Cao svima, porucih ovu klimu sa idejom da se grejem tokom zime (Beograd, Cerak), gde generalno temperatura ne pada nesto kriminalno ispod nule. Prostorija koja se greje je dnevna soba/kuhinja sa oko 26-27 kvadrata. Zgrada je relativno mlada (mislim da je 2006. god. gradnjena). PVC stolarija, ima stanova ispod i iznad (drugi sprat), tako da je sam stan pristojno izolovan. Nije neki kvalitet zgrade i stolarije, ali nije ni katastrofa.
U principu zanima me da li ova klima moze veci deo vremena da se koristi za grejanje. Pod tim mislim da naravno ne ocekujem na -10 da radi samo klima, ali u BGu nema mnogo tih ultra hladnih dana, tako da kontam da 90% zime bude oko nule (+-5-6 stepeni).
Imam u bekapu TA pec od 6KW i tri konvektorske grejalice od 2KW, ako bas zagusti, ali mi je bitno da veci deo zime mogu da se pokrpim sa klimom kako bi smanjio troskove, a kada bas zagusti dogrejem. Stan ima ukupno 50ak kvadrata, ali se tokom zime druga prostorija mahom ne greje. Sa konvektorskim grejalica sam se lagano grejao i bez TA peci, ali je naravno kolicina potrosene struje ogromna, pa se lako zavrsi u visokim zonama (mislim da je bila crvena ili kako vec) i u skladu sa tim racun ubija.
Takodje klima vidim pomaze oko isusivanja vazduha sto mi je takodje bitno ako moze da spusti vlagu meri kojoj navode u specifikacijama (1.3/1.4 l/sat ili koliko vec).
Unapred hvala na bilo kakvim odgovorima/savetima/komentarima