Šta je novo?

The Witcher 3

Zato što je na kompu neoptimizovano đubre. Kad god izmeniš neku grafičku opciju, zna da crashuje, ili potpuno uništi fps, a i kad vratiš podešavanje natrag, ne dobiješ fps, mora restart.
DLSS ne radi kako treba, RT izaziva užasan stuttering. Ja nisam uspeo da načinim da mi funkcioniše dualsense kontroler no to je možda do Goga umobolnog. Sve u svemu klasičan apdejt od CDPRa - namerno skrivaju informacije pre izlaska, čak i za nešto kao što je običan rimejk koji je suštinski skup modova uz ray tracing. I zaseru stvar.
Kod mene dualsense radi bez problema, wireless mod, koristim ovo i igram preko steama.
 
Uspeo je da mi proradi al u početku nije imao odgovarajući input, tipa X je registrovao kao O, itd. Sve u svemu, obrisah već igru, pametno je što sam je prešao ponovo pre 6 meseci sa adekvatnim modovima gde je izgledala podjednako dobro kao s ovim apdejtom, a još sam mogao dodatno da tweakujem podešavanja uz Immersive HUD, mod s kamerom (sjajno je strelicama pomerati kameru kako vam odgovara u datom trenutku), i mnogim drugim.

Ovo je super za konzole koje nemaju te opcije. Svakako imam igru na ps4 nalogu, pa kad se uželim igraću na ps5-ici, ovako, htedoh da testiram samo, i u trenutnom stanju je baš neigrivo na kompu.
 
Zasto je neigrivo? Kod mene radi odlicno, sve max moguce, ugasen rt, nemam nikakvih problema.
 
Nema šanse nasvirati grafiku da izgleda bolje od vanile sa 3070 a da je igriva. Odustao.
 
Mislim da ima bug da se podešavanja ne primene dok ne restartuješ igru. Neverovatno mi da na 3070 ne radi lepo bez rt-a.
 
Mislim da imaju problema sa PC verzijom, bas dosta korisnika se zali. Za PS5 je izgleda ok, takodje deluje da sljaka i izgleda bolje nego PS4 verzija.
U principu hbg, nisu oni radili na patch-u tako da je bilo za ocekivati da ce ovako biti d1 i da ce se to jos peglati neko vreme.
Ako nista drugo makar je free za vlasnike GOTY verzije.
 
Btw. dobra je prica sto su implementirali cross platform save...
Nadam se da next-gen patch nece nista da zezne i da ce moci da se importuje sa PC-a na konzole
Da te obradujem :)
To break it down, you can access your cross-progression saves regardless of what console you're on. Xbox Series X|S save files can be transferred to PlayStation 5 or Nintendo Switch, and vice versa, for example. Similarly, PS5, Switch, and Xbox Series X|S save files can be transferred to PC and PC save files can be transferred between different PCs and PC accounts (Steam to GoG). However, you will not be able to transfer save files from PC to consoles.
Ja taman mislio da mixujem malo kad pročitah ovo.
Da su oni radili, bilo bi još gore :D
Radili su Rusi pa je preuzeo CDPR. Tako da to može biti deo problema. Kamo sreće da oni ubodu nešto da radi u verziji 1.0
 
^
no-please.gif
 
Mislim da ima bug da se podešavanja ne primene dok ne restartuješ igru. Neverovatno mi da na 3070 ne radi lepo bez rt-a.
Cim promjenis podesavanja, pada FPS jos dok si u meniju. Aplicira se instant. Jedino ne vidim drugaciji FPS izmedju High i Ultra +. Kada upalim RT a ugasim sva podesavanja, FPS skoro isti. Tako da ima vise RT opcija samo ih ne vidimo. Isto tako ne vidim ambient occlusion a da nije RT i kada ugasis RT kao da sjene ne postoje.

Eto cemu ce sluzit 4090.
 
Isti problemi samo je meni i nizi FPS. A ujedno i kreša:




image.png
 
Čitam da igra ima gadnih problema na PC-u... Žali Bože para za RTX 4xxx :cautious:
Ipak rečeno je da su ozbiljno shvatili ove propuste te će izbaciti pečeve u što bržem roku.

Kod mene na Series S izgleda i radi apsolutno fenomenalno. Sve je lepše i oštrije, nekako svežije. Pravo je čudo šta može ova mala kutija. Par puta sam primetio neki mali stuttering, ali ništa ozbiljno i daleko od onog što je bilo ranije.
Još uvek testiram sve pa da krenem Bože zdravlja za neki dan.
 
 
I na mojoj konfi radi kao cisto sranje, dzaba 4090 i DLSS3 i +100fps kada igra ima konstantan microstutter i crash iza crash-a. Katastrofa.
 
Igra li neko na PS5? Skinuo sam "update" koji konzola vidi kao novu igru i ne mogu samo da nastavim gde sam stao ili ng+ vec moram ispocetka da krenem.
 
I na mojoj konfi radi kao cisto sranje, dzaba 4090 i DLSS3 i +100fps kada igra ima konstantan microstutter i crash iza crash-a. Katastrofa.
Kupi PS5 za 5x manje i neces da se nerviras...
U sustini RTX je zvaka koja se prodaje da bi Jensen i nV uvalili hardver za sumanutu lovu i kao sto vidimo u praksi u jos jednoj igri ne deluje bas sjajno...
Klasicne raster performase sa nasviranim detaljima su i dalje "way to go"
 
Poslednja izmena:
Ima integracija sa Xbox live nalogom, koliko sam video sa PSN-om nema.
Barem ne iz GOG Galaxy aplikacije
 
Meni je potpuno apsurdno koliko se DLSS prodaje kao naredna najbolja stvar a u stvari je upscaling metoda koja omogućava developerima da zapravo ne optimizuju igru već da sakriju prašinu ispod tepiha. Ako najnovija najskuplja kartica ne može u native rezoluciji da pokrene igru na visokim podešavanjima, koji će ti k
 
Kupi PS5 za 5x manje i neces da se nerviras...
U sustini RTX je zvaka koja se prodaje da bi Jensen i nV uvalili hardver za sumanutu lovu i kao sto vidimo u praksi u jos jednoj igri ne deluje bas sjajno...
Klasicne raster performase sa nasviranim detaljima su i dalje "way to go"

lol pa imam vec PS5, 2 godine mi skuplja prasinu, ne znam kad sam ga upalio zadnji put 🤣 krivit hardver zbog sh!t performansi u ovom slucaju je nerealno, ovo je do igre i niceg drugog. Svaka druga igra radi perfektno sa RT-om s visokim fps-om i rez, nesto o cemu konzole mogu samo da sanjaju.
 
Upalih igru na PC-u, grafika se usijala, obično mi max temp bude oko 74c sad je posle par minuta igranja bila 85c. Sve ultra, RT off, 5-6min igrao i radilo je ok, mislim da sam imao tih 60fps ali nisam oduševljen kako je izgledalo. Mada mi je prepoznao stari save gdje sam u nekoj neatraktivnoj jami, počeću igru svakako od početka... :)

Probah i na PS5, po meni igra bolje izgleda u performance nego u RT modu, prvo ne mogu da vjerujem da bi iko više igrao u 30fps prije 60, drugo u RT modu je prikaz nekako zrnast, mnogo mi je čistija priča u performance modu.
 
Ja probao na Series X. Radi odlično performance mode. Plug and play i zavališ se u fotelju. Hteo sam na PC-u ali vidim ja da će oni to da peglaju patch-evima do marta sledeće godine.
 
RT off i sve ostalo na ultra+ radi super, PC je u pitanju. Sa RT-om katastrofa. Za sada nisam imao problem sa pucanjem igre kao sto neki prijavljuju ali vrv ce vrlo brzo da se ispeglaju stvari sa nekom zakrpom.
JA licno sam zadovoljan ovim apdejtom samo jos da je RT malo bolje optimizovan
 
Meni sad sa rtx 3080, Ultra +, 4k sve za sad radi na 50-60 fps, gpu usage 100%. Na izlasku sam imao problem sa konstantim pucanjima igre, mada sad puca na svakih sat vremena otprilike.
Fraps i Msi Afterburner OSD ne rade u igri.
Flickering je orimetan.
Najbolja fora je što DLSS u igri uopšte ne radi (vidim i da se drugi žale), tj nemoguće je da se uključi a razlog za to je što igra (barem gog verzija) može da radi samo u DX11, DX12 kao opcija ne postoji pri pokretanju igre.
Valjda ovo i nije tolika katastrofa kao raniji potezi CDPR-a, ali je stvarno nejasno kako čak i ovako nešto relativno malo su uspeli da zabrljaju.
 
 
Da afterburner ne radi ni meni takodje
 
Nazad
Vrh Dno