Šta je novo?

Realme GT 5G

Kako brzo punjenje utiče na bateriju, pretpostavljam negativno?
Da li uvek koristite originalni ili i druge slabije punjače. Na oglasima se često prodaje telefon bez punjača, koliko je to mana?

Uglavnom svi proizvođači garantuju 800 ciklusa punjenja i da za to vreme baterija neće pasti ispod 80%, to je otprilike 2 godine. Moje mišljenje, ako telefon ide sa brzim punjačem treba ga i sa njim puniti, možda ne uvek do 100% i preko noći ali to i jeste prednost brzog punjača koji dopuni bateriju za kratko vreme

Trenutno je ovaj telefon u Shoppster-u na popustu po ceni od 36.999,pa je moje pitanje da li vredi tih para i da li je bolja ta kupovina od Xiaomi 11T pro?

Nije mi jasno kako tako ludi popusti sa 60 i kusur hiljada na 36.
Skoro isto tako bio na ananasu ovaj model za 35000.
Koja im je fora, dal im istrči neka kineska tura ispod ruke ili šta je u pitanju ne znam. Uglavnom snize ga po 30.000 din što mi baš sumnjivo.

Ovo i mene interesuje,ako neko zna neka pomogne.

Nisu popusti ludi nego mi sto uzimamo po punoj ceni a znamo koliko kosta (i u inostranstvu na akcijama, i u Kini, a i u proizvodnji).

To je realna cena.

UI Version: RMX2202_11.C.25

Ne znam gde bih pitao pa da postavim ovde pitanje, ako neko može pomoći..
Imam mali problemčić..naime, kada me neko zove ne mogu da odgovorim na poziv normalno, odmah, već moram otključati telefon..zasvetli ekran, tada treba da otključam telefon, pa da spustimpadajući meni sa obaveštenjima i tu se vidi poziv, pa tek tada da se javim..
U Radi se o Realme GT Master telefonu.

Pozdrav svima, jel uspeo neko da pokrene VoLTE opciju na Realme GT 5g, danas su mi aktivirali u Yettelu ali nema ikonice na statusnoj traci a nema ni slajdera u podesavanju sim kartice.Citao sam po mnogim forumima izgleda da je problem u UI 3, ima nekih trikova da se to resi ali ja nisam uspeo.

Imas u listi poziva pored brojeva HD ikonicu, i internet radi dok si u pozivu.

Ali je stvarno glupo da nema VoLTE ikonice

Mnogo je iritantno što ne radi 4G kako treba, tj. što za vreme poziva ne funkcioniše data. Šta više, dok sam koristio 2 kartice nije funkcionisalo ni prebacivanje data transfera na drugu karticu.

Generalno jako loše (ili nikako) implementirana podrška za istovremeno korišćenje podataka i poziva i pored toga što postoji podrška na nivou OS-a.

Onda tebi ne radi VoLTE jer on upravo tome sluzi

Radio je sa prethodnim telefonom kod istog operatera (Xiaomi 11T, MTS), imam HD ikone pored kontakata kako si i naveo da treba da bude. U podešavanjima nemam opciju za VoLTE gde bi trebala da bude... Operater mi je potvrdio da mi je aktivan VoLTE. :S

^ bakara napisa da je isto, ja nisam istraživao da li jeste ili nije.

Šta označava HD ikonica?

I najbitnije pitanje: kako osposobiti VoLTE i net za vreme poziva?

VoLTE nudi i HD Calling to su dve povezane usluge

Volte je prenos HD govora putem LTE mreze

Znaci razgovor se prenosi putem interneta, sto automatski znaci da internet mora da radi da bi razgovarao.

Da, ali to sto stoji HD ikonica ne znaci da je aktivan VoLte. I meni na Relame gt neo 2 stoji Hd, a Volte nije aktivan...

Ne mora HD calling da bude preko VoLTE
ali vecini je dosao uz VoLTE, jer on to po defaultu nosi.

Prilozi

• Screenshot_2022-11-17-05-14-17-79_426a5588c5110cd01d5af17e47adb223.jpg
    Screenshot_2022-11-17-05-14-17-79_426a5588c5110cd01d5af17e47adb223.jpg
    43 KB · Pregleda: 28
Zanima me vase misljenje 1+ Nord 2 5G (8/128) ili realme 9 Pro+ ista cena (6/128). Treba mi nesto sa solidnom zadnjom kamerom, i sa boljim OS.

Pozdrav svima, jel uspeo neko da pokrene VoLTE opciju na Realme GT 5g, danas su mi aktivirali u Yettelu ali nema ikonice na statusnoj traci a nema ni slajdera u podesavanju sim kartice.Citao sam po mnogim forumima izgleda da je problem u UI 3, ima nekih trikova da se to resi ali ja nisam uspeo.
Jedino rijesenje je da Realme preko updatea otkljuca volte za tvoju regiju kao kod većine kineskih telefona. Istu muku mučim sa GT Masterom kojem ne radi volte a sad je vec izgledno da od toga nece nista biti dok mi recimo na Realme 8 volte/vowifi normalno radi.

Stigao C.27. Android 13 ni od korova.

Stigao Android 13, cekirao upadate preko nemackog vpna i sad skidam normalno. 4GB, instaliracu ga kasnije...

• Like
Reagovanja: msi
Jedino rijesenje je da Realme preko updatea otkljuca volte za tvoju regiju kao kod većine kineskih telefona. Istu muku mučim sa GT Masterom kojem ne radi volte a sad je vec izgledno da od toga nece nista biti dok mi recimo na Realme 8 volte/vowifi normalno radi.
Postoji nacin da se odradi video sam na XDA ali mi je malo frka bojim se da ne brickujem telefon. Ima dva nacina jedan je sa rootovanjem i taj nacin me ne zanima ali onaj drugi nacin sa ADB mi je zanimljiv i kazu ljudi da je ok.
https://forum.xda-developers.com/t/...e-not-available-in-sim-info-settings.4459107/

Stigao novi update. Verzija F.03, velicina 4.52GB.

Ima i za Master, Beta. Kakva su iskustva?

Vrh Dno