Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pedro Pascal Yes GIF by HBO

The last of us, odlicna, 9/10.

Da se priključim temi, sa osvrtom na seriju za koju subjektivno tvrdim da je najbolja poslednjih godina.

Ne znam šta je bolje, činjenica da je serija bazirana na istinitom skandalu i korupcije baltimorske policije, da li autentičnost atmosfere koja zavlada u gradu gde je svako potčinjen policijskoj represiji, gde je sistem toliko korumpiran i birokratski zaglavljen u interesu politike i ekonomije, ili je najbolja sama gluma Džona Berntala i upečatljivost ostalih likova koji stvarno pokazuju kako izgleda kriminalac sa značkom.
Jedina zamerka da kažem, bilo mi je malo teže da uhvatim hronologiju, pošto serija prepričava događaje onako izmešano nekako, ali svejedno se dobije utisak evolucije ljudske pohlepe, zloupotrebe moći i metastaze korupcije.

Na kraju moram reći da sam nakon serije podosta i čitao o svemu i od svega mi je nekako najveći utisak tj. gorak ukus ostavila priča onog inspektora odeljenja za ubistvo.

Drago mi je da ovakvim serijama se pokazuje da nisu nešto što nužno propada vremenom jer može rame uz rame da stane uz legendarnu The Wire.

Da li je do mene u smislu, prošlo babu zviždanje, ali me nije nešto poterala prva epizoda the last of us...
Nisam u toku sa igrom pa da nešto zakeram po tom pitanju, u svakom slučaju ću pokušati još jednom.

The Watcher

Jako dobra i zanimljiva istinita priča ugurana u seriju koja je Imala pozitivnih strana ali mi nekako upropašćena kako zbog razvlačenja, suludih dešavanja
gde i dalje ne verujem da su pojedine stvari istinite, bar onako kako je to prikazano u seriji, a i zbog glumaca.
Retko ko može da me dovede u situaciju da nešto ne mogu da pratim samo zbog neke osobe (jedna je Elisabeth Moss, mislio sam),
ali evo dobila je pajtosa u vidu Bobby Cannavale. Da li mu takva rola bila, ili je nešto drugo, možda je dobar lik, ali smučio mi se sa ulogom iskreno.
Ocena između 5 i 6

Da li je do mene u smislu, prošlo babu zviždanje, ali me nije nešto poterala prva epizoda the last of us...
Nisam u toku sa igrom pa da nešto zakeram po tom pitanju, u svakom slučaju ću pokušati još jednom.

The Watcher

Jako dobra i zanimljiva istinita priča ugurana u seriju koja je Imala pozitivnih strana ali mi nekako upropašćena kako zbog razvlačenja, suludih dešavanja
gde i dalje ne verujem da su pojedine stvari istinite, bar onako kako je to prikazano u seriji, a i zbog glumaca.
Retko ko može da me dovede u situaciju da nešto ne mogu da pratim samo zbog neke osobe (jedna je Elisabeth Moss, mislio sam),
ali evo dobila je pajtosa u vidu Bobby Cannavale. Da li mu takva rola bila, ili je nešto drugo, možda je dobar lik, ali smučio mi se sa ulogom iskreno.
Ocena između 5 i 6
Ne znam nisam gledao The Watcher. Ali Bobby Carnnavale je oduvao ulogom u Boardwalk Empire.

TLoU druga epizoda, više mi se svidela nego prva.
Sviđa mi se što objašnjavaju ponešto
o počecima zaraze, (Indonežanska doktorka) i to kako zaraženi čuju a ne vide. Mada je nelogično da ako ne vide mogu onako brzo da se kreću i da pronalaze žrtve, al ajde da ne zakeram ipak je ovo serija rađena po igri 😁

Такође бих се сложио, друга епизода одлична и баш онаква какву очекујем од овог жанра: акција, пост апокалиптични призори одлични као и окружење. Не бих се залетео са оценама док не прође цела сезона, као што сам урадио после прве епизоде.. Иначе ова /овај мала одлична засад..

Last of Us klinka, Eli, mi je na prvu loptu totalno neharizmaticna ali je serija odlicna. Nisam igrao igru ali cujem da je svi hvale tako da se nadam da ovi nece da uprskaju seriju mada, za sada, deluje jako dobro. Postapokalipticni vajb su skinuli za deset.

Mislim da nije baš ok komentarisati izgled i lepotu neke klinke u seriji i to upoređivati sa igrom, neukusno je u najmanju ruku.

Last of Us, 2 epizoda
Malo vise detalja, nije lose..

Samo da ova epizoda ne "ubije" ceo serijal, (bitna stvar "otkrivena") jer ne znam sta jos moze da se otkrije

Pa bilo je jasno odmah ako misliš na
Imunitet
.

Pa bilo je jasno odmah ako misliš na
Imunitet
.
Da

Nadam se da to nece "ubiti" serijal jer ne znam sta jos moze da se dogodi.
Ok treba da je dovede do odredjene tacke kako bi se razvila vakcina ili vec...
ps. Nisam igrao nikada igru , pa ne znam nista .

Da

Nadam se da to nece "ubiti" serijal jer ne znam sta jos moze da se dogodi.
Ok treba da je dovede do odredjene tacke kako bi se razvila vakcina ili vec...
ps. Nisam igrao nikada igru , pa ne znam nista .
Meni je to ok, a videlo se odmah u prvoj epizodi o čemu se radi. Ja se nadam da će nastaviti ovaj običaj da na početku svake epizode pokazuju
kako se širila zaraza i istraživanje iste, od strane doktora/naučnika, meni je to zanimljivo🙂

Meni je to ok, a videlo se odmah u prvoj epizodi o čemu se radi. Ja se nadam da će nastaviti ovaj običaj da na početku svake epizode pokazuju
kako se širila zaraza i istraživanje iste, od strane doktora/naučnika, meni je to zanimljivo🙂
Da da, taj deo u spojleru mi je najzanimljiviji, kao i u prvoj seriji prvih i poslednjih 15 min desavanja.
Realno se nadam da ce u svakoj epizodi biti novih hintova sta,kako i zasto
Jasno mi je da se videlo ili naslucivalo cim je receno da je devojcica jako vredna i da bi pre one dve umrle nego da ona pogine ili sl.
A u drugoj peizodi se videlo kako je zarazena, to je novi bitan detalj za one kojima nije bilo jasno ranije
Kao i ono kad leze po betonu , zasto leze i to da mogu da je prate po "mirisu" recimo

Isto odgledah drugu epizodu TLoU… odlična druga epizoda, bas su lepo sve pretocili u seriju. Atmosferu, napetost, postapokalipticno okruzenje, klikere, sve je na nivou.

Samo da se tako nastavi.

Vidi se po komentarima i spekulacijama da dosta vas nije igralo igru .Neću da ulazim u to da bi vam bilo zanimljivije.Nemojte istrazivati o tome niti čitati po netu previše jer ćete pokvariti draž gledanja serije .Druga epizoda je ekstra i prati tok igre .Tempo je savršen i bez greške .Jedina mana koja mi smeta ali se trudim da se naviknem je promašena glumica koja igra Ellie .Po ponašanju se uklapa fino ali po izgledu uopšte .
Muzički uvod legendarnog Santaolale me najteži uvek i vuče da po vec ko zna koji put krenem ponovo da igram TLoU 1 ...neverovatno . Evo šta se dobije kada se ukrste Druckmann i Mazin.Maestralna serija .Nadam se da će uspeti da održe ovaj početni nivo kvaliteta do kraja .

Fenomenalna epizoda, sjajno dočaran taj postapokaliptični ambijent iz igre. Takođe inficirani ooodlični, klikeri su copy/paste iz igre :) A Bela mi je skroz ok, navikao sam se već, odlično iznosi tu ulogu e sad što fizički ne liči e ***, sve i da oćete ne može, Elen Page je sada Eliot :D

Naravno da nismo svi ovde na forumu igrali igru, i mi ne upoređujemo likove po izgledu 😁. Meni su ok glavni glumci, mada mi nisu poznati, nisam ih gledao u drugim ostvarenjima sem Ane Torv. Ja ne istražujem van ovoga što vidim u seriji, tako mi je bolje, verujem da ima na netu sve od a do š objašnjeno ali meni nije gušt da sve znam unapred 🙂

Bas sto kaže fain2daniel, za one koji nisu igrali… ne istrazujte po netu već samo gledajte. :)

Јесте да није на месту коментарисати изглед, поготово деце, али с'обзиром каква је улога у овој серији Беле Ремзи и да не улазим у спојлере шта јој се дешава овде, мсм да је она логичан избор за ту улогу, ко је гледао серију разуме о чему причам. Е сад ко је играо игру има другачији дојам о овом лику јер су навикли на другу/Гог глумца/глумицу.
Ко ово све похвата има пиво од мене😀😂

O kakvim bre klikerima vi pišete? 🤔
Btw stvarno vizuelno sve izgleda impresivno pogotovo u 4K HDR. Zvuk je isto maestralan, pogotovo...
... u sceni sa inficiranima u muzeju, kad ispuštaju one zvuke.

Inficirani se dijele na više vrsta, da ne spojlujem koje su vrste i kojim redom nastaju jer će se vjerovatno i to obraditi u nekoj od narednih epizoda - klikeri su jedna od vrsta (faza) čiji zvuk podsjeća na konstantno klikanje, ne vide ali im je zato sluh osjetljiv nenormalno i tako lociraju metu. :)

Idi bre, ja mislio

116948

Još razmišljam da li je moguće da sam nešto toliko bitno propustio a svi su videli. 😂
A upravo sam na to mislio kad sam hvalio zvuk.

U vezi klikera

Klikeri su najbrojniji, ali i najslabiji oblik zaraženih. Najlakše ih je likvidirati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno