Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Ja nisam uspeo, a imao sam oba.

Ja imam i a52s i s21fe, i sto se tice baterije tu nema uporedjivanja. Ne koristim ih u istim uslovima, s21fe je privatni a52s sluzbeni ali ima primetne razlike. Dok ovo pisem oba telefona su mi na 70% baterije a s21fe sam samo jutros koristio da procitam novine i obavim par poziva, dok a52s ceo dan jasem sto sa pozivima, sto mailovima, sto sufovanjem...

Sto se tice svega ostalog, sve je na strani s21fe. Pocevsi od kamera, preko fludinosti do heptic feedbacka... Jednostavno se vidi da su dve razlicite klase uradjaja. Meni sveopsti utisak koriscenja s21fe potpuno opravdava razliku u ceni. Za male pare dobija se ulaznica u "flagship" svet koja donosi 100 sintnih unapredjenja (osim baterije).

Takodje imam a52s kao poslovni, s21 fe kao privatni, razlika je nebo i zemlja. Potpisujem sve gore napisano

Da li postoji neko resenje za ažuriranje Google play system update? Još uvek na julu, One UI 5.

Zasto ti je to bitno?

Da li postoji neko resenje za ažuriranje Google play system update? Još uvek na julu, One UI 5.
I kod mene na S22 ultra stoji da je Google play system update-ovan 1 jula 2022. godine. Mada peko Play stroe-a stalno stižu neki update za Play service.

^uzrok je nedostatak "Android Device Police" aplikacije koju je iz nekog razloga Samsung, opet nepoznato kako, izostavio sa A13.
Resenje za neke primerke, samo neke, serije S21 fe, S22 i ostalih je preuzimanje "Android Device Police" sa Google store i update.
Ne garantuje se uspeh.

@DukeLander iz mnogo razloga.

Ja sam toliko zadovoljan sa S21FE nakon ažuriranja na A13, da sam si uzeo 8/256GB verziju, a ovaj 6/128GB ću prodat.

Jednostavno, gledajući okolo cijene, najave i sl., ne vidim ništabšto bi me isplativošću više privuklo od ovog telefona.
Tako da sam odlučio da ostajem na ovome sasvim sigurno još ohoho

Sta te odusevilo toliko, ako bi mogao da podelis utiske? Android 13 je poboljsao telefon bez dvojbe.

Ja sam toliko zadovoljan sa S21FE nakon ažuriranja na A13, da sam si uzeo 8/256GB verziju, a ovaj 6/128GB ću prodat.

Jednostavno, gledajući okolo cijene, najave i sl., ne vidim ništabšto bi me isplativošću više privuklo od ovog telefona.
Tako da sam odlučio da ostajem na ovome sasvim sigurno još ohoho
Zaista S21 FE je najbolj odnos uloženog - dobijenog.

@Primp pa jednostavno, telefon je vrlo zaokružen.
Imaš dobru kameru, imaš dobar softver, imaš dobar display, imaš stereo zvuk, imaš SD chipset kojeg ja Samsung očito dobro ispeglao na ovom telefunu, sve radi kao podmazano.
A A13 je digao bateriju na neku novu razinu na ovom telefonu, barem je to bio slučaj kod mene, ali tek nakon hard reseta telefona.
Uz to, telefon se ne grije (igre ne igram, tu i tamo možda football manager).

I onda kad vidim cijene telefona, kad promislim koliko će S23 serija koštat, ne hvala.
Obzirom da nemam namjeru mijenjat telefon kroz iduću godinu, osim ako baš nešto extra povoljno ne naleti, odlučio sam se prebacit na 8/256 varijantu i bit miran.
Nije ovaj telefon po ničemu najbolji, ali je za razliku od ostalih itekako zaokružen.

Xiaomi za moj ukus i po mom osobnom iskustvu s tim telefonima, em ima užasan softver, em ima po meni nedopustivu manu, a to je škart proximity sensor.
Nekakve skuplje varijante Samsunga mi nemaju smisla, pogotovo jer vidim da se dosta ljudi žali na kojekakve probleme.
OnePlus mi se smučio sa softverom, iako sam ga zaista nekad volio.
Sony i Apple me ne zanimaju, a Oppo i Vivo su mi bili zanimljivi, ali nikako po ovim cijenama po kojim se prodaju kod nas.
Pixel 7 PRO mi je isto bio zanimljiv, ali obzirom da mu bez roota (to mi ne ppada na pamet u 2022. godini) ne rade VoLTE i 5G (5G mi nije bitan) na ovom prostoru (nema službenu podršku za HR), odustao sam.
Motorola mi je onako, nit smrdi nit miriše.

Poslednja izmena:
@combe091 Kamera, slazem se.
Softver, UI 5 nije ispeglan. To je cinjenica.
Displej dobar.
SOC, SD 888, ispeglali su i drugi, koliko je to moguce, nista samsung nije posebno ucinio.
Baterija je daleko od dobre.
Telefon za koji se savetuje, stavljanje aplikacija u deep slerp ili sleep mod, da bi baterija koliko toliko trajanje nije najbolji izbor.
Dobar telefon, nista vise.

Šta je po tebi dobra baterija ?
Ja s ovim telefonom imam osjetno bolji rezultat nakon ažuriranja na A13, nego je bio slučaj prije.
Što se UI-a tiče, meni osobno trenutno najbolji UI, ali to je moje mišljenje.
Osobno s UI-em nemam niti najmanji problem.

Ali kako god, svatko ima pravo na svoje mišljenje.
Ja sam sebi zadovoljstvo našao na ovom telefonu, a koristio sam sve i svašta.
1000+ eura mi ne pada na pamet da dajem na telefon, pa makar pare iz njega ispadale.

Baterija nakon A13 i HR je bolja.
I dalje se preporucuje ogranicavanje rada aplikacija u pozadini i mnogo drugih funkcija kako bi baterija bila bolja.
Ako nesto moram da ogranicavam to meni nije prihvatljivo.
Svako ima svoj utisak.

Da, slažem se, svatko ima svoj utisak.
Meni je najdraža stvar što se stand by doveo u red s A13.

Po nekakvom mom osobnom iskustvu, Xiaomi i ''stari'' (dok sam ga koristio prije sankcija) Huawei s Kirinom imaju ubitačne baterije.
Ali zato s druge strane imaju hrpu nedopustivih minusa, barem za moj ukus (Huawei je nekad bio dobar, ali na žalost ta su vremena iza nas).

Kažem, S21FE nije po ničemu najbolji, ali je po meni itekako lijepo zaokružen telefon i to za koliko toliko pristojne novce.

Stand by je odlican sada slazem se.
Huawei je tu gde jeste, ne svojom krivicom, imali su odlicne telefone, primetno bolje od vecine brenda, ali i oni su imali jednu manu, cenu.
Generalno se preteralo sa cenama u odnosu na ono sto se nudi. Par godina unazad je tako.

I dalje se preporucuje ogranicavanje rada aplikacija u pozadini i mnogo drugih funkcija kako bi baterija bila bolja.
Svako ima svoj utisak.
Nisam odradio hr i bateriji nista ne fali.
Nista nisam podesavao sa app, sve je fabricki, nisam primetio anomalije.
Treba da probas Oppo da vidis sta je ogranicavanje po fabricki, agresivniji fon po tom pitanju jos nisam video, ubija app iako si namestio da ne radi to.
No ako ti se ne svidja, uvek ga mozes prodati.

^ da, imaš dva načina. Jedan direktno iz telefona a drugi iz recovery mode.

@combe091 To nisi uzeo u Srbiji? 8GB kod nas nema legalnim putem, samo 6GB. Ja sam jurio 8GB kada sam imao S21 FE, ali nisam uspeo kod nas da nađem.

Svako ima svoj utisak.
Ja sam od pre 5-6 dana setovao da mi se telefon puni do onih 85% jer i tako dobijam (u mojim uslovima koriscenja) 5 do 5 i po h sot-a.
Nije ograniceno nista. Istina, vecinu vremena sam na wifi i unutra (tokom zime) mada sada je svakako kraj radnog vremena kad padne mrak ...
Ono sto sam primetio na A13 je mnogo bolji standby i smanjena agresivnost automatskog osvetljenja. Displej vise ne sljasti kao strob. Ovako fluidnost ne mogu da ocenim, meni je i A12 radio lepo a i ovde je situacija dobra. S obzirom da igre ne igram i nemam prakticnu primenu za 120hz a i prilicno fluidno radi na 60fps, na tome je i ostalo. Ako je to ogranicenje, onda da, ogranicavam telefon.
Ovo gore napisano je moje iskustvo.

Kada se uradi apdejt da li ostaju aplikacije koje su naknadno instalirane?

Puno preporuka da se iskljuci opcija adaptivna baterija? Kazu dosta je bolja baterija.
Da li je neko pokusao i da li preporucujete?

@Primp ja kad sam imao s10+ drzao sam iskljuceno na A11, sad na S21+ A13 isto sve iskljuceno, adaptive battery, deep sleep apps sve je to off, baterija mi je bolja, jer adaptive battery "nikad" ne moze da nauci skroz ponasanje telefona i aplikacija, jer se stalno nesto desava i menja tokom koriscenja, tako da adaptive battery u nedogled menja stanje aplikacija, stalno ide u krug, iako je nauceno sve i plus kao da blago "gusi" telefon, ja kad sam iskljucio, primetio sam da je telefon blago fluidniji, a pise negde da to bas nije najbolje napravljeno da radi na samsungu, vise je za google pixel telefone, mislim da su oni to prvi implementirali i najbolje radi na njima.

Da li neko zna sa 100% sigurnoscu, koja je verzija procesora(Soc-a) u S21 FE sa oznakom G990b - S21 FE 5G?
Gledao sam na netu, negde pise Snapdargon, negde da je Exynos, inace telefon je kupljen u Madjarskoj.

Snapdragon je u pitanju.

Nazad
Vrh Dno