Šta je novo?

FIFA World Cup Qatar 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pošteno gledano, uspeh iz 98. kao i uspesi svih BJR reprezentacija 90-ih u svim sportovima je nasleđe SFRJ sistema. Nije tadašnja hrvatska reprezentacija bila bolja od naše koja je na prvenstvo otišla preko vicešampiona Evrope i pored sudijske krađe protiv Španije. A godinu dana kasnije bila ispred 3. ekipe sveta u grupi za Euro kvalifikacije.

Ali u poslednjih 20 godina jesu uspešni i redovni na takmičenjima (propustili samo WC 2010), za razliku od nas, i nekih drugih "većih" fudbalskih država

Nećete zamjeriti, druge aktivne fudbalske teme ne vidim. Osvanulo jutros u mom komšiluku <3

tapatalk-987385301.jpg

Pošteno gledano, uspeh iz 98. kao i uspesi svih BJR reprezentacija 90-ih u svim sportovima je nasleđe SFRJ sistema. Nije tadašnja hrvatska reprezentacija bila bolja od naše koja je na prvenstvo otišla preko vicešampiona Evrope i pored sudijske krađe protiv Španije. A godinu dana kasnije bila ispred 3. ekipe sveta u grupi za Euro kvalifikacije.

Ali u poslednjih 20 godina jesu uspešni i redovni na takmičenjima (propustili samo WC 2010), za razliku od nas, i nekih drugih "većih" fudbalskih država
Pogledaj ponovo igre Hrvatske na tom 1998 World Cup-u. Strahovito su ozbiljan tim bili, daleko ozbiljniji od Srbije.

Da, ali imali su prvenstvo iza sebe, našima je to bil prvo veliko takmičenje (nekima zaista prvo, nekima posle 8 godina). Pti tom, bilo je tu još dosta dobrih ekipa. Ne kažem ni da nisu zasluženo osvojili 3. mesto tada, već da je taj uspeh posledica sportskih organizacija i škola iz prethodne države, kao što su i naši uspesi u košarci tih godina. Ovo što danas imamo su posledice rada u novim državama i organizacijama. Ali da ne idem van teme više.

Sutra se nadam da će Mesi uzeti titulu, Francuzi imaju dosta fudbalskih uspeha, možda čak i previše :D

Pogledaj ponovo igre Hrvatske na tom 1998 World Cup-u. Strahovito su ozbiljan tim bili, daleko ozbiljniji od Srbije.
Upravo ovo je poenta svega. Kolektivni sport je u pitanju a hrvati tu u fudbalu uvek imaju TIM. Mi imamo možda bolje pojedince na nekim pozicijama al šta nam to vredi kada ne umeju međusobno da odigraju na potrebnom nivou. Tako je bilo ‘98, tako je bilo ‘22, a kako mi se čini, tako će biti i ubuduće. Hrvati su za ove 4,5 godine uzeli dve medalje a imali su ukupno koliko, 2 ili 3 pobede? Postavlja se pitanje da li su zaista uvek davali 110% sebe ili su i sami svesni da su na mnogim poljima limitirani pa su jednostavno kalkulisali i uz puno sportske sreće uspeli to da ostvare u ovakvom sistemu takmičenja. Mi jednostavno sa našim mentalitetom nemamo šta da tražimo ni na jednom takmičenju. Eventualno da pokidamo kvalifikacije i to je naš limit, dokle god to budemo realno prihvatali, biće nam super što smo se našli na SP

u vezi minuta ćutanja na jučeračnjoj utakmici, mislim da nije prikazano na RTS-u. nije prikazano ni intoniranje himni. tj RTS se nije na vreme uključio u prenos, prvo je trebalo da se završi neki kviz, šta li (pričam za RTS 1)

Recimo ja baš volim da gledam intoniranje himni, ali RTS je kad god sam tamo hteo da gledam kasnio i uključivao se na drugu himnu. Posle sam samo na Areni gledao utakmice, mislim da je to strašno neozbiljno (da ne upotrebim drugi izraz) za RTS.

Fudbal je kolektivna igra u kojoj (uglavnom) pobeđuje bolji TIM.
Mi nemamo tim za velike domete i to je to. Možda imamo dobre pojedince, ali džaba.

u vezi minuta ćutanja na jučeračnjoj utakmici, mislim da nije prikazano na RTS-u. nije prikazano ni intoniranje himni. tj RTS se nije na vreme uključio u prenos, prvo je trebalo da se završi neki kviz, šta li (pričam za RTS 1)
Ne znam da li je bilo minuta cutanja ali znam da rts od drugog ili treceg kola pocinje emitovanje signala ili na kraju himni ili polovini druge sto je bezobrazno, neozbiljno i neprofesionalno.

Pa ja na Sport klub videh vest za minut ćutanja. Utakmicu sam gledao baš kad dali go Hrvati

No blizu.
Небитно, игра се турнир па даље иду они који одиграју боље тј. победе у конкретној утакмици. Ја бих радије гледао полуфинале Бразил - Аргентина и Шпанија/Португал - Француска, али смо имали то што смо имали.
Очекујем у сваком случају боље и неизвесније финале од претходног.
Ja bih najradije Srbiju u finalu ali jednostavno mora da bude bolja da bi dotle stigla.

Nije bilo minuta cutanja juce, a nece biti ni danad, rekli iz Fife juce.

Upravo ovo je poenta svega. Kolektivni sport je u pitanju a hrvati tu u fudbalu uvek imaju TIM. Mi imamo možda bolje pojedince na nekim pozicijama al šta nam to vredi kada ne umeju međusobno da odigraju na potrebnom nivou. Tako je bilo ‘98, tako je bilo ‘22, a kako mi se čini, tako će biti i ubuduće. Hrvati su za ove 4,5 godine uzeli dve medalje a imali su ukupno koliko, 2 ili 3 pobede? Postavlja se pitanje da li su zaista uvek davali 110% sebe ili su i sami svesni da su na mnogim poljima limitirani pa su jednostavno kalkulisali i uz puno sportske sreće uspeli to da ostvare u ovakvom sistemu takmičenja. Mi jednostavno sa našim mentalitetom nemamo šta da tražimo ni na jednom takmičenju. Eventualno da pokidamo kvalifikacije i to je naš limit, dokle god to budemo realno prihvatali, biće nam super što smo se našli na SP
Nemamo ni bolje pojedince, nažalost. Gvardiol, Perišić, Modrić, Brozović... Nemamo nikoga ko može da se poredi s njima. Nemamo ni bolje pojedince, ni boljeg selektora. Mentalno smo dosta slabi, takođe. Tim imamo solidan (ne bolji od Hrvatske), ali jako loše vođen. Zašto Piksi nije igrao isti fudbal, kao u kvalifikacijama, ostaje misterija. Više o tome sam pisao ovde: https://forum.benchmark.rs/threads/fifa-world-cup-qatar-2022.489418/page-51#post-6753205

Elem, 'ajmo o finalu. Mislim da Francuska ima kompletniji, kompaktniji tim. Psihički jači. S druge strane, Argentina ima ogromnu motivaciju, Mesi želi da završi karijeru s trofejem.
Ako ne donese trofej u Argentinu, biće problem jer će ga to odvajati od velikog Maradone. I od najboljeg igrača svih vremena.

To da mora da donese titulu verujem da mu je motivacija ali i breme ko planina veliko.

3-1 za Francusku.

još 3 gola do 100. Mesijevog za reprezentaciju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno