Šta je novo?

Yettel Hipernet

kod mene radi eon bez ikakvih problema

Pa nemam apdejt u web browseru... Ova tri jesu android uređaji.
Deo koji me nervira što MTS ruter nikad nisam morao da restartujem, ali nikada. Ovde sve mora da se čepi

Iskreno od kada imam Hipernet nisam ga resetovao, odnosno neki dan sam izgubio net na racunaru i nisam znao zbog cega posto ruter je davao net posto sam imao wifi na mobilnom i tabletu dok na racunaru nisam a vece pre toga sam menjao drajvere za graficku i za amd cipset pa sam vratio predhodne i posle toga je net proradio momentalno, e sada jel to bio problem ili sta ne znam ali sve radi kao pre. Bukvalno do toga od pre neki dan nisam imao potrebu ni jedared da resetujem ruter ili nesto cakam i podesavam. Ali ono sto mi je bilo cudno da kada sam zamenuo te drajvere i resetovo komp jos par sati posle toga sam koristio racunar i net je radio i ujutru kada sam ustao sam nesto skinuo i posle toga je samo odjedared net prestao da radi.

Bukvano imam osecak kao da nisam ni menjao mts net posto tamo isto za 3 godine koliko sam imao optiku nisam imao potrebu da resetujem ruter ili da sam imao random prekide u radu neta. Isto i ovde se optika ponasa, osim ako se ne desi neki random kvar na mrezi pa svi ostanu bez neta ili oni rade pa zato nema ali ovako ovo je mislim 3 mesec kako sam kod njih i ni jedan problem.

Sačekaću koji dan , pa ako se nastavi, zvaću ih da menjaju ovo g****. Ili ću kupiti svoj ruter... Ali za sada, ovo je katastrofalno

Imas da li u ovoj temi ili kojoj momak je okacio tutorijal kako da se izvade login podaci i da se izbaci njihov ruter skroz iz upotrebe i samo da koristis svoj.

Sačekaću koji dan , pa ako se nastavi, zvaću ih da menjaju ovo g****. Ili ću kupiti svoj ruter... Ali za sada, ovo je katastrofalno

Taj njihov je ruter je loš i za prosečnog IT korisnika a katastrofa za IT pismenost. Glupo je da su napravli da mora bridge mode na teži način (ili izbacivanje njihovog rutera totalno) i obavezno stavljanje drugog rutera ako se želi konforan rad. Kao da im je Pera iz klozetskog odeljenja konfigurisao ruter za korisnike.

Poslednja izmena:
Kako se na Hipernet box-u deinstalira aplikacija? (Npr. instalirao sam igrice koje mi se ne dopadaju i zelim da oslobodim prostor za isprobavanje novih)
Ja znam da to uradim na Android uredjajima iz settings-a, ali ovde neznam kako da pristupim podesavanjima.

Udješ u Meni i zatim ideš gore desno na svoj nalog (ikona čovečuljka). Otvara se podmeni gde su ti na levoj strani podešavanja naloga, uredjaji, itd., a na dnu ti je opcija koju biraš "Sistemska podešavanja". Na novom ekranu na desnoj strani izabereš stavku "Aplikacije", pa udješ na igricu koju želiš da deinstaliraš, tu negde treba da budu opcije za deinstalaciju, brisanje keša, itd.

Neke uredno instalirane aplikacije odbijaju da se pojave klikom na meni sa 9 kockica pored čovečuljka. Npr. Aptoid, Sentio File Explorer..
Wolf launcher se pojavljuje i samo iz njega mogu da ih pokrenem - moram prvo da udjem na Wolf, pa onda startujem iz njega app.
Problem je što kad jednom udjem, ne mogu iz Wolf-a da izadjem osim da restartujem uredjaj...
Probao sam da ovo bypass-ujem tako što bi preko KeyMapper assign-ovao prečice za pokretanje istih ali na ovom box-u neće da radi nijedan Key/Button mapper iako im se daju sve dozvole u podešavanjima dostupnim iza ikone čovečuljka. Palo mi je napamet da bi se originalnom Settings-u na svim Amlogic uredjajima možda moglo pristupiti kucanjem #1397#, ali na daljincu fali taster tarabe pa nisam uspeo da isprobam...

Any ideas?

Da li moze da se snimi npr RTS1 neka emisija ili tv uzivo na flash?
Ubacio ja flesku, tv ga formatirao i kao nesto je snimio.
Ubacio flesh u racunar i komp ne prepoznaje sadrzaj. Trazi da formatiram flesh.
Da li mogu da vidim to sto sam snimio na kompu ili jok?

Da ga nije formatirao kao ext4? Treba ti drajver/explorer za to na Windowsu

Probao sa ext2explore ali nece.

taj je bash star i vise ne radi na win10 (a ni sa modernim ext4), probaj neki drugi komercijalni (free verzija i dalje treba da moze da procita)

Da li moze da se snimi npr RTS1 neka emisija ili tv uzivo na flash?
A da li može da se pusti na samom TVu?
Većina uređaja šifruje snimke svojim jedinstvenim ključem i samo na istom mogu da se reprodukuju da bi sprečili umnožavanje.

Nece. Formatirao sam usb.

Koristim Hyper Net M (samo net) i dobio sam onaj ZTE Gateway (valjda je tako). U taj ZTE dolazi LAN kabl iz optickog pretvaraca koji se u ZTE bode u WAN. . .
Pitanje:
- Mogu li ja taj LAN kabl da prebodem u drugi gigabitni ruter (D-Link u ovom slucaju) takodje u WAN i da iskljucivo preko D-Linka upravljam i koristim internet i tako u potpunosti odrstranim ovaj ZTE???
Ima li resenja i kako da ga sprovedem u delo?

Ili moram ovaj ZTE da bodem u D-Link pa. . . :(

mogao si da prelistas malo predhodne stranice teme... od stranice 25 gde sam ja uspeo to da odradim, a stranica 30 odradio je jos neko
nego evo ponovicu: detalji o mrezi (prva sekcija) i uputstvo za izvlacenje pppoe user/pass (poslednja sekcija) trajni link
tp-link podesavanja: https://forum.benchmark.rs/threads/telenor-hipernet.481016/page-30#post-6730745
ako tvoj D-Link ne podrzava VLAN na WAN konekciji onda ne moze direktno.
salji poruku meni ovde na forumu ako te nesto buni

Poslednja izmena:
@rajkosto
Hvala na odgovoru!
Sve sam prelistao sada i video sta i kako.
Iskopace njega Bili samo tako :)
Javicu sta sam uradio.
Ovaj D-Link mi je bitan jer mogu da skaliram kanal na kom mi radi wifi i da vidim trenutnu opterecenost kanala kao i da striktno ogranicim max brzinu download-a po LAN portovima. . .
Naime, koristim neki Android TV Box i preko njega mi radi Eon aplikacija. Box se kaci na ZTE preko WiFi-a i to radi na 2.4GHz (nema 5GHz podrsku) i cim se optereti wifi kanal odmah krecu glitchevi i seckanja svega sto se gleda dok LAN radi sasvim normalno ili postoji drugi nacin da se resim ovih glitcheva i seckanja???

Hvala jos 1nom!

Поздрав свима,

имам једно питање, које се не односи само на Yettel. Дакле, закључио сам уговор за Хипернет М пре месец дана, услови су били 6 месеци по динар на две године.
Сада видим да је 12 месеци по динар на две године.
Дакле, да ли је изводљиво да раскинем постојећи уговор, платим пенал од месец дана коришћења тј. 2000 и потом потпишем уговор по овим новим условима?
Или нешто пропуштам?

Pa tesko, mislim i kod drugih provajdera ne moze promo za nove korisnike tako da se dobije ako je za istu personu na istoj lokaciji, dok ne prodje neko vreme od raskida...

@fandorin
Nece moci. Na taj nacin svi bi koristili samo promocije i kako im zelja.

Поздрав свима,

имам једно питање, које се не односи само на Yettel. Дакле, закључио сам уговор за Хипернет М пре месец дана, услови су били 6 месеци по динар на две године.
Сада видим да је 12 месеци по динар на две године.
Дакле, да ли је изводљиво да раскинем постојећи уговор, платим пенал од месец дана коришћења тј. 2000 и потом потпишем уговор по овим новим условима?
Или нешто пропуштам?
Zapravo mislim da bi ovo moglo da prođe. Pitanje je kako vži promocija. Kao što je neko rekao, nisi novi korisnik, ali ko kaže da ne možeš da potpišeš na nekog drugog, bukvalno bilo koga.
Osim toga, yettel ima nadoknadu usluge montaže opreme koja je 10k rsd i koja bi ti sledovala uz tih 2000rsd.
Možda ti se dugoročno ipak isplati da i tako uradiš.

Da li može neko da mi potvrdi da li daju drugi smart uređaj postojećim korisnicima ili samo onima koji sada sklapaju ugovor?

Probaj na mejl ili “drustvene mreze”. Ako odes licno u radnju oni verovatno nemaju pojma o tome.

Na fb me upućuju na kol centar, u kol centru kažu ne može. Sad ću na twitteru da im pišem

Pozdrav, Jel znate koji se popust najbolji moze ostvariti ako bi prelazio iz mts optike sa (box 4 paketom) na Yettel ekvivalent da li moze da se izboksuje neki popust mozda i sve 4 usluge da prenesem? Da li se moze dobiti nesto konkretnije od bonusa?

Koliko ja znam mozes 14 meseci po 1 a 12 meseci upola, znaci UO 26 meseci i da ti daju 2 stb boxa umesto jednog, preko toga mislim da neces vise dobiti i da nije niko vise dobio kod njih.
Malo li je i ovo?

Kao sto je kolega rekao, za net ti je 14+12 sa dva stb. Ispadne 923rsd mesecno internet od 300/150mbs optika.
Nemaju konkretno box 4 nego moras pojedinacno.
Ako prebacis i telefon, mozes dobiti 50% na paket. Info u yettel paketi temi.
Za fiksni se kolega odavde mucio, ali mislim da je nekome uspelo bez muke. Mozda je i bolje da se konacno oslobodis bede od fiksnog.
Na forumu ima promotera i za internet i za telefon tako da mozes sa njima da zavrsis vecinu posla

Vrh Dno