Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Da nisi pomešao kartice?

Aplikacija sa brojem #1 na telefonu #1
Aplikacija sa brojem #2 na teledonu #2
Ali...
Kartica sa brojem #1 u telefonu #2
Kartica sa brojem #2 u telefonu #1?
Ako misliš na mene, nisam pomešao.

Juče testirao I preko trećeg uređaja sa koga sam zvao oba svoja broja. Oba puta poziv stigao na isti telefon...

Zdravo,
da li je neko uspeo da prebaci esim sa jednog iPhonea na drugi? Uzeo sam nov telefon, međutim kaže da prenos nije moguć.

zato sto je u tvom telefonu aplikacija sa tim drugim brojem.
U mom telefonu je 063 broj prebačen u Globaltel. U ženinom originalni 0677 Globaltel.

Kada sa svog telefona (u kome je 063 kartica) zovem 0677 (koji je na ženinom telefonu) zvoni moj uređaj sa koga i zovem.

Dešava mi se i da kažem ocu da me pozove prvo na 063, pa na 0677. On to uradi i oba puta zvoni moj telefon (na kome je 063 kartica).

Mislim da sam sada bio jasniji :)

obrati paznju da li dolazni poziv ide preko aplikacije ili GSM poziv.

iskljuci u aplikaciji primanje poziva preko aplikacije pa probaj sve ponovo.

iskljuci sve preusmeravanja poziva na oba broja

Dešava mi se i da kažem ocu da me pozove prvo na 063, pa na 0677. On to uradi i oba puta zvoni moj telefon (na kome je 063 kartica).

Mislim da sam sada bio jasniji :)
Pa otvori tu aplikaciju i tamo gde je pregled aktivnih paketa, pri dnu ti pise broj telefona i zvoni ti i na taj broj preko aplikacije i na tvoj broj direktno na sim card.

obrati paznju da li dolazni poziv ide preko aplikacije ili GSM poziv.

iskljuci u aplikaciji primanje poziva preko aplikacije pa probaj sve ponovo.

iskljuci sve preusmeravanja poziva na oba broja
Sve ide preko aplikacije, jer se koristi iz Nemačke trenutno. Mogu eventualno da isprobam "cimanjem" bez uspostave veze, ali mi je opet neophodno da radi preko aplikacije.
Pa otvori tu aplikaciju i tamo gde je pregled aktivnih paketa, pri dnu ti pise broj telefona i zvoni ti i na taj broj preko aplikacije i na tvoj broj direktno na sim card.
Preko aplikacije stoji isto kao što sam iznad napisao. Ali i pored toga, koji god broj da zoveš od ta dva, zvoni samo u jednoj aplikaciji u kojoj je uneseš 063 broj.
Bilo da zove treća osoba 0677 ili da zovem ja preko aplikacije u kojoj je 063 broj, zvoni samo aplikacija sa 063 brojem.
- Inače, iako sve zvoni na 063, piše mi ko me zove ali i koji broj zaista poziva.

Baš čudna situacija...

Pozdrav svima! Ako je podešeno da se pozivi i poruke primaju kroz aplikaciju, da li vam se dešavalo da vam sms poruke uopšte ne stižu, ili da se tek nakon nekoliko sati vidi da je poruka primljena? Ako podesim da sve ide preko kartice, sve radi normalno, a kroz aplikaciju mi nikako ne stižu poruke. U podešavanjima notifikacija je sve OK. Hvala unapred!

Pozdrav svima! Ako je podešeno da se pozivi i poruke primaju kroz aplikaciju, da li vam se dešavalo da vam sms poruke uopšte ne stižu, ili da se tek nakon nekoliko sati vidi da je poruka primljena? Ako podesim da sve ide preko kartice, sve radi normalno, a kroz aplikaciju mi nikako ne stižu poruke. U podešavanjima notifikacija je sve OK. Hvala unapred!
Aplikacija je uzasna,i nema ko to tamo da sredi.Njima deca iz vrtica odrzavaju aplikaciju.

Imam isti problem, poruke ne dolaze preko aplikacije već duže vreme, dok preko sim kartice sve savršeno funkcioniše. Pisao sam im, kao rešiće problem u šta sumnjam ali hajde da sačekam.

Imam isti problem, poruke ne dolaze preko aplikacije već duže vreme, dok preko sim kartice sve savršeno funkcioniše. Pisao sam im, kao rešiće problem u šta sumnjam ali hajde da sačekam.
Ostarices dok @Globaltel Support to resi. Nemaju oni kvalifikovane ljude. Njima to neka deca,od nekim "btinih" tata i mama rade, pa je zato sve tako kilavo.

Dali se može sad koristiti globaltel kredit u svrhu online plaćanja

@Globaltel Support Da li se NET novogodišnji dodatak od 22gb prenosi dalje ukoliko obnavljamo neki od uzbudljiva konekcija paketa. Imam mesecima aktivan 5gb paket, da li će se ovih 22gb prenositi dalje ukoliko nastavim obnovu svog 5gb paketa?

@Davidson Svaki put kada bilo šta obnoviš prenosi se nepotrošeno. To važi u za ovo. Tih 22GB se spajaju sa GB koja već imaš, ne prikazuje se posebno, kao kada kupiš bilo koji paket.

@Globaltel Support Da li se NET novogodišnji dodatak od 22gb prenosi dalje ukoliko obnavljamo neki od uzbudljiva konekcija paketa. Imam mesecima aktivan 5gb paket, da li će se ovih 22gb prenositi dalje ukoliko nastavim obnovu svog 5gb paketa?
Naravno, ukoliko aktiviraš bilo koji paket koji sadrži internet, NET novogodišnji dodatak od 22GB se prenosi. :)

Imam jedan problem sa Globaltel karticom, ako neko može da pomogne, bio bih veoma zahvalan. Naime, kupio sam detetu pametni satić TCL MT40 i kad ubacim Globaltel karticu nema internet. Probao sam sa nekom MTS karticom, radi najnormalnije. Da li neko zna, kako mogu da nateram Globaltel karticu da pokupi APN podešavanja automatski jer sam ubeđen da je do toga problem?

Imam jedan problem sa Globaltel karticom, ako neko može da pomogne, bio bih veoma zahvalan. Naime, kupio sam detetu pametni satić TCL MT40 i kad ubacim Globaltel karticu nema internet. Probao sam sa nekom MTS karticom, radi najnormalnije. Da li neko zna, kako mogu da nateram Globaltel karticu da pokupi APN podešavanja automatski jer sam ubeđen da je do toga problem?
treba uneti rucno globaltel ko apn i user i pass ako ne moze da urredjaj pokupi u tome je problem.

Verovao ili ne pojedini satici rade samo na MTS zbog 2G , ( bar kod mene jedan satic tako )

Sad sam probao sa još jednom MTS karticom, jednom Yettel i jednom starom Telenor. Sve rade najnormalnije, samo ova Globaltel neće!

Mrtav je i globaltel.. Tri puta placam roaming net u ovoj godini i ni jednom nisam uspesno iskoristio ni mb. Prosle godine fircovalo sve, isti mob. iste mreže, samo znam da sam birao 2g ili 3g da bi net proradio.. ..posto 4g roming tesko da imaju. Sad nista... ...nazad na mts vidim ja.

Vrh Dno