Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Nema Vida Iris, HBO, Orion... ponuda aplikacija je slaba bas, ali sistem kao sistem je sasvim ok....

Pazario sam pre par dana 43A63H. Nema mnogo dostupnih povratnih informacija o njemu,pa ima li neko ovaj model? Ili ja ne mogu da se naviknem na MTS pa su mi boje nekako mracne i zasicene ili nisam bas ubo model. Koja podesavanja su najkompatibilnija sa Iris-om? Stavio sam 1080p60,adaptivni HDR, HDR10, i RGB. To je za sad najbolje sto sam napravio,mada nisam u potpunosti zadovoljan. Ima li neko ideju sta jos mogu da preduzmem?

Pozdrav,
da li je neko nabavio u8HQ? Videh da ih imaju na NBG u Hisense/Gorenje studiu?

Mini LED, FALD, 120HZ, ADS panel. Na papiru izgleda dobro, no nađoh samo 2 review-a na netu. Možemo li se nadati nekom testu od strane ekipe Bencha?
Edit: Videh sad da je Mancha već pisao da se sprema test, pa ga željno iščekujem.

Zdravo,
Imam 50U7QF već 2 godine, poslenjih par meseci sam primetio da TV ume da zabode prilikom puštanja video materijala, razmlja sliku skroz nezavisno koji je source, ništa ne pomaže osim da se ugasi, ako reaguje na diljanac, u protivnom mora da se čupa iz struje. Mislio sam da mu smeta neki Codec, i puca samo kad se završi fajl, pa nisam toliko obraćao panju. Ali sinoć se skroz zamrzla slika na Prime Video, koja je default aplikacija na TV-u, daljinac ne reaguje, moralo je da se čupa iz struje.
Imam i snimak kako izgleda kako izgleda kad razmlja sliku, gde sam player pukne i vrati se na poslednji soruce koji je imao, a to je EON BOX, screen shot je u prilogu.
Da li se ovo još nekom dešavalo?

Prilozi

• Screenshot_936.png
    Screenshot_936.png
    1.1 MB · Pregleda: 37
Zdravo,
Imam 50U7QF već 2 godine, poslenjih par meseci sam primetio da TV ume da zabode prilikom puštanja video materijala, razmlja sliku skroz nezavisno koji je source, ništa ne pomaže osim da se ugasi, ako reaguje na diljanac, u protivnom mora da se čupa iz struje. Mislio sam da mu smeta neki Codec, i puca samo kad se završi fajl, pa nisam toliko obraćao panju. Ali sinoć se skroz zamrzla slika na Prime Video, koja je default aplikacija na TV-u, daljinac ne reaguje, moralo je da se čupa iz struje.
Imam i snimak kako izgleda kako izgleda kad razmlja sliku, gde sam player pukne i vrati se na poslednji soruce koji je imao, a to je EON BOX, screen shot je u prilogu.
Da li se ovo još nekom dešavalo?
Znaš kako, mada je ovo samo lično mišljenje, Smartovi posle nekoliko godina rada, mora da se da se da se resetuju na fabrička. Skoro mi se desilo da je to bio jedini lek za jedan LG koji ono, ne vidi soundbar iz čista mira, sa kojim je godinu dana radio bez problema.

Znaš kako, mada je ovo samo lično mišljenje, Smartovi posle nekoliko godina rada, mora da se da se da se resetuju na fabrička. Skoro mi se desilo da je to bio jedini lek za jedan LG koji ono, ne vidi soundbar iz čista mira, sa kojim je godinu dana radio bez problema.
Hvala, iako me mrzi to da radim, probaću svakako.

Probao clear cache, jeste vrlo malo pomoglo, skoro pa neprimetno. Na kraju sam uradio factory reset, malo se refreshovao ali nije to to kao na prethodnim verzijama FW-a. Definitivno su ga zas**** zesce.
Zdr
Svi modeli koji dolaze sa VIDAA 3.0 dobijaju novu verziju. Tako i A7100F.
Koje godine druze?nema od toga nista
Ma nije meni uopste toliko stalo do toga.Nego ako su vec rekli da ce biti...
Ja sam im se obracao vise puta mejlom svaki put bi odlagali i na kraju od toga nema nista.

Prema datom linku:

velike razlike u hardveru nema. Limitirani su modeli u smislu mogućnosti i oba spadaju u donju srednju klasu.
U tom segmentu je najjači A7500F, zatim A7300F i na kraju A7100F.
Koliko vidim jedine razlike između 7300 i 7100 su da 7100 ima stari OS VIDAA U3.0 i razlika je u izgledu.
Ovo sa VIDAA U3.0 nije ni malo popularno kod nas jer nema podršku za EON, a obećanog update-a nema pa nema.
Ako se dvoumiš baš između ta dva modela, onda ti savetujem A7300F. Napominjem, samo na osnovu pročitanog, nemam lično iskustvo.
Jel uspeo neko da resi taj problem sa Eon app ,tj da postoji neki drugi nacin a da se ne kupi box ili stick?...posto azuriranja nece biti ocigledno. Imam hisense 58a7100f i zadovoljan sam sa njim sem sto mi nedostaje ta Eon app

Imam pitanje, ne znam da li je ovo pravo mesto, ali - da probam: da li neko zna, je li moguće pustiti sa eksternog harda, priključenog preko USB-a - film, a da se učitaju titlovi (tv je Hisense 55U8GQ, probao sam sa raznim titlovima - srt, sub... naravno uvek fajl videa-filma i titla imenovani su isto). Nisam uspeo. Slika na tv-u jeste super, ali taj VIDAA sistem izgleda ne omogućava baš previše, ograničenja korišćenja interneta su baš ograničena... Ili ja jednostavno nisam baš shvatio...

Da li je moguce, i sa kojim browserom, gledanje arene, preko web player?
Pokusao sam par browsera ali mi samo vrti loading
Mislim da ne može, probao sam još davno SK na Eon-u preko browsera...

Imam pitanje, ne znam da li je ovo pravo mesto, ali - da probam: da li neko zna, je li moguće pustiti sa eksternog harda, priključenog preko USB-a - film, a da se učitaju titlovi (tv je Hisense 55U8GQ, probao sam sa raznim titlovima - srt, sub... naravno uvek fajl videa-filma i titla imenovani su isto). Nisam uspeo. Slika na tv-u jeste super, ali taj VIDAA sistem izgleda ne omogućava baš previše, ograničenja korišćenja interneta su baš ograničena... Ili ja jednostavno nisam baš shvatio...
Može, baš tako i gledam na slabijem modelu 43" 7100. Mora svaki put da se ručno učita titl, ne prepoznaje sam....

Pozdrav svima.Da li mi neko moze pomoci.Imam 50A7300 F,vec nekih godinu i po dana,dosada nisam imao problem sa povezivanjem TV-a na wi-fi mrezu.Sada jednostavno pokazuje da nisam povezan(ne mogu da koristim ni jednu apk),a kada idem da pretrazim dostupne wi-fi,ne pokazuje ni jednu dostupnu,pa ni moju.
Pokusao sam i sa rucnim unosom imena mreze(i pass)..
Zna li neko resenje.Hvala.
Ps.nista sa netom nije menjano,ruter isti net isti,sifre iste...

Kupio sam model 43A5730FA prvenstveno za gledanje televizije.

Da li je normalno da je oko santimetar od leve i desne ivice ekran svetliji? Ovo se vidi i kada se gleda televizija, i kada se uđe u android, pa je crna pozadina.
Pretpostavljam da ekran nije baš najkvalitetniji, ali ovo nisam do sada viđao na nekom TV-u.

Inače nisam baš oduševljen sa ovim modelom, u odnosu na LG 43UK6200PLA iz 2019.
Jedva sam zavrnuo nožice, baš se teško zašrafljuju. A zvučnici su baš loši, nemaju uopšte bas. Plus ovo čudno osvetljenje sa leve i desne strane. Jedino što ima 5 godina garancije.

I kod mene na 40a5720fa isto tako svetlije na krajevima ekrana. Takodje svuda pise da je dts zvuk, a te opcije nema nigde, samo neka arc opcija za zvuk, i to on/off i balance i to je to

Nikako da se krsteno iskalibrisem... Taman pomislim da sam ubo boje kako treba i pogodio skin tone, i pustim neki dr kanal ili kesica na yt, koza mu crvena ko da prespavao dan na plazi, glava mu ko umpa lumpa.... Ima li neko savet...

Mislim da nema univerzalnog podešavanja, već da se podešava u onosu šta se gleda, recimo kablovska jedno podešavanje, SDR materijal drugo i HDR treće podešavanje.
Čak ima velikih varijacija od filma do filma, pa i od kvalita samog snimka, nije isto da li 2gb ili 20gb, HD ili 4K.... takodje uzeti u obzir da je to jako subjektivno, jer boje svako doživljava na svoj način.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno