Šta je novo?

Xiaomi (Mi) TV Stick 4K

Nikolixx

Poznat
Učlanjen(a)
12.01.2022
Poena
25
Moja oprema  
Pametni uređaji
Telefon, EON Smart box.
Skoro sam okacio temu o problemu oko uzasnog OperaSmart TV sistema i problmeatici dovodjenja drugog EON uredjaja u stan: ( https://forum.benchmark.rs/threads/drugi-eon-uredjaj-u-stanu.485154/#post-6532233 )
Odlucio sam da je najbolje resenje uzimanje Mi Sticka, koji bi mi resio sve probleme.
Imate li iskustva sa istim, kako radi, da li ste zadovoljni? Ako ne, da li imate neku drugu preporuku u tom cenovnom rangu 5990din?

Rešenje
Meni je recimo chromecast bitna stavka tako da moj glas ide Mi Box S uredjaju, moze da se uzme za 8k, a mozda naleti i neki happy hour pa bude i bolja ponuda,
tv stick ima dve mane po meni i xiaomi i fire. Xiaomi ima losiji hardver i nema usb port ali ima chromecast, Fire stik ima bolji hardver nema chromecast i nema usb port.
Svakako je stvar preference sta ti vise treba, bolji odziv i bolja rezolucija ili losiji odziv i losija rezolucija i mogucnost da castujes. Isto je pitanje da li ces da gledas na nekom dobrom tv-u veceg formata ili na 32inch tvu u spavacoj sobi.
Ima smisla ici na bolji hardver i performanse ako je u pitanju neki 4k tv ili full hd veceg formata(55+ incha) u suprotnom xiaomi tv stick je sasvim ok.
Imam problem sa EON aplikacijom na Mi sticku 4K, kad pustim bilo koji kanal, povremeno se ponavlja zvuk, kao da neko nesto ponavlja dok prica, i onda u medjuvremenu nestane na trenutak slika, pa se vrati ali propusti jedan deo strima. Na istom internetu na LG tvu Eon radi savrseno. Probavao sam da instaliram i stariju verziju EONa na sticku ali ista stvar. I vidim da podesavanje postoji samo ABR, i max 4mbps, dok mi je na tv moguce izabrati i CBR i vecu brzinu. Postoji li neko resenje, desava li se jos nekome?

Imam problem sa EON aplikacijom na Mi sticku 4K, kad pustim bilo koji kanal, povremeno se ponavlja zvuk, kao da neko nesto ponavlja dok prica, i onda u medjuvremenu nestane na trenutak slika, pa se vrati ali propusti jedan deo strima. Na istom internetu na LG tvu Eon radi savrseno. Probavao sam da instaliram i stariju verziju EONa na sticku ali ista stvar. I vidim da podesavanje postoji samo ABR, i max 4mbps, dok mi je na tv moguce izabrati i CBR i vecu brzinu. Postoji li neko resenje, desava li se jos nekome?
Ista stvar i kod mene na Mecool tv sticku. I to se desava zadnjih par mjeseci.

Kod drugara je bio sličan problem na sticku, a onda je prebacio na eon box sa sličnim problem, do duše manje učestalim. Na sticku je imao izbacivanja iz app. Na boxu se desilo samo jednom, ali se desilo.

Da li uopšte ima smisla uzeti običan stick (1080p)? Trebaće mi za Netflix, YT i ako može Kodi, stremio... Možda da ipak sačekam i izdvojim za 4k ako ovaj ne može Kodi i slično?

Naravno

Imam Fire stick 4k i Mi stick 4k i ovaj prvi mnogo bolje i fluidnije radi. A jeftiniji je kad nije akcija. Uzeo sam na akciji i običan Mi stick za selo, ali moram da ga reklamiram jer se non stop restartuje.

Mogu i taj prvi, ali trenutno je skup, preko 7000, kao i ovako drugi. Polovne nisam našao, samo 1080p verziju. Da čekam neku njihovu akciju ili da uzmem od tebe jedan? 😁

@Marko16
Izvini, brale, izbacio sam Orionov laki box iz upotrebe jer se zaglupljuje, pa koristim Fire stick 4k za svaki dan, a ovaj Mi stick 4k mi je kad moram da migriram iz dnevne sobe (zbog supruge jel te), da mogu da pustim liste na drugom TV-u. Ovaj treći običan je poklon za tasta:)
Jedino da te ubacim u familiju, kad ih sledeći put opskrbljujem stick-ovima.

Da li uopšte ima smisla uzeti običan stick (1080p)? Trebaće mi za Netflix, YT i ako može Kodi, stremio... Možda da ipak sačekam i izdvojim za 4k ako ovaj ne može Kodi i slično?
Dobar je 4k stik. Radi Kodi,Eon,Stremio,tivimate... Lagano. Firestik je ok ali moraces malo da se zesas sa instaliranjem,a nije tooliko brzi. Jedino ako ga nadjes na nekoj akciji bas.

@disha_m
Dogovoreno, može! 😁 Sve jasno, drugar.

@Gileb Ne znam, jedino da potražim taj mi 4k. Super kad već može sve to, taman da mi neko ovde objasni kako se pravilno ubacuje kodi ili nešto slično njemu kada uzmem.

Nesto i nisam bas zadovoljan sa MI Stick 4K, ako pokusate da nakacite neki drugi bluetooth uredjaj , npr. eon daljinac, wi-fi krene da secka ( bilo da je otkacen originl daljinski ili ne ), bluetooth slusalice neke rade lepo, neka zahtevne ( bolje ) prekidaju a na starom kinezu 912 rade super, na ruteru zakacen hard disk sa filmovima, preko VLC sa defolt podesavanjima radi OK, ali ako ukljucite popzadinu titlova ili boju ili nesto malo zahtevnije odmah krece da secka ili gubi sinhronizaciju zvuka. Naravno sve je povezano na 5Ghz, na pola metra rastojanja. Tu i tamo dodje do nicim izazvanog restarta.

Nesto i nisam bas zadovoljan sa MI Stick 4K, ako pokusate da nakacite neki drugi bluetooth uredjaj , npr. eon daljinac, wi-fi krene da secka ( bilo da je otkacen originl daljinski ili ne ), bluetooth slusalice neke rade lepo, neka zahtevne ( bolje ) prekidaju a na starom kinezu 912 rade super, na ruteru zakacen hard disk sa filmovima, preko VLC sa defolt podesavanjima radi OK, ali ako ukljucite popzadinu titlova ili boju ili nesto malo zahtevnije odmah krece da secka ili gubi sinhronizaciju zvuka. Naravno sve je povezano na 5Ghz, na pola metra rastojanja. Tu i tamo dodje do nicim izazvanog restarta.
Nemam tih problema. Koristim i slusalice, eon daljinac od prvog dana. Jedino vlc ne koristim. Wifi normalan, nista ne secka i ne restartuje se sam. Mozda je do tvog primerka.

Posle nekih pola godine koriscenja moram da priznam da sam prezadovoljan sa 4k stikom.
Iskljucivo ga koristim za HBO,Disney,Netflix,Prime i Smart Tube. Ovo sve nabrojano radi bez greske.
Ono sto mi nedostaje je mogucnost da ubacim neki usb uredjaj jos bez da se dokupljuju konetori i dodatna napajanja i slicno...
U bliskoj buducnosti sam planirao da uzmem nesto "ozbiljnije",sa bar dva usb prikljucka,da moze net preko kabla da se nakaci... Ili Shield ili neka ona kocka mozda.

Kupio sam Xioami Mi Stick 4k , da li je potrebno koristiti adapter za napajanje ili je dovoljno na usb u televizor?
Ukoliko ostaviš adapter, stick je uvek uključen. Ukoliko nema napajanje iz mreže, kad god uključiš TV, biće potrebno neko vreme da se stik butuje.

Probaj da ga palis na neki drugi taster. Meni recimo kad stisnem Ok pali uredjaj.

Uzeo sam daljinac. Radi extra..
Imam samo problem kad ugasim box daljincem ugase se zajedno box i tv (lg) , a kad natisnem da upalim ništa se ne dešava pa mora od lg daljinski da koristim...
Sa xiaomi fabričkim daljincem radi sve..
Kako rešiti ovo i da li je moguće?
isto je i na mibox s ako ugasis eon daljincem mora originalni daljinac da probudis box iz standby.Inace ako imas eon moze da se button mapperom pointuje i eon dugme da se otvara eon app da ne zvrlji dugme prazno to sam uspeo na mi box s.

Pozdrav svima,
ja sam na mtsu i zanima me da li cu na Xiaomi TV Stick 4K moci da instaliram Iris go i gledam tv kao na telefonu?
Koliko sam shvatio burazerov eon ne mogu da koristim kao na telefonu jer ga sbb vidi kao tv i trazi da se ukuca kod, tj da se doplati.
Hvala

Vrh Dno