Šta je novo?

Pomoc oko podele particija na hard disku

marenis

Zapažen
Učlanjen(a)
05.01.2023
Poena
12
Postovanje. Imam jedno pitanje. Dakle imam win 10 pro. Na disku su 2 particije. C i D. Hteo bih da sa D prebacim malo slobodnog prostora na C. Kako to mogu da uradim. Hvala unapred

Instaliraj MiniTool Partition Wizard (besplatan) i kad pokrenes program desni klik na C particiju, opcija extend, tu je i oznacena particija od koje uzimas prostor. Povuces slajder do zeljene velicine, uzece od D particije koliko si odredio, zatim ok..ok..jednostavno.

Poslednja izmena:
Jesi li sasvim siguran da nema još particija, specijalno ne između C i D ? To može da zakomplikuje stvari.
Ima. Ali to kolikonkapiram.nisu particije, nego on sam ostavi za rezervne kopije, back up... ali svakako sam preko nekog programa odvojio od D. Malo napravio posebnu novu particiju. I pridodao posle na C. Tako da se iskreno nadam da sam sredio problem. Hvala na savetu i interesovanju. Pozdrav
Instaliraj MiniTool Partition Wizard (besplatan) i kad pokrenes program desni klik na C particiju, opcija extend, tu je i oznacena particija od koje uzimas prostor. Povuces slajder do zeljene velicine, uzece od D particije koliko si odredio, zatim ok..ok..jednostavno.
Sređeno , slican program i reseno. Hvala

Napravi predhodno backup za svaki slučaj.

Ja sam na poslu i zaključan mi je Youtube, ali ti možeš postavi mu neki video kako da uradi.

Napravi predhodno backup za svaki slučaj.

Ja sam na poslu i zaključan mi je Youtube, ali ti možeš postavi mu neki video kako da uradi.
Jesam. Citao nesto po netu. Ali mi nije bilo sasvim jasno, pa sam nekako skontao. Bila je jedna mala particija izmedju C i D. Pa nisam mogao da spojim u c, moze samo ako ima do njega slobodan prostor(d) .... nekako sam se snasao, izvini mozda neznam da objasnim lepo. ali za taj jadac sam znao. Hvala ti

Jesam. Citao nesto po netu. Ali mi nije bilo sasvim jasno, pa sam nekako skontao. Bila je jedna mala particija izmedju C i D. Pa nisam mogao da spojim u c, moze samo ako ima do njega slobodan prostor(d) .... nekako sam se snasao, izvini mozda neznam da objasnim lepo. ali za taj jadac sam znao. Hvala ti

Pošto ovaj forum čita dosta ljudi, ako ti nije teško, napravi neki screenshots da može da se vidi postupak. Da ne otvaraju ljudi jedne iste teme.

Malo kasnim, obaveze..
Evo Resize partition na yt..

Evo i screen..

sshot-2023-01-06-[1].png
sshot-2023-01-06-[2].png
Znaci: desni klik na C, iz padajuceg menija odaberes "extend", u novom prozoru imas slajder kojim pomeras velicinu C particije do zeljene.
Tu je i opcija da se izabere od koje druge particije se uzima slobodan prostor. Kad si siguran sta si uradio, potvrdis sa ok (aplay).

Nazad
Vrh Dno