Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Tajming koji je CZ izabrao je toliko savrsen da mi profesionalna deformacija ne dozvoljava da verujem da je slucajno.

FTX je mezimce demokrata a sve ovo je pocelo bas uoci izbora kada su svi preokupirani izborima, nema ko da pomogne FTX-u i dok neko tamo ne postane svestan sta se desava, kinez im zadao sah mat.

Njihov tihi sukob traje mesecima unazad.
Sam je i politicki lobirao i koliko sam shvatio neke politicke odluke protiv CZ-a su bile spremne.
Sad ih CZ drzi u saci.

Mozda samo meni to tako izgleda ali rekao bih da postoji neki promil sanse postoji i da se sve drugacije zavrsi ali opet sve zavisi i od izbora, od politickih odluka narednih dana i toga sta ce CZ da trazi za uzvrat.

Mislim da avgusta već duže vremena nisu živlei zajedno. Razvod je potvrđen početkom novembra.

No bueno sto se tice FTX-a. Tamo su bili bas dosta institucija , kompanija , fondova , penzionskih fondova i td, nema oni vise da pomisle na kripto..

Rudarim Flux na Herominers pool-u i vidim da se Future PA balance uvecava ali nisam skapirao kada se taj deo isplacuje na wallet?

Prilozi

• Screenshot_20221118-174050_Chrome.jpg
    Screenshot_20221118-174050_Chrome.jpg
    41.6 KB · Pregleda: 78
Zelcore i koristim 🙂
Sinoc sam malo guglao i koliko sam shvatio, ovaj balance ce biti isplacen nakon sto flux bude na tim nekim novim chain-ovima na kojim jos uvek nije

Zelcore i koristim 🙂
Sinoc sam malo guglao i koliko sam shvatio, ovaj balance ce biti isplacen nakon sto flux bude na tim nekim novim chain-ovima na kojim jos uvek nije

Tako je, vec postoji 7 parallel chainova, i to ti se sigurno isplacuje.
Za 3 se jos ceka da ih dodaju, pa se to trenutno samo akumulira i cuva na poolu, a bice isplaceno u buducnosti.

Ja kopam na minerpoolu i evo kako to izgleda kod mene.
Ova 3 crvena mi samo stoje i jednom u buducnosti ce mi biti isplaceno na Zelcore.

Za sada mozemo samo da nagadjamo koja 3 ce dodati. Neki misle da je jedan sigurno Neoxa.

Prilozi

• Screenshot_2022-11-19-15-31-02-977-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-11-19-15-31-02-977-edit_com.android.chrome.jpg
    121.2 KB · Pregleda: 56
Ajmo jos jedno glasanja nakon jednog turbuletnog perioda..i dela gde de ljudi kaze da smo doatakli dno ili ce uskoro doci..da vidimo kakvi se sto se tice sta bi hteli da imate u svom novcaniku..

Stari glasivi su obrisani tako da nemaju uticaj..

Imate na dnu liste da ukucate neke svoje favoriste..

Ako vas ne mrzi popunite formu pa cu podeliti ovde rezultate

Tako je, vec postoji 7 parallel chainova, i to ti se sigurno isplacuje.
Za 3 se jos ceka da ih dodaju, pa se to trenutno samo akumulira i cuva na poolu, a bice isplaceno u buducnosti.

Ja kopam na minerpoolu i evo kako to izgleda kod mene.
Ova 3 crvena mi samo stoje i jednom u buducnosti ce mi biti isplaceno na Zelcore.

Za sada mozemo samo da nagadjamo koja 3 ce dodati. Neki misle da je jedan sigurno Neoxa.
neoxa mrtav skroz.. bolje bi bilo da su isli na KASPA

Sta znam, ja pomalo kopam Neoxa
Nije mnogo neprofitabilan
Izmedju ostalog ima jako mali MCAP
Gaming coin
Uz neka partnerstva i neku ludu srecu ko zna mozda i ode 20-100 X nekada u buducnosti 🤷‍♂️🙏🙂

Daj čoveče, nemoj više filozofirati, imalo je takvih filozofa ovde koliko hoćeš. Uzmi malo pa stvarno razmisli šta pričaš.

Prešlo se sa zlata na papirni novac zato što je papirni novac bio praktičniji za upotrebu, ali taj papirni novac nije imao vrednost zato što je bio praktičan, već zato što je bio obveznica na zlato. Kad je papirni novac izgubio zlatnu podlogu, on je postao FIAT, novac bez suštinske vrednosti. I ti onda dođeš pa kažeš BTC ima vrednost zato što je praktičan. :rolleyes: Čoveče, da bi novac imao suštinsku vrednost, on mora sam da ima upotrebnu vrednost ili bar da predstavlja nešto što ima upotrebnu vrednost. Ako toga nema, to je samo FIAT. To što ga ima ograničena količina, ne pravi ama baš nikakvu razliku, svega na svetu ima ograničena količina, sem gluposti.
ok sta onda radis ovde osim sto ubedjujes ljude u nesto idi na forum antikriptovalute

Koga mrzi da gleda ceo interviju (cca 30 min) moze da pocne od 19:50 pa do kraja klipa (cca 10 min). Glavni covek koji je zaduzen za istrazivanje svega i svacega u Coin Bureau daje neka svoja predvidjanja/razmisljanja koji tipovi projekata bi mogli da imaju znacajan uspeh u sledecem bull-u pa eto mozda bude od neke koristi 😉

idete ne ovo connect to web3 i povezete vas novcanik..trust, mm ..

Šta je Satoši svojevremeno rekao: "Banks must be trusted to hold our money and transfer it electronically, but they lend it out in waves of credit bubbles with barely a fraction in reserve."

I onda vidiš SBF otvorio kripto banku, vodio je bez valjanog knjigovodstva, niko nije znao ni koliko zaposlenih imaju, pravio sopstveni token, dodelio mu vrednost i onda ga koristio kao rezerve, dao svojoj prc-prijateljiici gomilu tuđih para i ona prokockala 10 milijardi dolara. I kripto nas štiti od zlih banaka, je li Satoši?

Šta je Satoši svojevremeno rekao: "Banks must be trusted to hold our money and transfer it electronically, but they lend it out in waves of credit bubbles with barely a fraction in reserve."

I onda vidiš SBF otvorio kripto banku, vodio je bez valjanog knjigovodstva, niko nije znao ni koliko zaposlenih imaju, pravio sopstveni token, dodelio mu vrednost i onda ga koristio kao rezerve, dao svojoj prc-prijateljiici gomilu tuđih para i ona prokockala 10 milijardi dolara. I kripto nas štiti od zlih banaka, je li Satoši?
Not your keys, not your crypto

I kripto nas štiti od zlih banaka, je li Satoši?
Какве везе има биткоин са алавим клинцем? Ајмо да пљујемо Опел што је неки ментол Астром улетео у пешаке. Са друге стране, новац, злато, дијаманти имају чистију историју иза себе и нико није покушао то да злоупотреби?

Иначе твоји постови су били увек одлични, и сматрам да посебно у булу треба неки такав шамар чисто да нас спушта на земљу. Али у последње време као да водиш неку личну борбу да покажеш да си у праву и да је све ово огромна превара на коју си и ти сам насео па показујеш кајање.

На крају крајева, рекао си да си продао све што си имао. Што онда тако агресивно према људима који се и даље надају да ће им ово донети неку мирнију пензију. Дискусија је једно, а опет, одлазиш у друге крајности.
Не идем ни ја у ајфон теме, а немам га, да им указујем на то да су овце што дају сома на телефон а све то ради шаоми за доста мање.

Какве везе има биткоин са алавим клинцем? Ајмо да пљујемо Опел што је неки ментол Астром улетео у пешаке. Са друге стране, новац, злато, дијаманти имају чистију историју иза себе и нико није покушао то да злоупотреби?

Иначе твоји постови су били увек одлични, и сматрам да посебно у булу треба неки такав шамар чисто да нас спушта на земљу. Али у последње време као да водиш неку личну борбу да покажеш да си у праву и да је све ово огромна превара на коју си и ти сам насео па показујеш кајање.

На крају крајева, рекао си да си продао све што си имао. Што онда тако агресивно према људима који се и даље надају да ће им ово донети неку мирнију пензију. Дискусија је једно, а опет, одлазиш у друге крајности.
Не идем ни ја у ајфон теме, а немам га, да им указујем на то да су овце што дају сома на телефон а све то ради шаоми за доста мање.

Ako Opel napravi auto bez kočnica, onda je on kriv. Bitcoin je jednostavno loš sistem, što vreme više prolazi, to se više u praksi pokazuju sve mane na koje je godinama ukazivano, a koje su gurane pod tepih, jer niko nije hteo da sluša ništa loše dok su pare navirale.

Da bi nešto bilo novac, mora da bude likvidno. Džaba meni i sto kila zlata ako ne mogu da ga likvidiram. Da bi bilo likvidno, mora da se zajmi, nema pojma da to samo stoji po privatnim wallet-ima i da ima vrednost tako stacionarno. Čim mora da se zajmi, tu propada svaka ideja trustless finansija koja je od samog starta bila čista fantazija. Postoji razlog zašto je reputacija tako važan resurs u kapitalizmu, nema finansijskog poslovanja bez poverenja, svako ko tvrdi drugčije ne zna šta priča.

Nema u ovome mirne penzije ni za koga, Saj se uzalud nada već toliko godina unazad. Ja jednostavno pričam kako jeste, nikome kako vidiš ne kažem ni kupuj kripto, ni nemoj da kupuješ. Ako i ukažem nekom da ajfon baterija i nije ništa specijalno i da je punjenje brže na šaomiju, ja mu opet ne kažem da ne kupuje ajfon, razumem da ima svoje razloge što ga hoće. Čisto iznosim stanje stvari kako ga ja vidim, ne ubeđujem nikoga ništa. A stanje stvari u kriptu nije dobro. Što sam dugo najavljivao, to se ispunilo, a naredna godina će biti izuzetno loša, sem ako ne bude nekih krajnje neočekivanih poteza finansijskih planera.

Radim ja jedan sajt,zarada je u dolarima a isplata u BTC,javljeno mi da skinem i instaliram Electrum i kako da dodam adresu a na pitanje šta sa realnim novcem koji umesto da mi se preko PP pošalje na moje deviznu karticu radim mi nije odgovoreno.Pitao sam o kupovini preko neta,pretraživao a rezultati šta mogu kupiti poražavajući.
Da li dalje da nastavim da radim za taj sajt?

fc46bf33a661fc4b9a38fa6ae66fdada.png

Pa ako je od samog starta bio takav dogovor ne vidim u čemu je problem.
Na tebi je kako ćeš BTC da prebaciš u realan novac, ne na njima.

Pa ako je od samog starta bio takav dogovor ne vidim u čemu je problem.
Na tebi je kako ćeš BTC da prebaciš u realan novac, ne na njima.
U redu ali ja ne znam kako na Electrum-u.
I mislio sam da je pored drugih opcija(WM i ostalo) i PP opcija za isplatu nisam video da je samo BTC.

Poslednja izmena:
Vrh Dno