Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Ista prica i na a7gq.... Bas uocljiv moze se reci ram 🤷🏻
Hvala!
Upravo ovo pitah pre par nedelja za 43a7gq, okacio sam link ka merenju osvetljenja (pod Uniformite) gde se vidi da je izmereno vece osvetljenje po ivicama (sto je cudno za direct lit panel), pa mi je trebala prakticna potvrda koliko se to zapravo primecuje.

Poslednja izmena:
Mislim da nema univerzalnog podešavanja, već da se podešava u onosu šta se gleda, recimo kablovska jedno podešavanje, SDR materijal drugo i HDR treće podešavanje.
Čak ima velikih varijacija od filma do filma, pa i od kvalita samog snimka, nije isto da li 2gb ili 20gb, HD ili 4K.... takodje uzeti u obzir da je to jako subjektivno, jer boje svako doživljava na svoj način.
E da mu ***** misa... Pa evo znam sta cu od zivota pa cu svakih 2 min da saltam podesavanja... Razvod u najavi 🤣
Imao sam tj imam i dalje lgevu 43ku znaci samo standard standard standard i voziiii... Ne znam da l sam za 4 god jednom promenio bilo kakvo podesavanje 🤦🏻 a ovde.... Taman ispeglam rts, prebacim pink a ono vristiiii boja, przi oci ko mekike 🤣 kakvo djubre od tva 🤦🏻 65inca pa msm da ne moze stati u kola, momentalno bih ga vratio nazad...
Djubre kinesko.... Mancha ruku na srce spominje glow, ali ne i jebeni bleed... Po gornjoj ivici i sa leve strane bas posteno isijava...

Samo sam čačkao moj 50U7QF, ali mislim da je problem sa kalibracijom isti za svaki TV. Dok je bio nov tv podešavao sliku svaki put kad pustim nešto, jer nisam bio zadovoljan kako izgleda, ali sam digao ruke, em što sam bio razočaran, em da me ne bi žena likvidirala. Kod mene nema edge bleeding-a, ali glow mi oči vadi, pokušavam da se ne nerviram, i stpljivo čekam bolje cene OLED, ništa drugo me ne zanima.

45A5730FA je IPS (ADS?) tip panela tako da realno ni nema crnu. kontrast 1.200:1

VA ima znatno veći kontrast, preko 3000:1

Људи имам проблем купио сам пре два дана 43а5730фа и никако неће да се повеже на вифи. Пише повезан али нема интернета. Да ли има можда још неко подешавање? Сви апарати у кући се повежу на вифи без проблема.

Je l ima neko iskustva sa ovim modelom od Hisense? 50A7GQ Da li je ovo dobra ponuda?
6269F1AC-37B9-4112-967C-80742F1D8F64.jpeg

Cena je OK, po toj ceni je isao 43" iz iste QLED serije do skoro, pa je poskupeo.

Људи имам проблем купио сам пре два дана 43а5730фа и никако неће да се повеже на вифи. Пише повезан али нема интернета. Да ли има можда још неко подешавање? Сви апарати у кући се повежу на вифи без проблема.
Probaj sa gašenjem iz struje, pomaže za dosta bagova...

Replicirao sam smithu
Jeste VA panel, relativno je dobro uniformisan, može dosta da izvuče osvetljenja, pa boje i kontrast lepo dolaze do izražaja, kad se pusti neki kvalitetan dokumentarac fantastično izgleda.
Crna boja je stvarno dobra, ali i pored gomilu dimming zona očajno izgleda kad se na crnoj pozadini pojavi beli pixel, pa to sija na sve strane, to mi je glavna mana, zato će sledeći TV biti OLED, jer je jedino valjano rešenje. Kad vidim koje su cene "kvalitetnijih" LCD televizora, prosto mi nema smisla dati za njih te pare, a da pritom ne budem zadovoljan sa proizvodom, već sada za malu razliku uzmeš OLED koji nema tih problema.

Kako ti je podesen datum i vreme? Na network provided ili manuelno?

@Ostoja Iako se ostali uredjaji povezuju na wifi probaj da u podesavanjima rutera promenis kanal. Instaliraj na telefonu aplikaciju wifi analyzer. Pa vidi koji je kanal najmanje opterecen pa taj stavi. Ko zna mozda pomogne.

Nema on problem sa povezivanjem, on se zakaci na ruter. Nego kad se poveze dobije "no internet", nesto sa Hisensea "pipa" negde po internetu, ne moze da dohvati i onda zaplace. Zato ne verujem da ce pwd reset, promena kanala i sl resiti problem. Sonasi, okaci ga na 4g tether sa telefona za test ako imas iole interneta na mobilnom paketu, samo da jednom prodje kako treba?

Jes da je osvetljenje s namerom poterano na 90% ali verujem da ni tada ovakve stvari ne bi smele da se pojavljuju ili???
brightness nije osvetljenje. backlight je osvetljenje, a brightness je kolicina bele bukvalno. Osim na samoj sredini, samo par procenata na bilo koju stranu unistava sliku. To je slicno kao nizak kontrast.
pravo osvetljenje se podesava na istom mestu gde i local dimming pa onda opcija na dole. Ne postoji namenski backlight u samim opcijama vec moras da dodjes do toga.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno