Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

@Ostoja Driver timeout sam imao samo kad sam nesto dzarao sa kodeksima strimujuci/snimajuci World of Warships.
Nadjoh u opisu drajvera, resice to sledecom revizijom.
  • Driver timeout may occur using HEVC hardware encoding on Radeon™ RX 6000 series GPUs. [Resolution targeted for 22.10.2]
@dvocevka Nadam se da sad tandzaras sa obe cevke istovremeno :D

Jel ljudi stvarno kupuju ove grafe koje zahtevaju napajanje koje moze napajati jednu manju grejalicu? Za konfiguraciju sa jednom grafickom kvalitetnih 450-650W i nista vise.

Stigao Red devil 6900xt ultimate pre neki dan, reko da malo proucim graficku i softver pa tek onda da podelim utiske.

Prva stvar koju primetih nakon otvaranja kutije - ne dolazi sa poklopcima/plasticnom zastitom za display portove/hdmi kao ni za pcie slot.
Ogromna je! Jedva je stala u cooler master nr400 kuciste iako sam proucio dimenzije sa sve prednjim ventilatorom. Dakle znao sam da ce biti knap, ali nisam znao koliko KNAP (bukvalno 1mm).
Izrada je jako dobra, metal sa odlicnim finisom na hladnjaku kao i backplate. Led je malo bledunjav (na primer crvena boja nije bas crvena nego ruzicasta).

Testovi: sa masinom iz potpisa sam ocekivao veci bottleneck, no to bi vrv bio slucaj u 1080p.
Sa starijim naslovima (10 godina) je dobitak u perfomansama oko 30% , dok je u novijim oko 80% u proseku, u odnosu na 1080ti.
Zna da se ugreje ako se optereti - 82C pri load-u , odnosno 105C junc. no to je sa default podesavanjima (fan curve, default oc bios...) .
Za to je mozda krivo i moje kuciste/ploca jer je manje pa je odmah na slotu iznad zvucna koja direktno zatvara GPU otvor na backplate-u.
Idle je oko 30-40C.

Prijatno me iznenadio Adrenalin softvare. Ocekivao sam znatno veci krs ali sve dobro radi .. osim anti-laga. Spajkovima koji se javljaju pri naglom okretanju kamere se moze opisati neciji srcani napad verovatno. Voleo bih jedino da moze bolje da se customizira OSD za telemetriju.

Sve u svemu mislim da sam dobro prosao. Solidan upgrade za 735 evra, narocito imajuci u vidu da tek treba da prodam 1080ti.
Sa nvidiom sam zavrsio, eno im akcionari i majneri , to im je sada primarna briga.

Prilozi

• 1666088096718.jpg
    1666088096718.jpg
    706.9 KB · Pregleda: 97
  • 1666088096697.jpg
    1666088096697.jpg
    227.6 KB · Pregleda: 67
  • 1666088096710.jpg
    1666088096710.jpg
    472.1 KB · Pregleda: 88

@dvocevka

Nemjestiš fixne klokove, napone, power limit, Zero Rpm i osalo gluposti sa OverdriveNTool-om, lakse nego da se zezas sa Wattman-om.

Stigao Red devil 6900xt ultimate pre neki dan, reko da malo proucim graficku i softver pa tek onda da podelim utiske.

Prva stvar koju primetih nakon otvaranja kutije - ne dolazi sa poklopcima/plasticnom zastitom za display portove/hdmi kao ni za pcie slot.
Ogromna je! Jedva je stala u cooler master nr400 kuciste iako sam proucio dimenzije sa sve prednjim ventilatorom. Dakle znao sam da ce biti knap, ali nisam znao koliko KNAP (bukvalno 1mm).
Izrada je jako dobra, metal sa odlicnim finisom na hladnjaku kao i backplate. Led je malo bledunjav (na primer crvena boja nije bas crvena nego ruzicasta).

Testovi: sa masinom iz potpisa sam ocekivao veci bottleneck, no to bi vrv bio slucaj u 1080p.
Sa starijim naslovima (10 godina) je dobitak u perfomansama oko 30% , dok je u novijim oko 80% u proseku, u odnosu na 1080ti.
Zna da se ugreje ako se optereti - 82C pri load-u , odnosno 105C junc. no to je sa default podesavanjima (fan curve, default oc bios...) .
Za to je mozda krivo i moje kuciste/ploca jer je manje pa je odmah na slotu iznad zvucna koja direktno zatvara GPU otvor na backplate-u.
Idle je oko 30-40C.

Prijatno me iznenadio Adrenalin softvare. Ocekivao sam znatno veci krs ali sve dobro radi .. osim anti-laga. Spajkovima koji se javljaju pri naglom okretanju kamere se moze opisati neciji srcani napad verovatno. Voleo bih jedino da moze bolje da se customizira OSD za telemetriju.

Sve u svemu mislim da sam dobro prosao. Solidan upgrade za 735 evra, narocito imajuci u vidu da tek treba da prodam 1080ti.
Sa nvidiom sam zavrsio, eno im akcionari i majneri , to im je sada primarna briga.
Uzdravlje je koristio, ja ne znam sta da radim.

Nego gde si uzeo po toj ceni karticu? Verujem da nije u Srbiji nego negde preko? Ja ne bih isao na tako cudoviste od kartice vise bih isao na nesto skromniju varijantu, mozda neku 6700xt ili tako nesto ako bi cena bila povoljna. Jos sto kazes dok sada prodas tu tvoju 1080ti ima da te ta zverka izadje dzabalesku.

Ja jedino oko cega se brinem je kako rade emulatori yuzu, cemu i slicni posto na nvidia kartici rade savrseno a to znam iz licnog primera, prvo imao 1060 6gb karticu igrao zeldu savrseno sve radilo, zamenim za rx 580 8 gb kartu emulator stuca ma ne moze da se igra, steluj podesavaj i nisam nikada namestio da radi kako treba... sada u racunaru 1070ti i skinuo Luigi's Mansion 3 radi sve ko satic.

To je jedini razlog zasto ne bih uzeo amd, videcu sada ako drugarica bude se vracala iz Danske da u svoju masinu upakuje neku rtx 3070ti i dosta za mene, mada sve opet zavisi od cene i da li moze da je provuce kroz carinu kao licni komp.

Hvala.

Uzeo sam je kod nas na kp od proverenog momka (i 1080ti) sam uzeo kod njega godinu dana nakon izlaska). Ali sam imao nenormalnu srecu - vec smo bili u fazi da mu platim na tekuci, kada su cene skocile opet na 1000 evra. Imao je problema sa burazerom sa kojim radi prodaju, ali je ispostovao dogovor. Kontam da bi teze prodao nesto od 1k evra.

Jedino jos emulatore nisam probao. Mislim da mi je mario odiseja na hardu i mario kart 7 (ili 8) pa cu bas veceras da ih isprobam.
Jesu na nvidiji leteli bez problema ,1080ti ih nije ni osetio.

Prilozi

• IMG_20221018_141635.jpg
    IMG_20221018_141635.jpg
    84.7 KB · Pregleda: 77
  • IMG_20221018_141330.jpg
    IMG_20221018_141330.jpg
    595.1 KB · Pregleda: 92
Pozdrav, uzeo sam Asrock Challenger RX 6600, i potrošnja struje po amd overlayu ne prelazi 100W. Gledao sam da bi trebao neki overclock u amd softveru, ali za sad mi igre rade ok, tako da, da li ima potrebe za tim? I primetio sam napr tek kad sam otvorio Minecraft, jer tamo ide oko 500 fps da ima coil whine. Da li je to normalno zbog fps?

u Srbiji skocile na 1000eur u USA pale na 670$....

najbolji smo

A zasto su skocile cene? AMD najavi snizenje pre par nedelja, sta se sad zbiva?

Pazi i na geizhals su za ove jeftinije sto ja gledam cene otisle malo na gore (tipa 5%, ne 35% kao kod nas), nego ne znam razlog.

Nešto mi ne ide informisanje po temi...imam neku ok cenu za Power Color 6600 Fighter AXRX 8GB da li ima nekog sa tom grafikom...da li nju gledati ili nVidiju Palit RTX3050. Negde sam čuo da su se loše pokazale u smislu kvaliteta a i distributera kod nas. Obzirom da sam se prilično opekao sa prošlom kupovinom Fat Boy-a i emmi/tehnomanije sad nekako duvam u hladno mleko :)

RX6600 je dosta brza od RTX3050, ako nista drugo

Znam da je 6600 bolja nego me zanima ta priča oko kvaliteta same Fighter kartice...pošto ako je Fighter truba opcija za isti keš mi je 3050...

Zašto naš ta ?
1666203110876.png

Odlično i tiho hlađenje i dobro napravljena. Par soma skuplja od 3050. Ja sam je plationekih 5000 manje ali je tamo više nemaju.

Zašto naš ta ?
Odlično i tiho hlađenje i dobro napravljena. Par soma skuplja od 3050. Ja sam je plationekih 5000 manje ali je tamo više nemaju.

Zato što imam dobru cenu za ta dva modela...skoro pa po nabavnoj ceni pa se dvoumim samo zbog kvaliteta 6600 jer kao što rekoh bila je baš loša priča sa FatBoy karticom.

Nije greska. Mada je samo 1 god garancije, a pre par dana se prodavala 6600xt hellhound kojoj zvizdi ventilator i crklo im led osvetljenje nesto posle isteka te 1 god garancije (pisalo u oglasu, drugi prodavac). Nesto... nemam poverenja u taj model...

Nemačka firma šalje i u Srbiju dakle 760+30=790*1.34=1060ili 1100 Zavisi od špeditera....ili tetka iz Nemačke pa dođe 760 * 1,2 = 912

1666260171718.png

Prilozi

• 1666260160314.png
    1666260160314.png
    305.3 KB · Pregleda: 41
Nazad
Vrh Dno