Šta je novo?

Uncharted 4

Ja licno nisam igrao, ali cudi me da isto niko nije spomenuo Ghost of Tsushima. :) Mada sada primecujem da se ovde radi o PC igranju. 😅

@ZeeGerman
Baci pogled na Die Young. Jako underrated igra i skroz nepoznata ali je meni fenomenalno legla.
Zanimljiva je i Nier: Automata.
Pogledaj i Outward.
State of Decay 2 podseca na Days Gone pa baci pogled. Nisam igrao da bih mogao direktno da uporedim.

Poslednja izmena:
STate of Decay kec je imao dobru pricu,dvojka je nekako genericka.

I ja isto, ali poslednje tri igre od 2013 do 2019 su odlične...

EDIT: Ako se ne varam bile su deljene za dž na Epic pre nekog vremena...

Shadow of the Tomb Raider i Rise of the Tomb Raider? Sad vidim da imam i neku GOTY edition. Tri TR naslova na Epic nalogu, kapiram da je to o čemu pričaš.
Kao i svaki prosečni "bone collector", jedno vreme sam redovno kliktao i uzimao sve te besplatne naslove na EPIC-u, iako od toga jedino što sam igrao - igrao sam Limbo, FM2020 i SW: Battlefront II. Zato više i ne uzimam. :cautious:

Shadow of the Tomb Raider i Rise of the Tomb Raider? Sad vidim da imam i neku GOTY edition. Tri TR naslova na Epic nalogu, kapiram da je to o čemu pričaš.
Kao i svaki prosečni "bone collector", jedno vreme sam redovno kliktao i uzimao sve te besplatne naslove na EPIC-u, iako od toga jedino što sam igrao - igrao sam Limbo, FM2020 i SW: Battlefront II. Zato više i ne uzimam. :cautious:
Da, da to su ti naslovi... Ako si uzeo na Epic za dž, obavezno probaj...

EDIT: Inače nisi jedini, i ja poslednje dve godine redovno klikćem na te Epic free igre (a ništa od toga ne igram), boles... ;)

Naleteo sam sinoc na game breaking bug u 17. poglavlju (For Better or Worse) - nakon poslednjeg lifta u poglavlju sa custcene-om i odmah posle krace voznje, cim se Sully javi kod statue od Avery-ja na vodopadu, kada treba da se prebaci na sledecu lokaciju igra konstantno kresuje i izbacuje na desktop. Nema veze ni sa kakvim drajverima ili apdejtovima jednostavno do igre.
Najgore je sto je to pred sam kraj tog poglavlja i jedino pomaze restart celog poglavlja ali se u tom slucaju gube sve prethodni treasure trofeji nadjeni u igri sto anulira 100% zavrsetak igre...

Takodje u igri se ne trigeruju par opcionih dijaloga kojih je bilo u konzolnoj verziji (u poglavlju sa tornjem i pijacom na Madagaskaru)

ja sam imao samo jedan bug, ne secam se naziva misije ali je bilo kod neke kapije koju treba da otvorim da Elena prodje dzipom.
prvi put je samo stajala u dzipu daleko od kapije. posle loada se stvorila blizu nje i prosla.
sta znam, ok je avantura sa malo vise nepotrebnog i jednolicnog pucanja ili sunjanja da bi onesposobio protivnike.
ne znam koju bih ocenu dao ali nemam zelju da ovo ponovo igram :)

Zavisi kako kome legne, koliko sam primetio vecina kojima se nije svidela voli drugaciji tip igara.
Slazem se da su neke sekcije razvucene i da ima delova cover-based napucavanje+ platformisanje/eksploracija (qte momenti) kao cooldown od puskaranja + filmske sekvence -> i tako u krug.
I svaka igra je na isti kalup - uvodni deo u zaplet, sredina gde se nalazi hintovi za finalni deo tj lokaciju igre koji obicno (osim U4 i TLL) ima natprirodne elemente...
Ali opet U2 je odlicno pogodio taj pacing i formulu, tako da u svom zanru za ljubitelje Indiana Jones i The Mummy filmova nema neku alternativu...

Ja U4 treci put obrcem. :)
Mislim da sam U1 i u3 presao "samo" 2x, U: TLL 1x.

Uh, ja sam presao prva 3 dela jos na konzoli ali ih se uopste ne secam. Nije generalno losa igra, samo zavisi od ukusa i trenutnog raspolozenja igraca :)
Meni bi bilo bolje da ima manje pucanja a vise istrazivanja i rebusa, kao stare Lare.

Naleteo sam sinoc na game breaking bug u 17. poglavlju (For Better or Worse) - nakon poslednjeg lifta u poglavlju sa custcene-om i odmah posle krace voznje, cim se Sully javi kod statue od Avery-ja na vodopadu, kada treba da se prebaci na sledecu lokaciju igra konstantno kresuje i izbacuje na desktop. Nema veze ni sa kakvim drajverima ili apdejtovima jednostavno do igre.
Najgore je sto je to pred sam kraj tog poglavlja i jedino pomaze restart celog poglavlja ali se u tom slucaju gube sve prethodni treasure trofeji nadjeni u igri sto anulira 100% zavrsetak igre...

Takodje u igri se ne trigeruju par opcionih dijaloga kojih je bilo u konzolnoj verziji (u poglavlju sa tornjem i pijacom na Madagaskaru)
Nikakav BUG nisam imao, presao celu igru :) update 2 imam instaliran

Isto sa drugim apdejtom...
Sinoc mi se pojavio isti problem sa izletanjem na desktop u Avery's Mansion (New Devon chapter) prilikom "klizanja" iz sobe sa klavirom u glavni deo palate (odmah posle opcionog Macho Nacho dijaloga sa Elenom).

Resenje koje sam nasao je izgleda da se limitira fps na 30 tj -> aktivira se fps lock na 30 + windowed mod + (opciono) steam library ->U4:LoT desni klik i propreties i u U4 folderu u4.exe (compatibility mode) cekirati "run as administrator".
Cim se prodje ta problematicna sekcija vratio sam sve na prethodna podesavanja i radi.
Mislim da cak moze i sa "fps lock na 30" da se provuce. Ukoliko se ponovi isprobacu samo to, moguce je da su zeznuli nesto u portu (ili je do endzina) pa se trigeruje u odredjenim situacijama.
Cisto da se zna jer ukoliko se restartuje poglavlje (odabirom iz opcija), kao sto sam ja uradio, dolazi do gubitka svih trofeja/relikvija do tog trenutka (achievmenti idu samo za easy nivo) i time je ceo taj prelazak us*an...

Isto sa drugim apdejtom...
Sinoc mi se pojavio isti problem sa izletanjem na desktop u Avery's Mansion (New Devon chapter) prilikom "klizanja" iz sobe sa klavirom u glavni deo palate (odmah posle opcionog Macho Nacho dijaloga sa Elenom).

Resenje koje sam nasao je izgleda da se limitira fps na 30 tj -> aktivira se fps lock na 30 + windowed mod + (opciono) steam library ->U4:LoT desni klik i propreties i u U4 folderu u4.exe (compatibility mode) cekirati "run as administrator".
Cim se prodje ta problematicna sekcija vratio sam sve na prethodna podesavanja i radi.
Mislim da cak moze i sa "fps lock na 30" da se provuce. Ukoliko se ponovi isprobacu samo to, moguce je da su zeznuli nesto u portu (ili je do endzina) pa se trigeruje u odredjenim situacijama.
Cisto da se zna jer ukoliko se restartuje poglavlje (odabirom iz opcija), kao sto sam ja uradio, dolazi do gubitka svih trofeja/relikvija do tog trenutka (achievmenti idu samo za easy nivo) i time je ceo taj prelazak us*an...
Cudno je da niko nema taj problem ovde osim tebe, ja ga bar nisam imao. Presao oba dela. Nigde ni da stucne, a kamoli da pukne igra al dobro. Mozda nekome zatreba info kako da resi.

Sad se setih da sam i ja dobio jedan ctd u sred igre ali se ne secam koji je deo bio. To je taj jedini put, loadovao i sve bilo ok do kraja. Igrao sam prvu verziju igre.
Tako da nisi skroz usamljen ako ti je lakse :)

Obicno, uvek bude problema sa AMD config. :p

M'jok, ovo je do porta, 30fps lock resava te problematicne deonice... Imaju vec otvoren thread i rade na sledecem patchu.
Interesantno je da je bilo je vecih problema sa nV grafamana launch-u, gde je pomagao jedino rollback na prethodnu verziju i starijim Intel procesorima.

Izgleda da su i oni u trendu da im je lakse da odrade dodatan QA nakon sto objave port i popravlju low priority bagove.

Vrh Dno