Šta je novo?

Patike - generalna tema - bez zamene i traženja vaučera - vidi 1. post

Ako misliš na one blago elastične, sa metalnom čaurom koja ih spaja, ja probao, isekao na jednu meru, na drugu meru, nije loše za nošenje, ali kada skinem patiku, patika se izdeformiše. Skupi se. A ako bih ostavio duže, o da je neorijatno za nošenje.
Batalio nakon nekoliko dana.

E da mislim na te. Ništa onda, baš bezveze što je neupotrebljivo pa ću morati stalno da pazim na odvezane pertle. Hvala na odgovoru!

Ako te muče pertle, prvi predlog je da ih vezuješ "na kontra stranu", baš u ovoj temi je neko da predlog. Takvo vezivanje mi nije na ruku, ali se definitivno manje ili uopšte ne odvezuje.

Druga opcija je Salomon quick lace.

Jos jedan + za Salomon quick lace, bas mi se svidja (od septembra ih nosim). Ako mozes da nadjes tako nesto, super je...

Imam quick lace na Salomonkama i na Adidas Ultraboost 22 GTX, mnogo više mi se sviđa od pertli.
Kakve adidaske imas? Narandzaste sa cipzarom? :D Terrex je dosta forsirao taj quick lace,mada 90% ljudi i ne zna u cemu je fora kad kupi patike. Ja na cipelama imam Boa sistem,al nisam nesto odusevljen... mislim u pocetku je super,lagano ih "zasrafis",ali u toku hoda hoce da se olabavi (posto je kod cipela taster za stezanje iznad zgloba i verovatno kako noga radi,olabavi ga),verujem da na patikama nema taj problem jer je taster vecinom iznad stopala ili sa strane. Inace kada su obicne pertle u pitanju,samo ih cusnem ispod uloska i nema vezanja :)

Kakve adidaske imas? Narandzaste sa cipzarom? :D

Ne, ove:
Ultraboost_22_GORE-TEX_Running_Shoes_Green_GZ6876.jpg
Ultraboost_22_GORE-TEX_Running_Shoes_Green_GZ6876_05_standard.jpg

Imam Adidas tri pari patika (2x Superstar i 1x Solarboost 3m). Sve Adidas patike kupujem velicinu 46 tj 29.5cm i sve mi super odgovaraju. Sad hocu da uzmem jedne Nike Dunk i probao sam velicinu 45.5 koja je 29.5cm i malo su mi knap. Sledeci broj je 46 tj 30cm, ali on mi je bas veliki. I u sirinu i duzinu.

Prodavac iz Nike shop-a mi kaze da se Dunk/Jordan modeli kao i AF1 uzimaju knap jer se na delu gde se stopalo savija patika razgazi i malo se "izduzi" i da to bude to..dok prodavac i Buzz-a kaze da uzmem veci broj jer nema sanse da se razgaze napred.

46 mi se ne uzima jer mi je prilicno velik, a za 45.5 nisam siguran. Jel imao neko slicno iskustvo?

Jeste. Ne odgovara ti model. Batali.

Zavisi od modela. Užasno me nervira kada se patika prelomi napred. A sa broj većom obućom, to je realno očekivano.

Nema ništa gore nego tesna obuća - u mom slučaju takav je Nike 11.5 US broj. Zato uzimam 12 US koji mi je apsolutno komforan. Inače nosim evropske 45. (npr Made in Italy Bata br 45 cipele).

Jeste. Ne odgovara ti model. Batali.
Upravo tako.

Sve Nike patike za fudbal/futsal koje nosim i nosio sam poslednjih 20 godina su bile u broju 44.

Nike5 T-3 FS, Nike5 Gato LTR, Nike5 Lunar Gato, Tiempo Mystic II, Tiempo Mystic IV, TiempoX Proximo, Nike5 Street Gato, MagistaX Finale, Lunar Gato II - sve 44 veličina, 28cm, iako Nike patike za šetnju nosim u broju 43, 27,5cm, što i jeste gazište koje mi odgovara kod drugih brendova.

Trenutno igram u Lunar Gato II (a imam u rezervi stare dobre Tiempo Mystic IV i TiempoX Proximo TF za veštačku travu) i zamalo pre neki dan da naručim online Streetgato, ovaj novi, jer sam keca imao dva puta i bio prezadovoljan, fenomenalna patika je bila.
Kažem zamalo, pošto se ipak odlučih da odem do radnje da probam i pametno sam postupio.
Veličina 44 mi je preuska, jedva sam prošetao po radnji, a 45 ostavlja dosta prostora ispred prstiju.
Doneo sam zaključak da taj model nije za moje stopalo i to je to.

Drugo, nisam zadovoljan ni kvalitetom ni izradom modela, deluju baš jeftino.
Dobro je što nisam naručio, iako sam bio ubeđen da sa Nike patikama za fudbal ne mogu da pogrešim, što se tiče veličine.
Sad tražim da nađem React Tiempo Legend 9 Pro da probam, ali nema ih u radnjama u mom gradu, nadam se da će mi odgovarati.

Poslednja izmena:
na sajtu gde najcesce kupujem (adidasov) za svaki artikal ima naznaceno ukoliko je manji ili veci kroj lepo pise npr. uzmite za pola broja veci od uobicajenog ili za broj manju velicinu isl. A bude bas dosta stvari,koje su drugacije skrojene,tako da ta naznaka mnogo pomogne

Nema ništa gore nego tesna obuća - u mom slučaju takav je Nike 11.5 US broj. Zato uzimam 12 US koji mi je apsolutno komforan. Inače nosim evropske 45. (npr Made in Italy Bata br 45 cipele).

Cipele uvek imaju veće kalupe. Ja nosim Nike US 11/ EUR 45, savršeno mi odgovaraju, ali su mi gotovo sve cipele koje imam broj 44.

Neko uzimao HOKA patike?

Uzeo sam https://www.hoka.com/en/us/mens-road/rincon-3/1119395.html?dwvar_1119395_color=RTEB sta znam deluju mi jako udobne, videcemo kako ce se pokazati dugorocno.
Kako su se pokazale HOKA Rincon 3 patike?

Inace, gde si ih kupio?
Kod nas ili narucio iz inostranstva?

Hteo bih da uzmem HOKA model/broj/boja koji nema kod nas (Intersport,SportVision, RunMore).
Ima li neko preporuku preko kog sajta i koje zemlje da ih narucim?

Uzeo sam u sportvisionu dobio sam neke poklon vaučere, pa sam ih dobio za džabe :)

Inače skroz su dobre, nikad nisam imao takve patike, sa njima učim da malo više podignem nogu pošto imaju veći djon :)

Odem jednom mesečno istrčim sat vremena i to je to. Videćemo dugoročno kako će proći djon pošto imam 110kg.

Kako su se pokazale HOKA Rincon 3 patike?

Inace, gde si ih kupio?
Kod nas ili narucio iz inostranstva?

Hteo bih da uzmem HOKA model/broj/boja koji nema kod nas (Intersport,SportVision, RunMore).
Ima li neko preporuku preko kog sajta i koje zemlje da ih narucim?
Hoka sa tim đonom obavezno probaj pre kupovine. Češći je slučaj da NE odgovaraju. Ali kome odgovaraju, ne menja ih za druge đonove.

Slično kao sa Nike Next i Alpha patikama. Na Facebook, trkačka berza, svako malo oglasi....istrčan jedan trening, prešle 10km, ne odgovara mi model i slično. Ljudi se zalete na nekom popustu ili se otvoe za punu cenu, jer su to generalno top modeli patika za trčanje, a onda shvate da su im noge preslabe za takvu patiku.

Koje naruciti? za adidas sam siguran u broj ali za nike i nisam da li je isti kalup?

MEI39GN_o.jpg

Ima li ko Puma Deviate Nitro 2? Kakva su iskustva?
D1F99478-8628-4720-8D2A-E9289DCE675B.jpeg

PUMA DEVIATE NITRO 2​

Koje naruciti? za adidas sam siguran u broj ali za nike i nisam da li je isti kalup?
Ja nosim Nike 46, a Adidas 46 2/3, oba su US12 tj. 30cm unutrašnje gazište, po kom je i najbolje da uporediš da li su isti kalupi :)

EDIT: Sad sam bacio pogled, trebalo bi da su isti kalupi 42 i kod Nike i kod Adidas, US8.5 tj. 26,5cm...

Adidas je narucen.

Da li je neko narucivao patike sa https://www.runningwarehouse.eu/ ?
Pretpostavljam da bi me oderali na carini, tj. carina + pdv + otvaranje paketa = dodatnih 35% na cenu? I sta ako "nestanu" u toj proceduri uprkos kamerama?
Mozda je bolje da sacekam da drug ode u Hrvatsku, pa da narucim na njihovu adresu i on mi donese ovamo?

Da li je neko narucivao patike sa https://www.runningwarehouse.eu/ ?
Pretpostavljam da bi me oderali na carini, tj. carina + pdv + otvaranje paketa = dodatnih 35% na cenu? I sta ako "nestanu" u toj proceduri uprkos kamerama?
Mozda je bolje da sacekam da drug ode u Hrvatsku, pa da narucim na njihovu adresu i on mi donese ovamo?
I mene zanima, sa kog je sajta najbolje naruciti iz inostranstva...
Ili neko donosi po porudzbini?

Inace, ima li negde lista popularnih sportskih prodavnica (za patike) u Evropi, po zemljama?

Zalando lounge cesto ima patike na popustu i to su bas, bas povoljne.

Isti slučaj sa adidas terrex swift r2 mid gtx. Grube, ne odgovara standardna veličina veći broj za 1/3 prevelike. Neudobne. Nisu se razgazile nakon mesec dana nošenja, na kraju poklonjene. A i cena je poprilično visoka.

Za razliku od tih uzeo Nike manoa leather 454350-003 cele crne, kožne, preudobne, lagane, kalup savršen, sada su na popustu 30% u planeti.
Како су за одржавање и колико су квалитетно рађене Najke ?
Zavisi od modela. Užasno me nervira kada se patika prelomi napred. A sa broj većom obućom, to je realno očekivano.
Боље да се преломи патика него да доживиш неку повреду или оштећење ноктију на нози. Зато боље већи број.

Nazad
Vrh Dno