Šta je novo?

iPhone 13

E sad ja imam nedoumicu oko original Apple Magsafe duo punjača i kopijom od 40tak eu. Kakva je razlika? Šta šteti telefonu?
Malo mi je previše dati oko 200eu za original.
Od prvog dana punim 13pro noću, na Samsungovom duo bežičnom punjaču i BH je i dalje 100% (nekih 8 meseci je star telefon).
Svakako mi stiže na poklon taj neki Magsafe duo (kopija verovatno), pa nisam pametna da li da ga koristim uopšte ?

Ako mene pitaš, bežično punjenje u ovom obliku koji sad imamo je čista glupost i bacanje para. Telefon se više greje i sporije puni, ja bar ne vidim poentu. Probao sam jedan bežični iStyle-ov i vratio jer je telefon bio kao ringla vruć tako da ako već želiš to bolje uzeti originalni.

E sad ja imam nedoumicu oko original Apple Magsafe duo punjača i kopijom od 40tak eu. Kakva je razlika? Šta šteti telefonu?
Od prvog dana punim 13pro noću, na Samsungovom duo bežičnom punjaču i BH je i dalje 100% (nekih 8 meseci je star telefon).
Svakako mi stiže na poklon taj neki Magsafe duo (kopija verovatno), pa nisam pametna da li da ga koristim uopšte ?
Ne vidim zašto bi menjala ono što ti već 8 meseci radi posao savršeno?

Od mene savet da tu kopiju bacis u djubre, ko zna kakva je elektronika unutra.
Ja koristim original magsafe (obican), punim svakodnevno na njemu jer mi stoji na radnom stolu i bas je jednostavno i lako za koriscenje. Ili ostani na tom samsung punjacu, ili kupi original magsafe. Sad cena jeste upitna, ja sam ovaj platio 40tak e u Austriji cini mi se, i toliko i vredi da budem iskren :)

Mogu da kažem da sam veoma zadovoljan sa baterijom na iphone 13 mini, ios 16.1. Skinuo sam sa punjača juče u pola 10, izašao sam iz kuće, ceo dan ga koristio za slikanje, snimanje i malo navigacije i uveče kad sam stigao kući oko pola 10 bilo je 75%.

Pa dobro nije da sam snimao par sati u 4k ali desetak snimaka i dosta slika, a i meni uvek uključena štednja baterije

Ja sam juce napunio na 100%. Bio sam na 4g , snimao oko 25min u 4k60fps,okinuo oko 200 slika ,paralelno sa snimanjem. Sve to je bilo oko 13gb pa je isao upload u Icloud preko 4g i oko 17h je bio na oko 45%. U pitanju je 13 pro. Nesto mi je puno ili sam ja nesto pobrkao. Cini mi se da najvise trosi u standby-u. Znam da ga kolje Yettel signal koji ne prelazi 2 crte nikada,uglavnom jedna.

To je skroz okej. Cak mogu reci i dobro. Slag na tortu je signal koji ga kolje.

Mogu da kažem da sam veoma zadovoljan sa baterijom na iphone 13 mini, ios 16.1. Skinuo sam sa punjača juče u pola 10, izašao sam iz kuće, ceo dan ga koristio za slikanje, snimanje i malo navigacije i uveče kad sam stigao kući oko pola 10 bilo je 75%.

12 mini ne bi imao 75% posle 12 sati tacno da ga ne pogledam 😂😂

Ja imam Magsafe Duo punjač i mislim da ne vredi te pare. Naročito ako se uzme u obzir da sat ne puni u fast režimu. Jedino gde ima smisla je kao punjač za putovanja i sl. Ako ti treba brzi punjač za sat i telefon pogledaj neki od Belkin modela.

Magsafe je retko losa investicija, jedino ko misli da ce stici naredna serija bez punjaca..ali i bez porta, pa da se na vreme obezbedi.

Ja se ne bih složio, meni je super korisno dok radim za računarom, samo spustim telefon na punjač. Sve zavisi od navika korisnika

^ Ali kada zavrsis sa radom, nije dovoljno samo da ga podignes sa punjaca

Ne moze da steti telefonu (kao kopije zicnih punjaca i kablova), moze da ne puni, puni sporije ili krace traje tj. brze prestane da radi.

Naravno da je praktičnije, u neveri sam da još uvek postoje pobornici kabla 😳 Ja sam još od Galaxy note-a 9 na bežičnom…

Jedan od retkih dana da sam punio do 100% pa rekoh da bacim pogled na potrošnju. BH je na 100%.

Skinut juče u 10:00 s punjača. Korišćen 70% vremena na wifi, upaljen BT i povezan na slušalice bar 3-4h. GPS nije korišćen. Bilo je klasičnih poziva u trajanju neka 3h, video poziv na 4G oko 1.5h. Još jedna napomena - u toku noći gasim net. Ne pratim potrošnju u toku noći ali mislim da za 7-8h svuče 2-3%.

Primetio sam da Aliexpress baš vuče bateriju. Osetno više nego Youtube ili klasičan surf. Do duše i jesam pretraživao baš dosta ali opet mnogo je trošio.

Sve u svemu sasvim dobra baterija, mislim i jedna od najboljih u flagship segmentu.

Prilozi

• 9CDB848E-2ADB-4922-AADD-A32AE589574D.png
    9CDB848E-2ADB-4922-AADD-A32AE589574D.png
    331.9 KB · Pregleda: 124
evo da pitam kad se vec pise o BH i punjacima, da li vadite telefon iz case kad ga punite? pitam jer se telefon prikom punjenja greje a i sam apple preporucuje da se skine ako dodje do zagrevanja.
Charging your device when it’s inside certain styles of cases may generate excess heat, which can affect battery capacity. If you notice that your device gets hot when you charge it, take it out of its case first.

Ne možeš na nalog drugi da prebaciš, ali možeš da nastaviš da placas i dalje za taj uredjaj iako staviš beki drugi nalog.
a reci mi samo, redovno ga brisem sa svog iCloud? opcija remove from Account
Ne bih zeleo da "zeznem" buduceg vlasnika koji zeli da ostane aktiviran ac+

Klinci su skoro to radili sa AC+. Stariji je uradio onaj reset i dao mlađem. Kod njega se vidi samo renew AC+ kada je, napravio je njegov nalog.
Stariji je uplatio njemu za njegov novi telefon i ima takođe da uplaćuje za stari telefon.
Ti ne smeš da odjaviš Ac+ za taj telefon koji prodaješ jer je vezana za tvoj nalog uplata. Dogovori se sa novim vlasnikom da ti uplaćuje sredstva ako želi da ostane.
Kod mlađeg se vidi do kada je a kod starijeg kada treba da plati
2F54C648-6668-4B4D-8096-48F5F9F5489A.jpeg

Prilozi

• DBC0C55F-0690-4513-B3E4-90766581E03D.jpeg
    DBC0C55F-0690-4513-B3E4-90766581E03D.jpeg
    64.6 KB · Pregleda: 97
evo da pitam kad se vec pise o BH i punjacima, da li vadite telefon iz case kad ga punite? pitam jer se telefon prikom punjenja greje a i sam apple preporucuje da se skine ako dodje do zagrevanja.
Ne. Imam Apple-ov original silicon Case sa magsafe-om i nisam primetio da se greje.
Doduše, punim ga preko magsafe bežičnog punjača i sa adapterom od 20W.

a reci mi samo, redovno ga brisem sa svog iCloud? opcija remove from Account
Ne bih zeleo da "zeznem" buduceg vlasnika koji zeli da ostane aktiviran ac+
Ne brišeš ga sa AC, mora da ostane. Samo uradiš factory reset

Prilozi

• F8009295-8511-43C6-8569-40F8C8B270A3.jpeg
    F8009295-8511-43C6-8569-40F8C8B270A3.jpeg
    289.5 KB · Pregleda: 79
Ima logike 😎
Hvala

Imao sam 13 Pro, kupljen od druga koristen i za kratko vrijeme mi je bio na 87% bh. Vec mi je baterija slaba bila sa iOS 15, na iOS 16 jos slabija.
Prodam, koristio neki android i morao sam se vratiti na iOS tako da kupim nov 13 Pro i ostavim iOS sa kojim je dosao a to je verzija 15.5. Baterijom sam prezadovoljan kao i samim radom uredjaja.
Evo danas SOT 5h i 40% baterije ostalo. U periodu 7-15h LTE dok sam bio na poslu, poslije Wifi.

Prilozi

• 4368D235-7BAD-44DE-B2AF-8219AD65F5FF.png
    4368D235-7BAD-44DE-B2AF-8219AD65F5FF.png
    284.7 KB · Pregleda: 34
  • DF3276F5-F1A1-4AE1-8AF1-E66A2C23306A.png
    DF3276F5-F1A1-4AE1-8AF1-E66A2C23306A.png
    286.5 KB · Pregleda: 31
Pozdrav ljudi, može li preporuka za kvalitetno staklo, foliju sa AliExpress-a?

Dajte neke predloge za maske za iPhone 13 Pro. Neku segzi providnu i neki armor.
Valja li cenu Nillkin Nature magsafe? Deluje lepo telefon u njoj.
Ranije je jeftinije odlične armore imao Poetic, ali sad gledam neki bzv.
UAG onaj veliki me ne zanima napravi od telefona cigletinu drugar uzeo za iPhone 14 Pro bože me sačuvaj na šta liči.

Vrh Dno