!

6.314/10 (sori Jaksa, ali bilo je jace od mene)

Dextera tek neci ni da pominjem, ali bolji je od icega izaslog unazad par godina.. kriza, kako ekonomska, tako i umetnicka :LOL:

Poslednja izmena:
evo sve što sam završio u poslednjih par godina:

Brooklyn 99 - savršena brza komedija, baš mi legla. Gledaću je opet za par godina sigurno. Pokušao posle nje da nađem nešto slično, ali nemaaa:( 10/10 sem,

What we do in the shadows - mislio sam da neće moći da parira filmu. Ah kako sam samo pogrešio. Isto 10/10

Witcher 4/10 - ko je upoznat sa tim svetom, potpuno mu je jasno zašto Henri ne želi više da učestvuje u ovom užasu. Serija koja je imala toliko potencijala. Štob reko Marlon Brando "look how they massacred my boy" :( Henri jedina svetla tačka i par "zlikovaca".

Squid game 3/10 - ne znam šta bih pametno rekao

The good place - zanimljivo, lep kraj serije, drži pažnju. Neki glumci prilično iritantni, ali Ted Danson je izvadio stvar. 5/10

White lotus - izvinjavam se svima kojima se sviđa, ali meni ovo nit smrdi nit miriše. Plus za lepe predele, dobre glumce i "spoiled rich people" situacije. Veliki minus za gomilu filer scena, sporost i muziku. Svaka sezona je mogla biti upakovana u film od 3 sata. 4/10

i za kraj Sopranos (znam, sramota što sam je tek sad završio). Meni je ovo najbolja serija svih vremena, a gledao sam i Wire, Breaking Bad i sve što važi za top 10. Sve savršeno, Gandolfinijev masterklas glume, a ostali ga odlično prate. Kraj serije genijalan. 10/10

od animiranih: futurama, rik i morti čista desetka. Final space i disenchantment sedmica (vredi odgledati). Bojack horseman stao na pola druge sezone, a jako sam se potrudio zbog hipija u vezi nje. Loše animiran kalifornikejšn sa odvratnim likovima. Možda je ovo p****ravanje zanimljivo studentariji, al' meni stvarno ne leži. Ne sećam se da sam na bilo koju seriju ovoliko prevrtao očima:d

i za kraj jedan rant: mrzim netflix i mrzim njihovu estetiku. Imam utisak kao da gomila botova rade tamo. Sve što je iz njihove produkcije mi izgleda kao delo AI. Nigde "duše", u nedostatku boljeg izraza.

Sledeće što planiram je SFU, po komentarima mi deluje da će mi se svideti.

SFU vazi za sporu seriju ali ja sam izbindzovao poslednje dve sezone koliko mi je bila zanimljiva. Definitivno u top 3 serija, finale top 1!

Ne znam jeste provalili, ali Apple ide istom linijom kao i JJ Abrams sa lostom.. cedi suvu drenovinu, a nigde mleka nema...
Najboja serija koju sam gledao prosle godine je misterija sa onim glavatim komicarem u nekom officeu (kako god se zvala, nece biti bitno ove godine,iako mi je bila vrh prosle godine, mozda i najbolja cak u 2022, ali cim se ne secam imena serije...) ali nesto mi se cini da sezone 2 nece biti,, a i da bude, bice povrac....

To je bio samo uvod u shining girls...
serija koja jako dobro drzi paznju, ali jednostavno znas da se tu i zavrsava, na prvoj sezoni.
Jer rezolucije nema, niti ce je biti... ali posto drzi paznju, svakako je za gledanje!

6.314/10 (sori Jaksa, ali bilo je jace od mene)

Dextera tek neci ni da pominjem, ali bolji je od icega izaslog unazad par godina.. kriza, kako ekonomska, tako i umetnicka :LOL:
IMDb: : Severance
https://www.imdb.com/title/tt11280740

Serija je odlična i verujem da ce i nastavak biti na nivou. Jos je rano pričati da li će da cede sta god, ali se iskreno nadam da nece.

Одгледах 11.22.63.
Занимљива серија, поготову последња епизода. За неупућене - по роману Стивена Кинга, а извршни продуценти Стивен Кинг и Џеј Џеј Абрамс.

Da vidimo popularnost TLoUS posle ove epizode.
Ja sam završio sa gledanjem serije, ovo vec veze sa igrom nema ako zanemarimo od jednog pomena u igri napravili epizodu na temu koju ne smemo ovde da komentarišemo.
Uživajte!
Idem pustiti Two and half men 10 epizoda da dođem sebi 😂

Благо мени, ја живим у заблуди - филмове и серије гледам баш тако као филмове и серије. Не као екранизације романа, игара, стрипова...
Па ако ћемо тако - ни "Маратонци трче почасни круг" се не држе Ковачевићевог дела. О Радовану Трећем да се не говори.

Ову епизоду "Последњи од нас" погледао сам са ВЕЛИКИМ премотавањем. Није ми јасна сврха провлачења ове приче, али добро. Оцена епзоде - без коментара. Надам се да се враћају следећом епизодом на причу из игре, а не на пропаганду.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno