Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Znaci ne poseduje Google Play? Pretpostavljam da bi neka alternativa poput Aptoide radila posao, ili jednostavno da se instalira APK?
Imam i Max verziju za 6600din, pa bih onda uzeo radje to..
Ma uzmi MAX ili 4K svejedno je, za jedan dan si sve skontao kako da instaliras aplikacije koje zelis, a kad to skontas (a nema nista komplikovano), nikad neces pozeleti drugi uredjaj jer ce to opravdati sva tvoja ocekivanja.

Nema play store ali ima amazonov store, nije to neki strasan nedostatak.

Google i amazon su prakticno postali rivali pa je to razumljivo i nije tako lose jer se dopunjavaju.

Realno najveci nedostatak je chromecast ali sa tim se morate pomiriti jer amazon nema resenje za to.

Nema play store ali ima amazonov store, nije to neki strasan nedostatak.
Pa,ako ti tako kazes

Evo SkyShowtime NIKAKO ne radi na fire,pate se sa nekom old verzijom ali opet ne radi dobro

Dok na device sa Google tv jedan klik instalacija i sve radi perfektno

Google tv stick uskoro dobija Android 12 firestick ce dobiti Lindburga meseca

^ Internet novi model. 😆

HBO MAX ima na FS, samo mora da se promeni region na Amazon nalogu, pričali smo već u amazon temi. Iskreno, ja kao neko ko poseduje FS 4k Max, ipak bih pre uzeo neki uređaj, sa sertifikovanim androidom koji ima gplay, mnogo je jednostavnije, ali pod uslovom da podjednako brzo radi, da ima sličnu cenu, i da ima tako dobar daljinac. Ali mislim da to nema.

Po meni najveca mana fs 4k max je mali data storage. HBO, EON, Syncler, Supernova, spotify, Netflix, KODI, VLC, total commander, vpn i puna memorija. Da ima bar jos 2giga...

Sad ste me bacili u dilemu..
Mislim generalno meni nije problem da se iscimam i namestim nesto, samo da posle radi stabilno i bez problema

Ako te forum bacio u dilemu, batali sve. Ja ne kapiram kakvi ste ljudi vi koji misljenje kreirate na osnovu pisanja po forumu? Imas 10 ljudi kojima je Firestick odlicna kupovina i jos 10 koji bi kupili nesto drugo, i gde je tvoja dilema? Ako zelis da to svih 20 ljudi kaze "kupi" to se nece desiti jer od tih 20 ljudima svi ce imati svoje misljenje.

Ako si duduk i "operisan" od tehnologije, tehnike, batali Fire i kupi MiStick ili nesto drugo. Ali da, ako ne znas da skines apk sa neta i prebacis na Firestick da se instalira (a pisali smo 1001x ovde sta i kako), uzmi nesto sa Google Playstore.

Бога ми, решио и друг СлимХаус да унапреди слимбокс. Избацио је нову верзију slimBOXtv 11.1 на бази ATV11.

Ma to odavno postoji. Bila je verzija 16.9 sad je 11.2.
Isto promenio i za Android 9 boxove.

Ako te forum bacio u dilemu, batali sve. Ja ne kapiram kakvi ste ljudi vi koji misljenje kreirate na osnovu pisanja po forumu? Imas 10 ljudi kojima je Firestick odlicna kupovina i jos 10 koji bi kupili nesto drugo, i gde je tvoja dilema? Ako zelis da to svih 20 ljudi kaze "kupi" to se nece desiti jer od tih 20 ljudima svi ce imati svoje misljenje.

Ako si duduk i "operisan" od tehnologije, tehnike, batali Fire i kupi MiStick ili nesto drugo. Ali da, ako ne znas da skines apk sa neta i prebacis na Firestick da se instalira (a pisali smo 1001x ovde sta i kako), uzmi nesto sa Google Playstore.
Pa valjda forum i sluzi za razmenu misljenja, da nisam hteo savet i dilemu ne bih ni pogledao ovde vec bih uzeo prvi koji mi iskoci na Google. Ne znam koji je tvoj problem?
Nisam operisan od tehnologije i nije mi problem da instaliram APK, to sam radio i kao klinac sa 15 godina ako ces iskreno.
Trenutno imam Mecool M8S Pro L box kom sam flashovao Android 9, ubacivao neke fake sertifikate, prepravljao na 100 nacina da proradi, i sad usled nedostatka vremena jednostavno sam hteo da ga zamenim necim sto radi u potpunosti sa svim servisima.

Pa sta ti onda nije jasno ????

Ako hoces sve sigurno=Google tv device
Ako hoces rizik kupi sve ostalo

SkyShowtime ima problema sa Amazon device,samo jedan primer,pametnom dosta

Skyshowtime je maltene od juce, gde zuris? HBO Max je imao probleme sa titlovima 4 meseca skoro, ocito ljudi imaju kratko pamcenje. Apsolutno ne sumnjam da ce uskoro Skyshowtime da se pojavi za Amazon Firestick ili ukratko, za Amazon uredjaje.

Pa valjda forum i sluzi za razmenu misljenja, da nisam hteo savet i dilemu ne bih ni pogledao ovde vec bih uzeo prvi koji mi iskoci na Google. Ne znam koji je tvoj problem?
Nisam operisan od tehnologije i nije mi problem da instaliram APK, to sam radio i kao klinac sa 15 godina ako ces iskreno.
Trenutno imam Mecool M8S Pro L box kom sam flashovao Android 9, ubacivao neke fake sertifikate, prepravljao na 100 nacina da proradi, i sad usled nedostatka vremena jednostavno sam hteo da ga zamenim necim sto radi u potpunosti sa svim servisima.
Pa? Sta ti je onda problem? Ja probleme nemam, ocito ti ne znas sta hoces. Prvo rascisti sa sobom pa onda trazi misljenje na forumu. Ja sam ti lepo rekao da forum sluzi za razmenu misljenja a ne da na osnovu foruma ti odlucujes jer "jednoglasno" misljenje neces dobiti. I ti onda: "sad si me bacio u dilemu", ti si druze dilemu imao cim si postavio pitanje. Ako nisi duduk, ako znas da instaliras apk, da potrazis, moja apsolutna preporuka ti je Firestick Max (ako imas opciju za to), znas sta tu imas a sta ne, sam uredjaj radi besprekorno. A ako ocekujes nesto wooow, zaboravi, jer ne postoji savrsen uredjaj, bez mana. Svi imaju neki nedostatak, pitanje je samo koliko si spreman biti fleksibilan, preci preko necega. Ne vezano za neki uredjaj konkretno. Eto, svako dobro

Skyshowtime je maltene od juce, gde zuris? HBO Max je imao probleme sa titlovima 4 meseca skoro, ocito ljudi imaju kratko pamcenje. Apsolutno ne sumnjam da ce uskoro Skyshowtime da se pojavi za Amazon Firestick ili ukratko, za Amazon uredjaje.

Ja ne zurim,imam Google tv
Ko je kupio fire taj se sekira

To je SAMO jedan primer,pametnom dosta

E sad,sto babi milo to joj se snilo
Uzivaj,za tebe ce uvek fire biti najbolji u univerzumu

Ja ne vidim da se neko sekira, neki su očito svesni da ne moze sve preko noci. Eno vidim na drugoj temi sekira se lik sa Google TV jer mu na PlayStore nema Skyshowtime pa mora da pravi nove naloge, da izvodi vratolomije, cak jednom kolegi na Mi Boxu zakucava.. pa sta to govori? Da ne postoji savrsen uredjaj (nije to ni Firestick, ni MiBox, MiStick, Nvidia...) i savrsena aplikacija. Ko sta ima nek uziva u tome, zelim mu to od srca, meni ni iz dzepa ni u dzep, ja govorim konkretno iz svog iskustva sa Amazon uredjajima i prvi sam rekao da nisu bez mana. Al nisu ni drugi.

Ala ljudi komplikuju bez razloga🤦‍♂️.
Imate top segment--> appletv, shield & cube...
Imate niži segment(uglavnom cenovno, jer odlično rade skoro sve kao viši)-->cgtv, ftv, itd...
Sve ovo između(mecool i derivati) je upitno koliko se zaista dobije za uloženi novac.
Ja sam uvek za kvalitetniji uređaj i tako bi mi prvi pik uvek bio Shield, jer znam da će da traje i da mi da najviše. Da je apple otvoreniji sistem verovatno bih i njega probao.
Probao sam i sonijev googletv i cgtv i ftv 4k/max. Jedino Cube nisam ali znam da je odličan.

Vidim koliko je Shield dobar i koliko traje. Za 3 godine dve nove verzije. I to za one sa dubljim dzepom, koji mogu menjati svake godine nov. Ako znaš nešto o box i vidiš specifikaciju istih sve ti je jasno. A to da mora apk sa gplay je čista demagogija. U mom box nije ni aktiviran gplay sve apk su pro verzije.

Ja recimo 90% instalacija programa imam kao apk fajlove na telefonu. Ako treba da nekom instaliram Fire stick koristim apps2fire, a ako zatreba za neki mi stick ili drugi android TV uređaj, koristim Send files.
U oba slučaja instalacija i podešavanje osnovno gotovo za 30-60min.
Imam fs 4k i mi stick 4k i prvi radi fluidnije i pouzdanije (mi 4k hoće da ispadne iz aplikacije iz čista mira ponekad).

Fs radi kao da je iz Apple ekosistema.

Vidim koliko je Shield dobar i koliko traje. Za 3 godine dve nove verzije. I to za one sa dubljim dzepom, koji mogu menjati svake godine nov. Ako znaš nešto o box i vidiš specifikaciju istih sve ti je jasno. A to da mora apk sa gplay je čista demagogija. U mom box nije ni aktiviran gplay sve apk su pro verzije.
Shield iz 2015 bije bilo koji ftv, appletv ili cgtv u 2022 po brzini, fluidnosti, upotrebljivosti, itd. Shield je apple u svetu telefona.

Daleko je Shield od idealnog. Dizajn katastrofa, ogromna cigla nepravilnih dimenzija koju nemate gde ni da sakrijete sve i da hocete. Aktivni kuler koji tandrce i skuplja prasinu. Naravno da nema ni 3.5mm audio out. Preskup kao i sve sto dolazi od nVidije.

Za mene bi bio idealan ovaj novi Apple TV 128GB, samo da može Kodi da se instalira... Koristim ga za sve ostalo, jedino se prebacujem na Shield zbog Kodija kada gledam remux-e.

Имаш и упутство

Salac UE to the rescue! Kako nisam ovo video... Hvala druže, kasnije ću probati da instaliram. Onda će Shield na oglase, Firestick 4K Max ostaje za putovanja i ne diram više ništa. Hvala još jednom, živ bio!

Pa sta ti onda nije jasno ????

Ako hoces sve sigurno=Google tv device
Ako hoces rizik kupi sve ostalo

SkyShowtime ima problema sa Amazon device,samo jedan primer,pametnom dosta
Moze i bez tog iscudjavanja, ne znam sta ste svi napadni. Eto ja nisam cuo do sad za taj "Google tv device", ali definitivno cu i njega pogledati i uzeti u razmatranje. Predpostavljam da je to "Chromecast with Google TV".
Pa? Sta ti je onda problem? Ja probleme nemam, ocito ti ne znas sta hoces. Prvo rascisti sa sobom pa onda trazi misljenje na forumu. Ja sam ti lepo rekao da forum sluzi za razmenu misljenja a ne da na osnovu foruma ti odlucujes jer "jednoglasno" misljenje neces dobiti. I ti onda: "sad si me bacio u dilemu", ti si druze dilemu imao cim si postavio pitanje. Ako nisi duduk, ako znas da instaliras apk, da potrazis, moja apsolutna preporuka ti je Firestick Max (ako imas opciju za to), znas sta tu imas a sta ne, sam uredjaj radi besprekorno. A ako ocekujes nesto wooow, zaboravi, jer ne postoji savrsen uredjaj, bez mana. Svi imaju neki nedostatak, pitanje je samo koliko si spreman biti fleksibilan, preci preko necega. Ne vezano za neki uredjaj konkretno. Eto, svako dobro
Izvini sto se nisam edukovao i resio prvo sta cu kupiti, pa onda pisao ovde, mada ne znam onda ni sta bih napisao, jedino da se pohvalim kako sam pametan. I ne zelim vise da se nastavljam po pitanju toga, hvala ti na preporuci i objasnjenju.

Da li je potrebno kompletno reinstalirati rom s obzirom da je nova verzija?

Prilozi

• Screenshot 2022-12-30 at 11-30-02 Список изменений.png
    Screenshot 2022-12-30 at 11-30-02 Список изменений.png
    59.8 KB · Pregleda: 80
Vrh Dno