Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Sretan sam ako se spusti ispod 800.. Ako je plus 750-800, kad pane na 1c upali sj onda plus 115w.
Danas sam mjerio pritisak 23,5bara.. ako ikome ista znaci ko bude citao. Sav svoj novac sam investirao tako da nemam mogucnosti da ovo smece izbacim ali to mi je prva investicija kad bude bilo srece. Samo da naglasim nemogu da spavam koliko je unutrasnja bucna.

Mislio sam na Bulevarčevu amber confort.

A tvoja @Boy_81 kako reaguje na fiksni fan kad ostaviš da radi bar sat vremena?

Izvini, kad sam napisao, vidio sam kome je upit namjenjen. Kod mene je to sa I feel. Na aut divlja extreeem,skace sa 2400 na 1200 pa 1400 i tako redom.

Pozdrav drustvo. Nabavio sam merac potrosnje. U pitanju je klima gree pular 12btu (kazu da je neki nov model) zanima me misljnje strucnih ljudi.
Uglavnom koristim auto fan i feel je ukljucen na daljincu .. i mislim da daje oravu temperaturu i feel. E sad zadata temp je uglavnom 24° kada je niza ambijetalna temp od zadte potrosnja skoci na 1200w dok postigne zadatu posle toga ventilator smanji brzinu i potrosnja pada postepeno sve do 580w konstantno greje 57m2 u pitanju su dve prostorije i u obe je projatno toblo . Zanima me da li je to ok potrosnja? Jer od 24h 580w provede sigurno oko 20h. I naravno zna potronja na momente da skoci na 750w ali odma padne na 580

Za tu kvadraturu, na toj temperaturi... Prst u uvo i pevaj da tako bude cele zime. 😁

Pozdrav drustvo. Nabavio sam merac potrosnje. U pitanju je klima gree pular 12btu (kazu da je neki nov model) zanima me misljnje strucnih ljudi.
Uglavnom koristim auto fan i feel je ukljucen na daljincu .. i mislim da daje oravu temperaturu i feel. E sad zadata temp je uglavnom 24° kada je niza ambijetalna temp od zadte potrosnja skoci na 1200w dok postigne zadatu posle toga ventilator smanji brzinu i potrosnja pada postepeno sve do 580w konstantno greje 57m2 u pitanju su dve prostorije i u obe je projatno toblo . Zanima me da li je to ok potrosnja? Jer od 24h 580w provede sigurno oko 20h. I naravno zna potronja na momente da skoci na 750w ali odma padne na 580

To je baš ono što sam pisao, na toliku kvadraturu ta klima mora uvek da radi 500W+ da bi zagrejala i tebi ta visoka modulacija neće smetati, čak naprotiv.
Javi kako greje kad bude konstantan minus (mada to izgleda neće skoro), tu klime gube na kapacitetu i tu očekuj da će ta klima morati da radi blizu svog maksimuma da bi mogla da održava temperaturu.
Meni je Pular na maksimumu mislim par puta povuko 1300W, ne znam da li može preko toga, vrv je to neki gornji limit.

Ali dobra je izolacija. Stiropor vani i unutra i na plafonima pvc stolarija... Opet ja kao lajik msm da treba da padne i na 300w. Ali mozda nece zbog velike kvadrature

Ne može ona toliko da spusti na grejanju, meni je najmanje spuštala na 400w kada je bio minus. A sad kad je plus radi redovno na 500w+🙄

Videcemo sta ce se desavati na minusu... Ali vidim da je ta potrosnja i kada greje manju kvadraturu ( tako kolege pisu ovde)
Za sada zamerka za ovu klimu mi je ta sto spoljna jedinica zna povremeno da bude bucna ne previse... To se desi kada krene potrosnja da pada .. valjda modulira sta znam... Tako valjda treba da radi. Ali to je na kratko.
Videcemo sta ce se desavati na minusu... Ali vidim da je ta potrosnja i kada greje manju kvadraturu ( tako kolege pisu ovde)
Za sada zamerka za ovu klimu mi je ta sto spoljna jedinica zna povremeno da bude bucna ne previse... To se desi kada krene potrosnja da pada .. valjda modulira sta znam... Tako valjda treba da radi. Ali to je na kratko.
A i nisam probao jos uvek da li bi recimo smanjila potrosnju kada bi stavi na fiksi fan1

Nije spoljna nešto previše bučna ili bar meni ne smeta, jedino fan spoljni mislim da uvek radi na max, ja nemam ni šrafove sa gumom da ublaže vibracije a ne smeta mi.

Što niži fan, to je manja efikasnost klime i veća potrošnja. Znači, ako hoćeš manju potrošnju, pojačavaj fan.
Nisam znao tu foru sa fan... Ali sto veci fan to veca buka.
Za sada je na auto pa cemo videti za dalje
Nije spoljna nešto previše bučna ili bar meni ne smeta, jedino fan spoljni mislim da uvek radi na max, ja nemam ni šrafove sa gumom da ublaže vibracije a ne smeta mi.
Nemam ni ja srafove sa gumom.
Ali mislim da spoljna ne radi stalno konstantno... Nisam je bas oreterano slusao ali mislim da usporava i ubrzava

Da, na maksimumu ume da bude baš bučan fan, ja ga držim uglavnom na fiksni 2 sem noću kad smanjim, (mala je prostorija koju grejem, nema potrebe za veći), automatika me nervira jer kod mene pošto radi na plusu kao on off klima čim upali da greje fan odvrne mislim na turbo par minuta i to je smarajuće ovako na 2ku nije nešto bučan a opet ima bolju cirkulaciju vazduha nego na minimum.

Sa sporijom brzinom fan-a je manje efikasno grejanje jer je razmena vazduha manja. Takodje defrost ciklusi mogu biti cesci.

Sretan sam ako se spusti ispod 800.. Ako je plus 750-800, kad pane na 1c upali sj onda plus 115w.
Danas sam mjerio pritisak 23,5bara.. ako ikome ista znaci ko bude citao. Sav svoj novac sam investirao tako da nemam mogucnosti da ovo smece izbacim ali to mi je prva investicija kad bude bilo srece. Samo da naglasim nemogu da spavam koliko je unutrasnja bucna.
Boy od koje klime ne mozes.da.spavas..Ja sam.isto misleo.da necu moci da.spavam..Na silent.se jedva cuje..a.i kad radi..radi na 5.minuta..uoali se 4-5 puta na sat vremena..a ja sam.strasno osetljiv na buku..ma sve mi smeta..cak.i muva i komarac u letu😁

Boy od koje klime ne mozes.da.spavas..Ja sam.isto misleo.da necu moci da.spavam..Na silent.se jedva cuje..a.i kad radi..radi na 5.minuta..uoali se 4-5 puta na sat vremena..a ja sam.strasno osetljiv na buku..ma sve mi smeta..cak.i muva i komarac u letu😁
Cim se upali vanjska ( kad legnem i kad se djeca smire ) cuje se ventilator. Pa onda kad krene unutrasnja da nepricam.. al haj, oladio sam se vise od smeca

Dobro vece, zelim puno zdravlja srece i uspeha u novoj 2023. svima i da nas klime dobro greju kad zahladni.
Kod mene ovakva trenutna situacija sa potrosnjom i temperaturom u radnom prostoru posto sada ne radimo do 09.01. pa sam mogao da izmerim prilicno tacno. Prostoriju od 165m2 greju 3 muse profi 12, prostoriju od 65m2 greju 2 fujitsu lmce 12. Obe prostorije nastelovane klime na 19c 31.12. u 16h. Nisu otvarana spoljna vrata nekoliko dana, obe prostorije potpuno isto dobro izolovane, obe prostorije imaju proporcionalno prema povrsini istu kvadraturu spoljnih zidova. 3 muse do malopre potrosile ukupno za tacno 80h rada u 165m2 55kw, lmce ukupno za 80h rada u 65m2 12kw. U prostoriji gde su muse temperatura je 21,8c, u prostoriji gde su lmce je temperatura 18,7c. Dva ista termometra sam postavio u sredinama obe prostorije i kod muse se tacno oseca da je topliji pogon bespotrebno. Ako je moja matematicka racunica tacna a Vi me ispravite ako gresim Musse prosecno trosile 55kw : 80h=0,68kw/h a lmce 12kw : 80h=0,15kw/h. Ispada da mi je 1m2 u prostoriji gde su muse grejano sa 0,68kw : 165m2=0,004kw/m2 a 1m2 gde su lmce 0,15kw : 65m2=0,002kw/m2. Duplo vise mi trose musse to je definitivno mada daju i vecu temperaturu od trazene ali to je potpuno bespotrebno i fakticki bacanje para bez potrebe. Mnogo lose klime i stvarno ne mogu da razumem da ne mogu tacno da rade.

A visina plafona jel ti ista za sve te prostorije?

Ovaj post kao za reklamu... U svakom slucaju dali nekoga interesuje da u odredjenoj modulaciji mjeri temp izlaza?? Pitaje rezultira tome da gree 18btu, je "samo" 500w jaca od Mitsubishi 9btu... Takodje na modulaciji npr 430w daje jaci izduv od gree 18btu kod modulacije na 750w.... Sta je "bino" sto jaca izlazna snaga, to jest toplina sa sto slabijom modulacijom. Haj da svi ko moze izmjerimo svoje modulacije..m

Ovaj post kao za reklamu... U svakom slucaju dali nekoga interesuje da u odredjenoj modulaciji mjeri temp izlaza?? Pitaje rezultira tome da gree 18btu, je "samo" 500w jaca od Mitsubishi 9btu... Takodje na modulaciji npr 430w daje jaci izduv od gree 18btu kod modulacije na 750w.... Sta je "bino" sto jaca izlazna snaga, to jest toplina sa sto slabijom modulacijom. Haj da svi ko moze izmjerimo svoje modulacije..m
Niko ne meri temperaturu izlaza, Gree muse iz 2021 god 1500W izlaz makcimum 51 C , 600W izlaz 36-40C

Temperatura izduva zavisiće i od spoljne temperature, što je hladnije napolju temperatura izduva za istu potrošnju biće manja. To je posebno izraženo kad su minusi napolju.

Zavisice i od brzine ventilatora kao i razlike izmedju zadate i temperature prostora.

Razumio sam sve vase komentare ali poenta je bila mjerenje na istoj vanjskoj kao na istoj modulaciji... Kao sto rekoh mi sami a isto tako ako neko bude citao vidjece koja izbacuje topliji vazduh sa manje snage, sto znaci bolje grije za manje para... Sa druge strane mislim da je na pogresmom mjestu predlog/komentar bio, jer je idealno da se sto vise proizvodjaca ukljuci. Gree ( za moje misljenje s*ece marka ) je puno slaba i ljudi kupuju jace i vece klime bez potrebe. Moj licni primjer je da moja gree 18btu je samo 500w jaca od Mitsubishi 9btu. Kad radi na max. Takodje vruci vazdu je na modulaciji sa 450w vanjska 2c nego moja gree sa modulacijim 750w takodje vanjska 2c
Sto znaci ako vam neko kaze npr ta kvadratura treba 12btu za iste pare se nadje 9btu koja je kvalitetnija i ima konstantiju modulaciju, znaci uvjek daje toplinu a za manje kw...
Uostalom nema veze.
Svakako pozdrav svim dobrim ljudima na forumu!

A kako ćeš da ubodeš da klime imaju isti protok vazduha u jedinici vremena?

Nazad
Vrh Dno