Šta je novo?

Prečistač vazduha

Koji su to silni problemi na Xiaomi uređajima? Pitam informativno

Koliko se sećam ti si ovde pisao o neprijatnom zujanju zar ne? Rekao si da si na dva uređaja imao isti problem...

Ovde imaš takve likove da na sva zvona pljuju kad se iznese način rada senzora non Xiaomi uređaja a ćuti se na žalbe korisnika Xiaomi uređaja koji bi po aršinima nekih trebalo spaliti te uređaje ako se vodimo komentarima za non Xiaomi.
Confused Thinking GIF

Običan vent na filteru... Xiaomi se preporučuje jer je OK kvaliteta i cene, a rasprostranjen je pa se filteri lako nađu.

Jesam, ali nisam viđao neke druge probleme da se žale ljudi. Mislio sam da je ovo veći problem, ali ustvari je sitnica od 10-ak dolara.
Pa upravo o tome govorim...dvostruki aršini. Kad se priča o istom problemu Xiaomi je ok ali svaki drugi brend sa sličnim ''problemom'' je katastrofa i krš kako su neki ovde navodili.

Tvoje mišljenje...slažem se da se ne slažemo. Ovde imaš takve likove da na sva zvona pljuju kad se iznese način rada senzora non Xiaomi uređaja a ćuti se na žalbe korisnika Xiaomi uređaja koji bi po aršinima nekih trebalo spaliti te uređaje ako se vodimo komentarima za non Xiaomi. Inače kvakova i problema sa Xiaomi uređajima ima 6x više koliko sam uspeo da ispratim u temi.

Ako misliš da je to ok...tvoja stvar. Moja je da reagujem na glupiranje, ne uključujem se u baljezganja oko nečega što ne posedujem, pratim temu zarad informisanja ali kad neko krene da palamudi bez osnova svakako ću uvek reagovati.

Prijatelju, dramiš za oskara bez uvrede. Prodato tone Xiaomi prečistača, duguo vremena su bili jedini izbor, zatim su dugo vremena bili jedini pristupačan izbor, poneki problem mora da ima, kao i bilo šta drugo što se prodaje u velikim količinama. Ostali su prodati kao statističa greška spram njih. Pogledaj samo temu ovde "Ananas" koliko ljudi je spomnulo Xiaomi filter na akciji da je kupilo, više od polovine foruma, ako uzimaš taj uzorak ljudi koji se ne žale i kupuju filtere Xiaomi je ispao odličan prečistač. Ne, nemam Xiaomi telefon, ali prečistači su im za preporuku.

Meni deluje da lik ima neke veze sa uvoznikom/distributerom Alfa prečišćivača. Niko pri zdravoj pameti ne bi pisao kao on što piše. Dakle, ili nema zdravu pamet ili ima finansijski interes.

Šta je od ta dva?

Prijatelju, dramiš za oskara bez uvrede. Prodato tone Xiaomi prečistača, duguo vremena su bili jedini izbor, zatim su dugo vremena bili jedini pristupačan izbor, poneki problem mora da ima, kao i bilo šta drugo što se prodaje u velikim količinama. Ostali su prodati kao statističa greška spram njih. Pogledaj samo temu ovde "Ananas" koliko ljudi je spomnulo Xiaomi filter na akciji da je kupilo, više od polovine foruma, ako uzimaš taj uzorak ljudi koji se ne žale i kupuju filtere Xiaomi je ispao odličan prečistač. Ne, nemam Xiaomi telefon, ali prečistači su im za preporuku.
Da se ne prepucavamo...niti dramim niti kudim. Reagujem na komentare ovog trola CTR99 ili kako se zove i sličnih. Nikakav problem nemam sa Xiaomi uređajima naprotiv, posedujem dosta proizvoda kineske proizvodnje.
Jednostavno ne dajem za pravo trolovima koji ni ne poseduju određeni uređaj da prde po forumu i svoje bljuvotine plasiraju kao apsolutnu istinu. Zato pravim poređenja KOMENTARA a ne uređaja...ako nisi primetio u konverzacije oko Xiaomi prečišćivača (koliko mi se čini tema je ''prečistač vazduha'' a ne ''Xiaomi prečistač vazduha'') se ne uključujem JER NE POSEDUJEM UREĐAJ i nema svrhe da se mešam. Tamo gde je drugačiji tok konverzacije se uključim i kažem svoje mišljenje.
Gde ti tačno vidiš dramu?

Zato sto nema kapacitet, vise je igracka nego preciscivac. Za nase uslove je minimum 3C. Compact ce biti previse glasan, a nema ni jednu prednost u odnosu na standardnu velicinu. Standardan takodje moze na sto. lagan je i nije veliki tako da je compact bukvalno bespotreban.

Compact jedino ako bi radio u nekom ogromnom open space pa da ga stavis na sto, pored glave. da ne zauzima mnogo prostora i da malo pokriva tu oko glave. To je jedina namena kou mogu da zamislim za takav tip uredjaja.

Mozda da se nosi ispod miske umesto one gluposti iz Zeptera sto slabo inteligentni nose oko vrata. :)

Dobro da li onda uzeti 4 lite, Pro 4 ili samo Pro.
Kakva je uopte razlika između Pro 4 i PRO?

Ima novi ventilator, malkice je tiši (mada ne baš primetno) i ima novi ekran. Može da se čisti i sa gornje strane oko ventilatora. To je to što ja znam. Kapacitet bi trebalo da je isti.

Dobar dan, molim za pomoć. Dvoumim se izmedju Xiaomi 4 pro i Xiaomi Pro H. Cena je ista. Razlika je u tome sto pro h ima hepa filter i nema jonizaciju, koju bih inace na 4 pro svakako iskljucila. Ono sto vas molim je da mi napisete da li je ipak bolje kupiti 4 pro zbog novijeg modela filtera pa iskljuciti jonizaciju ili kupiti pro h. Takodje vas molim da mi napisete gde da proverim Carb sertifikat za ove modele, u radnji nemaju pojma sta je to. Hvala

Zasto bi se gasila jonizacija, je l to nesto lose po zdravlje?

Zasto bi se gasila jonizacija, je l to nesto lose po zdravlje?
Koliko god citala o tome, toliko mi je manje jasno i misljenja su podeljena. Sa jedne strane pretpostavljam da nije opasno jer ne bi tako velike kompanije kao sto je Xiaomi ugradjivale nesto sto je opasno za zdravlje, a sa druge strane veliki broj tekstova govori o tome da je opasno ako se prekorači dozvoljen broj proizvedenih negativnih jona. Iz tog razloga bih za pocetak tu opciju gasila dok ne doktoriram tu oblast 😀
Zato je bitno da na deklaraciji stoji certifikat pa molim da mi napisu oni koji imaju 4 pro da li zaista stoji Carb ili ne, jer kada pozovem radnje da se raspitam oni me pitaju sta je to, nigde ne pise

A zasto nebi uzela 4 lite?
Noviji model, a nema jonizaciju i jeftiniji je.

Pratim već duže vreme neki prečišćivač na popustu i igrom slučaja naletim na 4 Pro za 16k din.
Vidim trenutno skinuli sa lirs-ovog sajta i nema nikakvih naznaka o 'popustu' sem što na eponudi i dalje stoji ta najniža cena za ovaj model

Šta mislite da li će da se naprave ludi i otkažu mi porudžbinu?

Prilozi

• pro4.JPG
    pro4.JPG
    88.7 KB · Pregleda: 48
Ja sam juce bas gledao na tom sajtu i nije bio 4 Pro za taj novac. Sve je moguce.

Javi sta je bilo, ako su pogresili uvek mogu da se naprave blesavi i kazu nema na stanju ili greska.

Ako prijave da nemaju na sajtu (a na sajtu idalje stoji) piši im da je to protivzakonito i da ćeš ih prijaviti inspekciji i to uradi.

Zvala me maločas neka operaterka iz lirsa kojoj se ne živi i kaže: nemamo na stanju (naravno) i ažurirali smo sajt vidite da nemamo više taj model ni na sajtu, kad dobijemo od dobavljača ažuriraćemo i cene, to je to hvala lepo i doviđenja.

Baš sam onako malkice razočaran jer sam ovo i očekivao, jednostavno ponuda je bila previše dobra da bi pustili da to tako prođe.
A i sad nešto razmišljam da li sam mogao da ih tipa nazovem telefonom (pre naručivanja), pitam za stanje i eventualno telefonski izvršim porudžbinu u nadi da neće moći da provere u tom momentu da su se zeznuli?

Zvala me maločas neka operaterka iz lirsa kojoj se ne živi i kaže: nemamo na stanju (naravno) i ažurirali smo sajt vidite da nemamo više taj model ni na sajtu, kad dobijemo od dobavljača ažuriraćemo i cene, to je to hvala lepo i doviđenja.
Ovako treba odgovarati:
- Da, vidim da sada nema na stanju, ali ja ne želim sada još jedan da naručim. Ja sam naručio kada je bilo na sajtu (u suprotnom ne bih ni mogao da naručim), kada ste imali na stanju po ažurnoj ceni u trenutku kupovine od 16 hiljada. I zašto pominjete ažuriranje cene? Jel u trenutku kupovine nije bilo ažurno stanje lagera ili cene? Ovo drugo je opisano u zakonu i predviđena kazna za nepoštovanje. Hvala na odgovoru, posvatovaću se sa zavodom o zaštiti potrošača i tržišnom inspekcijom.

Upravo tako, samo ćete dobiti odgovor "nemamo više na lageru" i ćao...

Htedoh da citiram zakon ali da ne skrećemo sa teme previše, po ovom modelu poslovanja prekršili su zakon o zaštiti potrošača i to:
  • Oбмањујућa пословна пракса (члан 18.)
  • Пропуштање којим се обмањују потрошачи (члан 19.)
Čak i da se pozovem na to i prosledim gde treba verujem da ću samo od sebe da napravim budalu a bilo kako bilo ostajem bez prečišćivača pa mislim da ni nema svrhe nažalost.

Ovo sto je @nemanja123 napisao moze da prodje ali u Nemackoj na primer.
Kod nas mozda ima dobrih zakona ali se ne primenjuju tako da mu dodje na isto, kao i da ih nema.

Nazad
Vrh Dno