Šta je novo?

Google Pixel 7

90hz je sweetspot. A dobro je i za bateriju

Bas lep telefon al nisam siguran jesu trebali da odustaju od ovog daft punk vizira odnosno da se ne vide kamere skoro uopste u skroz crnom viziru.. A ovako skoro isti telefon i sto se tice kamera i skoro svega, barem obicna 7ica i 6ica.

Meni se svidja, jer je zanijansu manji od 6.

Mene podseća na Nexus 6P koji sam koristio :)

huawei-nexus-6p-1.jpg

Ko uopste proizvodi te telefone za Google? Ranije je to bio HTC, jedno vreme ako se ne varam i LG. O tome vise niko ne pise

Izgleda po ovim prvim iskustvima da se Google vraća tamo gde mu je mesto. Fino to izgleda za sada

Ko uopste proizvodi te telefone za Google? Ranije je to bio HTC, jedno vreme ako se ne varam i LG. O tome vise niko ne pise
Nexus 4, 5 i 6P je LG. HTC je neke starije pravio, a pravio je i Tablet 9. Sada za Pixele ne znam ko radi.

6P je Huawei

Nexus One: HTC
Nexus S: Samsung
Nexus Galaxy: Samsung
Nexus 4: LG
Nexus 5: LG
Nexus 6: Motorola
Nexus 5X: LG
Nexus 6P: Huawei

Pixel/Pixel XL: HTC
Pixel 2: HTC
Pixel 2 XL: LG
Pixel 3/3XL/3a/3a XL: Foxconn
Pixel 4/4XL/4a/Pixel 4a (5G): Foxconn
Pixel 5/5a: Foxconn
Pixel 6/6 Pro/6a: Foxconn
Pixel 7/7 Pro: Foxconn

Izgleda po ovim prvim iskustvima da se Google vraća tamo gde mu je mesto. Fino to izgleda za sada

Ne bih rekao da se nešto previše cimaju, evo posle svih ovih godina Nexus/Pixel telefona oni su dostupni samo na 17 tržišta.

The full list of countries: US, UK, Canada, France, Germany, Italy, Spain, Ireland, Netherlands, Sweden, Denmark, Norway, Japan, Australia, Singapore, Taiwan, and India.

Poslednja izmena:
Samo, a u stvarnosti su u najjačim državama/ekonomijama sveta :) naravno bez Kine.
Za sada im je strategija odlična.

Najveća šteta je to što su baš sada prešli na exynos kada stvarno imaju šta da prodaju :) zamislite pixel 7 sa snap gen 1 +

6P je Huawei

Nexus One: HTC
Nexus S: Samsung
Nexus Galaxy: Samsung
Nexus 4: LG
Nexus 5: LG
Nexus 6: Motorola
Nexus 5X: LG
Nexus 6P: Huawei

Pixel/Pixel XL: HTC
Pixel 2: HTC
Pixel 2 XL: LG
Pixel 3/3XL/3a/3a XL: Foxconn
Pixel 4/4XL/4a/Pixel 4a (5G): Foxconn
Pixel 5/5a: Foxconn
Pixel 6/6 Pro/6a: Foxconn
Pixel 7/7 Pro: Foxconn

Ne bih rekao da se nešto previše cimaju, evo posle svih ovih godina Nexus/Pixel telefona oni su dostupni samo na 17 tržišta.
Ne mislim na to nego Pixel kao Pixel ubica za fotke, a sada poboljšanje video segmenta, baterije, itd.

Ode sot u nebesa ako ne izlaziš iz kuće 🤣🤣🤣

Ali onda ne možeš da koristiš face unlock, prc.

Malo jači potrošač :)
Ovo je problem 99% i u 14 Pro modelima, samo treba neko da odradi istrazivanje. Doduse kod 14P je 2000 nita, znaci da se topi, mada nisam osetio to.

E sad je pitanje da li ljudima treba vise od 1000-1200 nita napolju. Nije da nisam video nista na 1200 nita na proslom telefonu, al' ajde.

Morali su da isprate Apple ovde bar malo iako je 500 nita velika razlika, na ustrb baterije.

Samo, a u stvarnosti su u najjačim državama/ekonomijama sveta :) naravno bez Kine.
Za sada im je strategija odlična.

Najveća šteta je to što su baš sada prešli na exynos kada stvarno imaju šta da prodaju :) zamislite pixel 7 sa snap gen 1 +
Verovatno hoce da razvijaju sopstveno resenje koje ce biti prilagodjeno sopstvenom softveru. Druga stvar je verovatno cena. Ove cene pixela su poprilicno niske kada se uporede sa sa ostalim proizvodjacima. Za generaciju dve ocekujem da se vide pravi benefiti ovim procesora, ni apple dugo nije mogao da se takmici sa qualcom-om pa gledajte sada...

Najjaci reviewer 😀

Jedno pitanje za sve vas koji imate Pixele. Već neko vreme hoću da ga uzmem, i ovaj 7 mi baš deluje zanimljivo. Ali me zanimaju servis i delovi. Recimo da nešto crkne ili ga ja oštetim, ko to servisira i koje delove koriste? Ima jedna radnja u Beogradu koja ih prodaje i daje godinu dana garancije, ali nisam siguran koliko su stručni i odakle nabavljaju delove. Da li je neko imao iskustva sa servisiranjem?

Zavijes ga u foliju i bacis. Ovlašćenog servisa nema, a uzdati se u neke divča servise da ti ubace kineske delove…

Jedini spas ako imaš nekog u Nemačkoj ili Engleskoj da ti je najbliže da njima šalješ, pa da oni teraju u servis.

Nema puno Pixela u Srbiji, pa ne možeš ni da čuješ da se neko susretao sa tim i kako je rešavao kad mu crkne nešto.

Zavijes ga u foliju i bacis. Ovlašćenog servisa nema, a uzdati se u neke divča servise da ti ubace kineske delove…

Jedini spas ako imaš nekog u Nemačkoj ili Engleskoj da ti je najbliže da njima šalješ, pa da oni teraju u servis.

Nema puno Pixela u Srbiji, pa ne možeš ni da čuješ da se neko susretao sa tim i kako je rešavao kad mu crkne nešto.
Ne postoji ovlašćeni servis u garantnom roku čak ni u UK.
Prvi raspoloživi se nalazi u Poljskoj.

Pisao sam ja o mom iskustvu pri slanju na servis, naći ću post i okačiti ovde.

Edit:
Post in thread 'Google Pixel 4 / 4 XL' https://forum.benchmark.rs/threads/google-pixel-4-4-xl.449156/post-6191102

Mislim da su skoro potpisali ugovor sa ifixit firmom da oni mogu da prodaju org delove za popravljanje pixela ? Znam da je bila vest o tome pre par meseci. Što može da bude super za korisnike koji nisu u zemljama gde se prodaje pixel

Edit:

Poslednja izmena:
Faktički sve isto. Možda je čak x4 zoom na p6 bolji od x5 na 7.. kao što sam i mislio jedina prednost 7 je brže okidanje night moda. Verujem da to mogu da podese i na 6pro ali neće :)

Eh, Nexus. Lepa vremena...
Lepa dok ne upadne u bootloop 🤣
Jedno pitanje za sve vas koji imate Pixele. Već neko vreme hoću da ga uzmem, i ovaj 7 mi baš deluje zanimljivo. Ali me zanimaju servis i delovi. Recimo da nešto crkne ili ga ja oštetim, ko to servisira i koje delove koriste? Ima jedna radnja u Beogradu koja ih prodaje i daje godinu dana garancije, ali nisam siguran koliko su stručni i odakle nabavljaju delove. Da li je neko imao iskustva sa servisiranjem?
Jednom sam ispustio telefon i više nije hteo da se puni. Odneo do nekog prvog servisa i zamenili mi konektor za punjenje za 300din i 15min. Za neke ozbiljnijeg kvarove verovatno ne bih ni pokušavao 😅

Nazad
Vrh Dno