Šta je novo?

Hardver WiFi to Desktop

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Sympathy Chan

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2011
Poena
240
Koje je najbolje rešenje (najkvalitetnija konekcija) u slučaju kada hoću na desktop kompu da koristim wireless da ne bih provlačio kabal? Imam neki stari TP Link usb adapter sa antenicom (https://gigatron.rs/mrezne-karte-i-...high-gain-wireless-usb-adapter-tl-wn722n-9116), ali nisam zadovoljan kako radi. da li kupiti neki drugi ili uzeti wifi range extender ili nešto treće? Ruter je udaljen nekih 10ak metara, ima zid između, ali ima i hodnik, vrata su otvorena, ne znam kojom linijom se šalje signal :D

EDIT: Telefon i laptop bez ikakvih problema koriste konekciju u istoj prostoriji.

Gledaj bar da ima wifi 5ghz i što veću propusnu moć, jer ne služi to samo za internet, već i za prebacivanje podataka između računara i sl.
Imaš više opcija prema tvojim zahtevima jer je kabal isključen kao opcija:
1. Powerline adapter poput D-link DHP-P601AV PowerLine AV2 1000
2. Wifi extender poput Asus RP-N12 Wireless-N300
3. Wifi kartica poput: TP-LINKAC 1300 ili pcie varijante Tenda E12 AC1200

Svakako ovo sve zahteva više istraživanja, ali što se tiče kvaliteta ovo je neki raspored.

Lično iskustvo, imam wifi extender huawei i udaljenost između rutera i njega je oko 3, 4m, ali je extender ispod rutera fizički u podrumu, što znači da prolazi kroz armirani beton i koliko već materijala (zgrada je u pitanju) i zaista nemam nikakvih problema.

Koji ruter imaš?
Džaba da uzimaš i wifi karticu ako je ruter prastar za 2.4ghz.
Verovatno je standardni 5ghz ruter pa onda tražiš i takvu karticu (pcie ili usb nebitno).

Idealno bi to bila kombinacija wifi6 i za ruter i na kompu, ali potencijalno zahteva prevelike izmene

Koje je najbolje rešenje (najkvalitetnija konekcija) u slučaju kada hoću na desktop kompu da koristim wireless da ne bih provlačio kabal? Imam neki stari TP Link usb adapter sa antenicom (https://gigatron.rs/mrezne-karte-i-...high-gain-wireless-usb-adapter-tl-wn722n-9116), ali nisam zadovoljan kako radi. da li kupiti neki drugi ili uzeti wifi range extender ili nešto treće? Ruter je udaljen nekih 10ak metara, ima zid između, ali ima i hodnik, vrata su otvorena, ne znam kojom linijom se šalje signal :D

EDIT: Telefon i laptop bez ikakvih problema koriste konekciju u istoj prostoriji.
Isti adapter i kod mene.
Zadovoljan sam što veza ne prekida (jak je signal), ali "baca" baš slabe DL i UL brzine (prošle nedelje pao na 30Mbps juče oko 60 od mogućih 300 (oke ne očekujem 300 na wifi i 2,4Ghz adapteru)...
Na preporuku sa foruma, gde isti ili sličan model ima par zadovoljnih korisnika, naručio ovaj WiFi6E PCE-AX210
Pišem utiske kad stigne.

Hvala svima na predlozima, odlučio sam se prvo za D-link DHP-P601AV PowerLine AV2 1000 preko provajdera, ali kao nemaju na stanju, pa se ispostavile dve stvari:

1. MTS nije dobro setovao sve parametre, kada su odradili nešto sa njihove strane + restart Think Pad je bez problema uhvatio 5G
2. TP Link adapter koji sam imao na desktopu nije podržavao 5G, pa sam kupio bolji i sada hvata

Treće što sam uradio je pomeranje kućišta sa suprotne strane stola, odnosno metar i po bliže i sada radi u full brzini :D

Isti adapter i kod mene.
Zadovoljan sam što veza ne prekida (jak je signal), ali "baca" baš slabe DL i UL brzine (prošle nedelje pao na 30Mbps juče oko 60 od mogućih 300 (oke ne očekujem 300 na wifi i 2,4Ghz adapteru)...
Na preporuku sa foruma, gde isti ili sličan model ima par zadovoljnih korisnika, naručio ovaj WiFi6E PCE-AX210
Pišem utiske kad stigne.
Jel stigao taj adapter?
Kako radi?
Ako sam dobro shvatio taj WiFi6E PCE-AX210 je wifi i BT kartica istovremeno?
Stavili su intel wifi i bt karticu u adapter i prodaju kao pce komunikacionu karticu...

A sta ima kod nas da se kupi odma od PCE wifi kartica a nije lose ako su i bt istovremeno, nema veze ako je 1-2k skuplje, treba odma bratu?

Sta mislite o :

- Tenda E30 AX3000 PCIe Adapter Wi-Fi 6 + Bluetooth 5.0 (cena 5000din kod nas ili 41-45e na KP)
Da li ovo vlaja, ima li dobru vezu, ne usporava radi pregrevanja i sl?
Kako se, odakle se BT hvata/pusta, dal li treba nesto jos zakaciti, gde, kako, odakle, da bi BT radio?

- TP-Link Archer T6E ( AC1300 Wireless Dual Band PCI Express Adapter) (na KP cena oko 42-44e)

- TP-Link Archer T4E ( AC1200 Wireless Dual Band PCI Express Adapter)

Jel stigao taj adapter?
Kako radi?
Ako sam dobro shvatio taj WiFi6E PCE-AX210 je wifi i BT kartica istovremeno?
Stavili su intel wifi i bt karticu u adapter i prodaju kao pce komunikacionu karticu...

A sta ima kod nas da se kupi odma od PCE wifi kartica a nije lose ako su i bt istovremeno, nema veze ako je 1-2k skuplje, treba odma bratu?
Dobar je, sad na kompu baca 200Mbps, a na mobilnom preko 300Mbps od mogućih 600Mbps.
Mislim da više od toga ne baca ni na kablu (mulja SBB)...

Ima i bluetooth.

Ono što estetski nervira je zelena lampica koja svetli non-stop...

Nazad
Vrh Dno