Šta je novo?

Prečistač vazduha

Drustvo, vidim da ste u temi :) Trebao mi bih help, posto je dosao na red da se kupi preciscivac. Iz vasih postova, zakljucio sam da su mi 2 u opticaju:

i

Koji su vasi saveti, eventualno predlozi za nesto drugo/bolje? CEntralno bi se filtrirala dnevna soba, cca 22 kvadrata+ kuhinja i trpezarija oko 30. Decije sobe su oko 10, i to bi vrv radilo tamo nocu. Zaista nisam u prici na ovu temu, tako da mi bas treba pomoc :)

P.S. Imamo i kucu i macu, ne znam da li preciscivac pomaze i oko njih :D

Bilo koji Xiaomi koji ti padne pod ruke. Najbolji odnos cene i kvaliteta, najbolji izbor i snabdevenost filterima, korektna aplikacija.

Bolje je da ih imaš više, nego da premeštaš, ali je i to opcija.

Dlake će se skupljati sa prašinom na spoljnoj strani filtera. Usisaš na dve nedelje sa najmanjim snagom usisivača i nema problema.

Sve će ti se samo reći čim kupiš, jednostavan uredjaj.

Hvala, misliš na ovaj pro ili onaj obični? Ja na prvi pogled ne kapiram razlike, *** nisam u temi :) Alfa nikako?

Najbolja varijanta je Tv+3H na Shoppster-u ako tebi treba TV ili nekome tvom. Znaci uzmes onaj koji ti se ucini povoljnim u datom trenutku.

4 PRO za 30K mislim da ne opravdava svoju cenu u odnosu na 3H npr koji je oko 14k trenutno ili 4 lite za cca 15k ali nema trenutno dobrih ponuda osim ove navedene gore.

Novije uzmes zbog mozda duze snabdevenosti filtera ali je to upitno jer je 3c, 3H prodato jako puno a i prethodne generacije koja je imala iste filtere , vrv mnogo vise nego sto ce serije 4 pa mozda zbog toga bude i filtera vise.

Alfa po meni nikako.

Osnovna razlika je u velicini, a promenili su i malo filtere za nove modele. ima o tome u temi. Vrati nekoliko strana u nazad.

Za tu sobu bilo koji Xiaomi od ovih, samo da nije neki stoni. Znaci 3H/3C/4Lite koji su super za tu kvadraturu pa na vise ako hoces veci da bude malo tisi i brze precisti, ali da bude tezi za premestanje.

Hvala na pomoći, kupicu onda ovaj, deluje mi kao zlatna sredina. Vidim ima taj 3h za nekih 14k, ali mi deluje starije i bučnije od ove 4ke.

Fora je da nijedan prečišćavač neće da radi pun gas, tako da mačku o rep da se porede spec. Čakštaviše, jači uređaji koji su glasniji će biti tiši u sporijim modovima, u kojima će biti najviše. Upalim 3H pun gas na 5 minuta da očisti sobu, onda održava na 1 crtici ili minimumu, ne čuje se skoro uopšte. Verujem da se nijedan ne čuje na minimumu ili blizu minimuma.

To mi je bitno, za preko noći :)

Drugari, kakvo je mišljenje o Gorenje AP350? Generalno ga kao proizvođača izbegavam, ali ovo mi na prvu loptu deluje ok. Cena je 12K, a opcije za kupovinu su mi samo u G****.

Fora je da nijedan prečišćavač neće da radi pun gas, tako da mačku o rep da se porede spec. Čakštaviše, jači uređaji koji su glasniji će biti tiši u sporijim modovima, u kojima će biti najviše. Upalim 3H pun gas na 5 minuta da očisti sobu, onda održava na 1 crtici ili minimumu, ne čuje se skoro uopšte. Verujem da se nijedan ne čuje na minimumu ili blizu minimuma.
Najzad svrsishodan komentar i na mestu! Pored ostalih stvari gledao sam i potrošnju aparata tj. ventilatora, recimo Alpha X Ultra Smart troši po deklaraciji 85w što je dosta više u odnosu sa Xiaomi...bilo koji, sama potrošnja se odnosi na ukupnu jačinu ventilatora. Evo ga konstantno na 1 ili 2 bzini nečujan u prostoru od 40kvm...sa potrošnjom manjom od 20w konstantno gura zelenu zonu bez potrebe za većim brzinama.

Danas sam uzeo 2 seta filtera po ceni od 2800 dinara...sasvim pristojna cena.

Bilo je 278 na prvo paljenje, u kući radio samo komp i tv. Sad je na 22, baš mu trebalo da skine vrednost… A filter ne čistim dok ne odradi svoje? Kupio sam odmah i rezervni 😂

278 je katastrofa puno, pogotovo jer je napolju vetrovito i vazduh je cist. Ako je dim iz nekog obliznjeg odzaka, ponavljace se redovno pa gledaj da luftiras kratko ali sto efikasnije, sa promajom. i ne tako cesto.

Ja ovih kada otvorim prozor senzor pokaze od 3-11 pa opet ne otvaram prozore non stop vec planski.

Filter usisavas spolja sa usisivacem na najmanjoj snazi jednom u 2-3 nedelje, mesec dana. Moze i na duze ali se skupi dosta prasine tada.

Vi sto koristite Xiaomi preciscivace, jel moze par utisaka? Da li primecujete razliku u vazduhu, tj da li ima efekta i u kojoj meri?

Tako ispalo na slici, ok je ekran :)

1698D213-813F-49C6-96DF-C77D45F39EF5.jpeg

Izem ti crni petak. Nisam hteo Xiaomi 4 lite da uzmem za 14k, sad nema ispod 16k. 🤬

Pozdrav svima, danima sam čitala ovu temu, hvala na svim savetima.

Uspela sam da ulovim ovu akciju, drugarica mi javila jutros, dugujem joj neki kolač/tortu :)

Ali prvobitna cena 45999, pa toliko nisu ni u najskupljoj prodavnici 🤣 sinoć je stajala samo ta cena (danima već listam sve sajtove) i pomislih "jesu li ovi ludi?" kad evo odgovora 😂

1669486373966.png
Koji kupiti? Namena bi bila za preciscavanej vazduha u prostoriji od ~12 kvadrata tako da bi i ovaj teslin sto se toga tice bio dovoljan, ali verujem da s obzirom na razlike u cenama ima i razlike u kvalitetu uredjaja. Aplikacija mi nije potrebna.

Pozovi za svaki ili preko web probaj da nađeš rezervni filter. Ako nema, taj ne kupuj.

Pozzz.Imam 3H i 3C,koristim hepa filter.Na jednom je istrosen.Gde ima hepa filter jer vidim da ga vise nema ni na mi sajtu ni na kupujem prodajem gde sam kupovao pre.Ima samo za 4lite,da li taj pasuje za ova dva.

Da podelim neko svoje iskustvo. Kupio sam na akciji alpha Ultra x preciscivac vazduha, ujedno radi i kao ovlazivac vazduha zbog čega sam ga i najviše uzeo. Bio sam skeptic jer svi hvale xiaomi. Uredjaj je dosta kvalitetno odrađen. Uz njega ide i mali daljinski, plus može preko APLIKACIJE. Isprobao sam u kući i zaista je napravio svež i čist vazduh jer do tada je bio suv zbog grejanja. Eto ako nekog zanima nesto konkretno neka piše.. Moja preporuka za uredjaj. Takodje senzor mu lepo radi. Otvorio sam prozor na kratko odma je počeo da podiže nivo zagađena i ako je smog od spolja ušao vrlo malo....

Da podelim neko svoje iskustvo. Kupio sam na akciji alpha Ultra x preciscivac vazduha, ujedno radi i kao ovlazivac vazduha zbog čega sam ga i najviše uzeo. Bio sam skeptic jer svi hvale xiaomi. Uredjaj je dosta kvalitetno odrađen. Uz njega ide i mali daljinski, plus može preko APLIKACIJE. Isprobao sam u kući i zaista je napravio svež i čist vazduh jer do tada je bio suv zbog grejanja. Eto ako nekog zanima nesto konkretno neka piše.. Moja preporuka za uredjaj. Takodje senzor mu lepo radi. Otvorio sam prozor na kratko odma je počeo da podiže nivo zagađena i ako je smog od spolja ušao vrlo malo....
Ovo je Xiaomi tema jer je on najbolji i jedini na tržištu....i zabranjen je svaki drugi brend da se pominje! :D

Vi iz anti-šaomi sekte ste još gori nego ljudi iz šaomi sekte...

Par ljudi je već pisalo istu stvar u ovoj temi, nije neki naročit problem napraviti prečišćivač vazduha koji dobro radi, glavno je pitanje da li će te nove firme za godinu dana da procene da ipak nisu prodale dovoljno uređaja i da im se ne isplati da nastave da prave filtere, ili ih možda jednostavno neće uvoziti kod nas.

A ako dođe do toga da ne možeš da nađeš zamenski filter onda ti praktično ostaje samo jedan veliki ventilator u kutiji sa šarenim svetlima koji ne služi ničemu...

Nazad
Vrh Dno