Šta je novo?

Ubacivanje slike u postojeci Word dokument

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Potrebna mi je opcija da u vec napravljeni Word dokument koji ima vise stotina stranica ubacim sliku pecata sa potpisom koriscenje footera nije opcija. Ynaci treba sliku da ubacim na prvoj stranici i da se preslika na nekoliko stotina narednih. Nije opcija da pravim templejt sa time jer je dokument vec kreiran iz aplikacije.

Koliko ja znam možete da uradite to sa ubacivanjem custom watermarka, probah i funkcioniše, samo kada ubacite sliku idete na header i footer, kliknete na sliku i pozicionirate je gde hoćete i podesite veličinu.

Jednostavan je postupak, nema potrebe za makro, ne dozvoljava forum da atačment bude dokument sa makroom.
Pripremite sliku potpisa koji hoćete da ubacite, otvorite word dokument, pod tabom design izaberete watermark, zatim custom watermark, pa picture watermark, skinete kvačicu sa Washout, izaberete fotografiju na select picture. Nakon toga izaberete Insert.Potpis je ubačen u dokument, sada treba da mu smanjimo veličinu i da ga pozicioniramo na mesto gde treba da bude potpis.
Dvostrukim klikom na vrh strane otvara se Header and footer, obeležite fotografiju potpisa, povlačenjem tačkica u uglu fotografije možete da smanjite ili povećate potpis, prevučete ga na mesto gde će biti i zatvorite Header and footer.
Gotovo, potpis je ubačen u sve stranice dokumenta.

"sliku pecata sa potpisom koriscenje footera nije opcija. Ynaci "

Neće potpis biti u futeru, može da bude pozicioniran bilo gde.

evo mene opet.. otkucao sam neki predmet, ima 20 strana, e sad, problem je sto sam ja radio copy paste neke pasuse i na kraju nikako ne mogu da sredim text , pa tako na jednoj stranici nedostaje npr pola texta, tj pola stranice mjesto teksta je bijelo i nikako to da sredim...idem na orphane i slicno kod formatiranja, ali ne pomaze, ruzno izgleda, znaci 80% teksta je ok raspoređeno ok po citavoj stranici, ali na nekoliko stranica moze stati jos pola strane teksta a ona bijela tj prazna, pomoc HITNOOOO i hvalaaa

Nazad
Vrh Dno