Šta je novo?

Mobilni telefon Android zamena za Iphone 13 pro

Koji mobilni telefon kupiti

milos0888

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2013
Poena
305
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 7900
Matična ploča
Asus TUF Gaming B650 PLUS WIFI
RAM
64gb DDR5 6000Mhz
GPU
RX 9070 XT
Storage
Samsung 970 1tb, 3xhdd
Zvuk
Marantz nr1510+ Polk R200+ 2x Fosi monoblok
PSU
Corsair RM850X
Kućište
Antec C8 Curved Wood
Monitor
LG 43' 4k
Miš & tastatura
Logitech MX
Laptop
Macbook Air M3
Mobilni telefon
Iphone 15 pro
Pametni uređaji
Apple watch SE-Huawei GT4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam 13 pro 256gb, jako sam zadovoljan, samo mi je dosadio IOS, sporo punjenje, više kablova itd... Želim da se vratim na android da mogu da menjam ikonicu baterije kako mi se ćefne, da zvuk za poruku bude na minimum a poziv na maksimum itd... Ne znam koji od androida bi imao jednako dobru autonomiju, brzinu, kameru i ispod 6.5" ekran(prešao bih i preko toga ako ispuni sve ostalo). Koristio sam oneplus, xiaomi, samsung, huawei(nikad prežaljeni kirin i p30pro), sony.. Može bilo koja marka, Pixel 7 pro me jako vuče ali me odbija servis u srbiji i "solidna" baterija. Koji su važi predlozi?

Ukratko nijedan ne može da parira iP na polju baterije i donekle kamere. Mogao je Huawei nekada sa gašenjem pozadinskih aplikacija. Mislim da je ono što tražiš s21U u ovom trenutku najbolja opcija. Opet ne znam koliko to mora da ima sot da bi zadovoljilo tvoje potrebe. Ja npr imam između 5-7č sot i to na z flip 4 što je sasvim dovoljno za moje potrebe.

Zenfone 9, ali je losiji od iP 13 Pro.

@milos0888 mislim da ti je trenutno najracionalnije da ostaneš na iPhone bar do narednog leta/jeseni. Do tad sigurno neće biti dostojne alternative. Dodatno, iPhone odlično drži cenu tako da ne žuri ti se.
To mi je donekle i bio plan, imam apple care na njemu pa sam sve cekao da se razbije pa da mi daju novi i tako ga prodam. Nikako da se razbije vec 10meseci bez maske...

Ovo i mene zanima jer mi treba još jedan telefon pored iPhone 13 Pro jer na njemu radim toliko sporo da je to tuga. Jednostavan iPhone po meni nije za ljude koji baš mnogo rade na telefonu zbog očajne tastature, gestures.
Imam Oneplus 8 koji se raspada, 8T radi odlično I dalje.
Ali sam sve bliže odluci da kupim Pixel 7 ili 7 pro ali me brine što se izgleda greje mnogo, ili S22 Ultra SA Snapdragon 8 gen 1

Ovo i mene zanima jer mi treba još jedan telefon pored iPhone 13 Pro jer na njemu radim toliko sporo da je to tuga. Jednostavan iPhone po meni nije za ljude koji baš mnogo rade na telefonu zbog očajne tastature, gestures.
Imam Oneplus 8 koji se raspada, 8T radi odlično I dalje.
Ali sam sve bliže odluci da kupim Pixel 7 ili 7 pro ali me brine što se izgleda greje mnogo, ili S22 Ultra SA Snapdragon 8 gen 1
Premišljao sam se mnogo kad je bio preorder pixela sad, trebao sam tad uzeti 7 pro da probam, pa bih ga lako prodao ovde za 100e od kpa cena + sat... Čekam crni petak pa ću tad poručiti neki

@marko_ns delimično se slažem. Apple tastatura mi je baš loša jer pri kucanju se dosta oslanjam na autocorrect, pamćenje reči, sintagmi i sl. a to na fabričkoj tastaturi za srpski jezik radi baš slabo. Swiftkey je tu bio bomba ali kako su mu ukinulu podršku rešio sam da ga obrišem i nađem zamenu jer pre ili kasnije bi počeo da brljavi sa novim verzijama iOS-a. Alternative su baš retke i tanke. Vratio sam se na Gboard, fali mi što nema clipboard, predikcija i pamćenje mog kucanja je nešto lošija nego na Swiftkey ali sveukupno može da prođe.

Imam 13 pro 256gb, jako sam zadovoljan, samo mi je dosadio IOS, sporo punjenje, više kablova itd... Želim da se vratim na android da mogu da menjam ikonicu baterije kako mi se ćefne, da zvuk za poruku bude na minimum a poziv na maksimum itd... Ne znam koji od androida bi imao jednako dobru autonomiju, brzinu, kameru i ispod 6.5" ekran(prešao bih i preko toga ako ispuni sve ostalo). Koristio sam oneplus, xiaomi, samsung, huawei(nikad prežaljeni kirin i p30pro), sony.. Može bilo koja marka, Pixel 7 pro me jako vuče ali me odbija servis u srbiji i "solidna" baterija. Koji su važi predlozi?

Zenfone 9

Ne znam kakva je kamera na iP13 pro doduše, tj. koliko je bolja od ove na Asusu, ali ćeš baterijom na ZF9 sigurno biti prezadovoljan. 5.9" ekran, sjajna baterija, izuzetno brz procesor, bez ikakvih bagova, sa softverom koji izuzetno podseća na OnePlusov Oxygen. Koristim ga 3 meseca i nisam imao nijedan problem.

Ja sam isto svoj prodao 13 Pro pa trazio neke alternative i na kraju ponovo kupim 13 Pro samo sad bijeli a imao plavi.
Sta god da uzmes, mislim da ces se pokajati, tih dimenzija a takva masina, plus sto drzi cijenu i sto ga mozes prodat u dan da objavis, mislim da rijetko koji moze.
Dobar je taj zenfone 9, pixel 6/7 ali to je i problem prodati kad rijesis da ga mijenjas, ne znaju siroke narodne mase i ne uzimaju.

Skoro dve godine koristim 12 pro. Ovih dana mi ističe ugovor i nisam siguran da ću se vratiti na Android. Poslednji Android koji sam imao je bio MOTO Z.
Ostani na toj trinaestici i sacekaj petnaesticu.

Ne fali nista bitno ovom ajfonu, samo je dosadio. Da ga prodam i uzmem 14pro opet bi mi bilo sve isto... Verujem da ce tako biti i sa 15, jer kad pogledas 12,13,14 svi isti a svake godine nemaju dovoljno zaliha koliko su trazeni... Zenfon nije mnogo jeftiniji od Pixelaa pre bih pixel probao. Jedino da mi ne ispadne pixel, onda mogu samo da se slikam sa njegovom ultra dobrom kamerom

Svaki iP je isti ne menja se tu nešto mnogo. Radi odlično i realno 99% ljudi nema potrebe da menja svake godine osim onih koji bi da probaju sitne promene. Meni je otkrovenje bilo kada sam uzeo iP3g i 4 kada su izašli. Posle toga su svi bili slični pa i dan danas. Probaj pixel ili sačekaj s23u, jer nema nekog izbora.

Zenfone 9

Ne znam kakva je kamera na iP13 pro doduše, tj. koliko je bolja od ove na Asusu, ali ćeš baterijom na ZF9 sigurno biti prezadovoljan. 5.9" ekran, sjajna baterija, izuzetno brz procesor, bez ikakvih bagova, sa softverom koji izuzetno podseća na OnePlusov Oxygen. Koristim ga 3 meseca i nisam imao nijedan problem.
Bio bih ti veoma zahvalan da ukratko uporediš taj Asus skin sa Oxygen 12 dok je valjao jer sam u procesu traženja zamene za dotrajali Oneplus 8 sa Oxygen 12, 13 naravno nisam ni instalirao jer je ColorOS smeće

Bio bih ti veoma zahvalan da ukratko uporediš taj Asus skin sa Oxygen 12 dok je valjao jer sam u procesu traženja zamene za dotrajali Oneplus 8 sa Oxygen 12, 13 naravno nisam ni instalirao jer je ColorOS smeće

Meniji svedeni i smisleni, sve opcije koje je Oxygen imao su ovde takođe deo default launchera. Recimo, na glupom Šaomiju sam morao da instaliram Novu da bih imao double tap to lock, a ovde je to default opcija. Settings meni je praktično identičan kao na Oxygenu.

Nema bloatwarea, nema gluposti, nema bagovanja, kočenja, sve radi intuitivno, baš nema greške.

Pixel 7/Pro, najbolja opcija trenutno (odlični telefoni po normalnoj ceni za tu klasu)
Posle toga (zbog mogućnosti kupovine u SRB, sa garancijom) Zenfone 9, ako ti odgovaraju kompakt dimenzije, manji displej i objektivno malo lošije kamere od iP, Pixela pa i od Sony-a.

I na kraju egzotika (sa KP i sumnjivim garancijama) u vidu Xperia 1 MK4 ili još bolje Xperia 5 MK4 (zbog trajanja baterije i dimenzija).
5 MK4 je odličan telefon i lagano izlazi na crtu Pixelima/iP, čak je i bolji na nekim poljima ali nema tako dobar automatski mod kamere, već korisnik mora da se oslanja na učenje i korišćenje podešavanja Pro camera i video aplikacija.

Imam Honor X7 telefon kupljen nov pre mesec dana, nije koricen. Uz njega se dobija origonal punjac i kutija iz koje je jednom izvadjen. Baterija je 5000 amper casova sto je dovoljno da drzi 2-3 dana, a napuni se 100% za malo vise od pola sata. Kamera odlicna, 128gb memorije.

Da ne otvaram isto, zanima me ima li u 2025. android alternativa da je kamera u rangu ip 13 ili bolja, a da nije duplo skuplji.... zanimaju me iskustva ljudi koji su koristili ip13 ne android obožavatelji koji samo čitaju tonu megapiksela na telefonima, a u praksi kamera ovčje m... pardon mućak.... da ne ispadnem neki zaluđenik imam paralelno i iphone i android uvek....

Da ne otvaram isto, zanima me ima li u 2025. android alternativa da je kamera u rangu ip 13 ili bolja, a da nije duplo skuplji.... zanimaju me iskustva ljudi koji su koristili ip13 ne android obožavatelji koji samo čitaju tonu megapiksela na telefonima, a u praksi kamera ovčje m... pardon mućak.... da ne ispadnem neki zaluđenik imam paralelno i iphone i android uvek....
Huawei p30pro

Trenutno sam na IP 13 pro koji prodajem, imao sam Pixel 7 i Poco F6 pro pre njega sve to u 6 meseci. Pixel uzimaj barem 8 pro i to ako nisi na Globaltel ili Vip zbog signala i nedostupnosti. Ja kad prodam tel idem na Oneplus ili Nothing.

Nazad
Vrh Dno