Šta je novo?

FIFA World Cup Qatar 2022

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Piksi bukvalno vodi tim sa klupe 😀.

Ali @jaffar to naprosto nije istina, niko ovde nije nerealan, pusti medije i decije komentare po portalima.
Mi smo i pre prvenstva znali da od Brazila gubimo, Kamerun MORA da se dobije a Svica je 50% - 50% pa ko je bolji ide dalje.
Dalje iako izgubis od njih nista strasno, pruzis ruku, ako prodjes to je to, dalje nista nije bitno jer nije realno, to je tvoj realni maksimum.

Na kraju dana spletom okolnosti smo i dosli da ta poslednja odlucuje ali Kamerun se morao dobiti, ono je ekipa za 4 gola u mrezi, nudili su se, samoubili smo se.
I ne moze me niko ubediti da smo igracki prosecna ekipa, nismo prosecna, iznad proseka smo a ispod elitnih ekipa. Prosecni smo samo zato sto nemamo struku po stoti put.

Da nas vode treneri koji imaju neke rezultate u karijeri a ne ovi pajaci mi bismo bili ta Svajcarska.
Pa pogledajte tu Dansku i Svajcarsku, super ozbiljno izgledaju na terenu godinama a kada vidis igrace nista tu ne odskace od srednjeg kvaliteta, retko ko je elitni igrac tu.

I na kraju, objektivno mi imamo igrace da se kvalifikujemo na svako prvenstvo i da tamo skupo prodamo kozu, vise od toga ne ocekujem ali ocekujem da nas ne brukaju ovako diletantni na klupi koji ne znaju da selektiraju i vode tim, da prave izmene, da protiv raspadnutih ekipa kao Kamerun izgledamo kao amateri na terenu, da igra kako ko hoce itd.

Slazem se da je Piksi motivator i ide na dza bu, apsudrno je da nam je takav i trebao posle dubioze u kojoj smo bili da bi im vratio samopouzdanje.
Ali ne mozes se onda u strucnom stabu okruziti parazitima koji se ne bave trenerskim poslom nego su puki amateri nego ti trebaju pametniji od tebe.
Gde vam je statisticar, gde vam je neki mladi pomocnik tipa Paunovic itd.

Pa jel moguce da covek izjavi pitao sam ih da li su zdravi i mogu a oni kazu mogu pa ispadne da ne mogu.
Alo covece sta ti pricas? Pa ima neka traka za trcanje, merenja, nek istrci vidis puls i kazes ne moze da izdrzi duze od 50min, sta prica on, to su price za siroku publiku koja je pala sa marsa.
Pa to je ono sto formira medijsku sliku i sami igraci ce prvo otvoriti lupam b92 sport i citati sta ljudi (uglavnom klincardija) pise a ne neki @= IGY = i @jaffar na IT forumu.

Elem 2010 je nam je falio gol za prolaz grupe gde nas je vodio Antic, ajmo reci bio covek prilicno cenjeno ime u svetskom fudbalu.
Nesrecnom Krstajicu falilo takodje 10-tak minuta da uzme 3 boda Svajcarskoj i tako nas odvede u eliminacije (a necu cak ni da ulazim u to sta se dogodilo pre tog svetskog prvenstva) evo ga i Piksi je tu negde pre nego sto je i pocela poslednja utakmica.
To je poslednjih 12 godina a da se ne vracam dalje u istoriju, sve nekako za dlaku al' uvek fali to malo, pa kako je to moguce?
Pa moguce je.
Mi smo reprezentacija koja je tu negde u sredini, nit' smrdi nit' mirise.
Nasa sansa je da budemo u drugom sesiru i da dobijemo dve slabije reprezentacije i tako poboljsamo sanse za prolaz, kada smo u trecem sanse su manje ali sada ni to vise nije toliko bitno jer se menja sistem od sledeceg pa samo totalne krsine od ekipa nece proci uostalom kao i na evropsko.
I opet na kraju Piksi, da shebo je, ocigledna stvar i on uci kao i svi ostali, nikad nije vodio reprezentaciju na svetskom, ni on nema iskustva u tome.
Istina je pogubio se a sa njim i ekipa i kako se cuje narusena je ta toliko prezvakana atmnosfera koja nas je jel' krasila.
Sta god bude voleo bih da ostane jos barem ciklus jer je kontinuitet koji mi nikad nismo imali je mnogo bitan pa i ako ne prodje kako treba i da se manemo klubastva jednom za uvek kada su perezantacije u bilo kom sportu u pitanju jer nas to bukvalno razjeda a sto je najgore tu ni ne mislim na obicne navijace, ali posto to nije moguce ...
I na kraju ne verujem da cu vise pisati, mislim da cemo tesko do eliminacija ali bih bio najsrecniji covek na svetu da se to dogodi.

Sto neko rece a i ja sam primetio.
Piksi ko da je bio na lekicima za smirenje , sedeo na klupi drugo poluvreme, sklupcan, miran.
Nekako mi deluje covek iscrpljeno, dal je to izraz lica il sta..
Nesto nije ok.

A evo i Belgijianci, haos kod njih, tuca.

Setiće se Piksi sada da stavi dva napadača protiv Švice. Samo ne znam gde mu je Luka bio pored Mitrovića na prošlom meču ali ajde. Nadamo se da zna šta radi, i ako podiže zadnju liniju odbrane na polovinu terena protiv puma iz Afrike.
Jović je dobio žuti zbog utrčavanja u teren, ako se ne varam, pa je možda i to bio jedan od faktora da ga selektor ne ubaci u igru.

Pa i taj rizik je nekako mogao da proguta, a da imamo 2 napadaca.

Pa to je ono sto formira medijsku sliku i sami igraci ce prvo otvoriti lupam b92 sport i citati sta ljudi (uglavnom klincardija) pise a ne neki @= IGY = i @jaffar na IT forumu.

Elem 2010 je nam je falio gol za prolaz grupe gde nas je vodio Antic, ajmo reci bio covek prilicno cenjeno ime u svetskom fudbalu.
Nesrecnom Krstajicu falilo takodje 10-tak minuta da uzme 3 boda Svajcarskoj i tako nas odvede u eliminacije (a necu cak ni da ulazim u to sta se dogodilo pre tog svetskog prvenstva) evo ga i Piksi je tu negde pre nego sto je i pocela poslednja utakmica.
To je poslednjih 12 godina a da se ne vracam dalje u istoriju, sve nekako za dlaku al' uvek fali to malo, pa kako je to moguce?
Pa moguce je.
Mi smo reprezentacija koja je tu negde u sredini, nit' smrdi nit' mirise.
Nasa sansa je da budemo u drugom sesiru i da dobijemo dve slabije reprezentacije i tako poboljsamo sanse za prolaz, kada smo u trecem sanse su manje ali sada ni to vise nije toliko bitno jer se menja sistem od sledeceg pa samo totalne krsine od ekipa nece proci uostalom kao i na evropsko.
I opet na kraju Piksi, da shebo je, ocigledna stvar i on uci kao i svi ostali, nikad nije vodio reprezentaciju na svetskom, ni on nema iskustva u tome.
Istina je pogubio se a sa njim i ekipa i kako se cuje narusena je ta toliko prezvakana atmnosfera koja nas je jel' krasila.
Sta god bude voleo bih da ostane jos barem ciklus jer je kontinuitet koji mi nikad nismo imali je mnogo bitan pa i ako ne prodje kako treba i da se manemo klubastva jednom za uvek kada su perezantacije u bilo kom sportu u pitanju jer nas to bukvalno razjeda a sto je najgore tu ni ne mislim na obicne navijace, ali posto to nije moguce ...
I na kraju ne verujem da cu vise pisati, mislim da cemo tesko do eliminacija ali bih bio najsrecniji covek na svetu da se to dogodi.
Slazemo se mi u principu ali mislim da podcenjujete ulogu trenera, pogotovo kod ekipa koje su limitirane poput nase, tu je njegova rola najvaznija.
Neki bi rekli Real moze sam i bez trenera ali x puta se pokazalo da cak ni tamo sa takvim igracima to nikako nije slucaj.

Opet struka i ljudi, Krstajic, covek nije ni petlice vodio i prihvata da vodi A reprezentaciju o cemu pricamo?
Ne znam da li ljudi shvataju da mi u bukvalnom svakom ciklusu imamo polu amaterskog selektora koji se svadja sa najboljim igracima u datom trenutku.

Evo samo iz glave, Mihajlovic ne poziva Matica dok je ovaj u zivotnoj formi u Benfici pod izgovorom da je spor, izvodi neki ludi sastav protiv Hrvata u Zagrebu gde pola tih igraca vise nikada nije igralo za nas. Posle ga vraca kada je dogorelo i on nam celu ekipu preporodi i onda jedva se spasu Hrvati u BG.
Istog tog Matica Celsi placa suvo zlato i priznaju da su pogresili sto su ga pustili u Benfiku i odkupljuju njegov ugovor, njima nije spor?

Curcic pre ili posle njega vise se ni ne secam, sikanira Tadica naseg najbolje pleja u zadnjih 10 godina i to na vrhuncu karijere i ne da mu da igra na sta ovaj poludi i nece da igra vise dok je on tu.
Posle njega Muslin i SMS o cemu smo vec pricali, posle toga Tumba lik dolazi i Jovica koji je u zivotnoj formi u Frankfurtu sikanira i ne da mu ni 10min da igra umesto Mitra ne nekim utakmicama i to u momentu dok Mitar nije standardan u klubu i sedi na klupi. Jovic onda ludi, nece da igra vise, setite se pa su posle to kao ispeglali.

Pa kako mislite da se to odrazava na sve? Sada imamo ovo sa Vlahovicem kao jednim od najtalentovanijih napadaca Evrope, tu jos cekamo da saznamo rasplet.

Tadić je u padu forme u sred sezone na ovom svetskom prvenstvu. Niti ima tečnih pasova, niti ima ideje.

Najbolji tim nije tim sastavljen od najboljih igrača na svojim pozicijama. Već od igrača koji se najbolje nadopunjuju.

Evo recimo priča oko SMS-a i Muslina.

Imaš na defanzivnom veznom Matića, na krilima Ivanovića i Kolarova, u špicu Mitrović. I sad pored njih treba da uklopiš joj jednog dvometraša. Jednostavno ne može I bez njega je prenategnuto. A pri tome bi morao da pomeraš Tadića koji je uz Mitrović srž reprezentacije.

Moraš nekoga da skloniš. Muslin je sklonio SMS, a da je umesto njega recimo sklonio Matića bio bi isti haos. Jednostavno ne može.

To ni u menadžeru ne prolazi...

@rAMA To isto stoji, ali u slucaju SMS-a je bitno naglasiti da je jedno skloniti na klupu i dati mu da debituje a drugu je ne pozvati ga u reprezentaciju uopste kada znas da se radi o vanserijskom talentu (ne znaci da ce postati igracina) za nase uslove i stubu reprezentaciju u buducnosti a postoji sansa da ga Spanci maznu makar nikada tamo ne igrao kao sto je sa Krkicem slucaj bio.
A na sve to SMS ti je bio jedan od nosilaca genereacije koja uzima Evropsko pa Svetsko zlato u mladjim generacijama.

Screenshot 2022-11-29 at 14-13-25 Facebook.png

Ima ona priča kad su tada neki strani mediji pitali ljude po Brazilu ko će osvojiti svetsko prvenstvo, oni većina kažu: "Pa Srbija".
Pitaju ih: "Kako bre Srbija?"
"Pa lepo, kad kod njih nema mesta za Ramba Petkovića, kakve li onda tek igrače imaju?!?"

Kad smo kod Muslina...
Bilo je price da je pre toga u 2 kluba (u Belgiji i Rusiji) fasovao otkaz jer je trazio procenat od igraca (agenta) ako zaigra za reprezentaciju, odnosno da zaigra za prvi tim.
I to je isplivalo dok je radio u Belgiji sto je samo potvrdilo one price dok je bio trener Zvezde. Za SMS-a je navodno trazio Kezmanu procenat od prodaje, jer je SMS bio "vruca roba" i jedan od trazenijih veznjaka u tom trenutku, sa daleko boljom formom nego sada... Niko sada nece Lotitu da iskesira 70 a kamoli 100mil koliko je trazio pre neku godinu. Uz to Sergej je vrlo specifican tip igraca (ko gleda Lacio zna) i zahteva "sistem" oko njega da bi funkcionisao, sto je malo teze u repki jer je nas glavni plej Tadic, koji je prespor da bi igrao na krilu pa je postavljen ispred SMS-a i sve ide preko njega. Sto u teoriji nije lose po SMS-a da deluje iz drugog plana ali ocigledno se ne snalazi u toj igri popunjavanja izmedju redova...

Nas najveci problem je, sto rece neko, nestrucan i zaostao kadar na svim pozicijama u savezu koji pritom vrlo korumpiran i sklon mahinacijama
Sto verujem da ima i u drugim zemljama (bio je skandal i u Engleskoj pre nekoliko godina ali se zataskalo) ali kod njih je "honor among thieves" a pritom imaju kontinuitet u radu, zadrze jednog strucnjaka i stvaraju sistem i mlade sprovode od juniora do seniora kroz isti.
Pritom je jedna generacija A tima uvek duze na okupu - a pravi primer su Danska i Svajcarska (da ne pricamo o Portugalu, Urugvaju) gde su igraci skoro 10godina zajedno i cine okosnicu tima koja se nadopunjava sa mladjim igracima koji preuzimaju kasnije glavne role...
Kod nas se to "nadopunjavanje" vrsi igracima koji treba da se prodaju, odigraju par utakmice i retko ko od njih posle vidi reprezentaciju.
Takodje i nasi klubovi su u banani jer dosta rano prodaju klince kojima cak i ne pruze sansu ili se guraju netalentovana deca tj "mamini i tatini sinovi" koji su tu jer se trenerima daje lova na ruke.

Slazem se za Piksija da je vise kao Djordjevic, ali u ovom trenutku nam je neko takav mozda i trebao - igracka legenda koja ce imati kakav-takav autoritet nad ovim "zvezdicama". Ali ako imas dobar strucni stab koji mogu da odrade pripremu za utakmicu, te nije ni toliko bitno. Sto sudeci po onome sto se desava iza kulisa, ako je tacno, izgleda da opet nije imalo efekta.

Da je Piksi lose vodio utakmicu - apsolutno jeste, poraz se moze pripisati i njemu i strucnom stabu ali iskreno i igraci su podjednako krivi. Sticem utisak da se Mitar i Tadic u reprezentaciji previse pitaju i da su "nedodirljivi"...
Pritom ma koliko se pojedinci lozili, mi imamo vrlo limitiran tim/igracki kadar koji jednostavno nije za najvise domete. Da mozemo da napravimo povremeni bljesak ali nemamo kvalitet za turnirsko takmicenje protiv ekipa ovakvog kalibra.
Voleo bih da Piksi ostane i probamo da makar malo imamo kakav kontinuitet u vodjenju i ujedno jer forsira malo "moderniji" napadacki fudbal (verujem da nam je svima muka od bunkerica) - ali iskreno kako je krenula standardna pljuvacina i od strane nasih medija i ako je tacno za raskol unutar reprezentacije (sto izgleda da jeste sudeci po glasinama) verujem da ce on napustiti kormilo nase reprezentacije odmah po kraju SP-a. Ne treba mu da i njega vuku i razvlace po blatu olos iz saveza.

PS
Rambo i Predrag Djordjevic su bili igracine u tom trenutku, nasi najbolji plejevi ali nisu bili interesantni savezu jer su bili u godinama i nisu mogli da se prodaju...
Zato smo gurali madjionicare poput Ergica, Sase "flajka Dzeka" Ilica, Ergica i Kuzmanovica da nam budu plejevi...

Poslednja izmena:
@Yojinbo Potpisujem sve sto si rekao, da ne bude da samo njega kudim posle ovog fijaska, ne znam sta za pojedine igrace da kazem.
Milinkovic kao nas "najbolji" stoper pravi dve takve greske kod ofsajd zamke, covek koji igra godinama u Italiji gde se barem na taktici 200% radi.
Isti taj Milinkovic u BG protiv Portugala dozvoljava da mu omaleni Portugalac (iako igra dobro glavom) 2 puta daje gol glavom pored njega zivog.

Sta tek reci o Kosticu koji protiv Skota u BG daje diagonalni pas u odbrani, totalno nerozonski ako se secate gde ovi presecaju i daju jedini gol na mecu.

Ovakvih gluposti je tona, ne znam, na kraju pored struke koju nemamo evidentno je da nama tamo treba psiholog i to ne mislim cinicno nego ozbiljno treba nam sportski psiholog u A timu.

Ivan Ergić, uz Nevena Subotića, najnormalniji fudbaler u proteklih 15 godina koji je igrao za repstaciju.
Pored selektora, ispade da su najveći krivac za lošu atmosferu u timu njihove žene. 😄
Neko kaže da podržimo naše fudbalere. Njima je prvo potreban dobar psiholog, pa onda sve ostalo.
Znam neke koji i dalje veruju da je sve ovo Piksijeva taktika, lagano dizanje forme, a onda ono pravo dolazi u 3. kolu i u osmini finala. 😄

Čudno mi da je Senegal blagi favorit u odnosu na Ekvador. Doduše nisam baš ni u toku toliko.
Na kladionici je Katar da se obogati čovek 🙂

A gde je tu sportski duh, *** kada igram rekreativno sport, u tom trenutku mi je pobeda vaznija od bilo cega, kakve privatne stvari, ni na kraj pameti, a ovi igraju svetsko prvenstvo. To je sve teoretisanje, nije to problem, trude se igraci dosta - mislim da svi problemi krecu od taktike i Piksija.
On ne razume uopste sta se desava u timu. Nije mu jasno zasto su igraci umorni u drugom poluvremenu sa Brazilom, a prvo poluvreme rade presing ko budale, trce gde treba i ne treba... Pretrcali i previse, vecina neefikasno i uzalud... A to je samo taktika, nista drugo. Mora se pametnije igrati, koristiti tehniku i stvari u kojima smo dobri, a tu smo solidni. A ne brzinu i jurenje. I sa Kamerunom slicno.

Poslednja izmena:
Nece se on vracati na RTS.. Mozda na neku drugu televiziju jedino

Neće se sigurno vratiti dok postoji šansa ali ako bude odlučeno da se Piksi pusti niz vodu, što je veoma realna varijanta, eto njega opet, to je bar kod nas normalno…

A ovaj kralj sto analizira sudjenje je legenda 😂

Nedic kao i svi kompletno su opsti cirkus, rts totalni promasaj za prenosenje takmicenja.
Sad sam totalno zbunjen, Radov kolega iz studija se preziva Vjetrovic ili Mijatovic?

Poslednja izmena:
Odlično analizira mladi fudbalski ekspert 👍
Analiza suđenja je cirkus 👎
Vjetrović je gospodin za Bogdanovića!
Kosjerina>Memedović, u fudbalskom znanju.

Ne bih se slozio za mladog strucnjaka, ne kazem da je katastrofa, ali je daleko od dobrog (da ne ulazimo u polemiku, mislim da nema potrebe).
Nedic je urnebesan.
Gospodin jeste, ali Rade je surovo iskren.

Tadić je u padu forme u sred sezone na ovom svetskom prvenstvu. Niti ima tečnih pasova, niti ima ideje.
Ne bi ni ti imao ideju da te neko stavi na krilo. Protiv Kameruna je igrao po boku-krilno. Greška selektora.

Takođe je Stojković napravio istu grešku kao Pešić: u najbitnijem meču je ostavio Vlahovića da "odmara". Mi nemamo vrhunskih igrača ni za prvi tim, kamoli da neko sedi na klupi. Tako je Pešić ostavio Jokića na klupi celu četvrtu četvrtinu. Valjda da dokaže "svetu" da on može bez najboljeg igrača na svetu, s onom nakaznom košarkom gde se ne šutira za 3 (i igra s dva centra, što je odavno izumrlo), da osvoji prvenstvo/medalju.

Jedina i najveća zamerka ide Stojkoviću jer je nenormalno da ne igramo isti fudbal kao u kvalifikacijama (koji je bio efikasan i lep). Nema veze što su jači timovi nego u kvalifikacijama, mora da se igra ONA igra. Ali on nikada neće reći da je odgovoran, zato što je parekselans egoista. Takav je bio i igrač, bolesno talentovan i kreativan, ali svaku loptu je morao da pipne.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno