Šta je novo?

Hardver Grafika,ram,napajanje...

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

CaptainCrash

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poena
275
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 12600KF
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-plus WiFi D4 LGA 1700
RAM
2 x 16GB Kingston Beast Limited Edition 3600Mhz White edition
GPU
AMD Sapphire 7800 XT Pure
Storage
2TB NVme + 512GB NVme
PSU
ASUS Rog Strix 850W white edition
Kućište
Lian Li Lancool 216
Monitor
LG 27GR75Q-B IPS 1440p
Miš & tastatura
Apex Steelseries 3 & Logitech G502X
Ostale periferije
Logitech G Pro X
Laptop
Medion E6228
Mobilni telefon
S23 plus 8/512GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
To je tacnije i pitanje ata kupiti i pitanje sta bi moglo biti...nadam se da nisam omasio.
Rodjak je nabavio FIFA23 i klinci imaju problem tipa secka im ponekad u toku igre,par puta ih izbacilo iz igre,ne cesto i ne sve igre ali fifa,da!
Stariji im je komp pa me zanima sta menjati,sve tri stavke ili mozda prvo krenuti sa napajanjem...?
R5 1600
ddr4 8GB
a320 ploca
rx 560 4gb ddr5
napajanje Mission Q 500w

Igra je zahtevna, ili bolje reci neoptimizovana. U sustini Definitivno treba napajanje da zameni, posle toga ne bi trebalo da izbacuje iz igre, ali ce i dalje da bude blizu da secka u krupnim kadrovima i mozda kornerima, a onda kad ima prilike neka zameni graficku pa procesor.

Sa obzirom da ostale igre rade, a FIFA izbacuje, tesko da je do napajanja ali da ga moze zameniti za bar LC 600 to da.
mada ta konfa je toliko mali potrosac da i takvo napajanje koje ima ne bi trebalo da pravi problem.
Ram za FIFU moras bar 8 da imas, znaci dokupi jos 4 GB iste te koju imas i progledace racunar jer je Ryzen.. pa 2x8 dosta znaci.
Mislim da ta graficka moze da tera FIFU, iako pise da je Minimum 1050Ti ili 570.. moze da igra ali smanji na medium detalje.

Sa obzirom da ostale igre rade, a FIFA izbacuje, tesko da je do napajanja ali da ga moze zameniti za bar LC 600 to da.
mada ta konfa je toliko mali potrosac da i takvo napajanje koje ima ne bi trebalo da pravi problem.
Ram za FIFU moras bar 8 da imas, znaci dokupi jos 4 GB iste te koju imas i progledace racunar jer je Ryzen.. pa 2x8 dosta znaci.
Mislim da ta graficka moze da tera FIFU, iako pise da je Minimum 1050Ti ili 570.. moze da igra ali smanji na medium detalje.
Pa izbacuje iz igre ili zbog nestabilnosti racunara usled nestabilnosti napona koje napajanje salje ili jer se neka komponenta pregreva ili zbog nedostatka RAM memorije. Nema cetvrta varijanta.

Nazad
Vrh Dno