ovo nema mnogo smisla, naravno da je sa IP adresom uvek stizao i njihov DNS, ali u opcijama rutera se to moglo promeniti da on ne prosledjuje dalje taj sto mu SBB kaze, nego neki koji vi postavite u opcijama.Tehničar nazvao nekoga i sa njim sam pričao. Čovek reče da navodno sad sa ip adresom dinamički stiže i dns i da ga je nemoguće promeniti. Ako korisnik hoće custom dns, mora da doda svoj ruter posle sbb-ovog. Ovo je na nivou cele Srbije, što se poklapa sa našim iskustvima ovde.
mozda sada u DOCSIS config fajlu forsiraju taj parametar na njihov DNS, ne samo preko DHCP-a sa coax strane.
Tako je. I dhcp option 6 za dns. Na primer, dnsmasq je lako podesiti... za nekog naprednijeg korisnika.onda na tom uredjaju koji radi DHCP mora da ima opcija da stavis 192.168.0.1 da daje kao gateway (custom dhcp option 3 = 192.168.0.1), a ne svoj IP (sto vecina radi).
Ajd baš, probaću i ja ako bude promene verzije softvera u modemu. Sada stoji ovako:Takodje, covek sa kojim sam pricao preko telefona rece da ce veceras biti jos jedan update, pa da probam sutra da dodam ponovo. Probacu svakako, mada sumnjam da ce biti nesto od toga.
kod mog drugara radi sve sa SBB-a preko yettel interneta, i na aplikaciji i na smart tv, SBB nije jos stavio cetin.rs (yettel ISP) na block listu kao sto je stavio mts.Da li rade sk kanali kao i nova i n1 na yettel-ovom optičkom internetu ili su zaključani kao na mts?
Svojevremo sam hakovao na slican nacin cisca, ali samo je cisco mogao da dobije adresu od njihovog dhcp servera, od kako su me stavili iza cgnataako imate CGA2121 mozete probati ovaj workaround https://www.elitesecurity.org/t504040-1#3986739 (srxa post) da izbegnete dupli nat kada koristite svoj ruter (a ne mozete od njih da iskamchite pravi bridge mod)
Radi. Tj radilo kod mene na prolece ove godine.Da li rade sk kanali kao i nova i n1 na yettel-ovom optičkom internetu ili su zaključani kao na mts?
malo ti se ne poklapaju provajderiSvojevremo sam hakovao na slican nacin cisca, ali samo je cisco mogao da dobije adresu od njihovog dhcp servera, od kako su me stavili iza cgnata
Nisam na sbb-u, supernova.
U stvari nije dupli nego trostruki nat, ukoliko imamo ruter iza njihovog...
No sad imam ipv6, pa uopste ne postoji nat, ali na neku foru je bolji ping kroz trostruki nat i vpn, nego sa direktnom vezom sa ipv6:
Pogledajte prilog 367713
Nisi jedini!Dalji razvoj DNS sage. Pričao sa naprednom podrškom, potvrdili da je bio update koji od sada blokira promenu dns na modemu, jer je izgleda neki sbb expert ustanovio da njihov dns bolje radi od bilo kog drugog.
Tako će da bude do daljnjeg, osim ako se korisnici ne žale, ali trenutno sam se samo ja žalio, pa za sad ništa od toga.
💪Nisi jedini!![]()
12 meseci po 1 din. uz ugovor na 24 meseca.Koliko se trenutno može izvući za prelazak iz mts-a?
Rekao sam im da ovo ne moze vise ovako i da me ne drndaju bez veze. Zeznuli su me sinoc u sred posla, odlepio sam, od 00:00 do 3:30 su cackali modem i ne vidim da se nesto promenilo... Ceracemo se i dalje ocigledno...@team1 ti si nekako uspeo da izmeniš ili si tražio da oni izmene?
brate , tako je , cokoladu , ja dobio juceА ми што смо на премијум пакету, шта ми добијамо?
😁 Чоколаду као и прошле године?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari