Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Pozdrav ljudi. Hteo bih da kupim neki android box za tv za klince, posto tv nije smart. Da li postoji opcija da se na box spoje dzojstici , preko bluetooth-a ili wifi-a, jer jedino bi se koristio za neke igrice i youtube.
Koji box bi bio za preporuku jer nisam bas u toku oko ovih uredjaja.

Pa ni nvidia shield nije sto je bila, vise eksluziva nema koje su mogle da se igraju poput borderlands, tomb raider, ostaju razne 2d igre sa playstora koje svakako rade na svakom android tvu. Cak i strimovanje sa kompa preko geforce nece funkcionisati od februara. Ostaje samo geforce now servis koji se placa mesecno a i da bi ga koristili potrebno je da imate/kupite igre na steam-u, epicu i slično

Klinci su od 7 i 4 godine tako da njima nije bitno da li radi borderland ili ne :) Ako je recenje kupovina bilog kog android box-a , onda osta jos koje dzojstike uzeti. Neka preporuka za neke koji mogu da izdrze bes male dece :)

Klinci su od 7 i 4 godine tako da njima nije bitno da li radi borderland ili ne :) Ako je recenje kupovina bilog kog android box-a , onda osta jos koje dzojstike uzeti. Neka preporuka za neke koji mogu da izdrze bes male dece :)
U tom slucaju instaliraj im gta serijal, rade i vice city, san andreas, III, asphalt 8 i miran si. Za dzojstik bilo koji blutut ce raditi, za izdrzljivost besa nisam siguran koja preporuka 😅 dodaj jos ppsspp aplikaciju za psp igre, pes14, nba 2k13, tenis.. moji ukucani zadovoljni

This is a review of the newest Google Certified Google TV OS BOX from Mecool. It is the first "box" formfactor running the Google TV OS. It is powered by the Amlogic S905Y4 SoC. It is certified for Netflix in 4k. It supports the latest AV1 video codec and also supports HDR 10+ as shown in the video.

Uzeo bih Mecool KM7 2/16 za sestru, pretpostavljam da je dovoljno za SkyShowtime, HBO Max, Kodi i YouTube? Neće koristiti ništa osim tih aplikacija, a ne bih išao na Firestick jer joj trebaju USB portovi. Skida serije, pa gleda sa fleša iz Kodija. Objašnjavao da ne mora tako, ali ne vredi, navika je čudo... 😁

Uzeo bih Mecool KM7 2/16
Ovo gore je KM7 PLUS :)
Opet nisu ubacili gigabitni eternet, Wi-Fi 6, Bluetooth noviju verziju, GoogleTV 12, USB3 i još neke audio kodeke (Dolby TrueHD, DTS HD Master Audio), ali generalno deluje zanimljivo.

S72059724080348a3ac217c54af9eb42dO.jpg_640x640Q90.jpg_.webp

Okreni obrni i dalje su nVidia Shield TV Pro i Nokia 8010 (Homatics Box R 4K Plus) priča za sebe...

Poslednja izmena:
Za prvi android stick,nezahtevan korisnik.Sta bi pre uzeli mi tv stick 4k ili amazon fire 4k?

Mi tv stik 4k ako si nov u tome i nisi vican raznim operacijama prebacivanja aplikacija. Mozda je hardweraki bolji firestik ali moras malo da se igras. Kod mistika sve imas u prodavnici i instaliras. Naravno ako si nezahtevan korisnik.

Definitivno za prvi put bolje da ide na google sertifikovani uredjaj, znaci xiomi.

Kod mene na android tv 9.1 slimbox izbaci logo skyshowtime i izbaci iz aplikacije i tako na svim verzijama koje sam probao.

Probao AOSP,isti slucaj,sem sto onu sa google play-a kad odete u podesavanje androida i omogucite opcije za razvojne programere,pokrene logo i izbaci obavestenje da ne podrzava uredjaj.

Video sam ovaj boks na netu, ne izgleda rđavo ali možda neko ima realna iskustva sa njim koje bi mogao da podeli. Cena je okej, ima i okej skladišnu i radnu memoriju, uzeo bih ga za spavaću sobu.

Ако желиш андроид бокс сертификован за стриминг сервисе, а не штапиће јер немају USB/мрежни, онда иди на проверене произвођаче и моделе. Mecool има пар добрих и проверених модела.
Избегавајте те кунг-фу марке.

Ovaj jeste, kako kažeš, kung fu varijanta, iz tog razloga i pitam da li ga je neko možda probao, pa da podeli iskustva, da ne ostane samo na recenziji lika sa Jutjuba.

A privukao mi je pažnju jer je jeftiniji od Mi stika 4k, koga koristim i sa kojim sam zadovoljan, ima iste sertifikate i, prema recenziji, nešto bolje performanse, ali i mnooogo više skladišnog prostora.

I da je neko, primera radi, napisao - uzmi ga, kod mene šljaka kao sat, odmah bi ga pazario za spavaću sobu... Ali pošto nema takvog direktnog inputa, najverovatnije ću se odlučiti za nešto drugo.

Nazad
Vrh Dno