Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Хвала пуно!
Рутер даје уређајима свој ип за днс. Има сли смисла променити днс сервер у рутеру или је днс који користи мтс довољно добар?
Ако се дхцп на рутеру искључи, да ли то утиче на рад иптв услуге?

Poslednja izmena:
Umesto da ljudi tek-tako dižu ruke, bolje bi bilo da podnesu žalbu Ratel-u ako ih Mts izigrava (Ne žele da izdaju Ide, odugovlače, itd). Ako žalbi bude dovoljan broj, verujem da će promeniti praksu...

Znam da institucije ne funkcionišu, ali neki privid mora da postoji...
Ma ni oni ne rade kako trebaju, niti trzisna. Prijavio ih davno zbog racuna. Sta se desilo, ja potpisem ugovor i posle x vremena stvori se dugovovanje od pre novog ugovora tipa 14meseci.
kao da im platim.Ja ih pitam kako mi je dozvoljeno da potpisem novi ugovor sa dugovanjem od 14 meseci unazad. Njihovo je bilo da sam duzan i to je to. Ja ih prijavim trzisnoj u dogovoru sa zastitom potrsaca, oni samo odgovorili nema osnova ni nepravilnosti u radu kod telekoma za bilo sta. Posle par dana stize pismeno obavestenje od telekoma na foru zarad dobrih odnosa i dugogodisnjeg poslovanja, nisam vise u obavezi nista da platim :/ ...

Ma ni oni ne rade kako trebaju, niti trzisna. Prijavio ih davno zbog racuna. Sta se desilo, ja potpisem ugovor i posle x vremena stvori se dugovovanje od pre novog ugovora tipa 14meseci.
kao da im platim.Ja ih pitam kako mi je dozvoljeno da potpisem novi ugovor sa dugovanjem od 14 meseci unazad. Njihovo je bilo da sam duzan i to je to. Ja ih prijavim trzisnoj u dogovoru sa zastitom potrsaca, oni samo odgovorili nema osnova ni nepravilnosti u radu kod telekoma za bilo sta. Posle par dana stize pismeno obavestenje od telekoma na foru zarad dobrih odnosa i dugogodisnjeg poslovanja, nisam vise u obavezi nista da platim :/ ...

Kompromis je postignut, Telekom nije kažnjen i zadržao je čisto lice, a ti nisi platio. Idealno nije, ali je rešeno u tvoju korist.

Što je veći pritisak, manje će smeti da vrdaju.

Ako ljudi masovno odustaju od zaštite svojih prava pre nego što bilo šta pokušaju, stvari sigurno neće ići na bolje.

Pozdrav svima! Interesuje me da li je moguće da ne mogu da imam brži net od 10/1 Mbps?? Zvao sam ih i rekli su mi da nemam uslova. Inače živim u selu koje pripada opštini Pančevo, nisam iz nekakve čuke pa da mogu da razumem to njihovo objašnjenje. Njihov korisnik sam od 2015. godine i koristim Box 3 paket - Internet, Fiksni i m:SAT.

Naravno da je moguce

Pozdrav svima! Interesuje me da li je moguće da ne mogu da imam brži net od 10/1 Mbps?? Zvao sam ih i rekli su mi da nemam uslova. Inače živim u selu koje pripada opštini Pančevo, nisam iz nekakve čuke pa da mogu da razumem to njihovo objašnjenje. Njihov korisnik sam od 2015. godine i koristim Box 3 paket - Internet, Fiksni i m:SAT.
Raspitaj se da li neki optički provajder iz Pančeva nudi usluge i u tvom selu
A što se tiče Telekoma njihove centrale obezbeđuju samo tu brzinu u 90% seoskih naselja.
Treće ti ostaje mobilni internet gde imaš sigurno veće brzine od ADSL-a koji sada koristiš, ali je ograničeno na količini podataka.

Ukoliko nisi iz sela Dolovo, ne verujem da će telekom poboljšavati stanje u narednih 2-3 godine jer je samo ono iz Pančeva u planu bivšeg ministarstva za turizam, trgovinu i telekomunikacije za subvencije.

da li je neko imao slučaj gde u jednoj stambenoj jedinici ima 2 ugovora, jedan sa sbb-om (koaks,"giga" grad, nema uslova za optiku), a drugi mts (optika)? ugovorna obaveza sa sbb-om je odavno istekla i u pitanju je neki stari paket koji više ne postoji, a kod mts-a imam box 3 (mob, net, fix), a ugovorna obaveza ističe u junu.
zovu i iz sbb-a, da pređem na eon, a iz mts-a su me zvali dvaput da mi ubace tv po istoj ceni uz novu ugovornu obavezu, što mene ne interesuje.

e, sad, glavno pitanje, kad se približi jun i istek ugovorne obaveze, a s obzirom da sam i kod sbb-a bez ugovorne obaveze, da li ću imati povoljniji položaj kod mts-a što se pregovaranja tiče? tipa, okej, ne date mi to i to (zavisi šta budu nudili novim korisnicima tada), idem da potpišem novu ugovornu obavezu kod sbb-a.

p.s. zaboravih da kažem, da pošto imam mts optiku, i yettel će mi biti dostupan kao novom korisniku.

Poslednja izmena:
@d0minat0r hvala, ali ne znam da li si pročitao moj post do kraja? pretpostavljam da je tvoj zet imao i dalje ugovornu obavezu koja nije istekla, a ugovor je nešto drugo.
moje pitanje se odnosi na dalju "pregovaračku" poziciju s obzirom na okolnosti u mom slučaju.

@d0minat0r hvala, ali ne znam da li si pročitao moj post do kraja? pretpostavljam da je tvoj zet imao i dalje ugovornu obavezu koja nije istekla, a ugovor je nešto drugo.
moje pitanje se odnosi na dalju "pregovaračku" poziciju s obzirom na okolnosti u mom slučaju.
Dodjes 7 dana pre kraja istaka ugovora pa se raspitas za Jun mesec, ima mnogo vode Dunavom i Savom da protekne dok ne dodjes do toga a ko zna sta ce tada da nude i sta ce biti uopste aktuelno. Niko ne moze da ti kaze sta ce biti sledeceg meseca u ponudi a ne za 5 meseci.

Dodjes 7 dana pre kraja istaka ugovora pa se raspitas za Jun mesec, ima mnogo vode Dunavom i Savom da protekne dok ne dodjes do toga a ko zna sta ce tada da nude i sta ce biti uopste aktuelno. Niko ne moze da ti kaze sta ce biti sledeceg meseca u ponudi a ne za 5 meseci.
hvala, ali ne očekujem da mi neko kaže šta će biti aktuelno tada, nego da li je neko bio u sličnoj situaciji i šta je uspeo da izboksuje od mts-a, da li povoljnosti za nove korisnike ili za stare. ili nešto između. i da li uopšte menja nešto to što imam ugovor i kod jednog i kod drugog operatora, i uslova za yettel.

hvala, ali ne očekujem da mi neko kaže šta će biti aktuelno tada, nego da li je neko bio u sličnoj situaciji i šta je uspeo da izboksuje od mts-a, da li povoljnosti za nove korisnike ili za stare. ili nešto između. i da li uopšte menja nešto to što imam ugovor i kod jednog i kod drugog operatora, i uslova za yettel.
MTS je u zadnjih mesec dva davao za korisnike koji predju sa SBB-a kod njih 18 meseci po 1 dinar stim da si morao da imas dokaze o placenim racunima ili valda tako nesto je bio uslov. Mozda neko zna bolje pa ti moze blize reci sta i kako je bilo.

E sada koje ce pogodnosti imati za 5 meseci i da li ce ih na kraju uopste biti je znak pitanja.

To sto imas net kod oba operatera ne menja nista, cak mislim da ne mozes da ocekujes nista posto tek treba da ti istekne ugovorena obaveza sa MTS, e sada mozes da otkazes sve usluge na mesec dana pa da ostanes jos taj jedan mesec kod SBB-a pa onda dodjes u MTS i kazes hocu da postanem vas korisnik prelazim sa SBB-a sta mi nudite kao povoljnosti.

Samo za obnovu ugovora sa MTS-om mozes da prodjes dobro a ne moras, sve zavisi na kakvog akvizitera naletis.

Sto se tice Yettela isto ti je znak pitanja sta ce da imaju u ponudi za 5 meseci. Tesko da moze neko vise da ti kaze sada, osim sta je neko dobio sada i sta ces mozda da ti dobijes za 5 meseci je jedna velika nepoznata jednacina. Mozes da prodjes bolje nego svi zajedno a mozes da zabodes period gde nema nikakvih pogodnosti i benefita.

Izvinjavam se na pocetku sto mozda kao padobranac upadam sa pitanjima koja su moguće laička, ali potrebna mi je pomoć.

Mojim roditeljima uskoro istice dvogodisnji ugovor box 4, gde je brzina bila 20mb/s, povezan jedan mobilni postpejd, fixna i tv.
Pre neki mesec je prošla optika kod nas i vidim plakate svih provajdera koji nude usluge.

Interesuje me konkretno oko ovog IDP broja (zaista nisam upućen u materiju) da li to moze otac da zatrazi u nadi da ce ga pozvati i ponuditi 50% na ugovor ili to traze ljudi koji su vec bili na optici? (Ako moze, kada je najbolje ići i to zatražiti u odnosu na datum kraja ugovora)

- Ili je možda bolje da najavi raskid pred istek ugovora, vrati opremu i novi ugovor načini majka kao novi korisnik i dobije 12 meseci po dinar, ako to postoji i neko vec odradio?

Hvala unapred ljudima na odgovoru;

Ovo drugo (raskid DSL ugovora pa uzimanje optike na drugo ime).
Ali se prvo dobro raspitaj koje provajdere stvarno imate dostupne. To što neko ubaci flajere i zalepi poster sa ponudom ne mora automatski da znači da je dostupno na toj adresi, tom ulazu...

Tj za MTS optiku proveri adresu koristeći ovu stranicu:

Poslednja izmena:
Ovo drugo (raskid DSL ugovora pa uzimanje optike na drugo ime).
Ali se prvo dobro raspitaj koje provajdere stvarno imate dostupne. To što neko ubaci flajere i zalepi poster sa ponudom ne mora automatski da znači da je dostupno na toj adresi, tom ulazu...

Tj za MTS optiku proveri adresu koristeći ovu stranicu:

Da, da. Postoji jer su nas bas iz mts-a kontaktirali brze bolje cim je prošla optika, da nam naprave novi ugovor na dve godine uz nesto tipa tri meseca po dinar, i to cetiri meseca pre kraja ovog trenutnog ugovora.. tad smo rekli neka hvala 😅
P.S. hvala na odgovoru iznad, sta cemo kad moramo te taktike da koristimo 🙈

Ok, onda taj info imaš. Plus ti odmah jasno da nema leba dok ne bude odrađeno raskid ugovora > uzme keva kao novi korisnik.
Ako ti je cilj 12 meseci dž drugačije ih nećeš dobiti. Nekad je moglo sa "odlazim na Yettel" / "daj IDP" ali sad valjda max reakcija na to je da ponude tipa do 7 meseci 50%??

A ok meni su odmah nudili 12 meseci po dinar al to bese pre 5 god kad su mi prekinuli ugovor na pola imao sam tad vdsl2 i potpisa tad UO novu na optici i evo do dan danas na istoj.
Pa sad bas malo daju dok ne istekne trenutna UO. Ok

Za tebe uvek imaju poseban tretman. Da se slaže uz poseban Skyworth koji samo tebi bolji i stabilnija od Q11 :p

p.s. Vreme se menjaju samim tim i ponuda i poslovna filozofija firme. Nekad su svi za istekom UO bez ikakvih kerefeka i akrobatike uredno dobijali ponudu sa sajta / tretirali se kao novi korisnici.

p.p.s. Sad malo daju i kad istekne UO.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se na pocetku sto mozda kao padobranac upadam sa pitanjima koja su moguće laička, ali potrebna mi je pomoć.

Mojim roditeljima uskoro istice dvogodisnji ugovor box 4, gde je brzina bila 20mb/s, povezan jedan mobilni postpejd, fixna i tv.
Pre neki mesec je prošla optika kod nas i vidim plakate svih provajdera koji nude usluge.

Interesuje me konkretno oko ovog IDP broja (zaista nisam upućen u materiju) da li to moze otac da zatrazi u nadi da ce ga pozvati i ponuditi 50% na ugovor ili to traze ljudi koji su vec bili na optici? (Ako moze, kada je najbolje ići i to zatražiti u odnosu na datum kraja ugovora)

- Ili je možda bolje da najavi raskid pred istek ugovora, vrati opremu i novi ugovor načini majka kao novi korisnik i dobije 12 meseci po dinar, ako to postoji i neko vec odradio?

ИДП број траже корисници који имају оптичку инфраструктуру и желе да пређу на Јетел.
Тих 50% умањења на месечни рачун током целе уговорне обавезе, јесте одговор Телекома при обнови уговорне обавезе да би се умањио прелазак на Јетел/Јетелову понуду у износу од 12 месеци по 1 динар.
Најбоље је да власник уговорне обавезе (пар дана пред истек) позове број: 064/733 и да оператер забележи захтев за обнову уговорне обавезе са неким додатним бенефитом.
После пар дана, позваће други оператер из "Службе за бригу о корисницима" и представиће неку посебну понуду.
Јако је битно да на тој локацији код твојих родитеља има и осталих доступних провајдера.😄

Ako ti je prosla optika kod vas koja moze odmah da se uvede , neka nosilac UO ode do poslovnice i zatrazi IDP broj . Posto ako vam je UO istekla , a mozete uvesti MTS OPTIKU , onda mozete i Yetel uvesti . U tom slucaju ce vas neko iz MTS sigurno zvati po podnosenju zahteva za IDP broj i onda mozete pregovarati i ako ne dobijete odgovarajucu ponudu mozete kod Yetela , a bez IDP broja kod bilo kog drugog provajdera sa OPTIKOM ili bez optike , zavisi šta imate u ponudi .

Ako ti je prosla optika kod vas koja moze odmah da se uvede , neka nosilac UO ode do poslovnice i zatrazi IDP broj . Posto ako vam je UO istekla , a mozete uvesti MTS OPTIKU , onda mozete i Yetel uvesti . U tom slucaju ce vas neko iz MTS sigurno zvati po podnosenju zahteva za IDP broj i onda mozete pregovarati i ako ne dobijete odgovarajucu ponudu mozete kod Yetela , a bez IDP broja kod bilo kog drugog provajdera sa OPTIKOM ili bez optike , zavisi šta imate u ponudi .
Pa to mi nije jasno, IDP broj mozemo da trazimo iako nismo nikad bili na optici, vec dsl? Mislio sam da taj broj imaju ljudi koji samo migriraju a vec su na optickoj mrezi...
A 100% imamo mogucnost za optiku, to znam.

Pa to mi nije jasno, IDP broj mozemo da trazimo iako nismo nikad bili na optici, vec dsl? Mislio sam da taj broj imaju ljudi koji samo migriraju a vec su na optickoj mrezi...
A 100% imamo mogucnost za optiku, to znam.
Briga te uradi kako sam ti napisao i vidi sa ovima iz Yetela o pogodnostima , samo im je tv usluga dosta siromasnija - slabija

Ako odes u yettel - dobijas kao nov novcijat korisnik lagano 12 meseci po dinar. Sad što treba srediti prebacivanje mobilnog i fiksnog kod njih i što im tv usluga kaska to je drugo :)

Koliko sam ispratio, sada za BOX4 najbolje sto moze da se dobije je "standardna" ponuda - prvih godinu dana placanje tarife za mobilni telefon, druga godina regularno?

ljudi da li je moguće da mi internet blokira jer gledam strim (sport klub czv-par) preko neke m3u adrese u plejeru

evo sada pustio klasičan strim preko pregledača i sve radi ok

imam box 4 paket i malo malo prekidao mi je i net i tv dok sam gledao striming

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno