Ma ni oni ne rade kako trebaju, niti trzisna. Prijavio ih davno zbog racuna. Sta se desilo, ja potpisem ugovor i posle x vremena stvori se dugovovanje od pre novog ugovora tipa 14meseci.Umesto da ljudi tek-tako dižu ruke, bolje bi bilo da podnesu žalbu Ratel-u ako ih Mts izigrava (Ne žele da izdaju Ide, odugovlače, itd). Ako žalbi bude dovoljan broj, verujem da će promeniti praksu...
Znam da institucije ne funkcionišu, ali neki privid mora da postoji...
Ma ni oni ne rade kako trebaju, niti trzisna. Prijavio ih davno zbog racuna. Sta se desilo, ja potpisem ugovor i posle x vremena stvori se dugovovanje od pre novog ugovora tipa 14meseci.
kao da im platim.Ja ih pitam kako mi je dozvoljeno da potpisem novi ugovor sa dugovanjem od 14 meseci unazad. Njihovo je bilo da sam duzan i to je to. Ja ih prijavim trzisnoj u dogovoru sa zastitom potrsaca, oni samo odgovorili nema osnova ni nepravilnosti u radu kod telekoma za bilo sta. Posle par dana stize pismeno obavestenje od telekoma na foru zarad dobrih odnosa i dugogodisnjeg poslovanja, nisam vise u obavezi nista da platim :/ ...
Raspitaj se da li neki optički provajder iz Pančeva nudi usluge i u tvom seluPozdrav svima! Interesuje me da li je moguće da ne mogu da imam brži net od 10/1 Mbps?? Zvao sam ih i rekli su mi da nemam uslova. Inače živim u selu koje pripada opštini Pančevo, nisam iz nekakve čuke pa da mogu da razumem to njihovo objašnjenje. Njihov korisnik sam od 2015. godine i koristim Box 3 paket - Internet, Fiksni i m:SAT.
Dodjes 7 dana pre kraja istaka ugovora pa se raspitas za Jun mesec, ima mnogo vode Dunavom i Savom da protekne dok ne dodjes do toga a ko zna sta ce tada da nude i sta ce biti uopste aktuelno. Niko ne moze da ti kaze sta ce biti sledeceg meseca u ponudi a ne za 5 meseci.@d0minat0r hvala, ali ne znam da li si pročitao moj post do kraja? pretpostavljam da je tvoj zet imao i dalje ugovornu obavezu koja nije istekla, a ugovor je nešto drugo.
moje pitanje se odnosi na dalju "pregovaračku" poziciju s obzirom na okolnosti u mom slučaju.
hvala, ali ne očekujem da mi neko kaže šta će biti aktuelno tada, nego da li je neko bio u sličnoj situaciji i šta je uspeo da izboksuje od mts-a, da li povoljnosti za nove korisnike ili za stare. ili nešto između. i da li uopšte menja nešto to što imam ugovor i kod jednog i kod drugog operatora, i uslova za yettel.Dodjes 7 dana pre kraja istaka ugovora pa se raspitas za Jun mesec, ima mnogo vode Dunavom i Savom da protekne dok ne dodjes do toga a ko zna sta ce tada da nude i sta ce biti uopste aktuelno. Niko ne moze da ti kaze sta ce biti sledeceg meseca u ponudi a ne za 5 meseci.
MTS je u zadnjih mesec dva davao za korisnike koji predju sa SBB-a kod njih 18 meseci po 1 dinar stim da si morao da imas dokaze o placenim racunima ili valda tako nesto je bio uslov. Mozda neko zna bolje pa ti moze blize reci sta i kako je bilo.hvala, ali ne očekujem da mi neko kaže šta će biti aktuelno tada, nego da li je neko bio u sličnoj situaciji i šta je uspeo da izboksuje od mts-a, da li povoljnosti za nove korisnike ili za stare. ili nešto između. i da li uopšte menja nešto to što imam ugovor i kod jednog i kod drugog operatora, i uslova za yettel.
Da, da. Postoji jer su nas bas iz mts-a kontaktirali brze bolje cim je prošla optika, da nam naprave novi ugovor na dve godine uz nesto tipa tri meseca po dinar, i to cetiri meseca pre kraja ovog trenutnog ugovora.. tad smo rekli neka hvala 😅Ovo drugo (raskid DSL ugovora pa uzimanje optike na drugo ime).
Ali se prvo dobro raspitaj koje provajdere stvarno imate dostupne. To što neko ubaci flajere i zalepi poster sa ponudom ne mora automatski da znači da je dostupno na toj adresi, tom ulazu...
Tj za MTS optiku proveri adresu koristeći ovu stranicu:
![]()
Provera dostupnosti optike | mts - Tvoj svet
Popunite formular i proverite da li postoji mogućnost za uvođenje optičkog interneta u Vašem domaćinstvumts.rs
Pa da smo pristali, po isteku ovog starog ugovora dobili bismo samo tri meseca za dinar, spram 12...to je vise od 36000dinPa sto im rekoste neka hvala🤣
ИДП број траже корисници који имају оптичку инфраструктуру и желе да пређу на Јетел.Izvinjavam se na pocetku sto mozda kao padobranac upadam sa pitanjima koja su moguće laička, ali potrebna mi je pomoć.
Mojim roditeljima uskoro istice dvogodisnji ugovor box 4, gde je brzina bila 20mb/s, povezan jedan mobilni postpejd, fixna i tv.
Pre neki mesec je prošla optika kod nas i vidim plakate svih provajdera koji nude usluge.
Interesuje me konkretno oko ovog IDP broja (zaista nisam upućen u materiju) da li to moze otac da zatrazi u nadi da ce ga pozvati i ponuditi 50% na ugovor ili to traze ljudi koji su vec bili na optici? (Ako moze, kada je najbolje ići i to zatražiti u odnosu na datum kraja ugovora)
- Ili je možda bolje da najavi raskid pred istek ugovora, vrati opremu i novi ugovor načini majka kao novi korisnik i dobije 12 meseci po dinar, ako to postoji i neko vec odradio?
Hvala unapred ljudima na odgovoru;
Ako ti je prosla optika kod vas koja moze odmah da se uvede , neka nosilac UO ode do poslovnice i zatrazi IDP broj . Posto ako vam je UO istekla , a mozete uvesti MTS OPTIKU , onda mozete i Yetel uvesti . U tom slucaju ce vas neko iz MTS sigurno zvati po podnosenju zahteva za IDP broj i onda mozete pregovarati i ako ne dobijete odgovarajucu ponudu mozete kod Yetela , a bez IDP broja kod bilo kog drugog provajdera sa OPTIKOM ili bez optike , zavisi šta imate u ponudi .Izvinjavam se na pocetku sto mozda kao padobranac upadam sa pitanjima koja su moguće laička, ali potrebna mi je pomoć.
Mojim roditeljima uskoro istice dvogodisnji ugovor box 4, gde je brzina bila 20mb/s, povezan jedan mobilni postpejd, fixna i tv.
Pre neki mesec je prošla optika kod nas i vidim plakate svih provajdera koji nude usluge.
Interesuje me konkretno oko ovog IDP broja (zaista nisam upućen u materiju) da li to moze otac da zatrazi u nadi da ce ga pozvati i ponuditi 50% na ugovor ili to traze ljudi koji su vec bili na optici? (Ako moze, kada je najbolje ići i to zatražiti u odnosu na datum kraja ugovora)
- Ili je možda bolje da najavi raskid pred istek ugovora, vrati opremu i novi ugovor načini majka kao novi korisnik i dobije 12 meseci po dinar, ako to postoji i neko vec odradio?
Hvala unapred ljudima na odgovoru;
Pa to mi nije jasno, IDP broj mozemo da trazimo iako nismo nikad bili na optici, vec dsl? Mislio sam da taj broj imaju ljudi koji samo migriraju a vec su na optickoj mrezi...Ako ti je prosla optika kod vas koja moze odmah da se uvede , neka nosilac UO ode do poslovnice i zatrazi IDP broj . Posto ako vam je UO istekla , a mozete uvesti MTS OPTIKU , onda mozete i Yetel uvesti . U tom slucaju ce vas neko iz MTS sigurno zvati po podnosenju zahteva za IDP broj i onda mozete pregovarati i ako ne dobijete odgovarajucu ponudu mozete kod Yetela , a bez IDP broja kod bilo kog drugog provajdera sa OPTIKOM ili bez optike , zavisi šta imate u ponudi .
Briga te uradi kako sam ti napisao i vidi sa ovima iz Yetela o pogodnostima , samo im je tv usluga dosta siromasnija - slabijaPa to mi nije jasno, IDP broj mozemo da trazimo iako nismo nikad bili na optici, vec dsl? Mislio sam da taj broj imaju ljudi koji samo migriraju a vec su na optickoj mrezi...
A 100% imamo mogucnost za optiku, to znam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari