Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ne pričam za fire cube 3rd gen znam kada izlazi nego za prime deals dane kada ima popust na postojeće amazon uređaje.
Av1 je "problem" kao recimo hdr na YT🤣 totalno nebitno za sada.

А пошто је ово технички форум а не Ана и слични форуми, сматрам да је овде добар део корисника "писмен" да одради замену фирмвера, инсталира апликације на амазон уређаје и слично
Onda to treba u duhu tehničkog foruma još više hardcode i umesto već gotovih nesertifikovanih Android boxeva da se uzme neki "single board computer" tipa Khadas VIM 3, Odroid N2+ i da se 3D štampa case po izboru :D :D

Onda to treba u duhu tehničkog foruma još više hardcode i umesto već gotovih nesertifikovanih Android boxeva da se uzme neki "single board computer" tipa Khadas VIM 3, Odroid N2+ i da se 3D štampa case po izboru :D :D
Nije to dovoljno hardcore!
Treba još da hakujem Google API i ostale i da prevarim da je Khadas sertifikovan! Plus da uradim custom coding za stvari koje nema.

Ево топ 5 боксова/штапића према мом избору, а које сам имао прилику да пробам:
  1. Amazon Fire Cube 2nd Gen. - једе малу децу
  2. Nvidia Shiled 2019 Pro - исто једе малу децу, али се не слаже са TCL телевизорима баш најбоље
  3. Amazon Fire Stick 4K Max - одличан штапић, обавезно узети када је на акцији
  4. Xiaomi TV Stick 4K - да, иако сам имао лоше искуство са тим уређајем, моја препорука
  5. Beelink GT King Pro - исто једе малу децу, али је на листи на петом месту јер нема ништа од сертификата
Ћоми и шилд имају андроид ТВ 11, амазонке имају 9-ку исто АТВ. Они су сигурни по питању софверских надоградњи и имају све потребне сертификате за стриминг сервисе. Али, као што неки кажу - без краља не ваља 😁. Нема ништа наведено, поготову неће добијати званичну надоградњу, андроид је "обичан", али зато (коме треба или ко жели) може се инсталирати Slimbox ATV или обичан. А Slimhouse га редовно надограђује.
А пошто је ово технички форум а не Ана и слични форуми, сматрам да је овде добар део корисника "писмен" да одради замену фирмвера, инсталира апликације на амазон уређаје и слично. А то су ствари које се наводе као "недостатци" наведеним уређајима.
Jos bi dodao da radi odlično na Kingu i dual boot, jedna sd kartica i nabaci se lako CoreELEC.

Jel može neko da mi razjasni da li Fire tv Cube (2nd gen) ima podršku za dts format?
Amazon ga nigde ne spominje, dok ovaj lik što testira boxove piše da ima. Jedni na Amazonu zvocaju da ne radi dts drugi pak da radi. Ništa mi nije jasno. 🤷🏻‍♂️

IMG_20221011_211917.jpg

Тестирао са KODI и Just Video Player. DTS-Master Audio мој ТВ нема подршку.

Poslednja izmena:
Zahvaljujem! 😊

Šta je bolji izbor za IPTV liste i Stremio, Tanix TX6 ili TX9S ?

Мој глас је за TX9S. Само, има ли где да се нађе? :unsure:

Jel ima negde da se nađe TX9S, čini mi se da je bio po oglasima za nekih 30e.

Dobar dan, pokusao sam da skinem Kodi preko google chroma na laki smartbox, ali ne izlazi mi u ovim aplikacijama na uredjaju, odmah posle instalacije mi je automatski otvorio aplikaciju, kada sam izasao iz nje, nisam je mogao naci ni u fajlovima. Generalno se isto desava sa bilo kojom aplikacijom koja se skida preko chroma. Da li ima neko resenje da postanu vidljive aplikacije?

Takodje, na laki smart boxu nemam plej prodavnicu, samo neke integrisane aplikacije. Kada ih obrisem, one ostanu tu. Ne mogu nikako menjati tu semu, u podesavanjima ne mogu videti sve instalirane aplikacije na uredjaju.

Dobar dan, pokusao sam da skinem Kodi preko google chroma na laki smartbox, ali ne izlazi mi u ovim aplikacijama na uredjaju, odmah posle instalacije mi je automatski otvorio aplikaciju, kada sam izasao iz nje, nisam je mogao naci ni u fajlovima. Generalno se isto desava sa bilo kojom aplikacijom koja se skida preko chroma. Da li ima neko resenje da postanu vidljive aplikacije?

Takodje, na laki smart boxu nemam plej prodavnicu, samo neke integrisane aplikacije. Kada ih obrisem, one ostanu tu. Ne mogu nikako menjati tu semu, u podesavanjima ne mogu videti sve instalirane aplikacije na uredjaju.
Ja ne znam koji je to uredjaj, ali mi lici da ti treba sideload launcher, kad ga instaliras pojavi ti se on kao aplikacija, a na njemu ni trebalo da imas sve te koje se ne pojavljuju u obicnom meniju

Ja ne znam koji je to uredjaj, ali mi lici da ti treba sideload launcher, kad ga instaliras pojavi ti se on kao aplikacija, a na njemu ni trebalo da imas sve te koje se ne pojavljuju u obicnom meniju
U pitanju je orionov laki smartbox, problem je sto mogu jedino preko google chroma da skidam aplikacije, ubacene su neke osnovne integrisane aplikacije, bez plej prodavnice. Sta god da skinem preko google chroma i instaliram, ne pojavljuje se u meniju.

Koja je najjeftinija opcija cast-ovanja na TV koji ne podržava Chromecast?

Neki stariji Google Chromecast?

Treba mi nekada da podelim nešto sa telefona na TV.

Pixel podržava samo Chromecast, LG ne podržava Chromecast...

Lg ne podržava Chromecast.

Da budem precizan do kraja:

• LG nema built-in chromecast
  • LG podržava Google Chromecast adapter. Podržava ga svaki TV koji ima HDMI ulaz

Poslednja izmena:
Moj Panasonic tx55cx750e iz 2015. nema ugrađen Chromecast pa sam puštao sa kompa godinama bez problema. Tj samo one fajlove koje TV podržava.

Svaki smart tv podržava neki vid castovanja. Nije Chromecast jedina opcija. LG WebOS ima Screen Share.

"Any form of casting other than Chromecast was removed from Android with Marshmallow, it is nearly 7 years since it was removed and this isn't some recent sneaky move by Google.

Any instances of it working other than Chromecast is down to the phones manufacturer implementing their own solution."

Dakle, Pixel telefoni mogu da kastuju, rade screen mirroring samo ako TV ima Chromecast (nativni kao Android TV, ili kao adapter (Google Chromecast)). Može da se pusti Youtube ali to je otprilike sve što može. Ako može još nešto, ja nisam upoznat sa time.

Na LG tv mogu da radim screen mirroring sa Poco X3 npr. Sa Pixelom i ne vidim TV.

Hisense Android TV radi normalno sa kastovanjem sa Pixela.

LG nema nativnu podršku za Chromecast, tačnije za Google Cast protokol.

Nadam se da sam sada bio precizan do samog kraja.

Ovo su slike sa LG smart TV (2020 god) vs Hisense Android TV.

Prilozi

• Screenshot_20221016-173258.png
    Screenshot_20221016-173258.png
    73.4 KB · Pregleda: 12
  • Screenshot_20221016-173252.png
    Screenshot_20221016-173252.png
    127.2 KB · Pregleda: 11
  • Screenshot_20221016-173915.png
    Screenshot_20221016-173915.png
    187.2 KB · Pregleda: 12
  • Screenshot_20221016-173909.png
    Screenshot_20221016-173909.png
    126.2 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
Upravo tako zavisi i od telefona i od tv-a koji protokol cast podržavaju. Npr Samsung može screen share na web os ali ne može na sonijev cgtv. Rešenje je google home/tv i onda sa samsungom mogu da delim ekran.

Drugari ne mesajte babe i zabe. Chromecast je samo Chromecast i moze ici samo preko AndroidTV ili Chromecast uredjaja. Jedino u ovoj kombinaciji mozete imati sve funkcije koje se podrazumevaju pod ovim pojmom. Prvenstveno mislim na podrsku developera u raznim apps gde se materijal vuce sa neta a ne sa telefona i telefon sluzi samo kao daljinac. Znaci, ko je gore pitao, ako ti treba Chromecast opcija a ne cast samo sadrzaja sa telefona, moras da nabavis TV sa AndroidTV OS, stick ili box sa AndroidTV OS ili stariji Google Chromecast uredjaj (Chromecast with Google TV spada pod stick).

Chromecast su uređaji koji podržavaju Google Cast protokol.

Pixel kao gugletov telefon podržava (od androida 6) samo Google Cast koji se može primeniti samo na Chromecast uređaje.

Miracast nije podržan od gugletovog telefona, samim tim ne rade kastovanja na LG, koji se oslanja na Miracast.

U svakom slučaju, da se vratim na izvor ove konfuzije koju sam uneo u temu (izvinjavam se, nije mi bila namera da se ovoliko polemiše): osim Mi Stick 4k koji je predložen, kako se pokazao Google Chromecast 3 ili i stariji? Jeftiniji su a posao oko screen mirroringa verujem da bi korektno završili. Ne znam po pitanju samog hw, da li se greje, crkava itd.

Kupio na kraju CCWGTV 4k (ili kako se već piše skraćenica). Usput sam izbacio i neki S905x box sa coreelecom, i sada je sve na chromecastu.

Sve radi ok, nema greške, preporuka.

Jedino sam se izlomio oko kastovanja youtube sa tel na chromecast.

Neki klipovi ("Državni Posao", "Prvi Servis", "24 minuta sa Kesićem") nikako nisu mogli da se reprodukuju. Izbacuje grešku "Restricted Mode is enabled by your Network Administrator", i ne postoji opcija nigde u app (youtube tel, tv, google home...) da se ovo skloni.

U isto vreme, nativna web os you tube aplikacija na LG TV je kastovala bez problema. Što je najgore, na chromecastu su svi drugi klipovi koje sam probao radili bez problema, samo ova tri nikako...

Na kraju skontam da je problem u adguard family dns-ovima koje sam postavio na ruteru ( 94.140.14.15, 94.140.15.16). Iz nekog razloga, ovi klipovi su tagovani kao family non safe content :D

Promenio na dns-ove na cloudflare i google dns i radi sve bez greške.

Ako se neko nađe u sličnoj situaciji.

Nevidim dali ima i blututh ili samo infrared ? G20S

Nazad
Vrh Dno