Šta je novo?

FIFA World Cup Qatar 2022

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odbrana treba da se pravi oko Pavlovic - Erakovic. Mladi igraci koji mogu da igraju godinama u odbrani, a ne neki Milenkovici, Markovici itd. Gudelj (kvari igru i dovoljno spretan sa loptm i brz da se vrati i pomogne nazad) i SMS (deli lopte, da se ne lazemo ima dobre lopte i zanimljiva resenja) treba da drze sredinu i oko njih da se napravi sastav. Ispred njih Levo Kostic, sredina Tadic, desno Radonjic. Napad, Mitrovic ili Vlahovic.
Svuda ali baš svuda čitam kako treba u odbrani ovaj, u veznom redu ovaj a ovaj u špicu. Sve je to lepo i super ali gde su nama bekovi. Ne samo na ovom takmičenju nego i ranijih godina? Imamo li mi krštenog beka ili dva? Ko nama igra bekove, Milenković i Pavlović? Je li Maksimović igrao beka? Učinilo mi se pošto je stalno jurio igrače Kameruna pre gola a ne može da ih stigne.
Što nije pozvao Rodića, Uroševića, Gobeljića, Gajića, Milovana Đorića, bilo koga?

Nemacka ima smenu generacija, pritom ovo sto imaju od mladih ne deluje previse ubedljivo.
Slažem se, imaju Havertza i onog ČokoMoko-a u napadu (ne znam ime tačno kako mu se piše) i Musialu u srednjem (pričam za baš mlade igrače koji će gotovo sigurno nositi reprezentaciju na budućim prvenstvima) i ta trojica su meni jedino zapala za oko da nešto vrede i da mogu

On nema sanse, mozda samo upakuje lepse ako se i toliko potrudi.

Да ли се још неком чини да Данци не желе да не изгубе? Ово је тужно шта раде последњих 20 мин...

Ko donosi ove VAR odluke, pa ovo je smeh. Kako je Grizman uticao ovde na igru?

Tunis poderao francuze. Koja ludnica. Ok ne treba im ali nije da se nisu trudili.
@vojkan85 majstor je bio u ofsajdu pa se posle aktivirao.

Čist gol poništen Francuzima na kraju. Ispada da svaka lopta koja ide 3-4 metara blizu igrača, a ispred golmana je ili se zadesi u prostoru oko 5 metara, poništava pogodak. Zaista ne kapiram zašto im je ovaj gol poništen. Postaje glupo sve ovo oko VAR-a.

Jeste da im nije značilo na kraju, bar što se plasmana dalje tiče. Ali bravo, bravo, za Tunis.
A veoma sam se obradovao na samom kraju. Prvi na tabeli bez obzira na sve i od 70. minute ulaze najbolji da se izbegne poraz, poraz koji ništa ne znači. Mogli su Tunižani da su hteli da im osakate najbolje za kaznu da su hteli biti stoka ali nisu.
Kako su se samo obradovali izjednačenju a posle tuš... Tribine, Didije neverue... Pokisli k'o da su ispali. Zapravo se nadam da će ih neko, možda Argentina, maršnuti kući u osmini finala.
Pored kapitena Senegala, još jedan kapiten rešio meč. Čeka se i naš. Bravo Tunis, bez obzira na sve.

Čist gol poništen Francuzima na kraju. Ispada da svaka lopta koja ide 3-4 metara blizu igrača, a ispred golmana je ili se zadesi u prostoru oko 5 metara, poništava pogodak. Zaista ne kapiram zašto im je ovaj gol poništen. Postaje glupo sve ovo oko VAR-a.
Nijesam vidio situaciju, ali mislim da kad je igrač u golmanskom prostoru (5 m) onda uvijek "utiče na igru".

Nije ovo bilo u 5 metara. Evo screenshot ispod. Griša je ovaj prvi ali nije išla lopta na njega.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    47.4 KB · Pregleda: 56
Bio je i faul nad igračem Tunisa, uticao je francuz guranjem na izbacivanje lopte.
Bio je Grizman oko metra u ofsajdu kod izvođenja slobodnog udarca, išla lopta na njega, pravo prema njemu, jedino što je presečena. Trebalo odmah da svira.
Mada nije uticalo ni jednima ni drugima, kenguri odoše dalje a ima nešto trulo u državi Danskoj 🙂

Može da se smatra ofsajdom a i ne mora zbog kretnje lopte ka ovom ispred Grizmana i njemu samom. Ovi su odlučili da je ofsajd. Ja ovde lično ne bih svirao ofsajd.

Ni ja ne bih, ali ispada da svaka situacija VAR traži i to mnogo utiče na igru.

Znaš kako da smo imali VAR 2018 bio bi penal nad Mitrovićem. Koliko je dobro ponekad toliko me i nervira.

Znaš kako da smo imali VAR 2018 bio bi penal nad Mitrovićem. Koliko je dobro ponekad toliko me i nervira.
Tesko da bi se nama i tada sviralo, a i da smo imali VAR ne bismo nasamarili Portugal sa 2:2 na Rajku Mitiću.

Ko donosi ove VAR odluke, pa ovo je smeh. Kako je Grizman uticao ovde na igru?
Uticao je na igru tako sto se aktivirao iz ofsajda. Ovaj Tunizanin nije odigrao loptom nego se lopta odbila od njega a na nju je naleteo Grizman, sto se smatra istom akcijom. Da je Tunizanin odigrao glavom povratnu ka Grizmanu, to bi se smatralo novom akcijom i ne bi bilo ofsajda. Ispravna odluka sudija.

Hm...znaci da ce svaka akcija slicna ovoj da bude ofsajd. Pasivan ofsajd vise ocigledno da ne postoji.

Neka mala projekcija moja. Inače hrvati imaju šansu da odu laganica u polufinale. Imaju najverovatnije nemce pa najverovatnije portugal. Mislim da su bolji od obe ekipe za nijansu. Englezi i Francuzi sa druge strane kostura. Gore Španija i Brazil i najslabiji deo kostura gde je raspala Holandija.
Mi svejedno i da prođemo grupu što realno ne zaslužujemo nemamo kvalitet drugi put da dobijemo portugal. Pa čak i da prođemo protiv hrvatske/nemačke nemamo šta da tražimo, ali barem imamo loženje da smo tu u četvrtfinalu😀. S obzirom na sve mislim da je uspeh izlazak iz grupe i to je to.
Tesko da bi se nama i tada sviralo, a i da smo imali VAR ne bismo nasamarili Portugal sa 2:2 na Rajku Mitiću.
Pa trebalo bi ako smo iskreni. Tačno, Ronaldov je čist gol bio i tu su oštećeni. O Dmitroviću koji izlazi ko muva bez glave ne bih trošio reči.
Uticao je na igru tako sto se aktivirao iz ofsajda. Ovaj Tunizanin nije odigrao loptom nego se lopta odbila od njega a na nju je naleteo Grizman, sto se smatra istom akcijom. Da je Tunizanin odigrao glavom povratnu ka Grizmanu, to bi se smatralo novom akcijom i ne bi bilo ofsajda. Ispravna odluka sudija.
Uticao jeste na neki način, ali Tunižanin jeste udario glavom i to automatski nije ofsajd. Ovde se gledao ofsajd kod upućenog centaršuta prvenstveno.

Pravda je zadovoljena, idemo dalje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno