Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

@Globaltel Support sta mislite da prenesete gazdi da se otvori za neke internet pakete?🤣.Salu na stranu da li se planira tako nesto posto svi ostali provajderi imaju to u ponudi.Verujem da bi uz povoljnu cenu bilo zainteresovanih za tu uslugu.

Поздрав свима, другар је прешао у Глобалтел, послије сваког позива губи му се мрежа, на минут два. Је л имао неко проблема са овим?

Naravno. Pisao je ovde o tome (dugačke postove) m.antic.

Moj komšija koristi 2G telefon Alcatel Senior 2008G i dešava mu se isto, doduše samo ponrekad.

Nek proveri da li se stvarno gubi. Odnosno da li je nedostupan. Mozda zbog Virtuelne mreze treba duze da skonta kad prebacuje sa 3G posle poziva na 4G ili tako neki bag.

Послали су му нову картицу, као то ће да среди. :ROFLMAO:

Драги моји форумаши,
после годину дана и 10 месеци од како користим Глобалтел мрежу желим да са Вама поделим искуства у Глобалтел мрежи.
У децембру 2020. године сам добио посао на одређено време у фабрици, у јануару 2021 на неком од Пинкових канала сам видео рекламу за Глобалтел, а у фебруару 2021. сам купио Глобалтел картицу. Код МТС-а сам картицу користио од 2001. године. Када ми је отац купио паметни телефон преко МТС-а нисам користио интернет зато што је за припејд Интернет прескуп. Јавила ми се потреба за повећаним коришћењем мобилног телефона која обухвата минуте, поруке и на првом месту Интернет. Пошто ми је управа фабрике продужавала уговор на неколико месеци постојала је могућност да ми неће продужити уговор. Ја сам могао да потпишем уговор за постпеид код неког од провајдера мобилне телефоније али нисам зато што ако бих добио отказ био у немогућности да плаћам рачуне за телефон. И да сам потписао опет би било недовољно Интернет саобраћаја пошто провајдери не дозвољавају пренос непотрошеног саобраћаја у наредни месец. За моје потребе Глобалтел се показао као савршен избор. За мале паре сам добио неограничене минуте и поруке (уколко сам активирао Freepaid) и довољну количину Интернет саобраћаја. Из месеца у месец ми је расла количина гигабајта непотрошеног Интернета. Могао сам комотно да гледам YouTube, сурфујем Интрнетом, користим друштвене мреже и то све у 4G. Кад год ми је била потребна помоћ позвао сам техничку подршку која је била у високом степену љубазна према мени.

Колеги са њиве који актуелно ради као тестераш сам препоручио Глобалтел. Док смо разговарали код њега кући рекао ми је какав интернет користи. Давао је доста новца код А1 за малу количину Интернет саобраћаја. Када сам му испричао шта све Глобалтел даје за 1.000 динара човек је истог дана поднео захтев за миграцију у Глобалтел.

Током коришћења Глобалтел мреже дошао сам до закључка да је добро купити бежични мобилни рутер и у њега инсталирати Глобалтел картицу. Питао сам Глобалтел и А1 да ли би радио мобилни интернет ако бих у А1 рутер за интернет инсталирао Глобалтел картицу. Одговор је био потврдан

Драги моји, топло вам препоручујем да почнете коришћење Глобалтел мреже барем куповином СИМ карице а ако Вам се свиди да матични број од MTS, A1, Yettle мигрирате (пренесете) у Globaltel.

Драги моји форумаши,
после годину дана и 10 месеци од како користим Глобалтел мрежу желим да са Вама поделим искуства у Глобалтел мрежи.
У децембру 2020. године сам добио посао на одређено време у фабрици, у јануару 2021 на неком од Пинкових канала сам видео рекламу за Глобалтел, а у фебруару 2021. сам купио Глобалтел картицу. Код МТС-а сам картицу користио од 2001. године. Када ми је отац купио паметни телефон преко МТС-а нисам користио интернет зато што је за припејд Интернет прескуп. Јавила ми се потреба за повећаним коришћењем мобилног телефона која обухвата минуте, поруке и на првом месту Интернет. Пошто ми је управа фабрике продужавала уговор на неколико месеци постојала је могућност да ми неће продужити уговор. Ја сам могао да потпишем уговор за постпеид код неког од провајдера мобилне телефоније али нисам зато што ако бих добио отказ био у немогућности да плаћам рачуне за телефон. И да сам потписао опет би било недовољно Интернет саобраћаја пошто провајдери не дозвољавају пренос непотрошеног саобраћаја у наредни месец. За моје потребе Глобалтел се показао као савршен избор. За мале паре сам добио неограничене минуте и поруке (уколко сам активирао Freepaid) и довољну количину Интернет саобраћаја. Из месеца у месец ми је расла количина гигабајта непотрошеног Интернета. Могао сам комотно да гледам YouTube, сурфујем Интрнетом, користим друштвене мреже и то све у 4G. Кад год ми је била потребна помоћ позвао сам техничку подршку која је била у високом степену љубазна према мени.

Колеги са њиве који актуелно ради као тестераш сам препоручио Глобалтел. Док смо разговарали код њега кући рекао ми је какав интернет користи. Давао је доста новца код А1 за малу количину Интернет саобраћаја. Када сам му испричао шта све Глобалтел даје за 1.000 динара човек је истог дана поднео захтев за миграцију у Глобалтел.

Током коришћења Глобалтел мреже дошао сам до закључка да је добро купити бежични мобилни рутер и у њега инсталирати Глобалтел картицу. Питао сам Глобалтел и А1 да ли би радио мобилни интернет ако бих у А1 рутер за интернет инсталирао Глобалтел картицу. Одговор је био потврдан

Драги моји, топло вам препоручујем да почнете коришћење Глобалтел мреже барем куповином СИМ карице а ако Вам се свиди да матични број од MTS, A1, Yettle мигрирате (пренесете) у Globaltel.
Sve si ti to lepo napisao,ali jos uvek nisu tako dobri da ih bas tako hvalis. Ideja im je odlicna za freepaid,ali ima tu jos dosta da se radi da to bude dobro.
Ja imam kod njih par brojeva koje sam preneo,ali jos uvek su daleko od ozbiljne mreze.Korisnickom centru treba po skoro sat vremena da odgovore,ali iz nekoliko puta kada ih zoves.Cesto ih i ne dobijem po nekoliko dana jer nemam vremena da budem na vezi po 20 i vise minuta,i onda prekinem jer vidim da se niko nece javiti. A putem mejla se sete tek posle par dana da odgovore kada im se napise reklamacija ili nesto drugo tako da su daleko od dobrog i od toga da ih neko tako hvali. Voleo bih da mogu da ih tako pohvalim,ali jednostavno u praksi je to daleko od ozbiljnog mobilnog provajdera. Inace,ideja da postoji nesto kao freepaid je fenomenalna.

Такође овим путем да нагласим да је много боље користити Глобалтел него фиксну телефонију. На пример код МТС-а цена само за фиксни телефон је око 800 динара. У оквиру те услуге нема бесплатних минута ка фиксним и мобилним мрежама а код Глобалтела за 900 динара је могуће неограничено разговарање и слање порука ка свима.

jos uvek su daleko od ozbiljne mreze.
Веруј ми пријатељу. Ни остали мобилни провајдери нису у потпуности озбиљни. Колико год их хвалисају по Интернету увек је било и увек ће бити незадовољних корисника.
Погле на пример овог корисника

Веруј ми пријатељу. Ни остали мобилни провајдери нису у потпуности озбиљни. Колико год их хвалисају по Интернету увек је било и увек ће бити незадовољних корисника.

Bio sam kod svih i tacno znam kakvi su.

Такође овим путем да нагласим да је много боље користити Глобалтел него фиксну телефонију. На пример код МТС-а цена само за фиксни телефон је око 800 динара. У оквиру те услуге нема бесплатних минута ка фиксним и мобилним мрежама а код Глобалтела за 900 динара је могуће неограничено разговарање и слање порука ка свима.

Kako možeš da porediš fiksni telefonski priključak sa mobilnim paketom?
Cena je 659din/mes, a ne 800din.
I ne znam, ko ti daje na fiksnom telefonu neograničeno za sve mreže?
Npr. Ako imaš boks 4, imaš neograničene minute prema mts grupaciji i pozivnim brojevima 064/065/066
I još da poredimo mts sa globaltelom, smešno-govorim za stabilnost.
Što se tiče cene, kombinacija i slično, velika prednost za globaltel.
Npr. Mts pripejd ne može da priđe sa promocijama Globaltelu.

Posle 15 minuta čekanja korisničkog servisa prekinuo sam poziv. Inače je obo 2 poziv. Zvao sam jer ne dobijam sms poruke na aplikaciji već samo na fizičkoj sim. Rekla je gospodja mogu da vam ukljucim na aplikaciji ali nećete dobijati na fizičkoj. Kazem, ok, to mi i treba. Sad ne dobijam ni u aplikaciji ni na fizičkoj. Ne zna se šta je gore : podrška ili usluga
Screenshot_20221030-133817_GLOBALTEL.jpg

Posle 15 minuta čekanja korisničkog servisa prekinuo sam poziv. Inače je obo 2 poziv. Zvao sam jer ne dobijam sms poruke na aplikaciji već samo na fizičkoj sim. Rekla je gospodja mogu da vam ukljucim na aplikaciji ali nećete dobijati na fizičkoj. Kazem, ok, to mi i treba. Sad ne dobijam ni u aplikaciji ni na fizičkoj. Ne zna se šta je gore : podrška ili usluga
Pogledajte prilog 361841
Ja sam cekao i preko 20 minuta i niko se nije javljao,i to po nekoliko puta zaredom i nista na kraju.

Kako ovako zeza aplikacija, mreža i slično. Da li se neko usudio da potpise sa njima ugovor na 2 godine sve sve ili sve taman?
Kako radi, da nam neko prenese utiske...

Što je najgore sad onlajn ne mogu ni da dopunim nego moram da idem na kiosk jer su uveli glupost da moras da dobiješ verifikacioni broj na sms. Pre je bolje radila aplikacija i lako se uplaćivalo. Upropastili su i ono što je funkcionisalo. Definitivno kao dodatni broj bi mogao da prodje a kao osnovni - globaltel nikad ne bih preporučio nekom.

Kako ovako zeza aplikacija, mreža i slično. Da li se neko usudio da potpise sa njima ugovor na 2 godine sve sve ili sve taman?
Kako radi, da nam neko prenese utiske...
A sto bi potpisivao ugovor na dve godine kada imas Freepaid koji ima isto sve sto i postpaid i jeftiniji je? Platio bi vise para za istu uslugu!
Glavna poenta Globaltela je taj freepaid, jer je jeftiiji u odnosu na druge operatera, a da dobijes isto ili vise. A u slucaju da iz nekog razloga nisi zadovoljan, imas mogucnost da preneses broj u drugu mrezu jer nema ugovorne obaveze.
Druge mreze su definitivno stabilnije, bolje, usluga je na nivou , ali kostaju duplo vise i konstantno dizu cene.
Sa Globaltelom nece biti bas sve kako treba, ali 95% ljudi mogu da zive sa tim.

Ja sam se pomirio sa tim da mreza ponekad padne. Za 6 meseci koliko koristim, 3 puta je pala mreza. Jednom u sred dana na par sati, druga dva puta nesto jako rano ujutru isto na sat vr. Morao sam par puta da zovem Globaltel da mi podese one poruke od banke za autorizaciju. Sada radi sve kako treba. To se u principu desava u svakoj mrezi kada prenosis broj.

Zivim u Bg pa nisam imao problema sa gubitkom signala, osim povremeno slabog signala u nekim objektima tipa Maxi kod mene u kraju.. Ne znam kako je u ostatku Srbije. Tako da mogu da kazem da je 99% vremena bilo sve u redu.
Za 888 dinara mesecno koliko placam paket koji sam uzeo kada je bila promocija, dobio sam sve sto mi treba, neograniceno pricam, sms ne saljem toliko ali i to je neg. Internet imam i na poslu i kod kuce, tako da 8 Gb mesecno ne mogu da potrosim nikad. Ovih 200GB koje sam dobio na poklon nisam jos ni naceo. A takodje mi se dopada sto su roming paketi bas povoljni. Vise nego duplo u onosu na MTS i Yettel. I ne moram da se zezam sa kupovinom strane kartice (mada je to jefitnije ako ti treba vise interneta).

Krivo mi je samo sto aplikacija ne radi bas kako treba. To mi je zaista neverovatno. Da 2022. godine neko dozvoljava sebi da ima takvu aplikaciju i da korisnici namerno ostaju na starijim verzijama koje su radile ok. Deluje mi da neke stvari ne popravljaju jer ih mrzi. Pretpostavljam da ce i to ispeglati u nekom trenutku jer im se povecava broj korisnika.
Sacekaj sada oko Nove Godine ili Crnog petka ce sigurno imati neke promocije, pa onda za neke sitne pare mozes da kupis dobru ponudu. Uzmi karticu i testiraj prema svojim potrebama, u svom okruzenju da vidis kako radi.
Ja sam bio uzeo karticu koju sam koristio mesec - dva. I nakon toga sam preneo broj. Pogodnosti koje sam imao na 'testnoj' kartici sam zadrao jer su na toj kartici promenili moj broj.

Ocena 4,5/5

Sve je to okej, ali kao primarni broj ne bih se usudio da uzmem. Imam broj kao sekundarni, vrši mi dopunjavanje interneta kada potrošim iz mts postpaid paketa. Za net su odlični jeftini, za nesto ozbiljno, hvala ipak ne. Koliko mi se puta samo desilo da sam nedostupan na globaltel broju. Smisao ove kompanije i tih akcija je top, ali kao nezavršeni projekat su. Ali kad se vidi ko je većinski vlasnik, naravno da neće biti dobro.

Ako dobro razumem Globaltel aplikaciju je moguće koristit kao Unifon aplikaciju SBB za pozivanje iz inostranstva preko WiFi?
Kako se naplaćuju ti pozivi i kako ta funkcija uopšte radi kod Globaltel-a?
Da li još koji operater nudi nešto slično aplikaciji Unifon od SBB-a?

Ako dobro razumem Globaltel aplikaciju je moguće koristit kao Unifon aplikaciju SBB za pozivanje iz inostranstva preko WiFi?
Наплаћују ти се као да си у Србији.

Imam eSIM ovog operatera i naravno njihovu apk.
Interesuje me zašto mi se uključuje apk kad me neko zove ili šalje poruku?
Zašto ne ide preko sistema telefona kao na SIM 1?

Osim gl
Osim globaltela sto se veze na njihove gateway direktno. Za ostale nisam siguran. Sve ostale varijante su da sam napravis neki voip gateway. Ali takvi uređaji nisu bas najpovoljniji.
Sve u svemu globaltel je najbolji ako ne i jedini sto nudi takvu uslugu bez da je ti sam praviš.

@Globaltel Support Opet ne mogu da upucujem pozive ka bilo kom broju.
Stvarno ste neozbiljni...

Moras imati minute, bar od 300din za 30 dana

Ponovo je bilo nemoguce danas i nekom periodu primati i upucivati poziv. @Globaltel Support Dokle vise?!

Данас није могла да се успостави веза уопште.

Jedno pitanje, imam freepaid na kome mi je ostala vecina interneta, da li ki se prebacuje taj internet ako uzmem uzbudljivu kombinaciju 30 dana?

Nazad
Vrh Dno