Šta je novo?

Ananas (za potraznju i zamenu vaucera postoji posebna tema - deljenje ananas linkova = instant ban)

Najjaca stvar od svega je sto sam iz zezanja ukucao nesto od ovih proizvoda sto su na akciji, na KP, i udjem na profil lika koji je pokupovao bukvalno sve proizvode sa akcije i sad ih prodaje 😅 dva modela slusalica, filter, mobilni, laptopovi, misevi itd. Nema nam ravnih, majke mi.

Daj link da poručujemo pouzećem i odbijamo prijem. :cool:

Da nije nedozvoljeno, rado bih 😀 ali nemojmo unazadjivati male preduzetnike 😆

Najjaca stvar od svega je sto sam iz zezanja ukucao nesto od ovih proizvoda sto su na akciji, na KP, i udjem na profil lika koji je pokupovao bukvalno sve proizvode sa akcije i sad ih prodaje 😅 dva modela slusalica, filter, mobilni, laptopovi, misevi itd. Nema nam ravnih, majke mi.
Aj mi samo reci jel to zabranjeno? Znas koliko ljudi ne zna za Bazzar, Shoppster, Ananas, Sasomange i slicne sajtove ali koga god pitas za KP svi znaju.

Na kraju svako ko ima para i spreman je da ulaze i da ceka da proda po skupljoj ceni njegov izbor. Niti je kaznjivo jer je sve legalno placeno a ni zabranjeno.

Ko je tebi branio da kupis deset pari slusalica, 20 miseva, deset filtera i sve to da prodajes na kp, ulozio si 50k ocekujes duplo ali moras da cekas mesec dva da se rasproda. Ili nisi spreman da rizikujes?

Da bi zaradio prvo moras da ulozis... prvo i osnovno pravilo u trgovini. A drugo da budes dovoljno lud da rizikujes ulazuci.

edit: mozda najbitnije pravilo je kupi jeftino prodaj skupo ili ti mozda imas drugaciji poslovni plan kao: kupi skupo prodaj jeftino.

Poslednja izmena:
@KovacTibor

Jesam li ja negde napisao da je zabranjeno preprodavati? Napisao sam da je zabranjeno kacenje KP linkova.

Procitaj svoju poruku pa ce ti valda biti jasno na nacin na koji si je napisao.

Iznenadjen, cudjenje, gadjenje... ukratko sa prezirom uz opasku nema nam ravnih?

Objasni mi molim te kakav smo mi to narod? Jesmo dobili nesto pa prodajemo, jesmo ukrali ili smo oteli starima i maloj deci pa sada prodajemo.

Kome je potreban referentni broj transakcije za banku, ako se snalazite, može da se vidi u api response u istoriji porudžbina. Nadao sam se da ću naći kod za praćenje kurira da ne moram da zovem svaki put, ali nisam video nigde.

1673792476943.png

Procitaj svoju poruku pa ce ti valda biti jasno na nacin na koji si je napisao.

Iznenadjen, cudjenje, gadjenje... ukratko sa prezirom uz opasku nema nam ravnih?

Objasni mi molim te kakav smo mi to narod? Jesmo dobili nesto pa prodajemo, jesmo ukrali ili smo oteli starima i maloj deci pa sada prodajemo.
Ako si se pronasao prozvanim zao mi je, sigurno ima mnogo ljudi koji su ostali bez primerka proizvoda jer ga pojedini "lageruju" na KP...moje stanoviste je da to nije korektno, tvoje da je to sasvim ispravno, zavrsicemo na tome (posto sam ja zapoceo) da ne siljimo temu dalje i idemo u off.

U americi je to citava jedna grana trgovine gde likovi jure popuste kupuju na kombije i posle to preprodaju, ima na hiljade klipova o tome, niti smo mi to izmislili niti je to ovde nesto rasireno

Aj mi samo reci jel to zabranjeno? Znas koliko ljudi ne zna za Bazzar, Shoppster, Ananas, Sasomange i slicne sajtove ali koga god pitas za KP svi znaju.

Na kraju svako ko ima para i spreman je da ulaze i da ceka da proda po skupljoj ceni njegov izbor. Niti je kaznjivo jer je sve legalno placeno a ni zabranjeno.

Ko je tebi branio da kupis deset pari slusalica, 20 miseva, deset filtera i sve to da prodajes na kp, ulozio si 50k ocekujes duplo ali moras da cekas mesec dva da se rasproda. Ili nisi spreman da rizikujes?

Da bi zaradio prvo moras da ulozis... prvo i osnovno pravilo u trgovini. A drugo da budes dovoljno lud da rizikujes ulazuci.

edit: mozda najbitnije pravilo je kupi jeftino prodaj skupo ili ti mozda imas drugaciji poslovni plan kao: kupi skupo prodaj jeftino.
Da nisi ti taj lik sa KP :D
Ne volim takve ljude koj iz lidla ujutru od 5h cekaju da pokupuju i posle preprodaju
A tako rade i na ananasu sad i zbog takvih ne treba davati popust
Zasto ja da kupim pet komada nekog artikla a da za druge ljude nema a treba i njima
Treba uvesti porez i na KP preprodavcima 40%

^ porez koji pominješ već postoji, ali ta ekipa radi na crno i ne razmatra da ga plaća.

Zanimljivo je da se na temi o frilenserima ubiše od naslađivanja i trke ko će više puta da ponovi kako porez mora da se plaća, ali kad dođe do preprodavaca odjednom ih unaprediše u sposobne biznismene i male privrednike koji ne moraju da plaćaju ništa...jel privredna komora sad mora i neke plakete da deli preprodavcima koji su nakupovali robu na ananasu kao malim privrednicima meseca?

Zanimljivo je da se na temi o frilenserima ubiše od naslađivanja i trke ko će više puta da ponovi kako porez mora da se plaća, ali kad dođe do preprodavaca odjednom ih unaprediše u sposobne biznismene i male privrednike koji ne moraju da plaćaju ništa...jel privredna komora sad mora i neke plakete da deli preprodavcima koji su nakupovali robu na ananasu kao malim privrednicima meseca?
U cemu je razlika da neko kupi u outletu u inostranstvu pa da donese ovde da proda(kao sto mnogi rade), ili da kupi ovde pa da proda ovde? Osim toga sto je na neki nacin vec zapravo platio porez ako ces o porezu, barem kada je taj artikl kupovao.
Ko brani bilo kome da poruci na Ananasu ili bilo gde drugo kad vidi jeftin artikl koji mu odgovara? Sta preprodavac ce pre da napravi 30 akaunta na ananasu i da poruci ceo lager nego sto ce taj neko da poruci jedan?
Preprodavci love artikle koji su realno ispod trzisne cene, ko hoce ispod cene da kupi nek se iscima da to postigne. Pa ne bore se ljudi za egzistenciju, za ulje i brasno, pricamo o komponentama za komp i tommy hilfiger kaisevim.

Ajde prekinite raspravu vezanu za poreze i preprodaju i sl.

Je l ima neko Denver pametne utičnice? Interesuje me kako prikazuju potrošnju el. energije, da li ima samo dnevno ili je moguće pogledati po kraćim intervalima tipa 15min i slično?

Ako nekom treba motorka za oko kuće, mislim da je ovo odlična ponuda.

Jeste. Npr. dodatnih 13% za petak 13. je do 15.01. što je danas, a važi i danas.

Da, moguce. Videcemo veceras u ponoc :)

image

image

image

Kakvo je stanje sa Ananas direkt porudzbinama i Sparkom,jesu li procepili? Kod mene jos uvek mrtvo more,a imam i statusa: posiljka je delimicno spakovana. Fali po neki proizvod u paketicu i sad mi to tako stoji nedelju dana,da li to znaci da ce cekati novi lager tih proizvoda ili ce poslati posiljku bez njega!? Pitam jer mi nelogicno da spakuju paket i onda nedelju dana ne dodje kurir po njega

I meni je za sada jedna pošiljka delimično spakovana i ako sam dobro razumeo oni je pošalju sa onim što imaju a vrate novac za ono što fali. A može i da se otkaže komplet pošiljka.
Ovo je deo iz zadnjeg mail-a

IMG_20230115_195807.jpg

Prošli promo kod (ananas5) je prolazio i 2-3 nedelje nakon zvaničnog važenja, tj radio je sve dok nisu pustili ovaj apaketic23
A sta je nudio taj kod,koju privilegiju?
I meni je za sada jedna pošiljka delimično spakovana i ako sam dobro razumeo oni je pošalju sa onim što imaju a vrate novac za ono što fali. A može i da se otkaže komplet pošiljka.
Ovo je deo iz zadnjeg mail-a
Al sta ih onda sputava da posalju? Sto je najcrnje na 10km su do mene i da sam peske isao po proizvode vec bi ih potrosio :D

Vrh Dno