Šta je novo?

Hardver Upgrade procesora zbog RTX 3090

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Ress0

Zapažen
Učlanjen(a)
26.09.2022
Poena
22
Skoro sam uzeo RTX 3090 po super ceni sve mi radi dobro u 4K ali mi CPU pravi bottleneck u nizim rezolucijama 1080p/1440p 240hz pa bih da menjam.
Gledao sam i5 12600k ili nesto jace? A cuo sam hvale sad dosta novi i5 13600k.

Rešenje
Mislim da treba ići na 13600k u kombinaciji sa DDR4 za neki normalan odnos cena/performanse. DDR5 platforma i dalje ne spada u tu kategoriju.
Svakako je bolje pazarti 13600k, ako mozes da dobacis do 13700k to bi ti bila kupovina da ne brines jedno duze vreme, svakako vise nego dovoljan cpu za tu grafiku.
Koji cpu sada koristis i da li si siguran da ti je masina dobro podesena hardverski, memorija kako treba, bost klok procesora koji koristis preme specifikacijam itd ? Mozda nije problem do procsora. 3090 nije tako zahtevna po pitanju procesora kao sto bi neko ko je nije imao mogao da pretpostavi.

Koliko rezolucija koristiš? Pitam pošto si naveo sve raspoložive
Koji CPU trenutno imaš?

Svakako je bolje pazarti 13600k, ako mozes da dobacis do 13700k to bi ti bila kupovina da ne brines jedno duze vreme, svakako vise nego dovoljan cpu za tu grafiku.
Koji cpu sada koristis i da li si siguran da ti je masina dobro podesena hardverski, memorija kako treba, bost klok procesora koji koristis preme specifikacijam itd ? Mozda nije problem do procsora. 3090 nije tako zahtevna po pitanju procesora kao sto bi neko ko je nije imao mogao da pretpostavi.
Koliko rezolucija koristiš? Pitam pošto si naveo sve raspoložive
Koji CPU trenutno imaš?
i7-8700, 2x8GB 3200
1080p za esports titlove (lol,ow2,csgo,valorant) 4K (Cyberpunk 2077,RDR2,God of War)

Mislim da treba ići na 13600k u kombinaciji sa DDR4 za neki normalan odnos cena/performanse. DDR5 platforma i dalje ne spada u tu kategoriju.

Nazad
Vrh Dno