Lepo nazoveš kol centar i dogovoriš se za umanjenje računa za dana koliko nisi imao internet.Ja internet nisam imao od subote do sinoć, tako da..... Njihov poslovni odnos sa telekomom me ne zanima, ja telekomu nista nisam platio.
To su poznati problemi jer ip adresa nije statička, rešava se tako što ih nazoveš i kažeš da ti promene trenutnu ip adresu ili ugasiš modem preko noći i ujutro upališ.Danas po prvi put ne mogu da pristupim ni forumu ni sajtu LinuxMint.com
Sve cesce imam slucaj da mi je IP adresa black-listed (npr Wikipedia) ali nikad na Linuxmint sajtu.
Pogledajte prilog 364311
Ne bavim se nikakvim ilegalnim aktivnostima, naravno.
Imam jos uvek, evo i danas na kratko pukla veza, tj izgubi se ona treca od cetiri lampice na par minuta. Sumnjam da su tako cesti "radovi" mts-a da bi to skoro svaki dan ispadalo iz mreze. Mada ponavljam se, ipak redje u ovih par dana kada sam eliminisao spliter nego pre toga kada su ti ispadi postajali nepodnosljivi narocito uvece. Ostaje da kupim par metara kabla koji ide iz zida u ruter/spliter (kada mi daju novi iz Beotela) pa da eliminisem sve uzroke koji mogu biti do mene. Mada koliko citam, adsl usluga u srbiji postaje sve losija iz godine u godinu.Imao je problem i bez splitera!
Lepo si mu rekao to treba prvo proveriti.Drugaru je tako ludelo pa smo zakacili hg531 sa unetim pppoe jer su mu upadali nonstop i tako koristi vec par meseci i tad konekcija radi ok.Koristis ADSL?
TP-Link ruteri koje daju ADSL korisnicima imaju prastar firmware koji je podložan exploitima čak i sa WAN strane. Treba proveriti za početak koje DNS servere koristi ruter. Postoji mogućnost da su "podmetnuti" zlonamerni DNS serveri koji rade DNS poisoning radi - prvenstveno substitucije reklama.
Proveri prvo koje DNS servere imas podesena na ruteru.
Ove probleme sa slika ja imam povremeno na Vivaldi browseru (na Androidu), na kompu sve regularno.Može li neko da mi objasni šta se dešava sa internetom... Svakodnevno mi se poslednje dve nedelje pojavljuju zabrane posećivanju bilo kojoj stranici na određeno vreme zbog navodno krađe podataka (https protokol)... Ova stvar je postala učestalija na svakom uređaju se pojavljuje isti problem... Ruter je restatovan "milion" puta izvlačen kabl iz struje na neko vreme i šta sve ne kako bi promenio ip adresu i ostalo... Preko plaćenog VPN nema tih problema. Sumnjam da neko pokušava phishing attack ili nečim sličnim da pristupi svim uređajima na mreži.(podaci, kartice i slično). Koji god sajt, forum itd. posetim povremeno se pojavi taj problem, sada već počinje jako da iritira. Da napomenem nikakvi malware i nelegalni programi nisu skidani. Imam osećaj kao da se dodeljene IP adrese napadaju (veza nije privatna)... Trenutno uslikane slike u prilogu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari