Šta je novo?

Hardver Koje modularno napajanje 500/600W

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Frozen17

Cenjen
Učlanjen(a)
28.12.2013
Poena
170
Racunao sam okvirnu potrosnju i za moju sadasnju/buducu konfiguraciju je preporuceno 500W
Gledam na IT svet i ovo su 500/600W koja izlaze:

Be Quiet Pure Power 11 80 Plus Gold 600W BN298
Be Quiet SFX L Power 80 PLUS Gold BN239
Deepcool DA 600-M 80 Plus Bronze
Redragon PS003-600W 80+ Bronze
Fractal Design FD-PSU-ION-SFX-500G-BK-EU ION SFX 500G

Znam da je gold po iskoriscenosti a i (ceni) najbolje ali da li je tako jednostavno kolko para tolko muzike ili..? Ili koje bar da izbegavam od ovih ako je neko bas lose lol
Meni je vazno zbog kucista da je modularno/polumodularno (glavni kabl ne mora da bude ako nije predugacak) i da je fan tih.
Ili neko drugo ali da ima da se kupi/naruci za BG. Cena, ne vise od 15k

Na tvom mestu ja bih razmislio o polumodularnom, Seasonic GM-650 u izbor, kao i Antec EA550G Pro.

Manje od 15k din, a proverena napajanja.

Od navedenih, prvi BiKvajet.
Treba imati i na umu da su drugi BiKvajet i Fraktal su SFX napajanja, namenjena za mini ITX kućišta, što znači da su manjih dimenzija i kablovi su ima kraći.
Moj predlog bi bio: FSP HYDRO GE Series HGE550.

Asus Strix 650W, MSI A750GF ili pomenuti Pure Power 11...

Seasonic GM baš i ne bih nazvao "proverenim"...ne pravi ga Seasonic i nema pristojnih testova za njega...

šta predlažete što se tiče "garancija je preko nas", da li vredi tih za 4-5000 skuplje imati domaću garanciju, koliko se napajanja kvare (npr LC Power radi bez problema 10 god) i kakva se može očekivati odziv i usluga od ovih sa KP?

@Zorkos pitanje prevazilazi okvire ove teme a i ove sobe/podforuma ("Šta da kupim")

Da ne otvaram novu temu pitaću ovde. Sastavljam konfiguraciju koju će činiti Ryzen 5600 (kasnije možda i 5700X ili 5800X), RX 5700 XT na B550M ploči sa 32GB RAM-a, jednim 3,5" HDD-om i dva NVMe-a. Za napajanje bih uzeo FSP Hydro M Pro 600W, pa me interesuju mišljenja o istom i da li za tu cenu od oko 70€ (67€ kod Mađara) možda ima neko drugo semi-modularno napajanje koje je bolji izbor i koje?

Super flower leadex lll 650w bi lego ko budali.....
Cena ~85e,što u ovom trenutku ne postoji ništa približno cenovno sa tim karakteristikama.
Modularno,gold....A trier.
Mislim da vredi dodati tih 15e

Nazad
Vrh Dno