Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Dobio sam NOTE 10 običan. Sviđa mi se što je mali i lak za nošenje, ali zato baterija nije neka a ni kamerom nisam oduševljen ništa posebno. Čini mi se da ako ga ispustim da će da pukne odmah ovaj zakrivljeni ekran.

Mislio sam da kupim onu samunogvu clear view futrolu. Da li je preporučujete i gde kupiti? Neki na KP prodaje kao original za oko 3000. Da li valja ta futrola ili preporučuete neku drugu? I gde i koje staklo kupiti i staviti?

Из мог искуства то је најбоља футрола коју можеш да купиш. Само гледај да буде оригинал а не копија.

Dobio sam NOTE 10 običan. Sviđa mi se što je mali i lak za nošenje, ali zato baterija nije neka a ni kamerom nisam oduševljen ništa posebno. Čini mi se da ako ga ispustim da će da pukne odmah ovaj zakrivljeni ekran.

Mislio sam da kupim onu samunogvu clear view futrolu. Da li je preporučujete i gde kupiti? Neki na KP prodaje kao original za oko 3000. Da li valja ta futrola ili preporučuete neku drugu? I gde i koje staklo kupiti i staviti?
Ja sam kupio jednu maskicu od 300 kinti i imao sam je godinama. Za to vreme mislim da mi je ispao/pao telefon jedno 180 puta. Nikada se nije ni ogrebao, kamo li da je napuklo nešto. Ta maskica je bila malo deblja. Onda sam odlučio da kupim jednu ultra tanku providnu maskicu brenda Nillkin (koja navodno ima shock absorbere na ivicama) i prvi put kad mi je pao telefon sa njom malo je napukao na ivici. Najgore mi je što su brendirali maskicu kao da je napravljena od materijala koji ne žute, a požutela mi je kroz par meseci i sada više ne mogu ni da je nosim (definitivno ne preporučujem brend). Tako da moj ti je savet da uzmeš neku maskicu koja je malo deblja oko ekrana i oko kamere.

Drugari da li je Note 10 plus trenutno best buy a tice se bezicnog punjenja, velikog ekrana i cene do 400 pa i malo vise evra?

Stefane navedi do 450 evra koji je bolji izbor a da je pored nabrojanog jos i dual sim, 256gb, android 12? Moze da se nadje za 330, naravno polovan...

Malo je zeznuto zbog 256gb memorije, ali ajde da napisem neke- mi 11, x2 pro, s21fe, p40 pro, s20+ npr. Da si pitao za n20u rekao bi odmah uzimaj iako je " samo" jednu generaciju noviji, ali opet n10p mi se cini da je star. Preko 3godine je star i da ne bude da se desi da dobijes burn in odmah ili posle nekoliko meseci, a dao si tolike pare.

S20 plus nema 256gb a ovi ostali preskupi, u pravu si za mi 11 ali sam hteo da promenim brend, sad imam mi 9t...mada note 10 plus u svoju korist ima olovku, rezoluciju, zvuk, desktop, one ui 4 a ovamo samo kamera recimo bolja i 120hz

Poslednja izmena:
One UI je perverzija kako je uradjen i kako radi, samo zbog njega sam i ostao za sad na samsungu. Ako mozes da uzmes samo malo noviji model zbog moguces burn in-a, da ne pi*dis posle nekoliko meseci. Moze da se desi da ne bude nista, ali ne dajes male pare. Malo off topic- s21fe sa 128gb je oko 420e, ako je i 50e doplata za 256gb vredi. Ti odluci sta je najbolje, mozda se ukljuci i neko iskusniji, pa kaze nesto bolje. Ja sam jednostavno navikao da uzmem samo sa garancijom, a i ne dajem male pare.

One UI je perverzija kako je uradjen i kako radi, samo zbog njega sam i ostao za sad na samsungu. Ako mozes da uzmes samo malo noviji model zbog moguces burn in-a, da ne pi*dis posle nekoliko meseci. Moze da se desi da ne bude nista, ali ne dajes male pare. Malo off topic- s21fe sa 128gb je oko 420e, ako je i 50e doplata za 256gb vredi. Ti odluci sta je najbolje, mozda se ukljuci i neko iskusniji, pa kaze nesto bolje. Ja sam jednostavno navikao da uzmem samo sa garancijom, a i ne dajem male pare.
I moj offtopic, 400 evra mi je max za telefon jer imam 2 kredita i 2 dece hehe. Da bar mogu prodati 9t ali mu je ekran pukao i ne vredi 50 evra. Vuce me nostalgija jer sam pre koliko godina imao note1 pa note2, uh to je bio osecaj skunuti foliju sa njega haha

Jel to samo na samsung telefonima ili i na ostalima, kad meri screen on time tek posle svakih 10 minuta ocita vrednost, kako je kod vas?

Jel ima neka aplikacija za prenos muzike, slika i video zapisa, jer kad koristim ono klasicno preko kompa nemam opcije za skip, tj kad prebacujem puno pesama nudi mi samo "copy and replace" jednu ili sve i "don't copy" jednu ili sve, a nema ono kao skip duplicate files, a ostalo sto nemam da prebaci. Jel imate neko resenje, mozda neka caka u samom windowsu ili neki program za te stvari kao sto huwaei ima hisuite?

Matoro je sada to ali i dalje jedan od najlepših uređaja.

^ @vojkan85 , ja juče kupio N10+ u mint stanju - "kao iz fabrike" ( full oprema , kutija /brzi punjač, slušalice nikad izvađene iz kutije ...) za 350€ . Android 12 (UI 4.1) u njemu , to radi odlično - zaboravio sam koliko je to dobar tel . Poenta : ne mogu da shvatim da pored N10+ neko da isto/slično para za S72 ili A52, to je nebo i zemlja razlika u korist N10+.

Slažem se, ali ima tu dosta potecijalnih problema. Upitna je baterija, koliko je ekran bio na maksimalnom osvetljenju, da li je bilo AOD i da li je bio statičan. Ok je naći očuvan, kao nov, ali upitno je korišćenje uređaja koji nije više mlad toliko.

^ baš ću ovih dana da ga koristim i testiran par dana . Čisto da uporedim koji je napredak napravljen za ove 3 generacije (N20U, S22U, S22U) .

U brzini svakako. CPU, memorija sigurno. Kamere verujem da po danu mogu da se razlikuju do max. 15%.

Baterija nije degradirala?

Iskreno da ti kazem ne znam jer ne pratim nesto posebno. Nikada nije vazila za najbolju ni kada se pojavio ali meni spram mog nacina upotrebe zavrsava posao. Napunim ujutru, odem na posao, dodjem kuci oko 16h i cackam ga do 20h uvece, tad dopunim mozda 20% na brzinu dok veceram i to je to za taj dan dok ne legnem, koristim ga do oko 23h. :)

Ja imam U1 unlocked SD 855 verziju. 12/256, radi ubija. Ne moze kamerama da pridje bas u LL u poredjenju sa IP13P koji sada vozim ili slikanju klinaca u pokretu(ali to je generalno Samsung problem), ali, mnogo cesto se vracam na njega za bilo kakav rad na telefonu koji moze bez sim kartice jer je uzivanje koristiti ga.

Note 10+ U1 SD verzija je brutalan telefon, kupio sam ga polovnog i koristim ga godinu i po bez problema. Nema ni najave burn in-a baterija je i sad perfektna, ispadao mi je par puta i nista mu se nije desilo(nosim ga u nillkin frosted shield futroli). Stvarno nema mane, 1-2 puta su ga zeznuli updateom ali je to brzo ispravljeno recimo sa UI 4.0 na UI 4.1(baterija) ali je vec sledeci update resio stvar. Osim kamera koje su odlicne i ekrana od 60hz nista dansanji telefoni nemaju bolje sve ostalo je reklama za koju placamo ogroman novac.
Evo SOT od pre nedelju dana a sledeca slika je dan posle.

Prilozi

• Screenshot_20220903-232534_Device care.jpg
    Screenshot_20220903-232534_Device care.jpg
    61.7 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_20220904-215620_Device care.jpg
    Screenshot_20220904-215620_Device care.jpg
    60.2 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_20220903-232534_Device care.jpg
    Screenshot_20220903-232534_Device care.jpg
    34 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_20220904-215620_Device care.jpg
    Screenshot_20220904-215620_Device care.jpg
    37.7 KB · Pregleda: 21
Realno da note 10 (mali ne +) ima bar 90hz ekran, sutra bi ga kupio opet bez razmišljanja (tj verovatno stari nikad ne bi ni prodao)! Bilo bi divno da ubuduće naprave rmk samo sa većom baterijom, boljim kamerama (bar ove sa s22) i 4000+ baterijom

Ja sam sa Note 10+ prešao na S22 Ultra. Sa mojim načinom upotrebe, realno nikakve bitnije promene na bolje nisam registrovao, pogotovo što im je softever još uvek isti. Osim kamere sa jačim optičkim zumom na S22 U, sve ostalo mi je nekako isto. Baterija nista trajnija nije (doduše punim do 85%, po Samsung preporuci), telefon je i ružniji i malo teži (subjektivni osećaj) a i češće su situacije da se telefon osetno ugreje pri malo intenzivnijem korišćenju (sada leti, na visokim temperaturama), dok je Note 10+ u svim scenarijima bio skroz cool. Ekran jeste svetliji, ali ja te Hz u osvežavanjima baš ništa posebno ne primećujem. Note 10+ je bio (i ostao) zakon.

Ja sam sa Note 10+ prešao na S22 Ultra. Sa mojim načinom upotrebe, realno nikakve bitnije promene na bolje nisam registrovao, pogotovo što im je softever još uvek isti. Osim kamere sa jačim optičkim zumom na S22 U, sve ostalo mi je nekako isto. Baterija nista trajnija nije (doduše punim do 85%, po Samsung preporuci), telefon je i ružniji i malo teži (subjektivni osećaj) a i češće su situacije da se telefon osetno ugreje pri malo intenzivnijem korišćenju (sada leti, na visokim temperaturama), dok je Note 10+ u svim scenarijima bio skroz cool. Ekran jeste svetliji, ali ja te Hz u osvežavanjima baš ništa posebno ne primećujem. Note 10+ je bio (i ostao) zakon.
Ovo kao da sam ja pisao 😁 samo što je meni s22u lepši, ali se mnogo više greje, baš imam problema sa tim.

Pa dobro to sa grejanjem je maltane odmah registrovano, zato recimo s22 seriju nisam ni razmatrao nikada.
S23 dolazi sa novim SoC-om koji bi konacno trebao da lici na nesto posle dosta promasaja u poslednje vreme. Cak je i SD 8+ gen 1 dosta bolji.

Posedujem Note 10+ 12/256 verziju, ubedljivo najbolji i najjaci telefon koji sam posedovao do sada (a druzim se sa Samsungom od S3). Nikakvih zamerki nemam, osim jedne stvari koja je krenula da mi se desava od skoro, a nisam uspeo da nadjem bas common resenje. Kada stavim telefon da se puni, fabricki punjac i kabl, S-pen mi se diskonektuje tj. Air actions. Pen radi, ali ne mogu da koristim air akcije dok ne uradim reset/reconnect. Jako me nervira, vise nego mi remeti koriscenje, ali me interesuje da li je neko jos naleteo na slican problem? Mozda je S-pen u problemu?

Vrh Dno