Šta je novo?

iPhone 13

Slucajno primetim nesto cudno: kad sam hteo da proverim da li mi je iskljucwn 5g odem u settings i vidim da nema opcije 5g tano gde se ona ukljucuje/iskljucuje. Zasto je to tako? Na sluzbenom ip se3 imam tu opciju. Iphone 13 pro/yettel mreza. Sluzbeni je na a1….
A1 je kod nas već sertifikovan za 5G tako da ti je to jedino podešavanje, ali kad je 5G on, biće ti i voLTE. Ostale mreže nemaju podešavanje za 5G jer nisu sertifikovane za njega te se za njih voLTE ručno pali.

Jel mogu na icloudu da zamenim mejl, da stavim drugi mejl a da mi se nista od slika ne izgubi? Ili je bolje da napravim drugi icloud posto nemam puno slika jer mi je nov tel?

Mozes da napravis dodatni mail na aktuelnom iCloud nalogu, a mozes i novi Apple ID i novu iCloud mail adresu.

Ne možeš da na postojećem nalogu promeniš mail.

Nemoj da te brine što ti je iCloud mail neki gmail, Yahoo, Outlook, totalno je nebitno za bilo koji aspekt od praktičnosti do bezbednosti...

Nemoj da te brine što ti je iCloud mail neki gmail, Yahoo, Outlook, totalno je nebitno za bilo koji aspekt od praktičnosti do bezbednosti...
Brine me jedino sto mi je taj gmail povezan sa svim mogucim drustvenim mrezama, aplikacijama, znaci nema gde nije povezan i jos na icloud-u🙈 zbog toga se plasim

I meni isto, nemaš razloga za brigu.. Osim ako nisi estradna ličnost ili VIP, pa da nekome žarko trebaju tvoje slike.. 😀

Može da najnormalnije promeni mail adresu koja je Apple ID 😃

Na kompu ide na Apple ID sajt, loguje se, na levoj strani izabere Sign-In and Security deo i desno na Apple ID, klikne na to, upiše novu mail adresu na koju će doći mail za potvrdu adrese. Pre ovog se izloguje na telefonu, i svakom uređaju koji poseduje, sa Apple ID naloga 😃 Kad se izloguje, bira da zadrži kopiju podataka na telefonu. Nakon promene se ponovo loguje 😃

Change your Apple ID​

How to change your Apple ID to a different email address

Na kompu ide na Apple ID sajt, loguje se, na levoj strani izabere Sign-In and Security deo i desno na Apple ID, klikne na to, upiše novu mail adresu na koju će doći mail za potvrdu adrese. Pre ovog se izloguje na telefonu, i svakom uređaju koji poseduje, sa Apple ID naloga 😃 Kad se izloguje, bira da zadrži kopiju podataka na telefonu. Nakon promene se ponovo loguje 😃

Change your Apple ID​

Hvalaa😊 deluje mi malo komplikovano ali porudicu se da dobro razumem pre nego sto nesto upropastim🙈

Izloguje se na telefonu, idi na kompu na sajt, loguje se, tri klika i završila si sve najlakše moguće, nije to ništa komplkovano da se uradi.

Change your Apple ID​

Bio sam ubedjen da ne može.

Izvinjavam se!

Zna li neko zna šta se radi sa telefonima izloženim u radnjama, da li oni mogu završe na oglasima i da li je nekako moguće pri kupovini polovne 13 proveriti na telefonu ili po kutiji? Pretpostavljam da na tim modelima ostaje BH 100% i fizički su u dosta dobrom stanju.

Na kutiji izloženog telefona bi trebalo da piše "Demo - Not for Resale".
Takođe, ako je verovati ovom klipu na yt, može se proveriti po prvom karakteru na "model number". M - nov.

Proverio sam kod sebe i stvarno počinje sa M.

Možeš da pogledaš temu 😃

@djakza
Hvala na odgovoru, isto sam video taj video, evo i ovo potvrdjuje:
3E8EA53A-580C-4840-ADB9-1B15D87E86D3.jpeg
Na mom isto stoji M ali sam video model gde stoji broj 3 i taj mi je nejasan

Da evo sad vidim po videu da ako pocinje sa brojem znaci da je demo uredjaj.

Poslednja izmena:
@Espada proveri poslednje 1-2 stranice u temi huawei p50 pro, pisao sam upravo o tome.

Zna li neko zna šta se radi sa telefonima izloženim u radnjama, da li oni mogu završe na oglasima i da li je nekako moguće pri kupovini polovne 13 proveriti na telefonu ili po kutiji? Pretpostavljam da na tim modelima ostaje BH 100% i fizički su u dosta dobrom stanju.
Nista ne brini, radi identicno kao i klasican. Malo vise izVatan al sta ima veze ako si uzeo po lepoj ceni... Baterija ostaje na 100% i drzi isto tako.

Društvo, jedno kratko (možda glupo pitanje). Planiram da uzemem 13 pro, i da predjem sa andorida na ios. Video sam da ima ona odlicna aplikacija "move to ios" i kapiram da to sve funkcioniše. E sad moje pitanje je, pošto mi je to jako bitno, koristim dve kartice, jedna ce biti fizička, drugu cu koristiti kao eSIM, da li je moguće imati dva viber-a na iosu odnosno iphone-u?

@Aleksandar 1
Jasno, pretpostavljam da je ovaj bas tako dospeo u prodaju. Da li se sistem nekako razlikuje kod tih modela, nema neka ogranicenja?

@Nikola mJet
Sestra uzela 13pro max, fizički perfektan baterija kako sam je razumeo bila je na 100% u radnji i sad je posle podešavanja i ažuriranja pala na 91%, ne znam da li je to razlog za brigu.

Kako misliš pala na 91? Battery health je pao sa 100 na 91 posle podešavanja i ažuriranja?

@Espada kod tih modela koje sam ja opisao u postu, ne postoje nikakva ograničenja. Inače taj pad % mi zvuči kao veliki za tako kratko vreme.😐

Nista ne brini, radi identicno kao i klasican. Malo vise izVatan al sta ima veze ako si uzeo po lepoj ceni... Baterija ostaje na 100% i drzi isto tako.
Cekaj kako baterija na 100%? Ti izlozeni modeli rade ceo dan, uglavnom na istoj onoj pozadini nekoj, ne ode u sleep nikad.. kad sam skoro gledao u Mi store-u neke telefone, svima sprzeni ekrani od onog staticnog teksta koji stoji ceo dan na istom mestu na ekranu..

Apple nema statican demo mod vec uvek pokretan, ono sto jeste najbolja stvar je da je 99% tih telefona zapravo vecinom ugaseno jer klinci zezanja radi uzmu i zakljucavaju telefone svuda. I taj tel zapravo stoji u mirovanju ili ugasen… komercijalisti su ocigledno slabo revnosni pa kad se desi da crkne punjac desava se po 5 meseci da ne dodje niko da zameni i tel stoji tako ugasn jer se desava da odem u par meseci na isto mesto ne bi li malo procackao tel koji bi uzeo, a on ne radi duzi period uopste niti ga mozes upaliti..

Nazad
Vrh Dno