Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Polako, malo strpljenja. Meni je jedan od paketa još od 15.12 na stanju zadužen za dostavu pa je stigao kod mene tek 15.01. Mislim da je to do naše pošte, da se nešto ulenjili oko praznika.
Strpljenje nije problem. Paketici poruceni Septembra... Kod tebe je stiglo za mesec dana... Do mene nista evo vec 4 meseci, a iskreno smatram da nece ni da stigne... Gde je to zavrsilo, sam Bog zna...

Da li ti čitaš temu ili samo rokaš postove?

Meni danas stigla jedna porudžbina napravljena 9.Jan. bez praćenja. Prijatno iznenađenje.
Imam i par od 1 Jan. i 5 Jan. to ništa nije stiglo.

Кинеска нова година. Не шаљу ништа од 18.01.-27.01.
Auu covece, nisam to znao. Bas ozbiljno shvataju novu godinu. :LOL: Ja se jos pitam zasto mi jos nije poslat procesor (R5 5600) koji sam narucio 17.01. Danas sam kontaktirao i prodavca, odgovorio mi "I will do it as soon as possible, please be patient". Strpljen - spasen... Eee, lako je reci. :rolleyes:

Napisano na prethodnoj strani :)

ae23.jpg

@Sirius9

Kada je bio status Out for delivery - [RS]Arrived at local delivery center ?

uhu23.jpg

Juce stigao paket posle samo 8 dana, neverovatno :)

Prilozi

• download (2).png
    download (2).png
    37.9 KB · Pregleda: 31
@Xith koja logistika je bila u pitanju? Cainiao standard? 😊

@uji Ovo stoji na stranici proizvoda:

Shipping: RSD 57.39
From China to Serbia via AliExpress Standard Shipping
Estimated delivery: 37-37 days

Mislim da je Cainiao u pitanju.

• Like
Reagovanja: uji
Auu covece, nisam to znao. Bas ozbiljno shvataju novu godinu. :LOL: Ja se jos pitam zasto mi jos nije poslat procesor (R5 5600) koji sam narucio 17.01. Danas sam kontaktirao i prodavca, odgovorio mi "I will do it as soon as possible, please be patient". Strpljen - spasen... Eee, lako je reci. :rolleyes:
zar se isplati cpu sa 30% dazbina?

Ideja je da se prođe bez dažbina. Ako provale šta je u pošiljci , naravno da se ne isplati.

zar se isplati cpu sa 30% dazbina?
Platio sam ga 115€, ako mi i naplate 30% dažbina (a najverovatnije neće) koštaće me 150€, koliko košta i na KP. Samo što neću dobiti box kuler, koji mi ni ne treba. Za razliku u ceni od 35€ mogu da kupim bolji kuler (npr. Freezer 34 eSports). Tako da, mislim da se isplati. ;)

@Sirius9

Do letos se povremeno desavalo da preko LPC S.Pazova i UA..HU
stignu za 2 dana posle statusa [RS]Arrived at local delivery center.

Pomislio sam da je i sada to bio slucaj kod tebe.

Generalno , Cainiao je ponovo ocajan sto se tice statusa - narocito
ko gleda preko AE aplikacije.

Meni je poslednja UA...HU stigla za 2 dana od statusa "arrived at local delivery center". Ukupno 14 dana od slanja.

@Rax032

:( - nisi napisao preko kog LPC-a / lokalne poste je isla isporuka.

Za BG i NS je potrebno navesti preko koje lokalne poste ide isporuka
jer imamo masu primera da su bas lokalne poste glavni problem.

Iz Gornjeg Milanovca sam. Nisam imao nijedan problem sa "Madjarima", svaki je stigao prilično brzo, ali ovo je rekord 2 dana od poslednjeg statusa.

Platio sam ga 115€, ako mi i naplate 30% dažbina (a najverovatnije neće) koštaće me 150€, koliko košta i na KP. Samo što neću dobiti box kuler, koji mi ni ne treba. Za razliku u ceni od 35€ mogu da kupim bolji kuler (npr. Freezer 34 eSports). Tako da, mislim da se isplati. ;)
Jel si računao da ako ti naplaćuju carinu/pdv da će to biti na cenu tog proizvoda u Srbiji, a ne na koliko si ti platio?
Na to imaju po zakonu pravo i to često rade, pogotovo što kinezi ne šalju fakturu, a ne veruju njihovim 1$ vrednostima napisanim na samom paketu.

To je uvek lutrija, da li će da carina ili neće i ako hoće, šta će staviti kao osnovicu. Bez fakture mogu da lupaju u oba smera i više i manje.

Zanimljivo je samo kako npr ti carinski radnici imaju pravo da ne prihvate ono što kinez napiše da je vrednos...

Ne znam šta se dešava sa posiljkama u zadnjih par meseci, ali meni uopšte ne stižu, i svaki disput mi se odbija sa obrazloženjem da je pošiljka u mojoj lokalnoj posti. 😁 Imam još 3-4 pošiljke, i mislim da neće ni da stignu…

Jel si računao da ako ti naplaćuju carinu/pdv da će to biti na cenu tog proizvoda u Srbiji, a ne na koliko si ti platio?
Na to imaju po zakonu pravo i to često rade, pogotovo što kinezi ne šalju fakturu, a ne veruju njihovim 1$ vrednostima napisanim na samom paketu.
Veća je šansa da ću proći bez plaćanja dažbina, jer mi ni do sad nisu naplaćene ni za šta što sam naručiovao sa Alija (a bilo je raznih stvari, različitih vrednosti). Nisam jedini na forumu koji je naruči(va)o procesor(e) sa Alija, a njima su stizali bez dodatnih troškova (eventualno PDV). A ako se i desi da naplate, šta da se radi. Javljam kako sam prošao kad stigne paket. ;)

Danas stigao paket narucen 21.12.22. Uglavnom mi posiljke putuju od 25 do 40 dana, sve su neregistrovane i idu preko "madjara".
Dosad nisam imao problem sa dostavom na mojoj adresi, ali kada sam za prijatelja narucio neke sitnice i upisao njegovu adresu, on posiljku nije dobio a proslo je preko 4 mes. otvorio sam dispute i naravno odbijen sam. Prodavac ne zeli ni da cuje za povracaj novca.

Ako cesto narucujete , isplati se ponekad i platiti carinu :)
jer gomila stvari prolazi bez naplate PDV-a i carine.

@evilmc
@Dragoni

Ako prate teme , sve je jasno....
Problem je ili LPC ili lokalna posta.

Vrh Dno