Šta je novo?

Midea Breezeless

Kupio Midea extreme ali nisam uspeo da je povežem na wifi. Pratio sam uputstvo i kad dođem do dela da stisnem led dugme 7 puta to uradim ali ona ne ulazi u AP mod. Jel ima neka caka koja je možda propuštena u uputstvu- Modul je 105 , došao uz nju. Hvala.

Pročitah sve o ovoj Midei i dođoh do nepotpunih podataka kojima sam se nadao . Ako mogu da pitam kao korisnik mnogih on of i jedne češke inverter klime ono šta mi je relevantno za ovu klimu iz teme. Prvo kakva je u ekstremnim uslovima sa grejanjem. Drugo kolika je buka spoljne jedinice kad je vani minus. Uzgred ja sa ovim češkim Daikinom nisam zadovoljan jer ga mogu uporediti sa prastarim on of Gorenjem sivi zadnji deo unutarnje jedinice koje mi je sa spoljnom jedinicom na lođi grejalo čak na -13. Naj gore šta sam kupio je Tadiran on of koji ima senzore koji pale i gase hlađenje na razlici od 4-5 stepeni a predviđen je bio za hlađenje spavaćeg bloka od 2,5 s. sobe. Pprvo se ukuvaš a onda se zalediš pa opet ukuvaš na 1-2 sata

Ovo nije klima za extremne uslove.

Da piše i na tarabi mada ako je napisano da radi pri spoljnim temperaturama od -20 do čini mi se + 50 ili 53. onda je to ok jer ima invertera gde piše da rade od -10 do +43 pa to znaši da ista ne može da hladi u beogradu kad je osunčana ... Da i da napomenem extreman je vetar zimi ali je kontinentalna Šumadija ravno, jedino je terasa otvorena.
Da pojasnim; preciznost senzora mi je jako bitna pošto se zna da se u montažnim kućama ne greju zidovi već samo vazduh, a to je to samo vikendica ali ipak s velikim dnevnim boravkom ne mogu baš da odvojim ozbiljnije novce za klimu /ne preko 80k/ a i imam kablove u podu- bugarske za grejanje ispod pločica pa ako prorade uz bugarski wi-fi termostat tajmer i dočeka me toplina vikendom bit će ok. Nameravam da akumuliram pod ispod pločica noću samo kada sam više od 3 dana na placu. Postoje alternative jer imam i dimljak koji je ozidan. Ko nije imao posla sa grejanjem i hlađenjem montažnih kuća neka ne nagađa jer je iste vrlo lako zagrejati ali i ohladiti neovisno o debljini izolacije koja redovno prelazi kvalitet i kvantitet tj lambdu toplotne provodljivosti- izolacije klasičnih objekata taman oni imali i propisanih 12cm demita-B3 energetska efikasnost. Naime Takvu kuću leti je lako ohladiti ali je i lako ugrejati iznutra jer samo tri čoveka leti u prostoriji sa nekih 6m2 svoje kože koja je 37 stepeni čas posla podignu temperaturu u dnevnoj sobi na nesnosnu tj preko 25C. E sad kada sam se napričao podvlačim pitanje o preciznosti senzora Midee kao mojeg cilja kupovine i zvuka spoljne jedinice koji ne sme u ekstremnim cca /-10 do +48/ uslovima nikako da prelazi 60 DB Sa pro montažom na gumama i postolju na terasi koja je u pločicama /armirano-betonska/. E Sada ima tu još klima koje su po mome iskustvu precizne i on of npr LG koja je tiha ali kao "inverter" van mojih planiranih finansija.

Poslednja izmena:
Baš zato šta piše i na tarabi zanimaju me stvarna iskustva vlasnika . Imam jedan inverter i 4 on of i sve su različiti proizvođači. dva su čista pogreška-samsung-trese zgradu ako uključim dogrevanje i tadiran katastrofa sveopšta kupljen kod zastupnika od senzora do zvuka spoljne jedinice koji trese ceo spoljni zid kuće i na hlađenju crknutog daljinca, pali se i gasi i pijuče sam kad hoće kad je hladno itd, 2 su ok i top -Lg kvar u prvih 3 meseca-kondenzator i Gorenje 15 godina ne gasi toplo duvanje na ni na -5 a obična je klima i 1 ovako-onako Daikin inverter . Izgleda da ime nije presudno ...

Imam Midea Breezless model MFSAAU-12HRFN8-QRD6GW,međutim nemam mjerenje potrošnje u aplikaciji.Mijenjao sam više aplikacija ali ni u jednoj nema.Zanima me da li ovaj model ima mjerenje potrošnje?

Ima dva Breezeless modela, razlikuje im se spoljna jedinica. Jedan ima grejače spoljne jedinice i ne podržava merenje potrošnje u aplikaciji, drugi nema grejače, ali podržava merenje potrošnje. Ti očigledno imaš ovaj sa grejačima.

Sad sam gledao i vidim da se nalazi grejač na dnu vanjske jedinice.Gdje se nalazi drugi ,da li je kod kompresora? Negdje sam pročitao na nekom od sajtova specifikaciju za breezles klimu i spominje dva grejača u vanjskoj jedinici a za aplikaciju su naveli da ima opciju merenja potrošnje.
Takođe me zanima da li ovi grejači znače da može efikasno grejati i na većim minusima?

Drugi grejač je kod kompresora, ne možeš da se vidi dok se spoljna jedinica ne otvori. Ne utiču ti grejači na samu efikasnost grejanja. Grejač kartera kompresora sprečava mešanje ulja i freona kad kompresor startuje na niskim temperaturama i produžava radni vek kompresora, a grejač tacne sprečava gomilanje leda na dnu spoljne jedinice.

Po ovome onda bi ova klima mogla da greje i na -20 sa nekim solidnim učinkom ili se varam??

Cini mi se da si onda pozivao na eurovent podatke i zbog niskog pdesignh rekao da Breezeless nije za grijanja. Nista ona losija nije od Missiona i Extrema. Vanjska msm ista kao kod All Easy Pro, unutrasnja veca. Msm da su tu samo malo plusici napucani. Fine parametre izlazne snage ima:

Kapacitet hlađenja (kW): 3,51 (1,32-4,36)
Kapacitet grijanja (kW): 3,81 (0,88-4,54)
Rashladno sredstvo: R32
Priključak el. energije hlađenje (W): 925 (130-1700)
Priključak el. energije grijanje (W): 907 (120-1550)

Nije lošija, ali je još svojevremeno bila solidno skuplja od Missiona, pa je bilo i boljih klima za taj novac.
-20 C je ipak mnogo za ovu klimu...

-20 je puno za vecinu klima. Imas na trzistu par modela koji mogu kako treba da griju na -20 ostalo samo na papiru. Msm griju one al koliko i kako efikasno to je drugo pitanje.

Btw poznanik mi je uzeo na akciji Vivax Y design nedavno. Ona bi trebala razbijat na tim temperaturama. A on je u planinskom podrucju imace se kad pokazat. To bi bila inace Midea Oasis Plus. Bas me zanima kako ce se pokazat.

Pozdrav,
da li je neko imao iskustvo sa sledećim. Na upozorenje da će se aplikacija Midea Air ugasiti, prešao sam na MSmartHome. Nakon toga sam primetio da mi se klima pali preko noći po nekom starom rasporedu, iz prethodne verzije aplikacije, a da nova to ne prepoznaje. Logično, obrisao MSmartHome, ponovo instalirao Midea Air ali za čudo, ni tu nije bilo istaknutog rasporeda uključivanja uređaja, iako se on uredno svake noći aktivira, tako da sam u situaciji da nikako ne mogu da upravljam sa tim ranije memorisanim rasporedom rada na tom adapteru (CE SK103). Da li neko ima ideju kako bih mogao rešiti ovaj problem.

Cao svima, porucih ovu klimu sa idejom da se grejem tokom zime (Beograd, Cerak), gde generalno temperatura ne pada nesto kriminalno ispod nule. Prostorija koja se greje je dnevna soba/kuhinja sa oko 26-27 kvadrata. Zgrada je relativno mlada (mislim da je 2006. god. gradnjena). PVC stolarija, ima stanova ispod i iznad (drugi sprat), tako da je sam stan pristojno izolovan. Nije neki kvalitet zgrade i stolarije, ali nije ni katastrofa.

U principu zanima me da li ova klima moze veci deo vremena da se koristi za grejanje. Pod tim mislim da naravno ne ocekujem na -10 da radi samo klima, ali u BGu nema mnogo tih ultra hladnih dana, tako da kontam da 90% zime bude oko nule (+-5-6 stepeni).

Imam u bekapu TA pec od 6KW i tri konvektorske grejalice od 2KW, ako bas zagusti, ali mi je bitno da veci deo zime mogu da se pokrpim sa klimom kako bi smanjio troskove, a kada bas zagusti dogrejem. Stan ima ukupno 50ak kvadrata, ali se tokom zime druga prostorija mahom ne greje. Sa konvektorskim grejalica sam se lagano grejao i bez TA peci, ali je naravno kolicina potrosene struje ogromna, pa se lako zavrsi u visokim zonama (mislim da je bila crvena ili kako vec) i u skladu sa tim racun ubija.

Takodje klima vidim pomaze oko isusivanja vazduha sto mi je takodje bitno ako moze da spusti vlagu meri kojoj navode u specifikacijama (1.3/1.4 l/sat ili koliko vec).

Unapred hvala na bilo kakvim odgovorima/savetima/komentarima :)

Baš ta temperatura oko 0 C i visoka vlaga stvaraju problem klimi usled čestih defrosta, pa će recimo bolje raditi na -10 C nego pri prethodno opisanim uslovima.
Trebalo bi da može tih 27 kvm da greje skoro celu zimu, ako ne i celu.

@maxy Hvala puno na odgovoru, okej to nisam znao, valjda ce funkcionisati kako treba u praksi. Samo mi nije jasno ja sam mislio na vlagu u samoj prostoriji, ne i spolja. Iz nekog razloga kad pozatvaram sve prozore, ako ne grejem ili koristim TA pec bez izduvavanja vlaga mi se popne na 70%. Kad koristim konvektorske grejalice zbog cirkulacije vazduha padne na 50ak.

Uostalom videcemo uskoro, danas idem da je pokupim, pa da trazim neki servis za ugradnju.

U svakom slucaju ako preguram sa njom celu zimu onda ce se ultra-brzo isplatiti, a meni je samo bilo bitno da ne moram vise da se bakcem sa konvektorima, jer iako sam ugradio SONOFF WiFi prekidac sa senzorom za temperaturu i napravio profile kako bi smanjio potrosnju ona je uvek bila oko 12.000 din za decembar/januar/februar, ove ostale mesece izmedju od novembra do maja je bila 5-8 hiljada u zavisnosti od temperatura, a osim 2500 koliko me kosta osnovna potrosnja bez grejanja/hladnjenja sve ostalo je islo na grejanje.

Koliko kontam neka je efikasnost 2x (kontam da ce u proseku biti barem malo vise), opet bi trebalo da samo zbog manje utrosene elektricne energije bude dosta manji konacan racun, jer ce veci deo struje biti u one prve dve kategorije (zelena i plava), sto je meni bio najveci problem. Ono malo sto odem u crvenu zonu drasticno poveca racun.

Ima li neko preporuku za ovlasceni servis za ugradnju?

Poslednja izmena:
Pre neki dan su mi montirali inverter klimu Midea AG-18NXD0.WIK (Extreme) i sve radi super i konektovao sam je preko Midea Air na Wi-Fi, ali mi malo smeta samo jedna stvarčica...

Dok je nisam povezao na Wi-Fi na displeju unutrašnje jedinice se prikazivala samo zadata temperatura, dok sada kada je povezana na Wi-Fi pokazuje uvek malo veću temperaturi, npr. ako zadam 22 ona pokazuje non-stop malo veću temperaturu 24, 25, a ne zadatu tj. kako piše na displeju da je to unutrašnja temperatura koja čini mi se i nije nešto tačna.

Ima li tome leka u setovanjima, ja ne videh nešto?...

Poslednja izmena:
Pre neki dan su mi montirali inverter klimu Midea AG-18NXD0.WIK (Extreme) i sve radi super i konektovao sam je preko Midea Air na Wi-Fi, ali mi malo smeta samo jedna stvarčica...

Dok je nisam povezao na Wi-Fi na displeju unutrašnje jedinice se prikazivala samo zadata temperatura, dok sada kada je povezana na Wi-Fi pokazuje uvek malo veću temperaturi, npr. ako zadam 22 ona pokazuje non-stop malo veću temperaturu 24, 25, a ne zadatu tj. kako piše na displeju da je to unutrašnja temperatura koja čini mi se i nije nešto tačna.

Ima li tome leka u setovanjima, ja ne videh nešto?...
Kod mene u aplikaciji pokazuje unutrašnju, a na diapleju je i dalje zadata, mislim da je senzor u klimi i beleži temperaturu koja je verovatno oko klime a ne mali dalje u prostoriji.
Imaš opciju da daljinski meri temperaturu, samo mora biti postavljen tako da ima komunikaciju sa klimom.

Kod mene u aplikaciji pokazuje unutrašnju, a na diapleju je i dalje zadata, mislim da je senzor u klimi i beleži temperaturu koja je verovatno oko klime a ne mali dalje u prostoriji.
Imaš opciju da daljinski meri temperaturu, samo mora biti postavljen tako da ima komunikaciju sa klimom.
Ma da vidim da na displeju unutrašnje jedinice kada je upalim on za par sekundi pokaže zadatu temperaturu i onda prebaci i ostane stalno na displeju ta takozvan "u prostoriji".
Na tren vrati opet vrati zadatu ako smanjiš i pojačaš temperaturu ali to kao što sam rekao traje jedno par sekundi i opet vrati ma tu "IN"

Prilozi

• Screenshot_20221029-123346_MSmartHome.jpg
    Screenshot_20221029-123346_MSmartHome.jpg
    51.3 KB · Pregleda: 71
  • 20221029_123524.jpg
    20221029_123524.jpg
    40.1 KB · Pregleda: 70
Tako je i kod mene na Hajeru. Čudno rešenje, ali tako je.

Koristim par dana ovu klimu. Grejem dnevnu sobu i hodnik, ukupno 20m2. U pitanju je stan. Za merenje potrošnje koristim NetHome Plus aplikaciju. Da li je realno da klima potroši za 3 dana samo 8kw? Screenshot_20221125-165112__01.jpgScreenshot_20221125-165424__01.jpg

Prilozi

• Screenshot_20221125-165424__01.jpg
    Screenshot_20221125-165424__01.jpg
    95.1 KB · Pregleda: 20
Pre stranu-dve je kolega okacio stariju verziju Midea Air aplikacije koja pokazuje sve... temp out, temp in, vlagu in (kod modela bez spoljnih grejaca radijatora)...
i sta god sam probao posle te verzije.. nesto nije radilo kako treba ili je ucitavalo app bizarno dugo...
Samo da nadjem link ka postu:

tnx

@qryak

(playstore autoupdate apps off, naravno!)

Poslednja izmena:
Kod mene je Breezeless sa grejačima vanjske jedinice.Koristim aplikaciju Midea Air.U toj aplikaciji postoji temp out,temp.in,kao i očitavanje vlažnosti vazduha,jedino nema mjerenje potrošnje el.energije.

Nazad
Vrh Dno