Šta je novo?

Prečistač vazduha

Tako je. Na 3C mora ručni reset.

Da li je ovaj filter za Xiaomi 3H i 3C?

Trenutno je 3990 i ako dodate kod apaketic23 ukupna cena izlazi 2490. Ne moze povoljnije.

Čini mi se kada sam čitao nešto dal beše neko uputstvo da ke posalo da filter može da se usisava pa i pere. Kao nije preporučljivo, proizvođač preporučuje zamenu.
Kako se resetuje senzor?
Pranje Hepa filtera je isto što i pranje iskorišćenog toalet papira. Usisavanje treba da se radi. Izduvavanje ne.

Da li je ovaj filter za Xiaomi 3H i 3C?

Trenutno je 3990 i ako dodate kod apaketic23 ukupna cena izlazi 2490. Ne moze povoljnije.
jeste to taj

Ovaj moj na 3H izgleda kao da je jedva koriscen a pre 2-3 dana je otisao na 0%, odlucio sam da ga resetujem pa nek istera jos jedan ciklus

Meni stoji na 0% dosta dugo vec. Filter je maltene skroz cist, prostor se usisava robotom jednom u par dana, filter od klime takodje pokuplja prljavstinu. Ne planiram da menjam filter jos nekoliko meseci sigurno.

Isti postupak sam i ja odradio, nakon selidbe ovde mi je vazduh odličan, i generalno retko kad je radio nešto preterano prečišćivač. Resetovao za još jedan ciklus.
Ali poručio sam sad ovaj sa Ananasa, ekstra ponuda.

Poenta je što se brkaju vrste jonizatora...to o čemu se ovde priča je pomešano između samostalnog jonizatora i prečišćivača sa jonizatorom ali opet je svakako istinito.

Dakle...samostalni jonizatori vazduha ne oni koji se nalaze u prečišćivačima (ako aparat ima jonizator mora biti naveden info oko ozona) su ranije prodavani kao prečišćivači vazduha. Jonizator emituje oblak negativnih jona, vezuje negativne jone kao i PM čestice za određenu ploču koja se povremeno prebriše. To su:
  • elektrostatički jonizatori
  • generatori negativnih jona
U piku popularnosti se dokazalo da ti uređaji stavraju ''Ozon'' , taj ozon je odgovoran za našu zaštitu napolju ali kad se nađe blizu tla dovodi do izazivanja u glavnom respiratornih problema.

E sad...svi te uređaje (jonizatore) povezuju sa onim u prečišćivačima. Realno to jeste sličan uređaj i radi po istom principu ali je tehnologija drugačija pošto se vezivanje negativnih jona najviše zadržava u filterima...ono što prođe je ili bi trebalo da bude mnoogo manje nego što je slučaj sa klasičnim samostalnim jonizatorima i jako je važno da na deklaraciji prečišćivača postoji jasno napisano da postoji CARB serifikat sa jonizatorom jer u tom slučaju postoji info o količini ozona koji aparat ispušta.
Ja ne vidim da Alpha K 2 ULTRA preciscivac koji koristim ima CARB sertifikat, mozda gresim, a imam jonizator tj opciju jonizovanja vazduha u njemu....

Ja ne vidim da Alpha K 2 ULTRA preciscivac koji koristim ima CARB sertifikat, mozda gresim, a imam jonizator tj opciju jonizovanja vazduha u njemu....
Ako se ne varam, to je rebrendiran Olansi K08E koji jeste na spisku CARB uredjaja. Znači ako se provetrava stan (što svakako svi rade i niko normalan ne koristi jonizator danima u zatvorenoj prostoriji), ne može da napravi problem.

@gpxy me je preduhitrio :)
Inače koga zanima a vezano je za filtere koji ne mogu da se nađu kod nas... prave po meri filtere, pošalju se dimenzije filtera preko PM-a, dobije se info oko cene.

Naručio… prihvatili vaučer na jednom mestu piše puna cena na drugom umanjena. Vrlo konfuzno.🤔

Tako je i kod mene, videćemo kad i ako stigne.

^^ Upravo, ko ima 3H/3C i kompatibilne uredjaje sto se filtera tiče, a razmišljao je o nabavci rezervnog filtera ovo je prilika koja se ne propušta. I meni je prošla kupovina sa kodom za 2490, valjda će nam poslati filtere.
Hvala @momboj za tip 😀

Po zdravoj logici da, ali... po "domaćoj" ti si platio, pare su kod njih sigurne, možeš i da sačekaš malo :)

Ananas za razliku od drugih radi rezervaciju sredstava i ako odbiju nesto ili otkazes porudzbinu treba brzo da skine rezervaciju para. Bar znam kad sam PS5 uzimao preko njih 67990,00 rsd mi drzalo u rezervaciji sve dok kurir nije poslao njima da je paket isporucen. Tad je potvrdjeno bilo da skinu.

Sad fali jos ona akcija 3h+3c za 100e i to je to. 😀
Skoro je to bilo ne secam se dal je bilo na ananasu ili bazaru. Ko je to uhvatio , top 👌

Moralo bi da radi, probaj da ponovis proces ili ga resetuj pozadi na dugme

Mi app ga nađe, ali kada treba on da pronađe WiFi preko app kaže da nema dostupnih mreža.
Imam i 2.4 i 5Ghz mreže.

Šta on vidi, šta telefon vidi...

Prilozi

• Screenshot_20221218_202014_Mi Home.png
    Screenshot_20221218_202014_Mi Home.png
    91.3 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_20221218_202136_Settings.png
    Screenshot_20221218_202136_Settings.png
    294.1 KB · Pregleda: 22
Ugasio 5Ghz na ruter.
Kreirao jednu mrežu koju sam nazvao Test 24Ghz i pustio enkripciju na nju Wap
Kreirao drugu i nazvao je Test1 24Ghz i pustio enkripciju WPA.
Ne vidi ni jednu ni drugu.
Sa drugim ruterom imam ove opcije i nema uspjeha.

Prilozi

• Screenshot_20221218_203756_Firefox.png
    Screenshot_20221218_203756_Firefox.png
    66.8 KB · Pregleda: 25
Nazad
Vrh Dno