Šta je novo?

Kupovina na cekove

Eclipse

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2005
Poena
319
Da li neko zna gde se mogu kupiti komponente preko cekova bez kamate?
Gde god sam video reklamu da prodaju na cekove, tu je obavezno druga cena komponenti ili uvecanje za 9% na ceo iznos.

У предузећу на Г

Ako mislite na Giga.... dosta je skuplji od ostalih tako da bude isto.
A na W.. W.. vaze druge cene koje su za odlozeno placanje, tako da se i to svede na isto.

Koliko ja kapiram, u svakom slucaju se placa vise kad se uzima na odlozeno, bez obzira sto na svakoj reklami i baneru stoji BEZ KAMATE NA RATE.

Ima i u At..-u ali i tu imas kamatu, da li je kao u W.nW.n-u visa cena za placanje u ratama ili u startu visa kao u Gig...... dodje ti na kraju na isto. Mislim da Te.nom..... daje na rate bez kamate cekovima, ali pogledaj sta imaju i koje su cene.

Ja sam se juče dopisivao sa PCpractic om. Kažu da može na čekove, bez kamate, i da može da se podigne roba u Win Win radnji. Tamo mogu da napišem čekove.
Citat iz konverzacije.

Postovani,

Ako placate cekovima sve mozete zavrsiti u nasoj partnerskoj radnji.

Win Win Shop, Jagodina

Jagodina

Maksima Gorkog 1

Ostali su mi dužni samo odgovor na pitanje da li ovako (čekovima) imam pravo na web cenu ili ne. Web cene im nisu loše, skoro kao Emmi, a ako može kupovina na čekove i web cene onda još bolje.

Da ne bi gubio vreme, pošto sam se već raspitao da kažem i ovo.

Spisak radnji gde ne primaju čekove, naplaćuju kamatu, puštaju odmah ili nešto četvrto.

* Emmi - ne prima čekove
* Atom - prima čekove ali zaračunavaju neku ludačku kamatu
* Gigatron - čekove puštaju odmah (info iz KG a, iz Plaza tržnog centra, možda je u Beogradu drugačije)
* CBC - može čekovima na rate, bez kamate imaju dobre cene ali veoma slab izbor komponenti za računare
* PCpractic - mogu čekove (ostalo je još otvoreno pitanje cena web ili kasična)

Plaćanje preko kredita

* Emmi - u saradnji sa EFG bankom. Kredit je beskamatan, ali se naplaćuje mesečno 150,00 din za uplatnice koje šalju.

* Ako nisi iz Beogada onda ovakav način zaboravi jer je neko smislio da u Emmi radnji beograd mora da se popuni i potpiše ugovor :D

Evo teme

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?294764-Emmi-i-EFG-krediti-na-12-mese%C4%8Dnih-rata

Zgrozim se kada vidim firmu koja čekove pušta odmah...Mislim koja je svrha čeka...Ovako mu dođe na isto kao da si došao i platio u celosti

Često kupujem na čekove i takve firme u širokom luku obilazim...

Ne budite naivni, niko ne daje na cekove bez kamate. Ako kaze da daje, samo pitajte-a koliki popust mogu da dobijem ako platim kesom?
I onda cete cuti pravu, realnu cenu bez uvecanja. Sta su uradili, lukavo a vrlo jednostavno-cenu za cekove su "isturili" kao standardnu, u fazonu nema povecanja a za kes je niza cena. Zasto im to uspeva-zato sto se kod nas vise kupuje na odlozeno nego za kes, a naseg coveka ni 20 godina teskog zivota nisu naucili da razmislja ;)

To mi izgleda kontraporduktivno, jer ako vidim vecu cenu poredim tu cenu - ne pitam da li je jeftinije za kesh - i onda oni ne dobiju ni za kesh ni za cekove ;) (mada, njih to ne briga, ionako ne kupim ni 3 komponente godisnje :))

Ako mislite na Giga.... dosta je skuplji od ostalih tako da bude isto.
A na W.. W.. vaze druge cene koje su za odlozeno placanje, tako da se i to svede na isto.

Koliko ja kapiram, u svakom slucaju se placa vise kad se uzima na odlozeno, bez obzira sto na svakoj reklami i baneru stoji BEZ KAMATE NA RATE.

Kako to? Napisi koje su im te cene na kredit, da vidimo koliko lazu?

To mi izgleda kontraporduktivno, jer ako vidim vecu cenu poredim tu cenu - ne pitam da li je jeftinije za kesh - i onda oni ne dobiju ni za kesh ni za cekove ;) (mada, njih to ne briga, ionako ne kupim ni 3 komponente godisnje :))

Poredis sebe i prosecno obavestenog kupca ( neobavestenog u finansijama, a kamoli o IT trzistu). U tom grmu lezi zec

@ vladat1:
Cuo sam se sa ljudima iz PCPractic, oni imaju dve cene na sajtu, jedna je za kes druga za odlozeno, tako da i kod njih ispada isto.

Evo sta sam se ja raspitao:
Atom computers (cekovi 6 meseci) 9% na konacan iznos
PCPractic (cekovi 12) za odlozeno placanje visa cena za oko 8-9% po komponenti
Monitor System 9% kamate ako su cekovi
Win Win moze na cekove, ali je isto druga cena

Od svega ovoga za komponente koje mene interesuju (g550, b74, 4gb ddr3, 2tb hdd) najjeftiniji izadje Atom, a najskuplji Win Win.

P.S. Ne znam da li smem da navodim imena firmi, ali takav je deo foruma da ne moze bez toga, a ako narusava neko pravilo neka admini brisu post.

ja sam pre recimo godinu dana kupio 2 TVa u e razlicite firme ( po 1000+ evra svaki) i digli su cenu za 2 ili 2.5% koje im banke uzimaju za NESTO, unovcavanje, sta li, ne razumem se :)
Pritom sam prvi tv uzeo na 5 rata po 10k ostalo kes, a drugi u celosti na cekove, na 10 rata...
Firme BCG... i J sistem Nis...

Drugo su televizori, marze na njima su vece. Ovde je rec o IT opremi. Inace banke im uzimaju tih par % za tzv eskont cekova, daju im kes odmah a onda banka sama za sebe pusta cekove kad dospeju na realizaciju.

Poslednja izmena:
Pa ne znam za IT opremu, pomenuh to zato sto sam kupio u IT firmi, gde inace ponekad kupujem komponente ....

Jedini u Srbiji ko ce da vas finansira a da vas ne klepi po usima je mega market Rodic preko pika kartice. sve sto se kupi je na 12 mesecnih rata bez ikakve kamate i bilo kakvih dodatnih troskova,jedino sto im je izbor sveden na konfe ,televizore i periferije,nema komponenti posebno.

Ipak sam odustao od kupovine na cekove, uzecu za kes.

ja sam prošle godine pazario u firmi na G grafičku karticu a burazer je pazario komplet konfiguraciju na čekove. Poručili smo online preko mog naloga, naveli tamo da je preuzimanje lično, otišli u radnju, ispunili čekove i pazarili. E sad ja koliko se sećam, baš ću proveriti kad dođem kući, imam jednu cenu na kutiji kartice a drugu cenu imam na računu (manja je na računu, tj manje sam platio nego što je napisano na kutiji), tj platio sam web cenu sa 5% popusta. Sve je naravno išlo bez kamata, kupljeno je nekog 25, 26 decembra a prvi ček mi je išao 25 februara, i sad mi je prošla poslednja rata, tako da sam ja barem sa njima bio zadovoljan.
Sada koliko vidim dosta su skuplji od firme na E, poređenja radi, sad sam uzeo Phenom II X4 965 i razlika je 11500 na prema 9200, što je stvarno previše, više od 20%, kad plaćam u kešu u G onda je to malo manje, 10970 dinara, ali opet 15e razlike na procesoru je malo puno, zar ne?

Poslednja izmena:
Ja preporučujem kupovinu preko kreditne kartice na rate bez kamate. Tako sam u Emmi kupio monitor uz pomoć Intesa master Card na 12 rata.

Društvo, nadam se da mogu ovde da pitam.
Elem, kako se pravilno popunjava ček hah...
Bukvalno popunjavam svoj prvi i jedino mi nije jasan onaj deo sa slovima. Da li se piše pravilno po gramatički ili sve spojeno?
Dakle suma recimo 4.565,00

Četiri hiljade petsto šezdeset pet?

Društvo, nadam se da mogu ovde da pitam.
Elem, kako se pravilno popunjava ček hah...
Bukvalno popunjavam svoj prvi i jedino mi nije jasan onaj deo sa slovima. Da li se piše pravilno po gramatički ili sve spojeno?
Dakle suma recimo 4.565,00

Četiri hiljade petsto šezdeset pet?
10276548_612991885458495_590660912_n.jpg

Spojeno... Vodi računa prvo pišeš mesto pa datum, a ne obrnuto kako se "odomaćilo"...

Spojeno je pravilno ali je najvažnije da se jasno kaže koliki je upisan broj...pet hlilada dinara ili već ili pethiljadadinara ili već nije velika razlika...spojeno se piše kako bi se smanjila mogućnost zloupotrebe...

Hvala svima!
A ovo korisniku je l' obavezno... Plaćam nešto pouzećem BC Grupi, a zaboravih da pitam je l' se adresira na pun naziv firme ili može bez. 😁

Nazad
Vrh Dno